View Full Version : Проблем с алфа с 145
Колата е на мой роднина който тръгнал за Пловдив.Момчето скача в някаква сериозна дупка криви джантите и алфата изгасва.С пътна помощ колата е закарана до Пазарджик и вече пети ден умуват като диагнозите се менят постоянно.Значи върти но неще да запали.Първо му казали че помпата не дава налягане сега компа бил дал фира.Дайте идей как да я запалим и да я домъкнем до София.Алфата е 145 1.4 TS с газова като пали винаги на бензин и като подадеш газ на определени обороти сама минава на газ. :roll:
Има едно копче под шофиорската седалка натиснете го и пробваите дали ще запали. По принцип след удар алфите им прекъсват тоците да не се запалят. И с това копче се възстановява всичко.
Верно че имаше такова копче. :oops: Понеже на ланчата това копче е под тапицерията и се търси с напипване и на алфите ли е така или се вижда.Че ще трябва да обяснявам по телефона къде да го търсят.
Следкато има и газово защо не е запалите на газ?На мойта на самия ключ газ бензин от долната страна има едно много малко шано копченце което е за аварийно палене на газ пробваите с него може и да стане.Зависи дали е сащия кйлюча :)
аз се опитах да се кача на един бордюр и не пали вие при удър ми говорите
махай минуса за пет минути да рестартира компа и мисля че ще запали дава грешка след удара
Ако не ще да запали имам добър приятел много добър газаджия в Пазарджик мога да му дам телефона да му зване ще му е направи да запали на газ и ще се пребере до София
Верно че имаше такова копче. :oops: Понеже на ланчата това копче е под тапицерията и се търси с напипване и на алфите ли е така или се вижда.Че ще трябва да обяснявам по телефона къде да го търсят.
Вижда се. Отдолу под шофьорската седалка е.
Намерили са копчето натиснали са го и пак нищо.Последната информация е че жълтата лампичка с кода с иницияла ключ въобще не светва.Преди дупката лампичката си работеше та сигурно там ще да е проблема.Иначе борбата продължава и май ще ходя да я дърпам с капата до София,че ще съсипят колата.
Намерили са копчето натиснали са го и пак нищо.Последната информация е че жълтата лампичка с кода с иницияла ключ въобще не светва.Преди дупката лампичката си работеше та сигурно там ще да е проблема.Иначе борбата продължава и май ще ходя да я дърпам с капата до София,че ще съсипят колата.
Дърпай я направо и я карай на Бобо :wink: :wink:
Няма да коментирам майстори дето дежурната реплика е "италиански чикий",но колата е преместена в друг сервиз натиснали са въпросното копченце и алфата е вече тук.Уж тея го бяха намерили това копче уж не светеше жълтата лампа ,уж помпа, компютър и куп други глупости.Ама какво да очакваме от сервизи които спорят със собственика че не е възможно тая кола да е 1.4 и да е с два вала и да се с толко свещи,но като стане беля в друг град и това се получава. :lol: