View Full Version : Въпрос за съединител и маховик JTD
error145
08-02-2012, 23:53
Колеги, възможно ли е да се сложат съединител и маховик от бензинова 145 на 1.9 JTD? И има ли някакви други варианти?
trustworthy
09-02-2012, 07:35
Не стават от бензинова.
error145
09-02-2012, 11:46
Няма други варианти, така ли?
доколкото знам, може да се монтира от 2,4JTD.
аз до колкото знам става без проблем ... примерно знам едно браво ЖТД с маховик от ХГТ и нито приплъзва нито нищо даже май е чипосано вече ..
---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:57 ----------
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=710118 чети тука от 7ма страница мнението на Vsd
значи накратко какво се казва в темата при фиата
За да си сложите едномасов (не демпферен) маховик ви трябват следните неща:
1. Едномасов маховик от fiat bravo hgt. Не намерих данни на новото и старото hgt да са различни.
2. Задължително болтовете на същия този едномасов маховик от bravo hgt.
3. Комплект съединител за bravo hgt. Това включва съединителен и притискателен диск и лагер. Ако не сложите лагера от bravo hgt, най-вероятно няма да станат нещата, затова задължително си взимате целия комплект за bravo hgt.
Всичко това се прехвърля директно без нищо да се преправя. Тези същите части са в моята кола и затова го твърдя.
Комплекта съединител при мен се води усилен. Колко е усилен, никой не знае, но засега както е с ремап колата не плъзга.
Маховици от други модели браво също могат и да станат, но нарочно изброявам нещата, които съм сложил при мен за да се объркам някой.
error145
09-02-2012, 23:00
@tqnbtb Колега благодаря ти много за инфото!!!
@tqnbtb Колега благодаря ти много за инфото!!!
А каква точно ти е идеята,нейскаш да си с демф. маховик ли?
А каква точно ти е идеята,нейскаш да си с демф. маховик ли?
И не мен ми стана интересно.
Да не би да е по-евтино(Пример: комплект "Fiat" за HGT е около 320 лева, а "Fiat" за JTD е около 400лева или се бъркам; тва са цени без маховик ) или пък е по-ефективно?
я ся сложете цената на демпферен маховик ако е разбит и на обикновен .. обикновения струва 20 -30 лв във всяка морга аиде да не е морга във форум .. ! ако колата на колегата тресе и подскача може и маховика да е заминал докато не се свали няма как да разберем де
Това за цената е така, ама инженерите не случайно са сложили демпферен... С обикновения сигурно ще работи на място като стар голф дизел.
Възможно ли е от заминали пружини на маховика , да се чува и да се усеща тракане , при смяна на скорости или подаване и отпускане на газта .... и съответно ако това се прави супер плавно и внимателно да не се чува и усеща.... И ако за заминали да кажем , какви биха били последиците като цяло за колата и колко време може да се кара така ? .....
Пружини на маховика..? :lupe:
Ако греша ме коригирай .
Jivko7777
10-02-2012, 19:36
Това за цената е така, ама инженерите не случайно са сложили демпферен... С обикновения сигурно ще работи на място като стар голф дизел.
Ммм не точно, слага се твърд маховик, с съединител комплект, който е с пружини и следва много тънък момент... за да не трака като голф 2 дизел, а именно от 800 да се вдигне празния ход на 880-900 оборота и всичко заспива поне при тди е така и тук ще е така ;)
Пружини на маховика..? :lupe:
само не казвай че не знаеше...
error145
10-02-2012, 19:45
А възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?
@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...
Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става... :D
Jivko7777
10-02-2012, 20:01
А възможно ли е тази интервенция? Смисъл двигателите на алфа и фиат JTD еднакви ли са?
@ acko88 ами идеята е да се отърва от демпферния маховик...
Получавам някакви разостранни мнения едни викат става, други не става... :D
хич не го махай въобще не ти пречи ако ще и с чипс да си ;)
Jivko7777
10-02-2012, 20:22
Не може човек да знае всичко - който си мисли, че знае всичко е пълен идиот... :wink:
еее глупости ся да не се засегнеш пък нещо, иначе ето го мръсника, като има и други вариации на пружините :)
http://emk-33.com/shop/image/03G105266BC%20%D0%94%D0%95%D0%9C%D0%9F%D0%A4%D0%95 %D0%A0%D0%95%D0%9D%20%D0%9C%D0%90%D0%A5%D0%9E%D0%9 2%D0%98%D0%9A%20BKP.jpg
Jivko7777
10-02-2012, 20:30
Намерих си сам структурата и действието му... Не мислех, че чак толкова рокет сайънс може да има в един маховик... :grin:
@S_G_M: Моя е грешката.
При това положение верно защо ще искаш да замениш това произведение на изкуството с едно плътно желязо..? :kiss:
Щото струва 800 и кусур лв ново, а оригинално 1200 :kiss:
Jivko7777
10-02-2012, 20:36
Абе знам кое колко струва и защо колегата иска да го смени... Исках да намекна, че за да вкарат толкова мисъл и технология в демпферния, явно има защо ;)
щото се раздрънква, чупи или както искаш така го наричай, особенно ако ти е чипната колата и почват едни вибрации при потегляне...и особенно ако даваш всичката газ от ниските... докато едномасовия, дреме ти на ...
И аз съм на мнение, че щом са го направили така , трябва да е така...
намерих и това http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=y667Nnh1TeY
вижте ся ... по принцип добре е да си остане с него обаче ако маховика е заминал то 99 процента според мен мнението ще е единодушно да слага едномасов кой би дал 1000 лв за маховик и 400 лв за съеденител а ? не е ли по добре 20 лв за маховик и 320 лв за съеденител .. Като разлика няма и не работи като голф 2 .. поне при тази кола с която съм запознат разликата е че не тресе не подскача и т.н.
error145
11-02-2012, 11:53
добре, а двигателите на браво jtd и 145 jtd еднакви ли са? Защото ми казаха че не са... И не можело да се направи тази интервенция...
