Log in

View Full Version : Избор на лаптоп- Dell vs. HP vs. Lenovo

Lady Marmalade
25-02-2012, 19:03
Здравейте!
Искам да си взема лаптоп и приемам препоръки за конкретен модел. Като марки клоня към HP ProBook или Dell Inspiron или Vostro.
Ще го ползвам основно за интернет, филми, музика, записи СД/ДВД, някои програми като Adobe Photoshop, MS Office и др. Не съм запален геймър, играя рядко. Не държа да има инсталирана ОС. Цена- около 1000- 1200, може и малко нагоре, ако си струва. На дизайна не държа толкова, по- скоро на конфигурацията.
Естествено, искам най- доброто за този ценови клас http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/smile.gif
Приемам всякакви идеи.
10х предварително http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/smile.gif

Drag0
25-02-2012, 19:53
Първо трябва да решиш колко голям дисплей искаш:
около 12 инчов , 15.6 , 17+ ?
И каква резолюция ?
От това зависи и колко ще тежи лаптопа, има значение ако ще го носиш.
Матов или лъскав дисплей искаш ?
Ще трябва ли да работи дълго време на батерия ?
Филмите на лаптопа ли ще ги гледаш или на телевизор ? Лаптопа има ли HDMI , a телевизора ?
Това са въпроси на които трябва да си отговориш.
Хубаво е да го видиш на живо лаптопа , дали клавиатурата е удобна и т.н.

Lady Marmalade
25-02-2012, 20:16
Първо трябва да решиш колко голям дисплей искаш:
около 12 инчов , 15.6 , 17+ ?
И каква резолюция ?
От това зависи и колко ще тежи лаптопа, има значение ако ще го носиш.
Матов или лъскав дисплей искаш ?
Ще трябва ли да работи дълго време на батерия ?
Филмите на лаптопа ли ще ги гледаш или на телевизор ? Лаптопа има ли HDMI , a телевизора ?
Това са въпроси на които трябва да си отговориш.
Хубаво е да го видиш на живо лаптопа , дали клавиатурата е удобна и т.н.

Дисплей- 15.6 ме устройва, но може и 17, матов
Няма да се налага да го разнасям постоянно, рядко ще работи на батерия. Така че за тежестта нямам големи претенции.
Филмите ги гледам основно на лаптопа, но искам и HDMI.
Искам да е безшумен и да не загрява.
Има много противоречиви мнения за всеки модел/марка и затова съм в дилема.
Примерно това НР има добри параметри, но има много противоречиви мнения- http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4530s-A1-Metallic-Gray-8GB-%D0%A1-%D0%A7%D0%90%D0%9D%D0%A2%D0%90-2871
За Inspiron пък твърдят, че загрява... ама то за тия пари няма как всичко да е идеално, предполагам... все пак е ниския клас на Dell, може би Vostro е по- добър вариант.
Хвалят и марки като Lenovo, Asus, макар да не са суперизвестни..

Liminat
25-02-2012, 20:53
...Приемам всякакви идеи.

Аз бих взел това:
http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Y570-39619
За повече инфо тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/202318-Lenovo-IdeaPad-Y570

nicola 59
25-02-2012, 21:41
Колежке ако трее да е уидолс вземи си НР добри са и не загряват

Ако не е задължително уиндолс то тогава Епъл е добър.

Drag0
25-02-2012, 21:58
Дисплей- 15.6 ме устройва, но може и 17, матов
Няма да се налага да го разнасям постоянно, рядко ще работи на батерия. Така че за тежестта нямам големи претенции.
Филмите ги гледам основно на лаптопа, но искам и HDMI.
Искам да е безшумен и да не загрява.
Има много противоречиви мнения за всеки модел/марка и затова съм в дилема.
Примерно това НР има добри параметри, но има много противоречиви мнения- http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4530s-A1-Metallic-Gray-8GB-%D0%A1-%D0%A7%D0%90%D0%9D%D0%A2%D0%90-2871
За Inspiron пък твърдят, че загрява... ама то за тия пари няма как всичко да е идеално, предполагам... все пак е ниския клас на Dell, може би Vostro е по- добър вариант.
Хвалят и марки като Lenovo, Asus, макар да не са суперизвестни..

