PDA

View Full Version : Опасни пътища

Walker
16-02-2012, 17:15
Здравейте,

идеята на темата е да се пише за евентуални опасни пътища за които да се внимава, когато някой възнамерява да се движи по тях.

Тези дни се разходих до Пловдив, та магистралата е в окаяно състояние (нищо ново).
На някои места има огромни трапове (особено в дясната лента).
Колеги, внимавайте като се движите по нея.
Уж са тръгнали да оправят дупките, но едвали ще ги запълнят всички скоро.

soldier81
16-02-2012, 18:15
То не е ли по-лесно да напишем тези по които може да се кара нормално?

ФЕРАРИСТ
16-02-2012, 19:07
То не е ли по-лесно да напишем тези по които може да се кара нормално?
Ми то ако тях ще споменаваме, по добре да заключваме директно темата.....и аз днес по Тракията се движих, има по педя дълбоки дупки, тировете шарят яко по платната, мамичката им мръсна гадна, долна и противна на всичкото Пътно......тва е магистрала която е на 3-4 години и вече е на леш......

Dob4i
16-02-2012, 19:20
То проблема е в качеството,а не в тировете. Докато няма независим контрол на качеството на настилката - всяка пролет и есен ще се кърпи, както ние сменяме носачи по същото време.

Liminat
21-02-2012, 20:03
...На някои места има огромни трапове (особено в дясната лента).

В един такъв между Търговище и онова заведение до езерото в посока Варна, около 5-6 км преди заведението счупих тас и огънах джанта.

alfatras
22-02-2012, 01:20
То ако е така във Варна трябва да забранят движението:machinegunner:

koolio
22-02-2012, 15:25
Около Полиграфическия е нещо страшно. Дупки, коловози ...

sasho_n2
22-02-2012, 15:42
Пътя Асеновград - Смолян е в окаяно състояние, особено в отсечката Чепеларе - Смолян. Глупаците започнаха ремонта в късната есен ислед това заспаха дълбок зимен сън :sleepy:

Triptih
12-04-2013, 19:03
Към края на месеца ще пътувам към Силистра.Как е пътя Шумен-Силистра?Някой ако е минавал скоро,моля да сподели.
Бяха започнали ремонт по него,преди година-две,че беше ужас.Последния път на места го бяха направили,а на други изкъртили целия и се заобикаляше.

Doomguy
12-04-2013, 19:17
http://dev.ivanatora.info/roads/
Картата се обновява редовно.

DiStefano
12-04-2013, 20:11
Картата се обновява редовно.

Тази карта не е изобщо вярна.
Тракия от 110 до 135 км някъде е не лоша, ами не знам и аз ... на разклона за Труд/Карлово на моста внимавайте супер много. Коловозите в средната лента, особено ако вали са опасни и спокойно могат да ви хвърлят в една от двете мантинели. Въобще Тракия след 70-ти км .. демек област Пазарджик та почти до Чирпан - карайте особено предпазливо.

koolio
12-04-2013, 20:11
Към края на месеца ще пътувам към Силистра.Как е пътя Шумен-Силистра?Някой ако е минавал скоро,моля да сподели.
Бяха започнали ремонт по него,преди година-две,че беше ужас.Последния път на места го бяха направили,а на други изкъртили целия и се заобикаляше.

За Шумен - Силистра знам, че сега се прави. Другите артерии на Силистра - за Русе и Добрич, са може би най-хубавите пътища в България в момента.

Doomguy
12-04-2013, 20:24
Тази карта не е изобщо вярна.
Тракия от 110 до 135 км някъде е не лоша, ами не знам и аз ... на разклона за Труд/Карлово на моста внимавайте супер много. Коловозите в средната лента, особено ако вали са опасни и спокойно могат да ви хвърлят в една от двете мантинели. Въобще Тракия след 70-ти км .. демек област Пазарджик та почти до Чирпан - карайте особено предпазливо.

Че кое не и е вярното? Въпросния участък който си споменал е маркиран в оранжево (което ще рече задоволителен участък (неравности, но без дупки). Аз съм останал с впечатлението, че е сравнително точна. За някакъв ориентир, бива.

Triptih
12-04-2013, 20:46
Картата се обновява редовно.Благодаря за линка.Там го дават зелен,тоест явно са го постегнали.Ама едно е на карта,друго е някой да е минал наскоро.Защото,ако още не са го ремонтирали,няма смисъл да си троша Алфата.

За Шумен - Силистра знам, че сега се прави. Другите артерии на Силистра - за Русе и Добрич, са може би най-хубавите пътища в България в момента.
Ами обичайно през Русе минавам,но ако са свършили ремонта през Шумен е по спокойно и ще карам по нов път.

viki
12-04-2013, 21:07
Пътят между Попово и Бяла е унищожен от тировете,който лятото са минавали от там(за да заобиколят забраната за движение през деня...).Целият е нагънат,има зверски коловози от асфалт:shocking:Буквално път няма ...Гледам че на картата е в оранжево оцветен,според си е за "код червено":-)
Началото на м.май ще пътувам към Плевен и мисля да заобиколя през Велико Търново:wow:

koolio
12-04-2013, 21:14
Пътят между Попово и Бяла е унищожен от тировете,който лятото са минавали от там(за да заобиколят забраната за движение през деня...).Целият е нагънат,има зверски коловози от асфалт:shocking:Буквално път няма ...Гледам че на картата е в оранжево оцветен,според си е за "код червено":-)
Началото на м.май ще пътувам към Плевен и мисля да заобиколя през Велико Търново:wow:

Около Търговище и Антоново още ли е тоя ужас, който беше миналата година?

viki
12-04-2013, 21:23
Всъщност от там започва,а нагоре вече става непоносимо положението.Този участък винаги е бил леко проблемен (разбирай неравности,някоя и друга дупчица),но след миналото лято положението е трагично.

stelt
12-04-2013, 23:28
Ако имате време, пускате си стрийт вю и оглеждате пейзажа :)

Tedo
13-04-2013, 18:11
Че кое не и е вярното? Въпросния участък който си споменал е маркиран в оранжево (което ще рече задоволителен участък (неравности, но без дупки). Аз съм останал с впечатлението, че е сравнително точна. За някакъв ориентир, бива.

Точно на тоя мост и въобще участъка от 140 до 115 км (посока Пазарджик) в момента са се отворили ями по половин метър и съвсем не бих казал че е задоволителен

Doomguy
13-04-2013, 19:53
Възможно е. Картата се обновява от потребители като мен и вас, може да маркирате някой участък ако смятате, че не е маркиран правилно. А това да има такива дупки по магистралата показва колко е абсурдна тази държава...

156
13-04-2013, 20:25
Сайтът е много и удобен полезен, стига сте мрънкали. Благодаря, Doomguy, за споделянето му :)

DiStefano
13-04-2013, 21:07
Днес ходих до София и обратно ... от 60 км до 89 включително посока София - Пазарджик е някаква трагедия. От време на време карах и в аварийната .. както и повечето участници в движението. Има на доста места нови знаци времянки с ограничение 100 .. Пазарджик - София - демек обратната посока е същата работа. На много места по въпросния участък има следи от "мощни" спирачки и съприкосновения със съответните мантинели ... едни младежи с една Астра бяха пострадали също. Карайте с не повече от 100 този участък.