PDA

View Full Version : Съвет за покупка на 145 2.0 QV Turbo

zaryto
09-11-2006, 00:39
Имам голям мерак да си продам боксерчето и да си купя 145 QV 2.0 turbo,но никаде несъм видял да продават такава и нямам никаква представа как върват.Можете ли да ми дадете някаква ориентировачна цена и да ми подскажете откаде?Мерси предварително! :shock:

MONI
09-11-2006, 09:22
Имам голям мерак да си продам боксерчето и да си купя 145 QV 2.0 turbo,но никаде несъм видял да продават такава и нямам никаква представа как върват.Можете ли да ми дадете някаква ориентировачна цена и да ми подскажете откаде?Мерси предварително! :shock:

За такива вариянтите са два ....внос от чужбина на готова NOVITEC ама мисля че я има една в мобиле.де я не, а другият вариант е да си купиш обикновенно и да му направиш турбо конверсията.......Бат Бобо каза, че трябват поне 10к извън цената на КВ.

zaryto
09-11-2006, 13:11
На моя боксер 1.6 може ли да стане и горе-долу колко ще ми струва? :pirate:

Pinky
09-11-2006, 14:39
вероятно може, но по-разумна идея е просто да си вземеш по-мощна кола. Ще излезе _много_ по-евтино.

BatVas
09-11-2006, 15:20
такова QV не се произвежда сериино - това трябва да ти говори нещо все пак. Все едно да питаш колко струва москвич - турбо и от къде да си купя. Може и да има такъв - ама ако някой си го е направил сам.
Та и с 145-ците е така.

Купуваш си QV - вадиш още 8-10 хилки, намираш подходящите хора и става ТУРБО.

zaryto
09-11-2006, 18:41
Ооо май май ще си карам боксерчето :D или най много да си зема QV.

emilio
10-11-2006, 00:03
слушай Бат ти Вас - той много ги разбира QV-тата!

gigi
10-11-2006, 01:23
Предлага се и компресорен кит който е по евтин ама и не е като турбо. Бе за такова нещо ти трябват яко кинти общо взето. :wink:

Pinky
10-11-2006, 10:23
дай, ако имаш информация за този компресорен кит. Цена, желани и нежелани последствия, каквото се сетиш...
Малко вероятно е аз да тръгна да слагам такова нещо, но пък ми харесва да знам възможностите ;-)

BatVas
10-11-2006, 10:29
слушай Бат ти Вас - той много ги разбира QV-тата!

Много го излъга ей :wink: Да слуша Гиги и Бобо :idea:

Ама да си вземе едно QV запазено и по новичко ако може след 1999г - като на Насо и като се качи на него (след боксерчето си) няма да мисли за турбо (поне първата година ще се чувства като в самолет)
После като му хрумната пак такива идеи - качва се кара някаква по нормална кола за няколко дни - след това пак ти се струва , че с Алфата летиш. :D

Пример:

Аз сега последната командировка с една Корола бензин 1,6 малко над 100 коня - ама забравих точно колко , ми се струваше че върви страшно много - е не като се върнах и се качих на моята веднага се убедих че тойотата не върви чак толкова много, а съм се заблуждавал щото е тиха и без да издава много звук набира - ама веднага като се прехвърлих на моята - ами разликата е осезаема и то с много :wink:

trustworthy
10-11-2006, 10:43
....ама веднага като се прехвърлих на моята - ами разликата е осезаема и то с много :wink:

Има-няма 40 коня :) Как няма да е осезаема :)

156
10-11-2006, 18:42
Аз сега последната командировка с една Корола бензин 1,6 малко над 100 коня - ама забравих точно колко , ми се струваше че върви страшно много - е не като се върнах и се качих на моята веднага се убедих че тойотата не върви чак толкова много, а съм се заблуждавал щото е тиха и без да издава много звук набира - ама веднага като се прехвърлих на моята - ами разликата е осезаема и то с много :wink:

Аз пък карах един таурус 3.0 и ми се струваше че не върви колкото алфата, а сега ми се струва че алфата не върви колкото тауруса :((

WhitePower
10-11-2006, 20:03
Така ясно е че искаш нещо да издиша и са съска и да бяга

колата която искаш не е алфа а фиат
качеството на матерялите е малко по нисичко но пак всичко се прави

фиат пунто ГТ е твоят автомобил
за още 1200 лева от 136 става 180 коне( кулер чип и генерация)
но внимаваи в бългаия има и много издухани коли не се хвърляи на какво да е
ако искаш повече инфо пиши ми на ICQto 123237458

zaryto
11-11-2006, 00:11
Незнам дали съм прав,но стигнах до заключението че няма смисал да влагам пари в колата.Според мен е по добре да я покарам още малко и да я продам,а след това да си зема 1 2 години по нова и така сяка година га си сменям.Защото аз имам навика да ги сменам често.

WhitePower
11-11-2006, 00:21
до тук добре но са малко вариантите с турбо машините
а тука всеки знае че венъш покараш кола със сешуар после на атмосферка не ти се качва

georgyg
11-11-2006, 11:05
до тук добре но са малко вариантите с турбо машините
а тука всеки знае че венъш покараш кола със сешуар после на атмосферка не ти се качва

Бате вземи си турбо кола, като им паднат митата и си я карай за кеф, а друга за возене (ако финансово можеш де).
Просто няма такъв кеф, аз се замислям догодина да сложа и едно Пунто ГТ в гаража на топло за каране през почивните дни. Колота ще е под 1000 Евро + докарване и т.н. което ще излезе под 4000 лв сток, но ще имаш готина бегачка.