Log in

View Full Version : кой разбира от велосипеди?

RUNNING WILD
05-02-2012, 13:08
интересува ме човек да обясни подробно който кара колело и е запознат.искам на пролет да си взимам колело,има трасета на който ще ми е по лесно и бързо да минавам с колело като ходя за риба от колкото да се връщам при колата и да я местя,и другото което е че с колелото не мога да затъна и го мятам на всякъде,искам някой да препоръча здраво надежно колело и за туризъм и да се ходи на риба и за разходки по града,кефят ме тия байкове ли ги водят с по широки гуми с як грайфер,гледам има в Спорт Директ продават колела на Дънлоп имат амортисьор даже под седалката някой има ли наблюдения над тия колела?,и другото е аз съм 158 кила искам удобна седалка да не ме ръби и не се счупи ми влезе тръбата в гъза,бих си сложил и багажник даже.

Кайо
05-02-2012, 13:12
Думай с брат ми,Стоян колелото му викат,знае фного.....караше едно за 6-7 бона,са сглобява друго......

Linkestis
05-02-2012, 13:13
Има един магазин в Лозенец,май се падаше на края на ул.Хаджикоцев.Има доста маркови велосипеди даже и такива за 7999лв. :)
Та разходи се до там да разгледаш

RUNNING WILD
05-02-2012, 13:19
ама до тука ид вамата сте много изчерпателни...за 8 бона си зема Тойота ленд крузър старата J70 дръжте се прилично да се обажда некой корифей на педалите дето има практика и опит абе те нали си карат заедно велосипедистите то си е секта зомбирани са знаят кое какво е,моля за сериозни отношения по темата... ако бяхме в сайт за запознанства щях да ви блокирам и двамата :)

JoRiX
05-02-2012, 13:22
ако бяхме в сайт за запознанства щях да ви блокирам и двамата :)
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Кайо
05-02-2012, 13:25
ама до тука ид вамата сте много изчерпателни...за 8 бона си зема Тойота ленд крузър старата J70 дръжте се прилично да се обажда некой корифей на педалите дето има практика и опит абе те нали си карат заедно велосипедистите то си е секта зомбирани са знаят кое какво е,моля за сериозни отношения по темата... ако бяхме в сайт за запознанства щях да ви блокирам и двамата :)

Бе не бре,мое ти зглоби и за 800-900,просто трябва да говориш с него,да му кажеш за какво точно ти трябва колелото за да ти каже какво е най-удачно за теб за даденият случай.....:cheers:

RUNNING WILD
05-02-2012, 13:27
кви 800-900 лева бе брат...ти не познаваш парите...кажи кой има в наши дни кеш 800 лева и ..ще ги разделиме...за 2 лева пенсионерка с прашка убивам в тая криза...

Кайо
05-02-2012, 13:31
кви 800-900 лева бе брат...ти не познаваш парите...кажи кой има в наши дни кеш 800 лева и ..ще ги разделиме...за 2 лева пенсионерка с прашка убивам в тая криза...

Хахахахахахахахаха ,,за 2 лева пенсионерка с прашка убивам в тая криза..." тва ми ареса много......
Ми виж тогава готовите тънкач колела.......аз помислих,че искаш нещо по-така:cheers:

RUNNING WILD
05-02-2012, 13:37
не бе ще видя какво ще е,като изкажат мнение колегите който карат за здравина марка модел и тн и да става за мене да ми е удобно не съм се спрял на нищо конкретно да ми върши работа за моето потребелние,не ми с екрадат вече колела боже до къде стигнах да си купувам колело едно време ги подкарвах с поглед

Кайо
05-02-2012, 13:45
Виж марката Драг.....добри са за парите......:picnic:

yo
05-02-2012, 13:58
Колега виж сега,смея да твърдя,че имам някакъв опит с тея байкове.Та най-добре вариант е да ти го сглобят в някой байксервиз специално за теб,тъй като виждам,че не ти се дават много пари а и си доста килца от сега ти казвам да забравиш за колело с амортисьори(особено задни). един амортисьор издържащ твоите килца и предвид това,че ще караш и по пресечен терен струва мин.300лв амортисьора.Всичко друго е ОПАСНО и се прекършват като клечки за зъби и ... не се знаеш накъде ще залитнеш.Моя съвет е да си харесаш колело без никакви амортисьори,а да наблегнеш на здравината на другите му части,вилки,главини,спирачки(най-добре дискови) и скорости,едни от най- добрите части са Shimano.Може да пробваш и с готово сглобено колело, но тогава трябва да приготвиш поне 400 лв,поне.(българските Drag имат сполучливи модели)
Както казах най-добре да отидеш в някой сервиз,да кажеш от какво имаш нужда и колко бюджет си готов да отделиш и те да ти го сглобят(все пак не автомобил,лесно е) Аз така направих,исках много здраво колело без разни амортисьори и ми излезна 650 долара преди няколко години.
Успех,дано съм бил полезен.

Кайо
05-02-2012, 14:14
добрите части са Shimano.Може да пробваш и с готово сглобено колело, но тогава трябва да приготвиш поне 400 лв,поне.(българските Drag имат сполучливи модели)
Както казах най-добре да отидеш в някой сервиз,да кажеш от какво имаш нужда и колко бюджет си готов да отделиш и те да ти го сглобят(все пак не автомобил,лесно е)

+1.....поне за Драг съм,чувал от брат ми,че за парите са ОК

thecleaner
05-02-2012, 14:15
VFTI продаваше кУлелета дълги години, звънни му и го питай кво да си купиш.

old alfist
05-02-2012, 14:59
Както спомена колегата Yo, могат да ти направят всякакво колело - аз също съм привърженик на индивидуалните компилации.
Понеже си разтропано момче, поинтересувай се малко в Нета и виж какво се предлага, съобразно твоите изисквания и възможности.
Хората в бранша могат да ти сглобят всякакво колело - това е нещо като със стационарните РС-та.

Кайо
05-02-2012, 15:08
Ма точно,Рибаро е за колело по поръчка,всичко друго под неговата телесна маса е обречено на бърза гибел и риск за Румбата да се одърля убаво.

Кайо
05-02-2012, 16:24
Рибар,думах с брат ми по Скайп,значи за теб само сглобка бате с тия кила,и био по-добре за теб рамката да е стоманена а не алуминиева :),и яки джанти,мое ти се сглоби нещо за 300-400 евро.....това е положението....:cheers:
Могат да ти сглобат RAM или DRAG....били арни,ставали....

RUNNING WILD
05-02-2012, 16:32
никога до сега не съм знаел че се сглобяват по поръчка колела?то ми е най лесно да отида до некой дето продава ма те всичките са му за продаване...и като се строши че ми каже много си дебел не е издържало знам аз....

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Рибар,думах с брат ми по Скайп,значи за теб само сглобка бате с тия кила,и био по-добре за теб рамката да е стоманена а не алуминиева :),и яки джанти,мое ти се сглоби нещо за 300-400 евро.....това е положението....:cheers:
Могат да ти сглобат RAM или DRAG....били арни,ставали....

аз си сглобя нещо накрая от "денонощтният" магазин с ножиците за арматура или па ако е с въже с нож за готвене с зъбци и айде потегляме, егати цифрите за колело, за тия пари си зема още една 164,само явно трябва да се оглеждам по колелата на хората и да ги питам първо доволни ли са да не си напазарувам нещо некачественно.

Кайо
05-02-2012, 16:36
никога до сега не съм знаел че се сглобяват по поръчка колела?то ми е най лесно да отида до некой дето продава ма те всичките са му за продаване...и като се строши че ми каже много си дебел не е издържало знам аз....

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

аз си сглобя нещо накрая от "денонощтният" магазин с ножиците за арматура или па ако е с въже с нож за готвене с зъбци и айде потегляме, егати цифрите за колело, за тия пари си зема още една 164,само явно трябва да се оглеждам по колелата на хората и да ги питам първо доволни ли са да не си напазарувам нещо некачественно.

