PDA

View Full Version : Проблем с предно ляво стъкло на 155

Alfonso_155
07-11-2006, 16:06
Здравите колеги .Проблема ми е следния-чупи се водача на предното ляво стъкло на алфата и сега като си затварям стъклото трябва да го предържам иначе се изкривява и излиза от рамката си и ще се чупи ако не го предържам да си върви в рамката.Та се питам как може да се оправи този проблем? Водача е счупен на две части. .Питах за такаф водач казаха ми че вървят заедно със стъклата и трябвало да се купи ново стъкло , ама де пари за ново :}дали неможе да се измисли нещо че е асъл тъпотия така като си караш и ако изкаш да си вдигнеш стъклото трябва да пуснеш ръцете от геврека :} :D . :cry:

bass
07-11-2006, 16:10
Не знам дали са огледали внимателно къв ти е случаят, но при мен същото се оправи с 5 лв. и 30 секунди в Кобра.

Alfonso_155
07-11-2006, 16:25
Е кажи каф ти е бил проблема да кажа дали е като твоя :frown:

bass
07-11-2006, 16:36
Е какъв - същия, нали казах :-) Поне като симптоми де - стъклото се изкривяваше при вдигане, защото имаше счупен водач. Не знам дали говорим за едно и също обаче - мойто беше една пластмаска, която държи горната част на стъклото в жлеба, а не захващането на жилата за джама (което е някъде из вратата).

tonov
07-11-2006, 17:37
Ако става въпрос за пластмасата в задната част на стъклото, аз имах същия проблем с тъпото преди.. Въпросният водач прилича на Т и държи стъклото в жлеба. Беше се протрил от дългата употреба. Останала беше само част от него и стъклото падаше. Аз си моделирах липсващата част от това двукомпонентното лепило което се меси и става като пластилин. После шкурка.

Играчка е голяма и ако нямаш нерви хич не се захващай, а си търси стъкло, щото верно водач само със стъклото върви.

Alfonso_155
07-11-2006, 17:42
за едно като лентичка говоря пласмасово дето стаклото точно за жлепа ! и как го оправи това

tonov
07-11-2006, 17:57
за едно като лентичка говоря пласмасово дето стаклото точно за жлепа ! и как го оправи това

Начи за едно и също говорим.
Първо без сваляне на стъклото нема да минеш. И треа да има поне малко останало от водача. На моя задната част си беше здрава, а се беше протрило където е захванат за стъклото. Та там има и дупка в самото стъкло.
Лепилото беше некво немско, май SunFix. Меси се и става като тесто. С него запълних липсващите протрити части и дупката, та да се държи водача за стъклото. След около час тва става като цимент и държи и към стъклото и към пластмасата. После изглаждаш ръбовете и му придаваш форма максимално близка до оригинала и си готов.
Профилактично мое му капнеш малко каноконлит преди да слагаш другото, та да фиксира пластмасата да стои на място.
При мене след операцията стъклото изкара година и кусур и така си го и продадох типото.

TRENDi
07-11-2006, 18:14
При мен лявият водач ми се прееба първи - яко се беше протрил, но закопчалката му работи все още и просто го презащтраках и засега 1 година държи. Този на дясното стъкло обаче си еба капака в движение. Закопчаващата част, тази, която е откъм купето отиде някъде по дяволите. Как го оправих - със запалката - щифтчетата, които минават през дупката на стъклото ги нагрях и разширих, да станат като нитчета просто от другата страна. Само не си спомням дали и разтопявах допълнителни парченца пластмата, за да са достатъчно дълги. От началото на лятото не е мръднал повече тоя водач.

millko
08-11-2006, 13:14
Аз си купих нов водач от Александър Ауто и го сложих без да махам стъклото.Мисаля че струваше 2-3 лв.

millko
08-11-2006, 13:14
Аз си купих нов водач от Александър Ауто и го сложих без да махам стъклото.Мисаля че струваше 2-3 лв.

bass
08-11-2006, 13:44

И аз (почти) така - оня в Кобра дръпна с отработен жест стъклото напред, изчовърка с една отвертка водача, който се мандахерцаше нейде в жлеба, закрепи нов водач на стъклото и пак с късо рязко движение го върна на мястото му. Водачът щракна в жлеба, аз му дадох 5 лв. за труд и водач и се разделихме :-)