View Full Version : Nokia 1100 RH18....
Колеги тия митове и легенди за тия нокии и банкоматите истина ли са ?
И някои продал ли е въобще такава нокиа за повече от 20 лева?
Имам една такава RH18 made by nokia ...това означава ли че е германска и реално има ли истински купувачи за такива телефони?
накратко - да, истина е. Почти се убеден, че твоята не е от "специалните" защото там пише майд бай Нокия финланд. От друга старана интернет не е най-подходящото място за продажба на такъв телефон. Гледат ги.
Баси,къв е тоя телефон бре,гледам обяви в Гърция от 300 до 15 000 евро........:spell:
накратко - да, истина е. Почти се убеден, че твоята не е от "специалните" защото там пише майд бай Нокия финланд. От друга старана интернет не е най-подходящото място за продажба на такъв телефон. Гледат ги.
Пише само made by nokia не пише нито финландия нито германия, зато се чудя от кои е.
За интернета си много прав, просто няма кого да попитам.
Mind_Control
13-02-2012, 14:50
Не се излагайте бе хора. Първо това са пълни глупости и второ, дори да беше истина, за тия 2 години от както се тъбят тия глупости, мислите ли че нямаше да си оправят банкоматите вече?
Не са глупости, повярвай ми. От програмисти дори ми беше разяснен софтуерния му бъг и на практика целия алгоритъм, с който се прави магарията. Вече, дали банките са запълнили тази дупка, е друга тема...
Mind_Control
13-02-2012, 15:47
Не са глупости, повярвай ми. От програмисти дори ми беше разяснен софтуерния му бъг и на практика целия алгоритъм, с който се прави магарията. Вече, дали банките са запълнили тази дупка, е друга тема...
И в какво се корени магията?
Сега си погледнах документите на моята 1100...всичко е на немски...това ме води към мисълта че и моята е Германска..
И в какво се корени магията?
Забравил съм, не съм програмист, все пак, а и отдавна говорихме за това, но помня като ми разказваха, че и те самите бяха втрещени как такъв дребен бъг в телефонен софтуер, може да направи такива поразии. Като го видя едното приятелче, ще го питам, пак да ми разкаже... междувременно, със сигурност някъде по софтуерните форуми може и да пише нещо по въпроса, ама съм сигурен, че цялата истерия с тази Нокиа не е партенка...
Един познати продадоха такава нокия и взеха към 10000лв. Веднага след се сетих, че познат имаше такава. Оказа се, че се купуват само някаква определена серия произведени в Бохум или нещо такова беше. Ако имате такива наистина са пари...
[QUOTE=Ma7e4k0;1028383]Имам една такава RH18 made by nokia ...QUOTE]
Всъщност ценните са RH 15-16-17, RH-18 има колкото искаш, а за това дали е истина - истина е !
Какъв е смисъла от един модел 1100 да има 5 вида?
Rh15,rh16 и тн..
Аз пък четох че това е една голяма измама и всичките са RH 18, а това с rh 17 е търговски трик за да я купят за по-малко пари.
Какъв е смисъла от един модел 1100 да има 5 вида?
Rh15,rh16 и тн..
Аз пък четох че това е една голяма измама и всичките са RH 18, а това с rh 17 е търговски трик за да я купят за по-малко пари.
А знаеш ли начина и принципа, по който всъщност се позлват тея телефони, мисълта ми е - това че някой не знае нещо не значи, че не е вярно :blush: Иначе казано намери rh-15-16-17 майд там където трябва да е, а аз ще ти намеря човек, който ще плати 1500лв. за него !
А знаеш ли начина и принципа, по който всъщност се позлват тея телефони, мисълта ми е - това че някой не знае нещо не значи, че не е вярно :blush: Иначе казано намери rh-15-16-17 майд там където трябва да е, а аз ще ти намеря човек, който ще плати 1500лв. за него !
Добре а как ще обясниш че в интернет има само "подправени" снимки на RH 15,16,17
Искаш да кажеш че RH 18 - не става за тази работа така ли?
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1895328
Ето тук са единственните снимки които открих.
Странното е че първите два телефона са с еднакъв IMEI ..... :new_Eyecrazy:
А на RH18 осмицата е много зле сложена...
AnastasKOSTOV-REX
13-02-2012, 20:43
Баба ми имаше такава Нокия,като втори телефон.
http://www.ebay.com/itm/Nokia-1100-RH-18-Made-Germany-/260946108430?pt=Cell_Phones&hash=item3cc199a00e
Странно как не видях нито една rh15, rh16 или rh17 за продан.
Ха...телефони, измами ала бала...
Преди 2г. тръгнах да продавам на сестра ми телефона.Тогава 4 годишен самсунг. Първо бях го пуснал на цена от 110лв. а после падна до 70лв. и никой го не искаше...
Един ден ми звъни някакъв "чичак" и пита дали все още се продава тела и дали зарядното му работи. Аз почнах да се обяснявам, че е перфектен че сестра ми го е ползвала, само с калъф, няма драскотина и т.н, а той пак попита как му е зарядното и дали мога да му пратя снимки. Та питах от къде е видял обявата и на какви пари и той си каза, че го е видял на 110лв. и го устройва и да му го пращам веднага(а вече по-всички форуми бях редактирал обявите...явно някъде останала обява)... Също така ми беше казал, че ако имам още зарядни за такива самсунги щял да ми ги купува и на 150лв...
Хммм незнам дали беше някакъв балон, а и не ме интересуваше, нали се почерпих едни 110лв. :) Таа лично съм "преживял" някакво такова странно търсене на телефонна част или компонент.
Може и да има истина, а може и да си е една пирамида/балон...Последното най ми се чини, че е истина :thumbup:
П.П Пример, аз ако бях написал модела на моя самсунг всички може би щяхте да хвърлите по едно...за всеки случай...някоя баба,някъде захвърлен :D:)
П.П2 Но замислете...Класически начин за създаване на балонче...Ай питайте Уорън Бъфет :D:D
Виждал съм го на живо този телефон и това което може да се прави с него и си струва парите..... едното е че НЕ може да се подслушва , друго... може да се говори по него още по време на свързването , тоест оператора не може да ви таксува....
Stefan Caromov
14-02-2012, 01:52
Беше тая далавера преди три години. Свърши вече, мнооого отдавна.Аз лично продадох докато работех в заложната два единия за 1250 евро , другия 2200 .Обаче вече не се търсят
nightroller
14-02-2012, 01:58
Беше тая далавера преди три години. Свърши вече, мнооого отдавна.Аз лично продадох докато работех в заложната два единия за 1250 евро , другия 2200 .Обаче вече не се търсят
е тука е истината.
Mind_Control
14-02-2012, 12:48
Виждал съм го на живо този телефон и това което може да се прави с него и си струва парите..... едното е че НЕ може да се подслушва , друго... може да се говори по него още по време на свързването , тоест оператора не може да ви таксува....
Блек беритата също не могат да се проследяват и подслушват. Затова в Китай за забранени!
Stoyan Georgiev
14-02-2012, 14:04
бисере, умре тая далавера, вече няма файда от тези телефони :)
бисере, умре тая далавера, вече няма файда от тези телефони :)
ех...явно банките са се усетили :|
А не бе, ще стоят и ще дремят...:Tease:
Mind_Control
14-02-2012, 14:36
Гледайте сега, за да му модифицираш софтуера така, че да точиш пари, то явно трябва да си бая навътре в нещата. От друга страна, ако си толкова навътре в нещата, братята китайци, почти за без пари правят чипове по заявка на клиента.
Това е една голяма измама и тия дето са взели по някой лев от цялата работа могат само да се радват, че са успели да се възползват от създалата се ситуация.
Още повече, че 3 години никой не може да даде логично обяснение, как аджеба е ставал тоя номер с телефона и точенето на пари. Всеки е чувал нещо от някой, но никой нищо не може да обясни същевременно. Поне схемата да обясни, без детайли по модификацията, но не би...
Stoyan Georgiev
14-02-2012, 14:38
Гледайте сега, за да му модифицираш софтуера така, че да точиш пари, то явно трябва да си бая навътре в нещата. От друга страна, ако си толкова навътре в нещата, братята китайци, почти за без пари правят чипове по заявка на клиента.
Това е една голяма измама и тия дето са взели по някой лев от цялата работа могат само да се радват, че са успели да се възползват от създалата се ситуация.
Още повече, че 3 години никой не може да даде логично обяснение, как аджеба е ставал тоя номер с телефона и точенето на пари. Всеки е чувал нещо от някой, но никой нищо не може да обясни същевременно. Поне схемата да обясни, без детайли по модификацията, но не би...
добре го каза :)
Гледайте сега, ...
Няма кво да гледам, над 7 години от трудовия ми стаж е минал в едно помещение с изроди в областта на мрежите и програмирането.
