PDA

View Full Version : Как да си отвора вратата :)

seepo
09-02-2012, 00:04
Случая е следния: тръгнах да отварям задна лява врата и неще деба се едно е замръзнала но не е.Но по лошото е ,че и от вътре немога да я отвора защото съм щракнал неханизма за деца :( и яката пръчка .Единствения варянт които виждам е да сваля седалката и вътре да свалям кората да вида какво става :(

nightroller
09-02-2012, 01:13
Случая е следния: тръгнах да отварям задна лява врата и неще деба се едно е замръзнала но не е.Но по лошото е ,че и от вътре немога да я отвора защото съм щракнал неханизма за деца :( и яката пръчка .Единствения варянт които виждам е да сваля седалката и вътре да свалям кората да вида какво става :(
сигурен ли си,че не е замръзнала?

GALIN4O
09-02-2012, 09:35
Като се постопли, би трябвало да се отвори.

alfonco147GTA
09-02-2012, 10:27

Колега полея я обилно със вряла вода, би трябвало ако е замръзнала да се отвори! Ако не стане оксижена или флекса :bouncing_smiley:

Алфист11
09-02-2012, 11:17
По-скоро със студена,а не с вряла вода:)

Perdaha
09-02-2012, 11:42
в тея студове с тая вода на момента ще се отвори и после цяла зима няма да има отваряне като влезе водата навсякъде,както каза колегата като загре хубаво колата и вътре се стопли трябва да се отвори,едни шишенце течен парафин е стотинки мажат се хубаво уплътненията и няма грижи,отваря се в тъпи по лесно......

lordliness
09-02-2012, 11:49
По-скоро със студена,а не с вряла вода:)Точно така с гореща е опасно,студената е с температура 12-18 градуса и върши работа при замръзнали уплътнения.

popaay
09-02-2012, 11:57
По добре да не я пипа сега в студовете,защото има шанс като я отвори да не може да я затвори!Механизмите са замръзнали,а по лостовата система има едни пластмасови втулки които лесно могат да се счупят на тези температури!
А с вода по лошо ще стане,за момента!

leketo84
09-02-2012, 12:19
Ако е замръзнала по-добре я остави в някой топъл подземен паркинг да поседи и ще се отвори , ако е замръзнала де !:drinking:

toki4a
09-02-2012, 12:31
ако имаш аптека на близо, иди си вземи едно шишенце спирт и едно шишенце течен паравин една спринцовка с игла, и като повдигнеш малко дръжката отвън пръсни по лосчето където натиска бравата!., и навътре към самата брава , и трябва да се отвори, после пръсни и на самото петле на бравата;;)
успех колега;):drinking:

после същата процедура с парафина;)

VIHHRONNY
09-02-2012, 21:39
мен ако питаш карай и я загрей много хубаво, пусни парното на max стопли купето яко и ще се отвори. никви води и други простотии. и като ходиш на мивка не мокри бравите и механизмите. щото на замръзнала врата ако успееш някакси да я отвориш и после като затвориш и заключиш НЯМА отключване, само сваляне на кората ще я оправи.Аз мойте ги паза от влаги и води и нямам проблеми...
Успех

nightroller
10-02-2012, 01:33
мен ако питаш карай и я загрей много хубаво, пусни парното на max стопли купето яко и ще се отвори. никви води и други простотии. и като ходиш на мивка не мокри бравите и механизмите. щото на замръзнала врата ако успееш някакси да я отвориш и после като затвориш и заключиш НЯМА отключване, само сваляне на кората ще я оправи.Аз мойте ги паза от влаги и води и нямам проблеми...
Успех
винаги в това време има вода, кондензи и т.н. Токича добре го е казал - вратата е малко особена значи ако е замръзнала се отваря дотолкова, доколкото да отчете че е отворена като се стопли купето се отпуска и се отваря.

seepo
25-04-2012, 22:49
не беше замръзнала механизма повдигнах от горе буталото и се отвори сега ще я права ;)

ecotronic
26-04-2012, 10:40
не беше замръзнала механизма повдигнах от горе буталото и се отвори сега ще я права ;)

Е, ама тя вече се е размразила.:-)

seepo
26-04-2012, 22:46
Колеги днес разглобих вратата обаче се зблъсках с проблемче : начи като дрпам палчето от горе се отключва и заключва ,като я отключа се отвара от вънка с држката заключена неште ,а от втре неще да се отвори жилото е ок ,разглобих я наплно до механизма (кутията) дето е за заключване само алармата я оставих ,затвоерих вратата и с алармата пробах да я заключа стана и се отключи но само 2 пати и после пак неискаше .Та според мен е нещо от буксата или в самата кутия някои може ли да ми каже как се разглобчва тази кутия за да вида дали е менаничен или жичкаджиски проблем и ако може мнение ако някои е имал подобен проблем.

seepo
01-05-2012, 15:03
аиде бре колеги

popaay
01-05-2012, 15:28
Имах сходен проблем като твоя,на предна лява.Проблема се оказа една пластмасова шайба,която се е счупила и паднала.Тя се намира на пръта,който се спуска от палеца на вратата(лостчето горе) до долу където е хваната на конзола(рамо).Там този прът прави чупки на 90градуса.Може там да потърсиш проблема,ако е там лесно ще го откриеш,като вземеш да отключваш и заключваш,и ще видиш луфта м/у рамото и отвора на конзолата.Ако е там откачаш лоста и прокарваш шайба до мястото на луфта,малко смазка и си готов.
Дано там да ти е проблема,аз за това се сетих!

seepo
02-05-2012, 08:10
бе маи не е точно това :) сега ще го гледам днес пак като го оправа нз как ще пиша

popaay
03-05-2012, 21:42
До къде я докара колега?

seepo
04-05-2012, 22:16
Ми докарах го до централното на вратата :) се още не съм го сменил защото го шиткат за 50 лв което според мен е доста тъпо като имаш предвид ,че огледалото ти върви 60точки то си е срамото ,сега събота ще я мъча да я оправа моята но ще е езор защото маи е капсолована а в краен случаи ще се купува ;)

seepo
19-05-2012, 19:00
сменено централно и скичко работи

ecotronic
19-05-2012, 19:26
сменено централно и скичко работи

Това е много странно.
Ти не беше ли казал, че имаш проблем с едната врата?
Централното като отключва или заключва, праща импулси паралелно на всички врати.
Та мисълта ми е, че ако проблемът беше в централното, щяха да страдат всички врати.
Мистерия......:sad:

seepo
05-06-2012, 15:51
166 всяка врата е с централно или там както се казва то е една квадратна кутия

nvladev
05-06-2012, 22:54
Нещо не си разбрал!!!

seepo
08-06-2012, 13:00
дали :)

nvladev
08-06-2012, 18:19
дали :)

Или не се изразяваш правилно или горното.

seepo
14-06-2012, 13:06
може би не си ме разбрал правилно ;) a и както казах на всяка врата си има централно