PDA

View Full Version : Замръзнал антифриз

tito
31-01-2012, 18:49
Колеги, съжелявам че пускам нова тема но не открих нищо във форума.Та колата си палеше от ряз, но жчера вечерта като реших да запаля първия път стана но за 4-5 секунди и изгасна. Следващите опити бяха безуспешни, като си изхабих акумулатора чак и не успях да запаля. Отворих капака да видя все пак какво става и видях че антифриза е замръзнал (все едно строшен сух лед). Та въпроса ми е дали това може да доведе до проблем и какъв, и решение ако може!!! Възможно ли е и да има вода в резервоара и да е замръзнала и затова да не пали (зареждам само на Лукойл). Колата е от подписа.

Liminat
31-01-2012, 18:58
Сега не се сещам какво друго освен перката на водната помпа не може да се движи в леда, но се надявай да не е пръснала блока или друго от замръзването.

ivan dimitrov
31-01-2012, 18:58
---

tito
31-01-2012, 19:15
ами точно с муцуната надолу е, та и аз това си помислих за конденза.....но антифриза си остава като проблем....и дори да я мъча още ме е страх да не стане нещо на двигателя

ivan dimitrov
31-01-2012, 19:41
---

tito
31-01-2012, 19:51
Колега, това беше много добро обяснение....но аз съм с 2 леви, та си мисля да я вкарам в гараж с темп. около 10 градуса и до утре вечерта ще се е отпуснала, и си мислех направо да запаля(проблем ли ще е). Иначе аз не знам дори и къде е маховика.

ivan dimitrov
31-01-2012, 20:13
---

frantic
01-02-2012, 10:48
Моята днес си запали нормално, тръгвам за работа, почна да загрява към 80 градуса, парното си духа студено....след малко поглеждам стрелката на 95 градуса, а навън е минус 15 !!! Спрях веднага, антифриза замръзнал, изчаках да изстине и пак я запалих. Закарах я в един гараж, и сега е там на около 10 градуса.
Притеснявам се да не е станало нещо:(
Ама аз съм си за ебане, въобще не се замислих за антифриза, дали е читав и че са големи студове.
Така, че колеги внимавайте!

alex.ganka
01-02-2012, 13:25
Моята днес си запали нормално, тръгвам за работа, почна да загрява към 80 градуса, парното си духа студено....след малко поглеждам стрелката на 95 градуса, а навън е минус 15 !!! Спрях веднага, антифриза замръзнал, изчаках да изстине и пак я запалих. Закарах я в един гараж, и сега е там на около 10 градуса.
Ама аз съм си за ебане, въобще не се замислих за антифриза, дали е читав и че са големи студове.
Колега с какъв антифриз си та е замръзнал,ако са от онези пазарските няма да се очудя?

frantic
01-02-2012, 18:40
Не помня марката, не мислях че има такова значение, е....вече знам! :bash:

nikola 155
01-02-2012, 18:57
Абе за 35-40 лв дето се скъпите да дадете за хубав антифриз,ще си прее......те моторите.Ама то човек трябва да си изпати,та да се сети за в бъдеще.

HACCP
01-02-2012, 21:33
Днес приживях същият кошмар! Излезнах да припаля колата на жената Пежо 206 но преди това проверих антифриза. В разшерителя беше кристализирал. Лятото сменях датчика на температурата и се възползвах да сменя и антифриза! Сложих концентрат на Петрол и съм долял не повече от 500 грама вода при обезвъздушаването. По показатели би трябвало да не замръзне но уви. Това което направих ........ с две туби по 12 литра топла + сол за да не обледи и те така 3 пъти. Наливах по радиатора разшерителя и тръбите вход изход от радиатор и двигател. В един момент когато стиснах тръбата на изхода от радиатора се повдигна нивото в разшерителя. Отворих обезвъздушителя и изпуснах колкото може "антифриз" (не можах да отворя пробката за източването) изпразни се целият разширител. После се сетих и махнах тръбата от долната страна на радиатора и изпразних цялата система! Това което изтече беше коло 85% течно и 15 % (по моя преценка) ледени дребни кристали. Позтавих маркуча намясто и напълних с топла вода и я изпуснах пак този тът нямаше кристали. После 2.0 литра нов антифриз този път от Еко (дано няма проблем) уж концентрат на -70 °С и малко вода около 0.5/0,6 литъра обезвъздуших и запалих! Оставих колата да загрее огледах и не видях никакви течеове е поне там където мога да виждам! Вдигнах щеката на маслото и не беше прецакано поне за сега ... мисля че този път ми се размина!

tito
01-02-2012, 22:43
колеги, аз си оправих мойта Алфета....занесох я в една гумаджийница където постоянно има пусната печка на въглища, та там цяла нощ и на сутринта се беше втечнил антифриза. Смених го с червен и сега ми е на -44 градуса. Та сега вече ако пак стегне антифриза, честно ще се откажа от борбата с него!

frantic
02-02-2012, 10:32

Моята се размрази в гаража, антифриза си е колкото си беше в казанчето, нямам течове, маслото е ок, няма шум от двигателя, като го запаля.....дали ми се размина ???Ех тия боксерчета са много здрави, пу пу пу !!!

kolev
02-02-2012, 10:34
абе всеки път едно и също. цената на антифриза не определя качеството му. тоя петролския е приста. карайки с концентрат, температурата му на замръзване е -30 -35С. максимума който може да се постигне при правилно разреждане, независимо какво пише на опаковката е -37С.

bat_borko_
02-02-2012, 13:21
хаха сащия проблем отивам на работа в големия студ на -23 колата дига градус парно няма,но изкарах касмет беше замразнала само кам парното,след като се прибрах пуснах една духалка в купето запалих е и сас сешуара нагрявах маркучите,сипак още 1 литар концентрат отпусна и нямам ядове вече

aM0k
02-02-2012, 17:11
колеги и на мен ми замръзна антифриза онзи ден колата като я запаля вдига над 90 градуса парното си духа студено и неможе да мине на газ и държи непостоянни обороти... днес я пробвах пак същата работа. съвети

bat_borko_
02-02-2012, 17:54
сипи и още концентрат на -60 70 ако нямасх място източи малко

kolev
03-02-2012, 14:18
на печелившите - честито

http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/16732/proverka-na-offnews-3-ot-5-antifriza-mente
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138197
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=84334

serafim
04-02-2012, 21:56
:grandpa:Винаги съм си имал едно на ум с тоя антифриз. Сменях антифриз предното лято, и понеже беше куча марка /хванах се на село да оправям разни работи по колата и се стигна и до антифриз/, преди да го сипя сложих една бутилка във фризера за през нощта /там е уж към -18 гр./, и след като сутринта го извадих в същия вид, смело сипах. Та съвета ми е - пробвайте го преди да го сипете, щото после става голям филм...

emo84
07-02-2012, 19:09
аз карам с paraflu,нямам никакви ядове