PDA

View Full Version : Странен Ел проблем ???

MUROMAN
01-02-2012, 19:56
Мили мой колеги имам много странен Ел проблем.
Прояви се вчера и днес вечерта.
както си карах снощи/на радио,ксенонови фарове и пуснат климатроник/ и колата изведнъж от нищото взе да гасне.
Примигаха лампи и таблото ,но не загасна.
Спрях климатроника и радиото и нещата се оправиха.

Днес вечерта при качване в колата се опитах да запаля ,но нищо не се получи /лампичките на таблото не изгрязаха изобщо/.При оставяне на контактния ключ на контакт изведнъж ,нещата започнаха да се нормализират и започват лекичко да се появяват лампичките и да се чуват релетата.
Така седи известно време и светлината на таблото става все по ярка и накрая колата пали.
Направо възкръсва от зоната на мъртавците.
:ph34r::ph34r::ph34r:
Акумулатора е купуван нов преди 3 години ,долях му дестилирана водичка малко и ме съмнява да е от него.
Ха да хвърлим малко Боб сега и да погадаем .:sad:

Furious 155
01-02-2012, 20:19
А клемите на акумулатора как са?
Иначе проблемът все пак намирисва на акумулатор. Моя по подобен начин започна да ме напуска постепенно лятото в жегата.
Каква марка е акумулатора?

митака-пловдив
01-02-2012, 20:26
Виж си "котвата" на масата.Там където минусовата клема е хваната за купето.

MUROMAN
01-02-2012, 20:39
А клемите на акумулатора как са?
Иначе проблемът все пак намирисва на акумулатор. Моя по подобен начин започна да ме напуска постепенно лятото в жегата.
Каква марка е акумулатора?

FAAM Италия.Купих го от Пепи *Piticar*не вярвам да е от него.:roll:

---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Виж си "котвата" на масата.Там където минусовата клема е хваната за купето.

Дебел сноп като оголен кабел ли представлява?

toki4a
01-02-2012, 21:21
Дебел сноп като оголен кабел ли представлява?[/QUOTE]

нещо такова! от 2 части е едната е захваната под стойката на акумулатора на левия рог !, и от там отива и на скоросната кутия!

не съм много по токовете ,.ма не е ли възможно и да е от клемореда!!
някога на един приятел му изчезна токито точно от него!

Sunny
01-02-2012, 21:51
MUROMAN

Преди доста време имах аналогичен проблем със 164-ката .
Всички останали вериги работеха коректно - светлини ,мигачи , стартера върти та ще се скъса НО таблото не светва и колата не пали .
При мене се оказа съединителната букса на контактния ключ .
Кабелната обувка на плюсовия кабел беше нагоряла и съответно никакво напрежение по таблото и колата гасне .

Та въпроса ми е - Всички останали вериги работят ли ?
Ако ДА - то провери тази букса .
Ако Не - лоша маса както е споменал toki4a .

mimouzunov
02-02-2012, 02:08
Клеми на акумулатора, контактен ключ, Клема + на таблото с бушоните (с гаика е стегнат кабела)

don_pepone
02-02-2012, 12:23
Клеми на акумулатора, контактен ключ, Клема + на таблото с бушоните (с гаика е стегнат кабела)

Подкрепям
и най-много ми клони на контактен ключ ( боша)

boxernay
06-02-2012, 18:45
аз имах подобен проблем оказаха се бушони :) има два големи бушона мисля 4е бяха 30А не са си в бушониерата в купето ами при двигатела до релетата :) моите се бяха стопили и не даваха добар контакт :)

Alexandrov70
07-02-2012, 00:23
Единият предпазител в коша е за вентилатора на радиатора , така че за него забравяме.Всичко изброено е абсолютно възможно , като най вероятно е връзката на "+" на бушони или контактен ключ.Пробвай докато работи мотора да смениш наклона на волана и ако загасне или почне да прекъсва - клемта на кабела за конт.ключ.

