View Full Version : Един вапрос на новак
dakata-166
06-02-2012, 13:27
здр. на всички имам едно запитване относно 166-цата ми,доколкото виждам по обяви не е задължително сд-чейнджъра да е на алфа или мога да и сложа всякакъв питам ви,защото съм отскоро с нея,а е само с касета,очаквам вашите отговори
п.с. по м/у другото търся чейнджъра и навигацията за нея,ако има някой с излишен ще съм му много благодарен да пише да се разберем нещо
Чейнджъра става и от либра или капа. Навигацията съм чувал, че неможе да се използва за нашата страна.
leketo84
06-02-2012, 15:22
Чейнджъра става и от либра или капа. Навигацията съм чувал, че неможе да се използва за нашата страна.
Либрата Ок , но не знаех че Капите имат чейнджъри , а имах такава кола ! :-P
Като рових да търся за моята имаше 1-2 с чейнджъри, като на 166-ците и от там ми е останало в акъла. Може да бъркам не споря.
dakata-166
06-02-2012, 16:42
С една дума друг освен на алфа или либра не мога да сложа така ли
С една дума друг освен на алфа или либра не мога да сложа така ли
Можеш - http://loudlink.eu/webshop/loudlink-mp3-cd-changer-emulator-for-alfa-romeo-166-aux-p-39.html
dakata-166
06-02-2012, 16:53
Можеш - http://loudlink.eu/webshop/loudlink-mp3-cd-changer-emulator-for-alfa-romeo-166-aux-p-39.html
kolega nezna4i 4e kato karam alfa zna4i sam patron :Lkingsmiley: mai 6te si zema fm transmiser
ecotronic
06-02-2012, 17:23
kolega nezna4i 4e kato karam alfa zna4i sam patron :Lkingsmiley: mai 6te si zema fm transmiser
Моето мнение е, че CD changer - а е една отживелица, която освен всичко останало и много лошо се съчетава с нашите дупки по пътищата.
Това, което ти предлага Асенов е много по-добрия вариант. Но ако не можеш да си го позволиш, и един добър MP3 player/трансмитер, ще ти върши по-добра работа от changer - а.
silversnake
06-02-2012, 18:38
Моето мнение е, че CD changer - а е една отживелица, която освен всичко останало и много лошо се съчетава с нашите дупки по пътищата.
Това, което ти предлага Асенов е много по-добрия вариант. Но ако не можеш да си го позволиш, и един добър MP3 player/трансмитер, ще ти върши по-добра работа от changer - а.
Подкрепям мнението. Ако не си някой супер HI-FI слухар, трансмитерът е евтино и практично решение. Аз смених няколко докато нацеля бройка с доста сносен звуков диапазон.
dakata-166
06-02-2012, 20:07
Добре колеги да го кажа така имам син на 27 дена едва ли ми трябва кой знае каква музика просто.Та дайте някакви предложения за фм-трансмисер който да е хубав
ecotronic
06-02-2012, 20:23
Като търсиш трансмитер, гледай да е комбиниран с MP3 плеър. Аз ползвам такъв:
http://analysisandreview.com/wp-content/blogs.dir/5/files/uploads/2009/04/mp3-wireless-in-car-fm-transmitter-with-remote1.jpg
Преди около 2 години струваше 25 лв.
Удобното е, че работи с външна flash памет и така можеш лесно да му доставяш музиката. Вади много приличен звук. Дори има и дистанционно.
milenmilan
06-02-2012, 21:03
Ето този модел е перфектен колега, с цветен дисплей е може даже филми да се гледат на него. Чете мп3 и мп4, няма собствена памет, обаче има УСБ и слот за карта :) ако те интересува, драсни едно лично ще ти кажа от де съм го зел.
88215
lordliness
07-02-2012, 00:22
Като търсиш трансмитер, гледай да е комбиниран с MP3 плеър. Аз ползвам такъв:
http://analysisandreview.com/wp-content/blogs.dir/5/files/uploads/2009/04/mp3-wireless-in-car-fm-transmitter-with-remote1.jpg
Преди около 2 години струваше 25 лв.
Удобното е, че работи с външна flash памет и така можеш лесно да му доставяш музиката. Вади много приличен звук. Дори има и дистанционно.Моето дистанционно хваща от десет сантиметра и твоето ли е така?
nightroller
07-02-2012, 00:37
абсолютно съм съгласен! Това, което предлага Каролев е най-доброто защото се интегрира с ICS и там се чете всичко.
За меломан като мен обаче е различно - аз винаги си ходя с "тапи" в ушите (когато съм пеша) и затова си взех адаптор Sony, когато вляза в колата просто си връзвам MP3 плеъра за адаптора :) не казвам че е най-доброто, нито, че е особено елегантно но за моя случай е супер адекватно :)
ecotronic
07-02-2012, 10:26
Моето дистанционно хваща от десет сантиметра и твоето ли е така?