Трудно се намира лаптоп с матов дисплей в ниския клас.
Хвърли едно око на http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4730s-hp_probook_4730s_LH348EA .
Матов 17 дисплей с 1600х900 за толкова пари е добре.
Сега за митовете , че едни лаптопи не загряват а други да ... ами зависи за какво го ползва човек . Ако го натовариш на 100% ще е шумен и ще загрява.
Дори да вземеш такъв за 3 хил. лева пак може да се окаже с дефект - пример : опасните Sony Vaio, загряващи захранвания до толкова , че има опастност от пожар.

Lady Marmalade
26-02-2012, 00:07
Аз бих взел това:
http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+Y570-39619
За повече инфо тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/202318-Lenovo-IdeaPad-Y570

Това Леново изглежда перфектно, чак взех да се замислям :)
nicola 59, софтуера ще бъде Уин.
Drag0, и аз съм навита за Probook, и този изглежда добре. Но май съм повече за 4530s.
За Dell нещо да кажете?

kudev
26-02-2012, 00:13
Аз от Америка си купих DELL директно от dell.com и съм много доволен и ти го препоръчвам
Само си вземи с по-голяма батерия, да държи повече :)

ПС: 15,6" е перфектното съотношение между големина и енегроспестяване :)

Dell XPS 15z си заслужава :)

Mind_Control
26-02-2012, 08:37
Аз имам Dell inspiron от далечната 2007-ма с матов дисплей 15". Абсолютно всичко върви идеално все още на него, разбира се не говоря за последните игри, а за програми от офис пакета 2010 до последната версия на аутокад. Ако искаш да рендваш тогава нещата стават дебели.. Фул HD филми не съм пробвал да пускам, защото така или иначе дисплея не е фул хд. Мъкнал съм го навсякъде и не съм го жалил особено. Прегрява и става шумен ако му запушиш отдолу отворите за вентилация. Не че ще се изключи примерно, но става по- бавен.

Lady Marmalade
26-02-2012, 11:24
Dell XPS 15z е уникален, но доста ми надхвърля бюджета :)
Заглеждам се по Dell Inspiron 5110- http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_N5110_Swtich-dell_inspiron_n5110_DELL00990
Макар че серията Inspiron много я плюят из нета като неуспешна, с недобра вентилация и пр. Но пък ето че има и хора, които са доволни.
Дисплея реших да е 15,6. матов- ок, но ако се оскъпява и на лъскав мога да се навия. Това не ми е чак толкова важно.
Засега се колебая между тези 3 модела- HP Probook 4530s, Lenovo Ideapad Y570 и Dell Inspiron 5110. Ето ги сравнени:

=1522&ids[]=1534&ids[]=1684"]Сравнение (http://laptop.bg/laptops/compare?ids)

Тия дни мисля да се разходя до Мултирама да ги огледам на живо.

kudev
26-02-2012, 11:46
Аз съм пристрастен :) и ще кажа Dell :)

Но според мен като ги видиш и сама си прецени :) кой най много ще ти хареса :)

ПС: сега видях цената на XPS-a нереално висока :) в лаптоп.бг, от сайта на делл започва от 999 $

Mind_Control
26-02-2012, 12:05
Дисплея реших да е 15,6. матов- ок, но ако се оскъпява и на лъскав мога да се навия. Това не ми е чак толкова важно.
Засега се колебая между тези 3 модела- HP Probook 4530s, Lenovo Ideapad Y570 и Dell Inspiron 5110. Ето ги сравнени:

Лъскавия дисплей е най- отвратителното нещо, не прави тази грешка. Аз даже се чудя защо са го създали.

