Log in

View Full Version : 145 боксер: Не ще да запали ....

tonov
07-11-2006, 16:21
Помагайте :(
Карах, всичко си беше ОК, спрях, угасих и дотам..
След около час отидох да я запала и се почна.
При опит за палене двигателя заработва, кара 2-3 секунди, падат оборотите и гасне. Като опитам да форсирам - нииикой, все едно и дръпвам кранчето и гасне. А бензин има. Един път само задържа и поработи 10-ина секунди, като си реагираше на газта и пак угасна.
Възможно ли е да се е задръстил бензиновия филтър? Не съм го сменял :oops:

Mury
07-11-2006, 16:32
Вероятноста за филтъра е голяма по принцип по книжка се сменя на 40 000 ма с нашия бензин не повече от 20 000.Но така е много общо казано има вероятност да са много неща,опиши симптомите по-добре :wink:

tonov
07-11-2006, 17:09
Предположих че е филтър, понеже бензина беше на свършване :oops: и може да дръпнало некви боклуци. А съм сигурен че има бензин, понеже като ми направи номера й сипах :frown:

По-подробно: запалва, но работи неравномерно и тресе двигателя. Само че не при всяко палене. Средно на 2-3 припалвания заработва нормално, вдига към 1500-1600 об. както обикновено, после започват да падат постепенно оборотите и след 2-3 сек. гасне. Ако се опитам да подам газ двигателят глъхне и гасне. На няколко пъти успя да се изфорсира за момент и пак гасне :(
Баща ми ме задърпа до вкъщи и там пак я пробвах, като тоя път на втория опит задържа и започна да работи нормално. Форсирах я няколко пъти, оборотите си паднаха на 900, продължи да работи и тъкмо реших че се е оправило от самосебеси, пак същото - паднаха оборотите, притресе и угасна.

Bobo
07-11-2006, 17:12
Бензиновата помпа е оут според мене :wink:

Mury
07-11-2006, 17:14
Диагностика баце ма незнам как ще дойдеш до София шот у вашия край незнам къде могат да ти направят пък тук Бобо ше ти свъри работа.Ако имаш познат с колесар или репатрак направо я метай,разбери се с Бобо и газ към София не е толкова далеч :wink: :wink:

tonov
07-11-2006, 17:16
Бензиновата помпа е оут според мене :wink:
Ти го каза.... Аз само си го мислех, ма не смеех да предположа гласно. Дано да не е тя, че баш сега неам излишни 200 кинта :frown:

Bobo
07-11-2006, 17:17
Ти го каза.... Аз само си го мислех, ма не смеех да предположа гласно. Дано да не е тя, че баш сега неам излишни 200 кинта :frown:

Около 90 кинта е помпата бре :wink:

Mury
07-11-2006, 17:21

Отде бре баце аз кат купувах мойта от ТиН я взех за 210 лв. май. :?: :cry:А оригинална по номер на Бош е към 500 лв.-проверено е :shock: :shock:

tonov
07-11-2006, 17:21

Тва за нова или секънд хенд :?:
Малеее колко не съм в час

Bobo
07-11-2006, 17:26

Нова :wink:

tonov
07-11-2006, 17:43

Нова :wink:

Кажи откъде? Утре ше я мъча и ако се окаже помпа, направо да поръчам на един френд да донася.

tonov
07-11-2006, 18:20
A чува ли се помпата като работи? Преди на типото си се чуваше доста осезаемо, а на алфата специално съм се заслушвал и нищо. Вчера ми стори че нещо вие отзад :cry:

boian
07-11-2006, 18:37
Ако често я караш на резерва, нищо чудно да е заминала помпата. Доколкото знам тя се охлажда от бензина. Но все пак се чува леко жужене като дадеш на контакт

tonov
09-11-2006, 15:15
Оправи се :D
Оказа се затлачен филтър, де*** и боклуците които наливат!
Сега се чудя дали да не сипа неква добавка :roll:

vamfan
09-11-2006, 18:44
е тва ша ти е наи-голямата грешка, след свадбата ( ако си женен де) :D

IXIBIT
09-11-2006, 22:34
С добавка най много да си дозапушиш инжекторите(аз така направих) :oops:

Mury
10-11-2006, 12:20
С добавка най много да си дозапушиш инжекторите(аз така направих) :oops:

А бе май и аз така направих мамка му уж да се поотпушат па те си е...ха м...та :shock: :shock: сеа мотора се тресе яко :evil: :evil:

tonov
10-11-2006, 15:01
е тва ша ти е наи-голямата грешка, след свадбата ( ако си женен де) :D

Добре де, нема да сипвам, още повече че колата е пушка.
А другата грешка (сватбата) - ми поправих я :lol: :lol: Сеа имам само любовница 8)

rumen
13-11-2006, 12:59
А другата грешка (сватбата) - ми поправих я :lol: :lol: Сеа имам само любовница 8)[/quote]

АЛФАТА ЛИ Е :lol:

tonov
14-11-2006, 09:27
А другата грешка (сватбата) - ми поправих я :lol: :lol: Сеа имам само любовница 8)

АЛФАТА ЛИ Е :lol:

:spiteful:

rumen
14-11-2006, 09:33
при мен се получи същото неще да пели още не съм видял какво е
въпрос: лесно ли се сваля бензиновия филтър и трябва ли да взимам нов т.е. мога ли да го почистя и как да разбера да ли е от него цялата работа

tonov
14-11-2006, 09:42
Ми на мен ми го смениха в сервиз :roll: не знам колко лесно им е било.
Вземи си нов филтър, все пак е консуматив.
А иначе моята припалваше, а не моеше да задържи. Ако твойта изобщо не пали проблема може да е друг :screwy:

rumen
14-11-2006, 11:22
аха ясно при мен не пали въобще прав си по добре да не барам има си майстори за тая работа МЕРСИ!!!!