Хахахахаха,е тва е най-удачното и евтино решение :):):)

RUNNING WILD
05-02-2012, 16:41
аз го реших проблема с колелото,имам един познат прави всичко от метал врати решетки всичко,давам му заявка и 2капли 13 ски от жигула и аре форца,даже те са 4 на 98 и лятото може да си слагам от алфата спиййдлайна алуминиевите,га па ме издържи колелото,сигурно ще приличам като тръгна за риба на ония изтрещеняци от пустинята в "Лудият Макс"

old alfist
05-02-2012, 17:07
За 400-500лв. могат да ти направят перфектно колело.
Според мен българските рамки на Сross и Drag са здрави и с добьр дизайн, а това е най важното - другото са вариации.

Кайо
05-02-2012, 17:13
За 400-500лв. могат да ти направят перфектно колело.
Според мен българските рамки на Сross и Drag са здрави и с добьр дизайн, а това е най важното - другото са вариации.

Трбват му и убави капли,тоест тия 500 лв отиват на 600.....300 евро,Крос не ги знам,но Драг ги бива....и не са български,марката е българска,рамките се правят някъде при жълтурчетата ако не се лъжа ;)

Susscrofa
05-02-2012, 20:34
Селянинът с колелото.

Kuker
05-02-2012, 20:39
Селянинът с колелото.Може да ми се цупондриш но.... понякога те харесвам :cheers:

nightroller
05-02-2012, 20:41
Може да ми се цупондриш но.... понякога те харесвам :cheers:
и какво му харесваш :) глей къв поглед е докарал :):)

Kuker
05-02-2012, 20:52
и какво му харесваш :) глей къв поглед е докарал :):)Влажен :)

RUNNING WILD
05-02-2012, 20:58
Селянинът с колелото.

Суси аре бе мацо цъл ден те чекам...дека одиш като спукана капла по пато...абе боли ме глава от сутринта рано кажи лек не се наспах тая нощ и излзиах сутринта рано и ми е тегаво,нали си ни капацитет тука изкажи се

nikolaaaay
06-02-2012, 00:08
За велоспед наистина е най-добре да се сглоби по поръчка и индивидуални изисквания, както и компютрите. Аз купих миналото лято това (http://veloocasion.com/store/products/Cross-Ridge-2DB-26''-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D 0%B4.html) , но в доста по-различно изпълнение. По-добра вилка, други джанти, 2 диска Шимано и т.н. На място сменихме педалите, седалката и кормилото, за да са по-удобни на жена ми и накрая ми излезе към 150 лв. по-евтино оттук. Добър магазин за велосипеди е тоя на близнаците Сто ка - Близнаците
бул. "Васил Левски" 28. Момчетата са точни и имат доста модели.
В Метро пускат доста добри промоции и има колела под 100 лв., но с това тегло ще трябва да си купуваш доста неща и "фабричните" ще ти останат в повече. Сп. мен здраво колело със стоманена рамка и без окачване струва макс. 300 лв.

renyx
06-02-2012, 13:48
Днес бях в магазина на Драг(бул.Гешов)Марката си е българска и се правят в Красна поляна.Изнасят и за чужбина.По въпроса:показаха ми рамка за 129лв.и останалото зависи от теб, но под 600 лв. няма да паднеш , освен от денонощния.А там не се знае на какво ще попаднеш.

Mind_Control
06-02-2012, 15:55
Според мен се оглядай по колоездачните форуми за нещо качествено втора ръка. Иначе за ново под 600 лв, както казаха колегите, няма да паднеш.

slik4eto
06-02-2012, 16:15
http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/bicycles-cross-enduro-p-775.html?osCsid=9f7b95d8995532ecf827b8137ef87902

ето ти колело :)

fred
06-02-2012, 16:18
Наистина не ти трябва колело със среден амортисьор, най много преден, но наистина при тия кила е малко рисковано :)
Каквото и да е, гледай да е алуминиево и да е с по-голяма рамка, имат размер принципно.Може би е по добре да е и без преден амрортисьор.Седалки има всякакви, може и да са с пружини.
Eто нещо подобно:
ето ти пример, взимай по висока рамка:
•Размер на рамката: 13, 16, 18, 20, 22 inch, възможно най високата бих казал.
http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedi-planinski-hardtail/velosiped-drag-zx3.htm

