PDA

View Full Version : Замръзнали гърнета-Помощ!

gogo79
09-02-2012, 15:14
Здравейте,колеги! Ще ви разкажа за моето "бедствие" тази сутрин:
Предполагам,че неприятната работа съм я сътворил вчера.Та,излизам да я разчистя от снега и по време на почистването е запалих да поработи малко.Работи около 20-25 мин. на място/не съм я карал/.Всичко си беше о,к.
Тази сутрин влизам,паля без проблем/-19градуса/ В момента на запалването започна нещо много силно да съска и фучи от долу под колата се едно спада гума?! След което веднага угасна.Пробвах отново-съшото съскане и гасне...
Според мое мнение и "специалисти"майстори ми казаха,че ми е замръзнал катализатора.Грешката предполагам,че си е моя защото вчера трябваше да я покарам малко,а не само да работи на място,или поне да я изфорсирам преди да я угася,за да не остане вода/конденза/,който е замръзнал.
Та мисълта ми е какво е лечението или да чакам пролетта.:sad:
п.п Колата работеше на газ,при което се отделя много конденз,които е спомогнал за замръзването-предполагам...

Deathriderr
09-02-2012, 15:33
Еми аз я мъчих докато не се задържа запалена, колкото и деструктивно да звучи, иначе същото се получава когато спра с муцунката напред. Все пак изчакай поне малко да се стопли

myato
09-02-2012, 15:51
Имаш няколко варианта:
1.Чакаш да се стопли.
2.Взимаш инструмента за пърлене на прасето и се гмурваш,като под стар кооперативен дизел.
3.Взимаш полиетилен.Лепиш единия край по обиколка на колата,а другият го затрупваш със сняг.Да стане като малък парник и се молиш да и слънчево,без значение колко е студено.
Успех!
Най-добре я завлечете в топъл гараж за няколко часа.

tqnbtb
09-02-2012, 18:27
еее не ги махнахте тия гърнета .. неразбрахте ли че само пречат

gogo79
09-02-2012, 18:41
еее не ги махнахте тия гърнета .. неразбрахте ли че само пречат
:yes:Един път да запаля самоооо,и веднага махам шибания катализатор и слагам резонатор!!! Той и без това цяло лято миришеше на сяра и развалени яйца....:mad:

didko_boy
09-02-2012, 18:45
ако има как да легнеш отдолу и да развиеш болтовете преди катализатора може и да ги отпуснеш само не докрай ако не са много клеясали

BillyBoy`
10-02-2012, 09:09
:yes:Един път да запаля самоооо,и веднага махам шибания катализатор и слагам резонатор!!! Той и без това цяло лято миришеше на сяра и развалени яйца....:mad:Няма смисъл да го махаш братле аз съм със резонатор и същия хуи се случи и на мен.Какво ли не разглобих докато разбера какъв ми е проблема.Във голямо приключение се видях.Няма смисъл да сваляш нищо.Моя проблем го реших със едно шише от минерална вода,капачката надупчена отпред,шишето пълно със топла вода от боилера,навираш се под колата колкото можеш,ако имаш къде да вкараш колата на канал още по добре и почваш да обливаш катализатора обилно със вода докато се разтопи леда вътре като от от време на време пробваш дали ще запалиш.След като запалиш няколко кръгчета на педал докато издухаш всичките лаина отвътре.Така че няма да ти се наложи да сваляш нищо.При мен признаците за неискането да запали бяха абсолютно същите даже при мен положението беше доста по зле.Деистваи и да се похвалиш какво си направил.

alfi4ka
10-02-2012, 19:44
Колеги заблуждавате се,защото не замръзва катализатора а последното гърне в края там където е наклонено. Преди второто гърне срежете съвсем леко тръбата с флексче. При този вариант колата ще запали като поработи около час ще размръзне на зад гърнетата. След това си заварете там където сте прерязали тръбичката и готово. Успех!!!

гадмръсна
10-02-2012, 22:26
Колеги аз проблема преди време го бях решил като пробих една малка дупка в най-ниската част, за да може да се стича водата.

Bobo
13-02-2012, 04:52
Решението което може да се приложи е следното - точно преди катализатора има фабрична пробка на която е завита тапа - отвивате тапата, така че колата да може да си работи на празен ход без да гасне, оставяте колата да загрее хубаво след което хубаво издухвате вече загрятата генерация;) - това може да ви спести доста пари за репатраци и майстори ако сте сигурни че е замръзнала генерацията ;)