Покрай тях разбрах, че филми като Хакери и Мрежата не са холивудско оцветени измишльотини. А "Анонимните", след като треснаха дори мрежите на ФБР и Пентагона, правят поредното доказателство за това: http://www.novini.bg/news/49434-%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D 0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2.html
Разликата между Нокиата 1100 и произведените от китайците чипове за стотинки по поръчка е, че китаеца започва преговорите с теб от 1 контейнер нататък. Иначе изобщо не те и изслушва какво искаш да ти произведе. А на мошеника-хакер му трябва 1 брой такова нещо. Нещо, на което е открил, че има бъг, който перфектно пасва на нуждите му да го ползва с цел хакване и източване на средства. Да, категорично трябва да е някой навътре с тия неща, някой, на който алгоритмите му изплуват в съзнанието и вижда бъговете така, както един коректор още преди да прочете един текст, слагайки си погледа върху листа, вижда грешките в него.
Както ти казах - пак ще питам как точно стояха нещата, но възможностите на този апарат бяха реални, изгорелите банки, а покрай тях и застрахователни компании - също.
Кви телефони,кви хакери.....гърците имат една перфектна схема....товарят целия АТМ.....:):):)
Mind_Control
14-02-2012, 16:21
Кви телефони,кви хакери.....гърците имат една перфектна схема....товарят целия АТМ.....:):):)
После печелят и от старото желязо :)
Mind_Control
14-02-2012, 17:15
Няма кво да гледам, над 7 години от трудовия ми стаж е минал в едно помещение с изроди в областта на мрежите и програмирането.
Покрай тях разбрах, че филми като Хакери и Мрежата не са холивудско оцветени измишльотини. А "Анонимните", след като треснаха дори мрежите на ФБР и Пентагона, правят поредното доказателство за това: http://www.novini.bg/news/49434-%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D 0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2.html
Разликата между Нокиата 1100 и произведените от китайците чипове за стотинки по поръчка е, че китаеца започва преговорите с теб от 1 контейнер нататък.
Мислиш ли? Дали ако на китаеца му дадеш 100 000 марки (50 000 Евро по ново му), че и по- малко, нямам да ти направи 5 чипа? Ние работиме с китайци и определно отговорът е- ДА ще ти ги направи.
Но още чакам един елементарен отговор за схемата на точене от сорта:
1. Набавяш си телефона
2. Хакера Пенчо за Х пари ти го модифицира
3. Отиваш с телефона до банкомата
4. Завираш си го отзад и банкомата от превъзбуда от гледката започва да се празни (демек да изкарва парите от себе си)
Ей така съвсем просто ми нахвърляй, как аджеба действа схемата.
Furious 155
14-02-2012, 17:27
За всичко има начин и инструмент - така работи!
Иначе и в момента със смартфони се крадат модерни джипове с връзка към интернет. ;)
....
Единствено не разбрах защо все банкоматите са ти в постингите. Кой изобщо каза, че става въпрос за банкомати?! :tongue:
Stefan Caromov
14-02-2012, 18:24
MIND control , в общи линии ти обяснявам
Част от телефона се взимаше и се присаждаше в скимър, който от своя страна се слагаше на банкомата и сваляше информацията,тъй като софтуера преминаваше на 70 процента от банкоматите през защитите.Модела затова се търсеше, не можеш с телефона само да крадеш пари . Това е в общи линии
Mind_Control
14-02-2012, 18:50
Единствено не разбрах защо все банкоматите са ти в постингите. Кой изобщо каза, че става въпрос за банкомати?! :tongue:
Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос :) Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
Stefan Caromov
14-02-2012, 19:52
Ами ти ми говориш, че не става за банкомати, колегата Стефан ми говори, че точно за банкомати става въпрос :) Пак се потвърждава теорията ми, че нищо на никого не е ясно. Въобще всичко е забулено в една мъгла...
Нищо не е забулено, вече дори е прекалено известно. За банкомати става въпрос, но не за да теглиш пари, както казах, а, за да записваш информация.
Да не забравяте, че и затворите ни са бая зле, та за няколко години можеш да излезеш пълен инавалид - все пак да напомня :horror:
Да не забравяте, че и затворите ни са бая зле, та за няколко години можеш да излезеш пълен инавалид - все пак да напомня :horror:
Екстра са си, един приятел като влзна там и не спря да ми пише по Facebook...не се бъзикам.
Екстра са си, един приятел като влзна там и не спря да ми пише по Facebook...не се бъзикам.
А и проблеми със запека няма от тогава.......
Да ама не, само дето ги връзваше мангалите на синджир чисто голи и се снимаше.....
Това няма нищо общо с темата...
Та значи не стават тия далавери с тия нокии вече, жалко.
Ето един материал, който издирих по темата. Дано си ок с английския, щото ме мързи да превеждам: http://www.itworld.com/security/68259/investigators-replicate-nokia-1100-online-banking-hack
Това с банкоматите и работата на 1100 като скимиращо устройство, по-скоро не го вярвам...
Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....
И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
Mind_Control
15-02-2012, 13:06
Ето един материал, който издирих по темата. Дано си ок с английския, щото ме мързи да превеждам: http://www.itworld.com/security/68259/investigators-replicate-nokia-1100-online-banking-hack
Това с банкоматите и работата на 1100 като скимиращо устройство, по-скоро не го вярвам...
Добре, но освен телефона ти трябва телефонния номер на човека, паролите му, юзърнейма и още няколко добри стечения на обстоятелствата, за да може ЕВЕНТУАЛНО, да източиш някакви пари. Не ми звучи, като да може да избиеш едни 25000 Евро. Дори да имаш тоя телефон, от тази статия разбирам, че 100% ти трябва вътрешен човек в банката.
И какво пречи на един средностатистически разработчик в Нокия да драсне един фърмуер и всеки телефон да ги прави тия неща?
Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...
И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
Stefan Caromov
15-02-2012, 13:17
Пак ще напиша - телефона върши чудеса, но само една доста къса серия от него. и не, не е спрял да ги върши. И не, не е само за банкомати. Със съвсем леки корекции таз мишинка прихваща сигнала (СМС-а) който всеки един ПОС терминал праща до банката като плащаш с карта. След това тази информация се обработва и едни мили хорица разполагат с цялатъа ти информация и достъп до сметката ти....
И отново ще кажа - такива неща не са подходящи за обсъждане в нета, за да не ни привикат на Г.М. Димитров да си говорим....
До колкото ми е известно, вече не става, защото спряха да купуват такива телефони. Имам познат, в Италия 4 годни му дадоха ( в Бари) за точно такива схеми... късмет . Колкото до ГеМе-то, те нека си питат ,както съм казвал винаги...не е важно какво говорим, важното е ТЕ да успеят да докажат ,че е истина ::))
Mind_Control
15-02-2012, 13:46
Защо си мислиш, че придобиването на тел номер, ИМЕИ на телефон, пароли и юзъри, е толкова сложна и неизпълнима задача за един добър хакер? Добави и немарливостта на маса от потребителите, които не си пазят добре тези неща и ето ти дори улеснение на задачата. Да не им попадаш на мушка, мога само да ти пожелая, че ще изквичиш на умряло колко лесно са те вкарали в джаза... единствения им проблем в целия алгоритъм, в случая, е смс-а с генерирания тан код - и това бъгнато телефонче им е ключа, доколкото става ясно от думите на експерти и доколкото аз разбирам от IT и мога правилно да разтълкувам думите им...
И софтуерите, както всичко останало, създадено от човека, имат своите пропуски, и при тях 3-ия закон на Нютон работи със страшна сила, като олицетворението му са хакерите-злодеи.
От друга страна, не очаквай, че изгорели банки ще излязат и ще кажат "да, случи се, пробиха ни и източиха пари", не очаквай и пряко засегнатия им клиент да му позволят да разгласи това, ако ще да е с цената на маса компенсации... сещаш се защо.
А на разработчика в Нокиа му пречи да драсне един фърмуер нещото, наречено "биг брадър", но освен това - и жестоките закони, които пращат в затвора за години там на запад. Това не ти е БГ, където всеки с пари и връзки се осъжда условно...
А този тан код, оставам с впечатлението, че е за точно определена сума- приемрно 25 евро за книга от амазон?
От думите ти излиза, че ще съм на далавера ако някой ми приложи схемата- компенсациики, едно друго.
Незнам, за мен си остава балон това. Дори да е приложимо, то от доста случайни фактори зависи всичко.
Дано да е балон, или ако не е - дано да са запълнени дупките. Аз, съдейки по реални истории в света на компютрите и измамите, съм склонен да вярвам, че е истина... то е достатъчно само да си направиш справка за арестуваните българи отвъд океана за измами с кредитни карти за стотици хиляди...
Както казах - третия закон на Нютон... от човек е направено, значи е пробиваемо.
А, сигурно има и такива, то Митьо очите какво ли не прави, даже накрая не иска да излиза предсрочно, също сериозно го казвам-така писаха поне.
Ама то това е за нЕкои, дето и на вън са пак така
---------- Post added at 00:45 ---------- Previous post was at 00:45 ----------
Както и със зъбите бих добавил :wierdo:
Stoyan Georgiev
16-02-2012, 01:26
министър Цветанов, извинете за волния език :)
В Русия съм, в Русия съм..... тара ду дам!