Lady Marmalade
26-02-2012, 12:13
Лъскавия дисплей е най- отвратителното нещо, не прави тази грешка. Аз даже се чудя защо са го създали.

Наистина лъскавия дисплей е доста по- кофти от матовия. Всичко се отразява и блести. Чувала съм, че са го въвели, защото не се нарушава повърхността му при отваряне и затваряне. При по- старите матови оставаха бледи следи, като отпечатъци /перманентни/ с течение на времето. Сегашните не знам как са в това отношение.

kudev
26-02-2012, 12:14

Колега има решение ако се вземе лаптоп с лъскав дисплей, купува се Anti glare protector от ebay за около 10 долара с доставката залепя се и екрана ти е матиран е не е 100 процента мат но е много добро решение, бих казал, че след залепянето на протектора екрана ми се матира около на 85-90 % аз така направих и съм много доволен :)

http://www.ebay.com/itm/15-6-Inch-Anti-Glare-Screen-Protector-Notebook-HP-/170737762093?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c0c37f2d

evani4
26-02-2012, 13:02
Здравей, аз ти препоръчвам Dell! За момента е най-доброто решение!

Кайо
26-02-2012, 13:46
Ползвал съм модели и на двете марки,HP даже все още е живо и го ползва тъщата,модела даже не го помня но е 2003 година :):):)
Dell имах еднин m1330xps....чак ме е яд,че го продадох.....
В даденият случай за посочените от теб модели аз за Dell,има по-добра,самостоятелна видео карта....ако това е от значение за теб де....
Lenovo го изключвам,въпреки,че това са старите IBM.....

Drag0
26-02-2012, 13:50
Тия дни мисля да се разходя до Мултирама да ги огледам на живо.

Огледай ги хубаво защото са различен клас:
-това HP e бизнес клас, матов дисплей , аз предпочитам 4730s но това е друг въпрос.
-Леново купиха бизнеса от IBM, този конкретния лаптоп е за gaming , което ти каза че не те вълнува много. Има си достойнства ако те вълнуват 3D игри.
-този Dell е отвратителен, кофти материали, изглежда евтин, сама ще се убедиш ако го видиш на живо. Ако ти трябва огледало - това е изборът ти.
Има и хубави модели на dell ама са 2000+.

Да , има разни фолиа за лепене по екрана ама става грозно. Да, има и охлаждащи подложки ако не ти харесва колко загрява.

Кайо
26-02-2012, 14:03
Огледай ги хубаво защото са различен клас:

-този Dell е отвратителен, кофти материали, изглежда евтин, сама ще се убедиш ако го видиш на живо.

+1...въпреки,че препоръчах Дел,сега ги огледах по-детайлно,дори и на снимка Дела изглежда доста дървен......

Lady Marmalade
26-02-2012, 15:15
А какво ще кажете за този Asus k53sc (http://www.multirama.bg/product/10407/laptop-asus-k53sc-sx011d-i7-2630-2-ghz.html)
Много стабилна машина изглежда.
От НР се отказвам. Засега се колебая още за другите, но този Асус много ми легна на сърцето...:smoke:

p.s. Май нямам право да редактирам анкетата. Искам на мястото на НР да сложa Asus k53sc

Има и хубави модели на dell ама са 2000+.

Май май така ще се окаже...

(http://www.multirama.bg/product/10407/laptop-asus-k53sc-sx011d-i7-2630-2-ghz.html)

Кайо
26-02-2012, 17:27
Май май така ще се окаже...

Ми прежали се и се метай на един Dell XPS......

Lady Marmalade
26-02-2012, 17:54
Ми прежали се и се метай на един Dell XPS......

Криза е, колега, криза:smoke:
А ти защо си против Леново? Общо взето чета добри отзиви в нета, да не кажа нещо повече. Аз лично никога не съм ползвала тая марка и нищо не мога да кажа.

firedragon
26-02-2012, 17:57
Защо се отказа от HP? Аз съм с 4520s и за сега се справя страхотно,за парите си е идеален.

