View Full Version : Питане относно интернет
nicola 59
24-02-2012, 12:12
Здравеите,искам да попитам може ли един компютър да работи с 2 интернета едновременно.
Аз имам интернет мобилен на флашка УСБ и Уаи Фаи,та питам може ли и как става ,ако може да ги използвам едновременно ,единия да ми е да сърфирам,а с другия да свалям примерно филм от мрежата. Благодаря.
а какво пречи да ги вършиш двете неща с 1 интернет
nicola 59
24-02-2012, 12:55
а какво пречи да ги вършиш двете неща с 1 интернет
И двата са прекалено слаби,ако сваляш филм неможеш да сърфираш добре или да отвориш клипче.
Та ,ако може единия да си сваля а аз през това време да си работя с другия,да пращам поща снимки и др.
Теоритично би трябвало да може. Предполагам и двата интернета работят с дефаулт роутеве . Което трябва да се махне. След това трябва да си конфигурираш статични рутове към оделните сайтове. Трябва да имаш руте към сайта за сваляне прес единия роутер(провайдер 1), трябва да имаш и втори статичен рут за остналите сайтове през провайдер 2. Ако уиндоса супортва Екуал кост мултипатх, демек да ползва и двата дефуалтни рутъра(да балансира между тях , базирайке се на дестинатион ИП-то), може и без статични рутове.
nicola 59
24-02-2012, 13:16
Теоритично би трябвало да може. Предполагам и двата интернета работят с дефаулт роутеве . Което трябва да се махне. След това трябва да си конфигурираш статични рутове към оделните сайтове. Трябва да имаш руте към сайта за сваляне прес единия роутер(провайдер 1), трябва да имаш и втори статичен рут за остналите сайтове през провайдер 2. Ако уиндоса супортва Екуал кост мултипатх, демек да ползва и двата дефуалтни рутъра(да балансира между тях , базирайке се на дестинатион ИП-то), може и без статични рутове.
Колега благодаря ти от сърце ,че ми помагаш ,ма аз не заслужавам такъв лукс.Даи някоя по проста рецепта,като за по прости хора.
---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:15 ----------
Настоящата рецепта би затруднила и Бил Геитс
Колега благодаря ти от сърце ,че ми помагаш ,ма аз не заслужавам такъв лукс.Даи някоя по проста рецепта,като за по прости хора.
Прости по-скоро няма
Mind_Control
24-02-2012, 14:14
А защо не сложиш едно ограничение на даунлоад скоростта за филмите и да не си усложняваш живота?
Furious 155
24-02-2012, 15:53
Прости по-скоро няма
Точно.
Особенно Windows хич не харесва да има 2 или повече едновременни връзки, че се бърка доста и се е случвало с 2 налични адаптера, да няма връзка на никъде...
Виж с линукс дистрибуции има доста повече възможности и там е постижимо желанието ти.
Тоя номер става най-добре с рутери от определен клас и доста познания, правил съм го с микротик рутер... но цената на модула за GPRS а и на рутера няма да ти харесат, пък и делене по приложения и протоколи си трябва майсторска степен да се направи, аз бях докарал до лоуд баланс с приоритети само.
Общо взето доплати си за по-бърз уайрлес и си лимитирай даунлоуд/торент клиента на брой сесии и 70% от ползваемата скорост.
nicola 59
25-02-2012, 14:29
А защо не сложиш едно ограничение на даунлоад скоростта за филмите и да не си усложняваш живота?
Точно.
Особенно Windows хич не харесва да има 2 или повече едновременни връзки, че се бърка доста и се е случвало с 2 налични адаптера, да няма връзка на никъде...
Виж с линукс дистрибуции има доста повече възможности и там е постижимо желанието ти.
Тоя номер става най-добре с рутери от определен клас и доста познания, правил съм го с микротик рутер... но цената на модула за GPRS а и на рутера няма да ти харесат, пък и делене по приложения и протоколи си трябва майсторска степен да се направи, аз бях докарал до лоуд баланс с приоритети само.
Общо взето доплати си за по-бърз уайрлес и си лимитирай даунлоуд/торент клиента на брой сесии и 70% от ползваемата скорост.
Ето колеги обяснявам ,защото и тримата разбирате от компютри ,може да се сетите за некое решение.
В града в които живея има Интернет гратис за целия град без рутери без нищо кадето и да си в града има нет ,ловиш го с компа по уаи фаи.
Този нет е добър бръз ,ама неможеш да сваляш филми
нещо са го направили от централата ,че няма начин да сваляш.
Когато трябва да свалям филм аз слагам флашката с мобилния,но мобилния е слаб интернет тои не е за тази работа сваля с 150 килобаита в секунда и за един филм трее няколко часа ,и през тези няколко часа компа е неизползваем за по важна работа можеш само да четеш ,ако трябва да пуснеш поща или да отвориш нещо по голямо нестава.
Та мисълта ми беше ако може мобилния да се сложи да си сваля филми па ако ще и с дни,а аз през това време спокоино да си работя с градския.
Furious 155
25-02-2012, 19:58
Според мен - слагай USB модема на някой компютър на който ще гледаш филмите, а с другия нет си щракай на лаптопа по Wi-Fi.
nicola 59
25-02-2012, 20:13
Според мен - слагай USB модема на някой компютър на който ще гледаш филмите, а с другия нет си щракай на лаптопа по Wi-Fi.
Aз имам само 1 лаптоп с него работя и на него свалям филмите и на него искам да направя ако може тази система с 2 та нета.
Под Windows се откажи .
Няма как да се получи .
С повечко познания познания под Linux се получава
Попрочети какво пише ТУК (http://itservice-bg.net/?p=1165) и си прецени дали ще се справиш
Другия вариант е Zero Shell но пак стигаме до Линкса ;)
Aз имам само 1 лаптоп с него работя и на него свалям филмите и на него искам да направя ако може тази система с 2 та нета.
Вземи едно PC втора употреба , има и за 50 евро такива . На него теглиш филмите, местиш ги от там на лаптопа с флашка.
nicola 59
25-02-2012, 21:03
Под Windows се откажи .
Няма как да се получи .
С повечко познания познания под Linux се получава
Попрочети какво пише ТУК (http://itservice-bg.net/?p=1165) и си прецени дали ще се справиш
Другия вариант е Zero Shell но пак стигаме до Линкса ;)
Да ма този герои с рутерите иска да използва 2 интернета ма не заедно в случай че пропадне единия минава на другия от самосебеси ,аз това дето иска тои мога да го постигна за 1 секунда,като ги пусна и двата едновременно и ако един от двата изчезне компа сам гепи другия .А аз искам компа да използва 2 И двата едновременно.
Двата едновременно ти се каза ,че няма как да стане по лесния начин с наличния хардуер и знания .
AttilaSL
12-08-2014, 15:45
Колеги,за да не отварям нова тема ще ползвам тази за простичък въпрос:
Интересува ме за Комнет интернет какъв тип рутер се ползва?Имам един тук и не знам дали ще работи?!
Поздрави!
Интересува ме за Комнет интернет какъв тип рутер се ползва?Имам един тук и не знам дали ще работи?!
Поздрави!
Този рутер мисля е само за БТК (адсл)
AttilaSL
12-08-2014, 18:09
Да де,аз знам че е за ADSL,но незнам Комнет на такъв ли са или оптичен?
ecotronic
12-08-2014, 20:00
Като изключим разновидностите на DSL технологията, която все повече отстъпва място на metro-ethernet технологията (доставка по lan кабел) тук там по-рядко има и оптика.
Най-добре се обади на доставчика и го питай как ще ти доставя мрежата, ако все още не си негов абонат.
Ако доставя по лан кабел, един TP Link ще ти свърши работа.
AttilaSL
12-08-2014, 22:19
Точно TP Link е,вече го поръчах.
мерси за бързите отзиви!
Поздрави!
Stefan Caromov
16-08-2014, 17:14
Поздрави!
Това не е р утер, а модем
Комнет са по pppoe, доставят по лан, ако си платиш и оптика с конвертор ще ти бутнат, ама не знам кви са им цените.Пон-ове не слагат, скъпо им било
AttilaSL
16-08-2014, 17:17
Това е рутер за АDSL на SKY.
ecotronic
16-08-2014, 17:46
По-правилно е да се каже, че това е рутер с вграден ADSL модем. По дефиниция рутерите са устройства, които свързват 2 или повече мрежи. В случая този свързва 2 мрежи. Тази на доставчика, към която се свързва посредством ADSL модема и телефонна линия от една страна и частната мрежа на потребителя. Устройствата от частната мрежа се свързват жично посредством четирите LAN порта на вградения комутатор (switch) и безжично, посредством вградената WiFi карта (access point).