Log in

View Full Version : Alfa 146 1.6 Боксер не пали - има ток и гориво

blackcodda
31-01-2012, 18:00
Мойта хубавица оня ден не защя да пали - вечерта се прибрахме и всичко беше ОК. Малко ряз при преодоляването на ледените коловози, за да си вляза на местото в паркинга, но все си мисля, че беше в рамките на нормалното.

На другата сутрин - въртя ключовете, стартера върти двигателя, замирисва и на бензин (същото и когато опитах да паля директно на газ), но въпреки всичко колата не запали.

Пробвах много и най-различни комбинации на запалване - на газ, на бензин, държах ключа сигурно 3-4 минути и пак нищо. Единственото, което забелязах е, че когато задържа на междинно положение ключа (на контакт, без палене) и изчакам 5-6 минути преди да завъртя за палене - двигателя а-ха да запали при първите 2-3 оборота, но и тогава пак не зацепва....

Последния път когато ми се случи нещо подобно беше през едно лято, коагто катализатора се оказа проблема - махнах го и си палех 6 до оня ден...

Акумулатора ми е на 2 месеца, свещите на 50-тина хиляди (почиствани от време на време при други интервенции)... Ток по кабелите до свещите стига...

Много ще съм благодарен за вашите идеи и предположения - в момента колата е в сервиз от 3 дена и още не могат да рзаберат какво й е.... Взе да не ми харесва тая работа, но не мога и да я закарам при някой по-читав или при някой от форума (аз съм в Овча Купел и я изтеглих до най-близкия сервиз - Фина 5, от който по принцип съм доволен за други неща, които съм правил). :crazy::crazy::crazy:

ivan dimitrov
31-01-2012, 19:05
---

alfonco147GTA
31-01-2012, 19:14
виж си свещите колега, ако си ги намокрил няма да запали, свали ги обгори ги хубаво и ги избърши, ако запали бягай до магазина да си купиш нови!

bocko
31-01-2012, 22:08
Добре дошъл в сектата на ледените ауспуси :gangstah:http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67886
Обороти му е майката,иначе с тая газ замръзвашшшш

blackcodda
01-02-2012, 11:06
виж си свещите колега, ако си ги намокрил няма да запали, свали ги обгори ги хубаво и ги избърши, ако запали бягай до магазина да си купиш нови!

В сервиза казаха, че са ги сваляли - горене, чистене и обратно, но нищо...

Не знам - това със замръзналия ауспух до момента не го бях срещал и се чудя как може да замръзне, извинете за глупавия въпрос, но Ф-то на тръбата го знаем колко е, не мисля че колата може да произведе чак такъв конденз та да замръзне до такава степен? Мислех си горивото да не би да е скапано и замръзнало на тоя кучи студ - но и на газ и на бензин не ще...

А от сервиза още ни вест ни кост... Освен да им кажа да й постоплят малко дупенцето на хубавицата...

blackcodda
01-02-2012, 11:37
В сервиза казаха, че са ги сваляли - горене, чистене и обратно, но нищо...

Не знам - това със замръзналия ауспух до момента не го бях срещал и се чудя как може да замръзне, извинете за глупавия въпрос, но Ф-то на тръбата го знаем колко е, не мисля че колата може да произведе чак такъв конденз та да замръзне до такава степен? Мислех си горивото да не би да е скапано и замръзнало на тоя кучи студ - но и на газ и на бензин не ще...

А от сервиза още ни вест ни кост... Освен да им кажа да й постоплят малко дупенцето на хубавицата...

Току-що ми звъняха от сервиза - колата е била замръзнала... То как няма да замръзне - в Италия толкова студ и сняг накуп не са виждали от Юлий Цезар насам...:headbang:

stelt
01-02-2012, 16:53
Една минута след като запалих боксера, излизащите пари замръзнаха. Иначе и аз една зима го ядох тоя със замръзването на гърнетата.

abgeorgiev
01-02-2012, 17:34
Замръзване на ауспуха-и аз минах през това странно или не факт е !!!

aussie
09-02-2012, 16:35
откакто стана -15,18,20 моята алфа 146 1.6 боксер започна да пали доста трудно-от третия,четвъртия.....последно от 10 тия път:)много е тъпо.вярно че е студено,ама...не би ли трябвало по-лесничко да пали,все пак е пълна инжекция.от какво може да се получава това.иначе като си запали проблеми няма цял ден!