Драг ли ще е, Скот ли все тая

old alfist
06-02-2012, 16:23
http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/bicycles-cross-enduro-p-775.html?osCsid=9f7b95d8995532ecf827b8137ef87902

ето ти колело :)

Това с тази конзолно стояща седалка, надали ще е най-удачния вариант точно за него.

ne0
06-02-2012, 17:10
Когато се купува велосипед и сте пълни лаици е най-добре да се доверите на продавача, но преди това намерете правилния продавач. КАТО е хубавo продавача да е и механик и ако може да е бил състезател преди това. Има много такива.

Когато се купува колело трябва да отговорите на няколко въпроса:

1. За къде: писта, шосе, планина, парка, града, ще се возят ли деца, багаж
(от тук почва рамката, дали да има амортисиъор/и, какви капли, какви предавки, какви гуми)

2. Размер: на рамка, дължина на курбели, колчета на седло, на кормило, широчина на кормило.

останалото е пари които може да отделите.

Мързи ме да пиша по-подробно, има всичко из нета в това число и SIZE CALCULATORs и т.н.

п.с. В Бг се имам с всички производители и вносители, ако мога да помогна ще го направя но предпочитам помощта ми да се сведе до отстъпка. Т.е. вие си изберете модел и ми кажете какво искате.

old alfist
06-02-2012, 22:30
Когато се купува велосипед и сте пълни лаици е най-добре да се доверите на продавача, но преди това намерете правилния продавач. КАТО е хубавo продавача да е и механик и ако може да е бил състезател преди това. Има много такива.

Когато се купува колело трябва да отговорите на няколко въпроса:

1. За къде: писта, шосе, планина, парка, града, ще се возят ли деца, багаж
(от тук почва рамката, дали да има амортисиъор/и, какви капли, какви предавки, какви гуми)

2. Размер: на рамка, дължина на курбели, колчета на седло, на кормило, широчина на кормило.

останалото е пари които може да отделите.

Мързи ме да пиша по-подробно, има всичко из нета в това число и SIZE CALCULATORs и т.н.

п.с. В Бг се имам с всички производители и вносители, ако мога да помогна ще го направя но предпочитам помощта ми да се сведе до отстъпка. Т.е. вие си изберете модел и ми кажете какво искате.
Все пак не е лошо да се иде при продавача леко подготвен - просто да го проверим колко е коректен този продавач.

myato
06-02-2012, 23:08
Както написа колегата ne0, си е цяла наука.
Лично аз си взех Drag, но шосейка, щото това ми трябва.
Няма никакви амортисьори и подобни глупости, и е страшно леко.
На теб обаче ти трябва mountain bike.
Мисля, че 300 кинта стигат.

old alfist
07-02-2012, 00:26
Все пак не е лошо да се замисли човек и за възможността да се превърне в електровелосипед.
Преди Нова Година видях една плътна капла с електродвигателя в нея - заедно с акумулаторчето и кабелите струваше малко под 300лв.

546
07-02-2012, 00:35
За Рънито ще трябват две такива капли,при него всичко по две трябва да се смята

митака-пловдив
07-02-2012, 01:39
Еййй,веднага ти давам няколко варианта;

На първата снимка,Балканче със сгъваема рамка,тип Икарус.Дурако устойчиво,но за съжаления със слаб въртящ момент и ниско развиваема скорост.

Вариан две; Школник - добра управляемост,добра скорост,но за съжаление дизайнера е бил кьорав шизофреник.Бих ти го подарил с удоволствие и дори упътването бих ти харизал.

Също бих ти препоръчал някой от моделите на Мифа и Украйна,Зайка Бенелюкс също са добри,ако си почитател на триколки с кошници,това естествено ако ще го ползваш и за товаро-разтоварна дейност.
Класики като Симсон и Лаверда,мисля че няма смисъл да обсъждаме.

RUNNING WILD
07-02-2012, 11:40
Еййй,веднага ти давам няколко варианта;

На първата снимка,Балканче със сгъваема рамка,тип Икарус.Дурако устойчиво,но за съжаления със слаб въртящ момент и ниско развиваема скорост.

Вариан две; Школник - добра управляемост,добра скорост,но за съжаление дизайнера е бил кьорав шизофреник.Бих ти го подарил с удоволствие и дори упътването бих ти харизал.

Също бих ти препоръчал някой от моделите на Мифа и Украйна,Зайка Бенелюкс също са добри,ако си почитател на триколки с кошници,това естествено ако ще го ползваш и за товаро-разтоварна дейност.
Класики като Симсон и Лаверда,мисля че няма смисъл да обсъждаме.

приятел благодаря за предложените варианти но аз живея в гр.София и тук нямаме нужда и реквизити ако се наложи да снимаме филм ще знам кой е фен на ретрото,"японското балканче" струваше 85 лева това на снимката после пуснаха 2рият модел с висока облегалка голяма задна гума и предна малка с цена от 140 лева що ли ти ги обяснявам тия неща като си ги имаш налични,но виж ако ми предложиш маратонки "Ромика" 47 ми номер си стискаме ръцете.

митака-пловдив
07-02-2012, 12:05
Това естествено беше в кръга на шегата.Имам един стар ДРАГ и ако беше по-наблизо ти го подарявам на секундата.

Ромиката още ги пазя някъде по тавана,само че са номер 40.Чат-пат си ровя в архивите; дънките Панака,кецовете на Пирин Спорт,анцузите Младост.........ееееех кви времена бяха.Ами дъвките с картинки?Турбо,супер Турбо,Би Бип...що дъвка съм изджвакал,да се чудиш как не ми се е откачило ченето.Имам толкова реликви и са ми толкова свидни.

Имам и френски спининг Sert от 1949 година,с чешка макара от същото време :picnic:

RUNNING WILD
07-02-2012, 12:28
яхай го и газ на сам ще черпя дъвка Идеал с момчето и момиченцето на кртинката да ти заяква ченето аз за това съм толкова устат,браво за серта имах и Пизон Мишел луксор номер 1...продадох го на колекционер безсмислени са,макарата ти е ТАП сигурно или некоя СОНА не знамРилерекса дали не беха източногермански,абе вехторий минал съм от там.

митака-пловдив
07-02-2012, 23:09
Като се постопли,ела към Пловдив да метнем някоя пръчка из Марица и да ти подаря колелото.

nicola 59
08-02-2012, 04:22
яхай го и газ на сам ще черпя дъвка Идеал с момчето и момиченцето на кртинката да ти заяква ченето аз за това съм толкова устат,браво за серта имах и Пизон Мишел луксор номер 1...продадох го на колекционер безсмислени са,макарата ти е ТАП сигурно или некоя СОНА не знамРилерекса дали не беха източногермански,абе вехторий минал съм от там.

Колега при 158 кила само Украйна решава въпроса или по добрия вариант е ИЖ спорт 350

fred
08-02-2012, 09:14
Дааа, тия старите украни бяха яки, ама и бая тежаха.
Но и алуминиевата рамка си е много здрава, само дето е и по лека.
А относно цените - знам хора, които сами си внасят колелото от разни фирмени чуждестранни сайтове, като цените са в пъти по евтини от тези у нас.
Например за около 700-800 лева си купуваш колело, което у нас се продава от 2000 -3000 нагоре.

RUNNING WILD
08-02-2012, 16:27
Като се постопли,ела към Пловдив да метнем някоя пръчка из Марица и да ти подаря колелото.

където ти хареса.....и без колело не идвай....щото ушите ти ще чуят неща който няма да забравиш никога не си го причинявай...

митака-пловдив
08-02-2012, 16:58
където ти хареса.....и без колело не идвай....щото ушите ти ще чуят неща който няма да забравиш никога не си го причинявай...

Точно там,под моста кефала има много апетит към ручейника :)

А около километър по-надоло излиза хубава щука есента.

RUNNING WILD
08-02-2012, 17:15
а ти кажи сега и за распера само той остана....тихо дееееее