не му говорим за ХГТ говорим му че от ХГТ карантията става на Браво ЖТД 105 коня .. та сега вие кажете моторите имат ли нещо общо в скоростните кутий и съеденителите за ЖТД алфа и ЖТД браво ако са 1:1 значи става и на алфа ако се различават мн значи нестава .. И все пак добре е да се обърнеш към Бобо ili oem или някой друг все пак са хора които с тва си вадят хляба и ще ти кажат най добре аз лично мога само да гадая
vankichaaaa
11-02-2012, 21:25
ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ МОЖЕ КОЛАТА МИ В ИНТЕРВАЛА 1800-2400 ОБОРОТА НА 4 И 5 ПРЕДИМНО ПРИ НАТИСКАНЕ НА ПЪЛНА ГАЗ ДА ТРЕСЕ И ДА БЕРЕ ДУША ИМЕННО ЗАРАДИ ЗАМИНАЛ МАХОВИК. АЗ ДОКАТО НАМЕРЯ ПРОБЛЕМА МОЖЕ И ДА ДА СТАНЕ 3012ГОДИНА Е*АСИ ЯКОТО......
Колега, моля те занапред изключвай CAPS LOCK като пишеш!
tonov
Jivko7777
11-02-2012, 21:32
ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ МОЖЕ КОЛАТА МИ В ИНТЕРВАЛА 1800-2400 ОБОРОТА НА 4 И 5 ПРЕДИМНО ПРИ НАТИСКАНЕ НА ПЪЛНА ГАЗ ДА ТРЕСЕ И ДА БЕРЕ ДУША ИМЕННО ЗАРАДИ ЗАМИНАЛ МАХОВИК. АЗ ДОКАТО НАМЕРЯ ПРОБЛЕМА МОЖЕ И ДА ДА СТАНЕ 3012ГОДИНА Е*АСИ ЯКОТО......
баш от него...
Rado145QV
11-02-2012, 21:44
Моята 145ца когато беше 1.9 я карах с скоросна кутия от браво жтд 105 и с съединител от 156ца 2.0 комплект с маховика и с аксиален лагер от 145 QV.,като цяло окомплектовката става,но на ниски обороти ск. кутия дрънка много тварещо когато леко подадеш газ спира,когато е на празен ход няма какво да обира вредните пулсации на мотора.Според мен не тр.да се слага обикновен маховик на ЖТД.по добре втора употреба но да е демферен.
vankichaaaa
11-02-2012, 21:53
Sorry Колега (Тонов) не мислех че е проблем..
Колега(живко 777) благодаря за отговора, лошото е че при всички случаи трябва да се отвори за да се види дали е от съеденител, маховик, скоростна и т.н, но просто си мислех че не само на мен се е случвал този проблем, но ето че никой не е се "похвалил" със същият..като намеря решение на проблема ще пиша от къде е била работата (ако въобще намеря решение на проблема) ако някой се сблъска със същият проблем !
error145
12-02-2012, 21:02
Та еднакви ли са бравото и алфата като двигатели? :)
Та еднакви ли са бравото и алфата като двигатели? :)
Като двигатели са еднакви НО! скоростните кутии са различни ;) Така че няма да стане тая дето я мислиш ;)
Jivko7777
13-02-2012, 20:39
Моята 145ца когато беше 1.9 я карах с скоросна кутия от браво жтд 105 и с съединител от 156ца 2.0 комплект с маховика и с аксиален лагер от 145 QV.,като цяло окомплектовката става,но на ниски обороти ск. кутия дрънка много тварещо когато леко подадеш газ спира,когато е на празен ход няма какво да обира вредните пулсации на мотора.Според мен не тр.да се слага обикновен маховик на ЖТД.по добре втора употреба но да е демферен.
Радо при тди вдигат оборотите на празен ход и спира това тракане и немаш проблеми от 800 на 900, колкото и заводско е 1Z тди 90-ката :idea:
Като двигатели са еднакви НО! скоростните кутии са различни ;) Така че няма да стане тая дето я мислиш ;)
означава ли това че не могат да се присадят скорости от Фиат на Алфа?
означава ли това че не могат да се присадят скорости от Фиат на Алфа?
Могат да се присадят ;)
Могат да се присадят ;)
Присадят е думичка която ме плаши...кажи сега много ли се приправя, или не се приправя... :)
и тази манипулация от ХГТ какво мислиш за нея? От 156 1,9ЖТД става ми маховика?
Присадят е думичка която ме плаши...кажи сега много ли се приправя, или не се приправя... :)
и тази манипулация от ХГТ какво мислиш за нея? От 156 1,9ЖТД става ми маховика?
Маховика от 156 става, за присаждането за едни е много за други не зависи от гледната точка ;)
Маховика от 156 става, за присаждането за едни е много за други не зависи от гледната точка ;)
Обаче въпроса е пагубно ли е за ЖТД-то без демпферен маховик :)
Обаче въпроса е пагубно ли е за ЖТД-то без демпферен маховик :)
Според мен да;)
Според мен да;)
благодаря много за отговора :)
VLaDky88
24-02-2013, 00:28
И в крайна сметка става ли маховик и съединител от HGT на 145 JTD ?
nasko_e81
20-11-2013, 23:48
Колеги мен също ме интересува еднакви ли за скоростните кутии на Алфа 146 JTD и Фиат Bravo 1.9 JTD? Ако може някой по-запознат да сподели. :gruebel:
: )