И при мен е горе-долу така. Аз не го и ползвам. Не мога да свана и смисъла от него. Може би ако буксата за запалката е в багажника.........
lordliness
07-02-2012, 12:29
И при мен е горе-долу така. Аз не го и ползвам. Не мога да свана и смисъла от него. Може би ако буксата за запалката е в багажника.........
Аз си мислех да го закрепя някъде неподвижно и от там да управлявам и дори да сложа трансмитера там между седалките,но не би.Не знам защо е така немощно
ecotronic
07-02-2012, 14:49
Аз си мислех да го закрепя някъде неподвижно и от там да управлявам и дори да сложа трансмитера там между седалките,но не би.Не знам защо е така немощно
Пробвай да му смениш батериите, ако не си ги сменял. Кой ги знае на какъв хал са. Все си мисля, че трябва да има обхват поне 3 - 4 м.
leketo84
07-02-2012, 14:51
Пробвай да му смениш батериите, ако не си ги сменял. Кой ги знае на какъв хал са. Все си мисля, че трябва да има обхват поне 3 - 4 м.
Ми така би трябвало да е ! Аз имах такъв и с вграден КарКит и нямаше проблеми и от задните седалки да се работи с него ! :doctor:
Споко и при мен е така. Братския китайски народ така ги е измислил или поне моделите до към 30-40 лева са такива.
На мен ми се върти една мисъл в главата, да взема да му изкарам "окото", да му удължа проводниците и да го сложа някъде отпред по таблото, а входа за флашката да я сложа в специално изрязан за това прорез в пепелника.
Почти като фабрично изглежда в главата ми, макар ,че риска да стане цигания не е малък. Това и ме възспира да го направя
китайците вече продават и едни такива устройства
http://elimex.bg/product/28511/kit-mp3-3-k152-mp3-modul-fm-radio-rc.html
монтираш си го където искаш и го връзваш с чинчовете към радиото.
leketo84
07-02-2012, 17:00
Добре изниква ми въпрос ! На това устройство ако му се сложи флашка с видео файл и при свързване към ICS може ли да предаде видео сигнал към него или само аудио ! Извинявам се за некомпетентния ми въпрос :hmm:
А дали ICS-а ще го познае това устройство като се закачи на чинчовете?
ecotronic
07-02-2012, 17:17
Добре изниква ми въпрос ! На това устройство ако му се сложи флашка с видео файл и при свързване към ICS може ли да предаде видео сигнал към него или само аудио ! Извинявам се за некомпетентния ми въпрос :hmm:
Няма да стане поради 2 причини:
1 - защото самото устройство възпроизвежда файлове само в MP3 формат.
2 - връзката на устройството с външния свят (в случая с ICS - а) става посредством аудио изходи, които са нискочестотни аналогови интерфейси.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
А дали ICS-а ще го познае това устройство като се закачи на чинчовете?
Чинчовете са аналогови входове на ICS - a. Така, че какъвто сигнал постъпи на тях, ICS - ът ще го възпроизвежда. През тези входове, ICS - ът няма "опознавателни способности"
Значи може да го ползваме, а захранването от къде може да се вземе, понеже гледам че е +5V.
абе май ви трябва емулатор че е закачен цд чейнджър. не съм запознат. иначе примерно в dealextreme е пълно с такива джаджи, включително и мр4 /възпроизвеждат видео/.
ecotronic
07-02-2012, 17:42
Значи може да го ползваме, а захранването от къде може да се вземе, понеже гледам че е +5V.
Най простото, за което се сещам е широкоразпрастранения стабилизатор на напрежение 7805 :
http://powersupplycircuit.net/wp-content/uploads/2011/05/lm7805-pinout-diagram.gif
- 2 се връзва на корпус
- на 1 се подават + 12V
- на 3 спрямо корпус излизат 5 V
Може и да има готови преобразуватели, но това е най-простото.
roverbulgaria
07-02-2012, 22:47
монтираш си го където искаш и го връзваш с чинчовете към радиото.Да , И ??? Това може ли да се върже към ИЦСа ??
нямам идея колега. и за качеството на въпросното устройство нищо не мога да кажа. просто видях и такива истории вече да се предлагат.
ecotronic
08-02-2012, 13:38
Не вярвам някой да тръгне да му търси място на това устройство.
Радио и то добро си имате, а що се касае до MP - тройките, по добре такива, които се включват н гнездото за запалката.
dakata-166
10-02-2012, 09:47
здравейте,имам пак въпрос: колко са големи задните говорители на 166-цата, говоря за тези на кората.МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ,че гледам,че нямам там и ми се струва нещо много пусто
ecotronic
10-02-2012, 10:34
абе май ви трябва емулатор че е закачен цд чейнджър. не съм запознат. иначе примерно в dealextreme е пълно с такива джаджи, включително и мр4 /възпроизвеждат видео/.
Прав си. Трябва ICS - ът да си познае CD - то и дори CD - player -a да чете диска, за да се отпушат входовете на ICS - а.