Log in

View Full Version : Сваляне на антена / 146

wasp
09-11-2006, 14:26
Някой може ли да ми каже как се сваля антената, тази която е на покрива? Нещо гледах гледах, свалях там под тавана онез пластмаси и не можах да видя как се сваля.

Моята е счупена нещо и хваща много зле ... реших да я сменям.

А и после, кабела как се прокарва, сложно ли е ? Мисля да се позанимая съботата ... затова питам :roll:

Mury
09-11-2006, 14:47
Значи системата е елементарна баце.Самата антена има едно като капаче отгоре махаш го с отвертка и отдолу има един болт развиваш го и антената пада,и няма нужда да сменяш кабела и защото той си е захванат за тавана и си прави контакт със самата антена.Антени нови има в Импас 56 същите по 7 лв. :wink: :wink: :wink:

wasp
09-11-2006, 20:02
Мерси, ще пробвам. Аз не съм 100% сигурен къде точно е проблема, но въобще не хваща хубу радио, а не беше така ... антената пада сама си остава в ръката ми, та реших да я сменя, just in case :)

tonov
10-11-2006, 15:12
Това което стърчи отгоре си е чисто и просто едно желязо. Единственото условие е да няма връзка с масата на колата. Само за проба, пъхни няква тел или нещо метално (дълга отвертка напр.) горе в дупката в която се навива пръчката. Ако няма подобрение в сигнала няма смисъл да я сменяш, проблема е по-надолу - или по кабелите или в най-лошия случай в самото радио.

Yon
10-11-2006, 15:18
оффф
Аз имам две букси за антена едната дето свързвам с радиото е тая на покрива , а другата незнам къде отива някой знае ли /ако не е нещо доработвано/ :roll:

tonov
10-11-2006, 15:27
Ми виж да нямаш някъде активна антена, от тия дето се лепат на стъклото.

Mury
10-11-2006, 17:11
Това което стърчи отгоре си е чисто и просто едно желязо. Единственото условие е да няма връзка с масата на колата. Само за проба, пъхни няква тел или нещо метално (дълга отвертка напр.) горе в дупката в която се навива пръчката. Ако няма подобрение в сигнала няма смисъл да я сменяш, проблема е по-надолу - или по кабелите или в най-лошия случай в самото радио.

Да на мен ми беше скъсан кабела точно при куплунга и бат Венци го опраи :wink: :wink: :lol:

JORDI
10-11-2006, 20:18
Ако едното е антенен куплунг,то той се пъха във входа за антената на касетофона,а ако другото е куплунг за еденична клема то вероятно антената ти е с усилвател и това е + клема може спокойно да я пъхнеш в изхода за автоматична антена то си е + но се активира когато се пусне радиото!!! Имах такава антена с усилвател,ефекта е поразителен!!!