Кайо
26-02-2012, 18:16
Криза е, колега, криза:smoke:
А ти защо си против Леново? Общо взето чета добри отзиви в нета, да не кажа нещо повече. Аз лично никога не съм ползвала тая марка и нищо не мога да кажа.

Не ми пасва името Леново,звучи ми като един от кварталите на Благоевград,Еленово :):):)
Не бе,имах едно време един IBM Thingpad и излезе голяма пръчка,за 6 месеца три пъти на ремонта,подобна случка имах и с един Acer...

Lady Marmalade
26-02-2012, 18:29
Майтап няма, ама името Леново и на мен не ми звучи много солидно :hmm:... Честно казано, преди си мислех, че това е някаква измислена марка, но после като попрочетох тук- там се оказа, че е стабилна. Поне по хардуерните форуми я уважават.

За НР нещо ми се поуби ентусиазма. Може би и по другите форуми ми повлияха и се сугестирах :) Много я анатемосват тая марка. То от много ходене в нета така е, да се чудиш на кой да вярваш :)

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи :)

А за Acer повечето мнения са, че не струват.

Кайо
26-02-2012, 18:35
За Асус разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи :)

Щом могат да правят компоненти за лаптопи значи могат да правят и лаптопи,осен дъна правят и оптични устройства,графични карти.....и то на добро ниво,както казваш и самата ти използват се техните компоненти в много други марки PC..;)

firedragon
26-02-2012, 18:43
Майтап няма, ама името Леново и на мен не ми звучи много солидно :hmm:... Честно казано, преди си мислех, че това е някаква измислена марка, но после като попрочетох тук- там се оказа, че е стабилна. Поне по хардуерните форуми я уважават.

За НР нещо ми се поуби ентусиазма. Може би и по другите форуми ми повлияха и се сугестирах :) Много я анатемосват тая марка. То от много ходене в нета така е, да се чудиш на кой да вярваш :)

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Производители на хардуерни компоненти, които се използват масово при другите РС. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи :)

Да ти кажа честно в интернет всички марки се плюят доста. Преди година когато взимах моя брат ми каза "за тези пари или HP или Dell". Ходихме в няколко магазина да ги разгледам и от двата (HP 4520s и Dell Inspiron N5030) и честно казано никак не ми хареса изработката на Dell-a, клавиатурите им са наддигнати посредата и това не е дефект,а често срещано явление. При почти еднакви параметри и цени избрах HP-то и не съжалявам,като изключим леко високата температура,която поддържа,всичко друго е на 6.
П.П Брат ми работи във компютърна фирма за поддръжка и има познания,да не каже някой,че нищо не разбира :)

Drag0
26-02-2012, 19:59
Не ми пасва името Леново,звучи ми като един от кварталите на Благоевград,Еленово :):):)
Не бе,имах едно време един IBM Thingpad и излезе голяма пръчка,за 6 месеца три пъти на ремонта,подобна случка имах и с един Acer...
Това за името не е сериозно. :)
Имам наблюдения върху продължително използване на 2 ултраевтини леново , разбирайте около 700лв , не са имали проблеми. Пластмасата им не изглежда евтина като на много от моделите на дел, изработката е солидна. От MSI са ми се оплаквали мои познати, от HP свързано с гаранционното обслужване... само от леново и от азис(асус) не са ми се оплаквали.
Всеки е имал ядове с някаква марка /модел лаптоп но това не значи че и другите ще са такива. Но в България често внасят цели партиди дефектни лаптопи ...

За Asus разбрах, че са стабилна марка, с много стабилна поддръжка и гаранционно обслужване. Въпросът е, дали освен дънни платки, могат да правят и лаптопи :)

Могат, могат ... виж ASUS VX7SX . ;)

Lady Marmalade
26-02-2012, 20:45

Колега... ти направо ми спря дъха (http://laptop.bg/laptops-asus-VX7SX-asus_vx7sx_S1108Z_lamborghini)
:hitbycupid:

Кайо
26-02-2012, 21:00
Но в България често внасят цели партиди дефектни лаптопи ...
И IBM-a,и ΑCER-а са купувани от Гърция...

