Log in

View Full Version : Летни гуми на лед ;)

krdd12
10-02-2012, 12:18
Колеги, дайте някакъв съвет как да измъкна колата..забила е на един лед и няма мърдане..двама не можем да я избутаме..
сега отивам с кофа пясък..ама пак се съмнявам..веднъж само да тръгне :)

Поздрави!

koolio
10-02-2012, 12:59
Щом си с летни гуми по-добре изчакай да стане м. март ;).

-Bobby-
10-02-2012, 12:59
И като тръгне, докъде точно си въобразяваш, че ще стигне с летни гуми в това време?!

dilian alfa gtv
10-02-2012, 13:30
Точно до първия стоп,след това ще трябва бутане на място до 3-та скорост,докато евентуално захапе.

Alexanderbb
10-02-2012, 13:34
Бе то да не е до първия спрял пред него автомобил или недай си боже до първия пресичащ пешеходец.

Mind_Control
10-02-2012, 13:57
Колеги, дайте някакъв съвет как да измъкна колата..забила е на един лед и няма мърдане..двама не можем да я избутаме..
сега отивам с кофа пясък..ама пак се съмнявам..веднъж само да тръгне :)

Поздрави!

Пясък и сол ще свършат работа + лопата. Обаче съвета ми е да изчакаш да поолаби времето и да се постопи снега. По добре с такси се движи да няма после тема- колко струват предни фарове и броня :)

old alfist
10-02-2012, 14:56
Като допълнение на всички предложения - може да се използват вериги и сгур, а също така някой да те изтегли на по-изчистено място.

nickyto
10-02-2012, 14:57
Има и друг вариант: слагай вериги и карай с тях... а на пролет - нови гуми, накрайници, носачи, тампони...

Ако ли пък въпроса е как да изкараш колата от там дето си я окопал - спрей "течни вериги"...

Susscrofa
10-02-2012, 16:23
Не вярвам, че двама човека не мога да бутнат кола, та дори и с летни гуми.
Да не те бутат некви баби бре.
Скоро бутах една кола заедно с една лелка, тя се беше облегнала и аз бутах и колата и нея.:picnic:

bager
10-02-2012, 16:32
Скоро бутах една кола заедно с една лелка, тя се беше облегнала и аз бутах и колата и нея.:picnic:

Брей, ти да не си Конан Варварина? :)
Мен със 159-ката двама доста едри мъжаги не можаха да ме помръднат. Буквално колата не помръдна - беше легнала по корем в снега и стъпила на лед, върху който просто си въртеше гумите :). Изхода се реши с един МЛ, който беше на единия от тях.
А иначе, едно Сеатче Ибиза, с една мацка в него и аз сам го бутнах да се измъкне. Всичко опира до килцата, та зависи каква е колата, това е :) .

AR147
10-02-2012, 16:49
Що нападате човека - на лед зимна лятна все тая!!!

Susscrofa
10-02-2012, 16:58
Брей, ти да не си Конан Варварина? :)
Мен със 159-ката двама доста едри мъжаги не можаха да ме помръднат. Буквално колата не помръдна - беше легнала по корем в снега и стъпила на лед, върху който просто си въртеше гумите :). Изхода се реши с един МЛ, който беше на единия от тях.
А иначе, едно Сеатче Ибиза, с една мацка в него и аз сам го бутнах да се измъкне. Всичко опира до килцата, та зависи каква е колата, това е :) .

Е, ако си на кантар върху лед няма как да те бутнат.
Имах предвид просто липса на сцепление на колелата. Това се преодолява с една ръка и три-четири залюшквания.:picnic:
Аз съм Крали Марко, ти нали си патриот, какви са тези чужди "звезди".

krdd12
10-02-2012, 17:41
Благодаря на всички за съветите..
общо взето, веднъж излезе ли, няма проблем..карам по големите булеварди и те са чисти.
Мъчих с какво ли не..гореща вода..пясък..накрая трима стабиляги и на полусъединител я избутахме..след час и половина мъки :)

Поздрави!

Kuku
10-02-2012, 18:01
Скоро бутах една кола заедно с една лелка, тя се беше облегнала и аз бутах и колата и нея.

Брей, ти да не си Конан Варварина?Не, просто е извратен до безкрайност :gayfight:

old alfist
10-02-2012, 18:08
Благодаря на всички за съветите..
общо взето, веднъж излезе ли, няма проблем..карам по големите булеварди и те са чисти.
Мъчих с какво ли не..гореща вода..пясък..накрая трима стабиляги и на полусъединител я избутахме..след час и половина мъки :)

Поздрави!
Е, ми това е истината и като пуснете Мамата на воля и нещата се получават.

bager
10-02-2012, 18:11
...
Аз съм Крали Марко, ти нали си патриот, какви са тези чужди "звезди".

Колегата така или иначе се е справил със ситуацията, та в духа на форума да попрее.ем и тая тема :).

Не случайно те сравних с Конан :) . Крали Марко го остави, той е ясен... или почти ;) .
А, Конан...Конан не се знае, може и той да е бил българин (
http://www.protobulgarians.com/Statii%20ot%20drugi%20avtori/Ivan%20Mitev-kimeri.htm) ;) . Хехе... :) Не са го надушили македонците още, ще видиш ти тогава...

п.п. нещо не ми се получи хипервръзката :) , ама ти ще се справиш, сигурен съм

ФЕРАРИСТ
10-02-2012, 18:33
Що нападате човека - на лед зимна лятна все тая!!!
Мда......

nickyto
10-02-2012, 19:51

Не мога те разбера що трябва да се хвалиш у форума че буташ лелки... знаем че си падаш по тях... :upsidedwnsmiley: