View Full Version : Проблеми с скоростите :(
ickoblicko
15-02-2012, 19:32
Здравеите колеги,
Аз съм нов във форума. Щеше ми се да пиша за нещо хубаво, но уви първата ми тема е за друго.
Днес запалих колата и реших да потеглям, но не успях да включа първа. Пробвах и с останалите скорости - успехът беше същия. Като е изгасена колата си влизат нормално скоростите, но не и когато е запалена.
Някой имал е подобен проблем и какво може да е.
Благодаря предварително
Съединителя в какво състояние е? Преди правел ли ти е проблеми, примерно изхвърляне от скорост или трудно превключване?
Определено проблема е в системата на съединителя ;)
ickoblicko
15-02-2012, 19:43
Засега не съм имал такива проблеми. Мислех да не е жило или някоя щанга. Вчера като я карах нищо й нямаше, а днес...
Засега не съм имал такива проблеми. Мислех да не е жило или някоя щанга. Вчера като я карах нищо й нямаше, а днес...
То и мене вчера нищо ми нямаше пък днеска глава ме заболя :unsure:
didko_boy
15-02-2012, 21:27
педала на съединителя както преди ли е ? провери нивото на спирачната течност
На 145/6 съединителя не е с жило. Най-вероятно помпата му се е предала в студовете.
Като за начало напиши все пак каква е колата - двг и т.н.
Провери си нивото на спирачната течност, както те съветват колегите по-горе.
ickoblicko
16-02-2012, 17:54
Здравейте колеги ...
нямах течност в казанчето долях и се оправиха за момент :) тъкмо се зарадвах и пак като се поогледахме с един колега се оказа че гумичките на помпата са ми заминали и от там пръска по малко като напомпам .......
мисля да ги сменя утре при някой маистор и дано ми се разреши проблема .
колата по принцип е алфа 146 1,9 тд 90 к.с.
didko_boy
16-02-2012, 18:09
Здравейте колеги ...
нямах течност в казанчето долях и се оправиха за момент :) тъкмо се зарадвах и пак като се поогледахме с един колега се оказа че гумичките на помпата са ми заминали и от там пръска по малко като напомпам .......
мисля да ги сменя утре при някой маистор и дано ми се разреши проблема .
колата по принцип е алфа 146 1,9 тд 90 к.с.
ако си намериш рем.к-т (гумички) за помпата преди да го монтираш изчисти перфектно и огледаи помпата вътре да няма наранявания или ръжди че да не сваляш после пак за едно недоглеждане. ако има задрало или голямо износване по добре си купи нова помпа
ickoblicko
16-02-2012, 18:18
защо ако си намеря ? не ги ли продават
и някои ако може да каже колко пари е тая помпа
аз мисля че не продават ремотни комплекти като сменях моята не ми предложиха и предполагам че не съществува
didko_boy
16-02-2012, 18:47
защо ако си намеря ? не ги ли продават
и някои ако може да каже колко пари е тая помпа
ами в стара загора в най добрия случай с доставка за другия ден ! а за помпата така и не уточни коя горна или долна но за цени нека колегите да кажат
ickoblicko
16-02-2012, 18:54
Ми да кажа дали е горна или долна нз и аз коя е намира ми се под акумулатора горе доло
Това е работния цилиндър, или както тук му казват "долна помпа". От мен съвет - купи си нов. Не са кой знае колко скъпи. Аз на 156-цата купих за 30 и няколко лв.
Ми да кажа дали е горна или долна нз и аз коя е намира ми се под акумулатора горе дол
Това не е помпа, а цилиндър. Цени примерни тук: http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=46&modif=191&cat=25&subcat=50&prod=3171&numenkl=1&show=1
не рекламирам сайта, само за справка, има ги на доста места...
Васил Петров
16-02-2012, 23:43
Няма абсолютно никакъв смисъл от ремонтен комплект.Направо нова помпа.
Няма абсолютно никакъв смисъл от ремонтен комплект.Направо нова помпа.
що,прекалено евтино ли излиза да я ремонтираш за 2 лв.
didko_boy
17-02-2012, 12:35
преди повече от 2 год "гумичките" струваха 14 лв но тогава помпите бяха минимум 60лв . аз си смених гумичките почистих цилиндъра с водна шкурка 2000 но вместо вода ползвах нафта и досега нямам проблем
ickoblicko
18-02-2012, 10:34
да колеги смених я с нова :) цялата процедура ми излезна 75лв при един майстор .
мерси на всички които се отзоваха
може да зключвате темата