Това е садизъм.......всъщност и аз се точа на Asus но на ZenBook...;)

Lady Marmalade
26-02-2012, 23:20
В крайна сметка като порових и почетох, сравнявайки Lenovo y570 и Asus k53sc- и двете машини са стабилни, с добри параметри за ценовия си клас и общо взето са приличен мултимедиен избор.
Според колеги от други форуми процесорът на Асуса- i7 е излишно и ненужно мощен и нагрява повече, за сметка на видеокартата, която пък е по- слаба. Докато при Леновото параметрите са по- оптимално избрани. Процесор i5, но с по- мощна видеокарта.
Според ревютата минусът при Асуса е не много добър звук, а при Леновото- по- дебел и тежък корпус. Туй то.

Някой виждал ли е Леново-то на живо? Днес го търсих в Мултирама, но го нямаше в наличност. Искам да ги огледам все пак, да не се окаже че са дървени. На снимките изглеждат доста добре, ама знам ли..

Romko
26-02-2012, 23:52
И lenovo и asus са много добри машинки конкретните модели, но цветовете им са доста специфични- кафяво при асус и оттенъци на виолетово при lenovo. Въпрос на вкус са и мен не ме дразнят, но са различни от класиките черно и изчистено сиво.

Drag0
27-02-2012, 00:14
В крайна сметка като порових и почетох, сравнявайки Lenovo y570 и Asus k53sc- и двете машини са стабилни, с добри параметри за ценовия си клас и общо взето са приличен мултимедиен избор.
Според колеги от други форуми процесорът на Асуса- i7 е излишно и ненужно мощен и нагрява повече, за сметка на видеокартата, която пък е по- слаба. Докато при Леновото параметрите са по- оптимално избрани. Процесор i5, но с по- мощна видеокарта.
Според ревютата минусът при Асуса е не много добър звук, а при Леновото- по- дебел и тежък корпус. Туй то.

Някой виждал ли е Леново-то на живо? Днес го търсих в Мултирама, но го нямаше в наличност. Искам да ги огледам все пак, да не се окаже че са дървени. На снимките изглеждат доста добре, ама знам ли..

Review-та на y570 има колкото искаш в youtube. Примерно това е с хубаво качество и ще добиеш някаква представа: http://www.youtube.com/watch?v=jOr1xHlw2UM&feature=related Разбира се че трябва да го видиш и на живо.

milenmilan
27-02-2012, 00:18
Аз съм HP 4710s , и като цяло не мога да се оплача от него, за 2 г. работа не е ремонтиран. Охлаждането е добре, малко е шумен вентилатора, когато го натоваря на игри, но поне се справя. Имам и наблюдение върху Аcer 3г. не е мръднал, но малко се затруднява с охлаждането, Dell Vostro 2г. проблеми с дисплея, когато не е на максимален контраст, се получават някакви вални, направо става отврат, Lenovo имам наблюдения върху 2 модела, единия се ползва около 1г. и 6м и му се прецака даното, другия е на 5 м. работи много добре само не мога да разбера защо прави disable na Wi-Fi както си работи(след рестарт оправя). Лаптопите който съм споменал не са мой, само HP е, но просто аз ги поддържам защото са собственост на мои близки хора.

morfius
27-02-2012, 11:41
Lenovo Ideapad y570 във варианта с 8 GB RAM и 2 GB VRAM (поизчезна нещо) е най-доброто за парите си в момента... дават му производителност на сходно ниво с Тошиба Косимо и Дел Алиенуер на 2 до 3 пъти по-ниска цена.

Но след като няма да се играят игри, варианта с 6 ГБ рам и 1 ГБ видео памет става по-добра оферта (1400 лв. го имаше някъде).

И двата са с 4 ядрен процесор i7... той сам си регулира скоростта, та ако не го претоварваш, няма да прегрее.

Аз i5 съм на граница да го прегрея (ползвам активна подложка за охлаждане) като му дам достатъчно зор...

Lady Marmalade
27-02-2012, 14:42
Разбрах къде има този модел Леново в наличност и тези дни ще отида да го видя. Мисля, че ще ми хареса.
Ревютата съм ги изгледала, но друго си е на живо.
milenmilan, от НР и Дел се отказах засега. За тия пари май не мога да взема нещо кой знае какво от тези марки.
morfius, а за Асуса какво мислиш?

morfius
27-02-2012, 16:00
Ако за тоя иде реч - Asus k53sc - Мулти(Д)рама да се гръмнат някъде.
Разбирали от компютри...
Asus а е с по-малък диск, по-слаба версия на процесора и видеокарта със бавна памет и безумно по слаба на всичкото отгоре.
Е по-евтин идва малко... ама след няколко пъти компромис да е евтино и сам съм се убедил, че е по-удачно лаптопа да се купи с максимално възможните характеристики около бюджета, все пак не подлежи на ъпгрейд.

Liminat
27-02-2012, 19:13
... а за Асуса какво мислиш?
Не си губи времето, като купувахме леновото за мои близки, добре, че послушахме продавач-консултанта да не се мотаем, че после изчезна за цял месец.

Lady Marmalade
27-02-2012, 22:58
Ако за тоя иде реч - Asus k53sc - Мулти(Д)рама да се гръмнат някъде.
Разбирали от компютри...
Asus а е с по-малък диск, по-слаба версия на процесора и видеокарта със бавна памет и безумно по слаба на всичкото отгоре.
Е по-евтин идва малко... ама след няколко пъти компромис да е евтино и сам съм се убедил, че е по-удачно лаптопа да се купи с максимално възможните характеристики около бюджета, все пак не подлежи на ъпгрейд.

Иде реч за тоя Асус- http://www.multirama.bg/product/10407/laptop-asus-k53sc-sx011d-i7-2630-2-ghz.html

и за това Леново- http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-Ideapad_Y570-lenovo_ideapad_y570_59325418

Асуса е с по- добър процесор и по- голям хард, но с по- слаба видеокарта, а Леново с по- малък процесор и хард, но по- добра видеокарта. Харда не ме притеснява толкова. 500GB ми е ОК, има алтернативи, всякакви носители и пр.
Засега съм се спряла на Леново. Утре ще отида да го видя на живо и ще пиша после отзиви.

Много благодаря на всички за помощта и съветите. Много ми помогнахте 8-)
Ще се радвам и на още мнения.

Liminat, не знам доколко може да се вярва на продавач- консултантите. В крайна сметка всеки гони продажби и %. Общо взето мога да преценя всеки един доколко е компетентен, докато разговарям с него. Обслужването в един такъв магазин е много важно и говори много за реномето му. Този който ми презентира Асуса например беше много убедителен и определено беше добър продавач. Леновото, което ме интересуваше го нямаше в момента в наличност и той веднага ми предложи Асуса, който е сходен донякъде като параметри и тип търсене- мултимедиен лаптоп, за удоволствие. Едва ли не- взимай го, докато има, щотооо... мега е як.. Ама как да лапна въдицата, като знам, че не съм професионалист в тая област. Друг е въпроса дали наистина беше на мнението, че лаптопа е по- добър или просто искаше да продаде това, което има в наличност в момента.
Относно Леновото- открих къде има цели 5 бройки от него в Бургас. Надявам се да не свърши толкова бързо:wierdo:

morfius
28-02-2012, 10:56
Ако аз трябваше да купувам, Леново с i7 2670, 8GB RAM, Nvidia 555 2GB DDR5 ... и който диск на 7200 RPM успеят да предложат вътре.

http://www.laptop.bg/laptops-lenovo-Ideapad_Y570-lenovo_ideapad_y570_59325426

Само харда е дразнещ с тия 5400... такъв диск се презорва с 3 - 4 торента с обща скорост 50 Мб/с или със зареждане на големичко ниво от игра.

