View Full Version : Помощ за скоростите
Колеги днес и преди седмица от тия студове нещо странно става особено днес тръгвам да карам качвам се и ужас нито една скорост неще да влезе, запалих, седях 15 мин. да загрее пробвах и с 300 зора вкарах задна да тръгна след като покарах и загря проблема се оправи.Този проблем се появява като е студено и то доста -10 да кажем ,преди пак трудно влизаха но като покарам се оправяше но днес беше ужасно,а като е топло и миналата зима го нямах този проблем но миналата зима беше и по топло ;) Помощщщщ :(
Имам пусната тема по въпроса и утре ще се занимавам с този проблем. Замръзват жилата. При мен е само едното но ще ги погледна и двете.
Поздрави
Колега и аз го има проблема, може да е от недостатъчна спирачна течност , или някоя то двете помпи на съединителя, разбира се като погледнеш дали тече или е омазана с течност , мойта тази на скоростите е леш омазана и ще я сменям утре че днес нямаше никаква скорост
lordliness
01-02-2012, 21:58
Шибаните съединители не отделят добре.
Педала на съединителя има ли разлика от нормалното
видях темата ма късно ,се си мисля ,че е до маслото и мисля да го сменя но и леко ме притеснява съединителя .Колко струва помпичка за съединители ,а и ако са жилата как се оправя това и защо само на някои 166 замръзват ?
---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
забравих да питам какво масло по каталог дават за скоростите някои ако знае и ако има някакво по добро да ми препоръчате да си сипна ,че петака мисля да хода да я гледам някъде
lordliness
01-02-2012, 22:58
ZC 75 SYNTH това е маслото,за числото не съм сигурен.Иска ми се някой който си е сменил маслото да пише как не му влизат пак.
ми аз ще го сменя и ще огледам какво сте ме посаветвали вие и дано е нещо дребно и ще пиша.А това масло ZC 75 SYNTH по каталог ли е за 166
ми аз ще го сменя и ще огледам какво сте ме посаветвали вие и дано е нещо дребно и ще пиша.А това масло ZC 75 SYNTH по каталог ли е за 166
Да и е на Tutela ;)
ecotronic
02-02-2012, 09:13
видях темата ма късно ,се си мисля ,че е до маслото и мисля да го сменя но и леко ме притеснява съединителя .Колко струва помпичка за съединители ,а и ако са жилата как се оправя това и защо само на някои 166 замръзват ?
---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
забравих да питам какво масло по каталог дават за скоростите някои ако знае и ако има някакво по добро да ми препоръчате да си сипна ,че петака мисля да хода да я гледам някъде
Ако при не-работещ двигател скоростите не влизат, търси причината в замръзнали жила или много гъсто масло.
Ако проблемът със скоростите се забелязва само при работещ двигател, то причината е твърде вероятно в не добре отделящ съединител.
бе аз си мислех че маслото трябва да е 75в90 гл4, ама слагайте тутела :balloon:
lordliness
02-02-2012, 17:29
TUTELA ZC 75 SYNTH-SAE 75 W 90,API GL 5 -Това е пълната харектеристика на маслото.
savoibul
02-02-2012, 20:58
Ето линк където можете да си проверите колите ви с какви течности са излезнали от завода http://www.flitalia.it/it/fl/content/view/165/296/ и точно за твойте скорост тук дават това TUTELA TRANSMISSION TECHNYX
http://img51.imageshack.us/img51/7699/1474s.jpg
Така е защото някой вече не се предлагат от FL ;) М/у другото Technyx-a e 75W-85 ;)
TUTELA ZC 75 SYNTH-SAE 75 W 90,API GL 5 -Това е пълната харектеристика на маслото.
75w80 gl5 е, което ми се струва че е диференциално :razz:
lordliness
05-02-2012, 21:02
Маслото което съм посочил,се препоръчва от производителя,други варианти не са упоменати!
мда, много си прав. производителя първо дава спецификации на които трябва да отговаря маслото и чак след това дава вариант от родното производство който е наличен към момента.
ако държите да е тутела, бобо ви каза кое е по-правилното масло.
Смених маслото и не се оправи с точно тая tutela.Проблема е от жилата и механизма над кутията намацах ги с грес и смазка и всичко се оправи :)
Въпреки че не се е оправила не си в минус че си сменил маслото Мисля да я правя тази процедура но все не остава време Въпреки че не знам дали ще има смисъл мисля да сменя и на хидравликата
винаги ма идея да ги смениш и при мен са жилата но не само смазване му е маиката ако са спукани някаде ги уви в нещо да не влиза повторно мизерия ,аз като се затопли ще ги мъча ,че сега се намръзнах достатачно :) ае успех колеги
със жилата проблемите са два
1- разпадат се маншоните и кожуха се пълни с боклуци
2- маншони отделно не се продават :shocking: