Log in

View Full Version : Проследяване Blackberry curve 9360

KoRny
13-02-2012, 19:42
Колеги преди няколко часа на моя приятелка са и задигнали телефона в супермаркет....Знам,че повечето нови телефони имат функция за проследяване,интересува ме дали и този телефон ако се пусне може да се засече местополежението му.От Мтел само са и блокирали сим картата и трябва още 1г и половина да дава по 30лв вноските за него...Знам,че трябва да се действа бързо за това се обръщам за помощ в нашия форум. :idea:

Ladjov
13-02-2012, 19:49
Като откраднаха на майка ми телефона пред метро от полицията изкаха да се занесе кутията , защото на нея иа някъде серийният номер на телефона и от там вече могат по някакъв начин да го проследят .

KoRny
13-02-2012, 19:52
Сега ми обясниха,че щом е закупен от Мтел,те са му вградили чип или нещо от сорта и може да се проследи.Преди време един познат си купил телефон,който се оказал краден и полицията му почукала на вратата.Дано и в тоя случай станат така нещата ...

Stefan Caromov
14-02-2012, 01:56
Вече не могат да търсят телефоните по имеи. Забранено е, освен в случаи, в които има престъпление ,чиито минимум предвижда 5 години сато долна граница

CBET
14-02-2012, 07:40
https://blackberryid.blackberry.com/bbid/login/?callbackuri=aHR0cHM6Ly9wcm90ZWN0LmJsYWNrYmVycnkuY 29tL3Byb3RlY3QvYXcvbG9naW4%3D&authtype=YmJwcm90ZWN0d2Vi&locale=ZW4%3D

Горното работи ако телефона е още с откраднатата SIM карта и ако преди това собственика се е регистрирал във въпросното приложение и естествено си е платил някакъв пакет за достъп до интернет през мобилната мрежа. През уеб може:
- да се блокира телефона
- да се изтрият данните
- да се локализира с точност до няколко метра (2-10м)
- да накараш устройството принудително да вибрира и звъни (без значение какъв звуков профил е активен в момента) - аз това го ползвам доста често като не успявам да го намеря и не се сещам къде съм го захвърлил.
- принудително да изпращаш към устройството (телефона) текстово съобщение, което се визуализира директно на екрана.
- и др.

soldier
14-02-2012, 10:29
https://blackberryid.blackberry.com/bbid/login/?callbackuri=aHR0cHM6Ly9wcm90ZWN0LmJsYWNrYmVycnkuY 29tL3Byb3RlY3QvYXcvbG9naW4%3D&authtype=YmJwcm90ZWN0d2Vi&locale=ZW4%3D

Горното работи ако телефона е още с откраднатата SIM карта и ако преди това собственика се е регистрирал във въпросното приложение и естествено си е платил някакъв пакет за достъп до интернет през мобилната мрежа. През уеб може:
- да се блокира телефона
- да се изтрият данните
- да се локализира с точност до няколко метра (2-10м)
- да накараш устройството принудително да вибрира и звъни (без значение какъв звуков профил е активен в момента) - аз това го ползвам доста често като не успявам да го намеря и не се сещам къде съм го захвърлил.
- принудително да изпращаш към устройството (телефона) текстово съобщение, което се визуализира директно на екрана.
- и др.
Всичко добре, но съм убеден, че първото нещо, което прави крадецът след като открадне телефона, е да му извади батерията и да изхвърли СИМ картата.
До момента при краден телефон покрай мен и прозвъняване веднага след открадването му, само веднъж се случи да звъни и то защото бяха решили да си правят гавра. Във всички други случаи, дори 5мин след кражба, при прозвъняване телефонът е бил изключен.

KoRny
14-02-2012, 19:13
Ами и СИМ картата е била в телефона,от Мтел са я блокирали,почти веднага е бил изключен телефона от крадеца...но все някога ще се включи иначе за кво им е...

CBET
14-02-2012, 21:21
Има една опция за заключване на телефона към определена СИМ карта. Та така.

fred
17-02-2012, 22:43
Принципно е възможно, ама по ред причини не го правят.Ако телефона е на някой ВИП дет му викат, ще го намерят евентуално, иначе си купувай нов това е

CBET
17-02-2012, 22:47
Фред, докато има такива дето получават по 500 лв, месечна заплата, а си купуват телефони за по 1000 лв и не знаят как и за какво да ги използват - така ще е !

Както казва един приятел : "Докато има балъци, ще има и тарикати!"

fred
19-02-2012, 22:22
Прав си, гъз глава затрива, дето се вика :)

RUNNING WILD
19-02-2012, 22:28
отива и пищи че е грабеж не кражба иначе няма да се задействат,телефона също излъчва сигнал не се лъжете че като махнеш картата не показва къде си,пресича се сигнала на 3 клетки и те показва,всеки телефон с софтуер показва, като видиш тарикат с Нокиа 1100 да не се чудиш що го носи не се засича

KoRny
20-02-2012, 14:13
Някакъв полицай се е заел със случая пък ще видим кво ще излезе накрая...

Mind_Control
20-02-2012, 18:45
отива и пищи че е грабеж не кражба иначе няма да се задействат,телефона също излъчва сигнал не се лъжете че като махнеш картата не показва къде си,пресича се сигнала на 3 клетки и те показва,всеки телефон с софтуер показва, като видиш тарикат с Нокиа 1100 да не се чудиш що го носи не се засича

Прав си- елементарно е да се засече телефона, обаче освен за тежки престъпления, не е разрешено!

Drag0
20-02-2012, 21:02
Дори крадеца да махне картата и сложи друга - imei-a си остава . И като включи телефона с нова сим карта - телефона се регистрира в мрежата с новата сим карта и със стария си imei. Не си мислете че нокия 1100 работи по по-различен начин по отношение на imei-a . Imei-a може да се смени, но много крадци са тъпи парчета. Сменени Imei се познават също по различни начини, по-сложни но пък не е невъзможно.
Както вече написаха - в градове където има много антени мобилен телефон може да се разбере къде точно се намира с точност до няколко метра ...
Най-простия метод е със class 0 sms ...
Методи много , лесни са но няма желание от страна на полицията.
За смартфоните има софтуер , който може да се вгради в rom-a и дори крадеца да смени сим картата , да ресетне телефона - пак телефона може да прави каквото вие сте му задали предварително.
Пример : реагира на смяна на сим карта като включва "тихо" gps (a-gps) и праща смс с координатите на предварително посочен от вас номер. После ви трябва бухалка или нещо подобно и да няма свидетели.

vvvasilev
21-02-2012, 01:03
Обикновено когато е лизингов телефон - има застраховка за кражба - това проверихте ли го? В чужбина за 5 Евро допълнително към цената получаваш застраховка която е срещу кражба и счупване по вина на притежателя. И 5 евро е за скъпи модели. На една позната и откраднаха Iphone и веднага и дадоха нов, а стария след 2 седмици го бе намерен и я извикаха в магазина само да и прехвърлят данните и контактите.
Относно ситуацията с телефоните и заплатите - тук в Белгия се обмисля телефони да не могат да се взимат на изплащане. Това само увеличава задлъжнялостта на населението. Имаше едно предаване по ТВ - интервюта пред Медиямаркт. И всеки човек излизащ с нов ТВ го питаха какво работи. Тези с най-големите телевизори бяха безработни или с неплатени професии...