Не за друго, а защото така купих един Ейсър на компромис... и след няма 2 години го тормозя на 120% за да мога да си правя кефа за който съм си платил.
Лаптоп не подлежи на ъпгрейд, купува се или най-евтиното което върши работа или купуваш най-мощното за което можеш да събереш бюджет.
Зависи кое ти е по-важно де...

Bella
28-02-2012, 13:39

Колега,карах с моя Acer цели 7 години без нито един ремонт,без да откаже,без да даде дефект.
Смених го само защото стана вече бавен за това което искам да правя на него.
Сега го продавам с мъка на сърцето.
Смених го с Тошиба и за сега съм доволна.

Lady Marmalade
28-02-2012, 13:54
Колега,карах с моя Acer цели 7 години без нито един ремонт,без да откаже,без да даде дефект.
Смених го само защото стана вече бавен за това което искам да правя на него.
Сега го продавам с мъка на сърцето.
Смених го с Тошиба и за сега съм доволна.

Нямам нищо против Acer, просто цитирам компетентни колеги от хардуерни форуми :) Марката си има и фенове, разбира се. От скитане по форуми свят ми се зави вече, ще видим колко е било от полза като взема лаптопа :mrgreen: Но какво да се прави, разбирам повече от софтуер, отколкото от хардуер :)
Иначе, въпрос на късмет е може би, няма гаранция, че и най- скъпата машина няма да се скапе рано- рано. Общо взето всичко е като брака- рано или късно дава дефекти :mrgreen:

Lady Marmalade
29-02-2012, 09:06
Вчера видях Леновото на живо. Корпуса е алуминиев, много стилен, изчистен и ненатрапчив. Цветът е по- нестандартен и приятен, нещо като пепел от рози. Капака изглежда релефен и не оставя отпечатъци. А семплата оранжева линия му придава завършен вид. Клавиатурата е готина, тъчпада е мултитъч и поддържа жестове. Абе... много ми хареса :)
Най- вероятно ще си поръчам него, макар че вчера в 2 магазина продавачите пак ме надъхваха за Асус :)
Лошото е само, че нямаше как да видя дисплея и да тествам звука.

slik4eto
29-02-2012, 10:01
Аз съм с подобен лап топ от 1 година http://www.multirama.bg/product/10358/laptop-acer-aspire-timeline-i5-2430-2-40-ghz.html
лап топа работи почти постоянно и е доста натоварван защото играя на World of warcraft използвам го и за филми просто е железен ! Без никакви проблеми на последните игри на максимум ефекти се представя супер

morfius
29-02-2012, 11:32
Аз съм с подобен лап топ от 1 година http://www.multirama.bg/product/10358/laptop-acer-aspire-timeline-i5-2430-2-40-ghz.html
лап топа работи почти постоянно и е доста натоварван защото играя на World of warcraft използвам го и за филми просто е железен ! Без никакви проблеми на последните игри на максимум ефекти се представя супер

NVIDIA GeForce GT540M 1GB DDR3 (приемлива карта на долния край на средния клас) - УоУ върви и на вградени карти, ама я да видим тая 540М на Краизис 2, Батълфиилд 3, Стар Трек Онлайн или Стар Уарс Олд Репъблик (на последната с поизпържен подобен Еисър едвам докарвам 27 - 28 ФПС).

Та не заблуждавайте, то и 555М на последните игри не е 100% сигурно дали ще смогне на ултра сетинги.

Просто в тоя ценови клас по-добро от 555М 2ГБ ДДР5 няма... по-доброто е на цени 3000 - 8000 лв.

lyuli
29-02-2012, 12:00
Аз съм фен на Dell от години, имат много добър сервиз в София.