Mury
27-02-2012, 21:34
100 % клемореда е проблема :hehe::hehe::hehe::hehe:

MUROMAN
27-02-2012, 22:08
100 % клемореда е проблема :hehe::hehe::hehe::hehe:

Може мурджев ,може.
Аз позачистих клемите на акумулатора,поразмърдах релета тук-там,затегнах хубаво клемите ,понамазах ги с графитна грес.И за сега нещата се оправиха.
:)

Бобби
02-03-2012, 23:56
Мили мой колеги имам много странен Ел проблем.
Прояви се вчера и днес вечерта.
както си карах снощи/на радио,ксенонови фарове и пуснат климатроник/ и колата изведнъж от нищото взе да гасне.
Примигаха лампи и таблото ,но не загасна.
Спрях климатроника и радиото и нещата се оправиха.

Днес вечерта при качване в колата се опитах да запаля ,но нищо не се получи /лампичките на таблото не изгрязаха изобщо/.При оставяне на контактния ключ на контакт изведнъж ,нещата започнаха да се нормализират и започват лекичко да се появяват лампичките и да се чуват релетата.
Така седи известно време и светлината на таблото става все по ярка и накрая колата пали.
Направо възкръсва от зоната на мъртавците.
:ph34r::ph34r::ph34r:
Акумулатора е купуван нов преди 3 години ,долях му дестилирана водичка малко и ме съмнява да е от него.
Ха да хвърлим малко Боб сега и да погадаем .:sad:
Ходи си плати тока.....иначе тъмно:tooth:
п.п.това обръщение "мили мой колеги" ми хареса:))...Маряне не порасна ли вече, че искаш виртуално някой да извади мултицета...навързал си една камара глезотики.....и след това какво стана...:calc:

BiTurbo
12-03-2012, 10:16
Това ми звучи като моя проблем. Паля, колата работи, след време всичко почва да гасне или да се чуди, я угасне я не. Та това всичко се избягва, когато подам повече газ. Дам и газ до 2500 оборота като я запаля и всичката електроника почва да работи нормално. Доколкото знам е някакъв проблем със алтернатора, че не зарежда акомулатора.

Alexandrov70
12-03-2012, 12:00
Сега пак ще ми се карат, че пиша без връзка с темата, но като се хвърля боб за "странен ел. проблем", да се хвърля странен боб.Тук се изписаха симптоми на няколко различни проблема, дадоха се съвети да се рови всичко свързано със стартер и акумулатор.Да включим и алтернатора, където също има доста нещица за разравяне(имайки предвид последния пост).Не прочетох само предложение (във форума за взаимопомощ м/у алфисти) от страна на някой да отдели от времето си и да помогне с действие и познания.Това ли е новия начин да си помагаме - със съвети ,насоки и упреци само?Никой не каза - ела , ще погледнем и ще видим какъв е проблема.Затова не задавам въпроси и не търся отговори тук.Трябва да сме по услужливи поне помежду си.
Сори за оф-топика или спам или както го наричате.

MUROMAN
13-03-2012, 17:20
Сега пак ще ми се карат, че пиша без връзка с темата, но като се хвърля боб за "странен ел. проблем", да се хвърля странен боб.Тук се изписаха симптоми на няколко различни проблема, дадоха се съвети да се рови всичко свързано със стартер и акумулатор.Да включим и алтернатора, където също има доста нещица за разравяне(имайки предвид последния пост).Не прочетох само предложение (във форума за взаимопомощ м/у алфисти) от страна на някой да отдели от времето си и да помогне с действие и познания.Това ли е новия начин да си помагаме - със съвети ,насоки и упреци само?Никой не каза - ела , ще погледнем и ще видим какъв е проблема.Затова не задавам въпроси и не търся отговори тук.Трябва да сме по услужливи поне помежду си.
Сори за оф-топика или спам или както го наричате.

Много с прав колега.
МИМО УЗУНОВ ,Тренди и ВАКЛИНТОРА,Дани Кучето са момчета,който винаги са готови да помогнат на колега в беда в СОФИЯ и региона.
Живи и здрави да са ни. :)