Lady Marmalade
29-02-2012, 12:38
Колеги, поръчах си Lenovo Ideapad y570 i5 току- що! През софтуерна фирма на мой близък и ще ми излезе супер изгодно. Даже ще ми дойде и с Уин 7 :)

Много благодаря на всички, които се включиха със съвети и мнения. Много ми помогнахте. 10хххх :D
Ще пиша отзиви като дойде.

slik4eto
29-02-2012, 15:12
NVIDIA GeForce GT540M 1GB DDR3 (приемлива карта на долния край на средния клас) - УоУ върви и на вградени карти, ама я да видим тая 540М на Краизис 2, Батълфиилд 3, Стар Трек Онлайн или Стар Уарс Олд Репъблик (на последната с поизпържен подобен Еисър едвам докарвам 27 - 28 ФПС).

Та не заблуждавайте, то и 555М на последните игри не е 100% сигурно дали ще смогне на ултра сетинги.

Просто в тоя ценови клас по-добро от 555М 2ГБ ДДР5 няма... по-доброто е на цени 3000 - 8000 лв.

Става въпрос за лап топ за филми и интернет не за стар трек :starwars:

GALIN4O
29-02-2012, 19:26
Колеги, поръчах си Lenovo Ideapad y570 i5 току- що! През софтуерна фирма на мой близък и ще ми излезе супер изгодно. Даже ще ми дойде и с Уин 7 :)

Много благодаря на всички, които се включиха със съвети и мнения. Много ми помогнахте. 10хххх :D
Ще пиша отзиви като дойде. Това, че е с Уин 7 е много добре, даже би трябвало да има копченце с което се преинсталира за няколко минути. Аз от две години съм с "Ideapad" 12 инча и не съм имал проблем, освен едно преинсталиране, защото съм си тъпичък:-D

morfius
01-03-2012, 10:30
Става въпрос за лап топ за филми и интернет не за стар трек :starwars:

Без никакви проблеми на последните игри на максимум ефекти се представя супер

Колега, става въпрос за това ви изказване...
Инак как се купува лаптоп мисля вече обясних :)

Кайо
02-03-2012, 01:18

Сложи още толкоз и си земи ГТА........:wow:

---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:17 ----------

Ще пиша отзиви като дойде.

А честито Мармаладена!!!!

Lady Marmalade
02-03-2012, 18:43
----------
А честито Мармаладена!!!!

Чакай да дойде жив и здрав, пък тогава ще си честитим :drunk::mrgreen:

Drag0
02-03-2012, 20:14
Инак как се купува лаптоп мисля вече обясних :)

Лаптоп се купува според нуждите. Само на power users или на gamers им трябват космически машини.
Понякога е по-добре да се дадат част от заделените пари за SSD, защото лаптопа е толкова бавен колкото най-бавната му част - HDD.
P.S. В свободното си време ползвам предимно един малък лаптоп с едноядрен атом, пасивно охлаждане , допълнително сложен SSD , напълно тих. Не че има значение, но зарежда 7цата толкова бързо колкото настолната ми машина а там 7цата е на Raid 0 , дисковете в масива са ограничени от 500 на 100 GB, за да се движат по-малко главите им ...

Lady Marmalade
17-03-2012, 10:14
Аз вече съм с новото си Lenovo Ideapad y570. Пушка е, страхотна машина, и като дизайн, и като екстри. За тези пари конфигурацията, която предлага направо е приказка. Много съм доволна от избора си и още веднъж мерси на всички, които ми помогнаха да го направя :balloon:

rusiq86
17-03-2012, 11:58
Сменил съм доста лаптоп-и. Минал съм през Дел, HP, Sony, Acer, тошиба...последните два са Дел и мога да кажа, че по-добро не съм ползвал досега. Адски надеждни и здрави машини. Прекрасни са. Преди 6 месеца си купих последния модел на Инспайрън.