View Full Version : Загуба на антифриз
Здравейте колеги от няколко дни забелязвам загуба на антифриз (не много )възможно ли е да е от радиатора на парното, като пусна парното да духа и после го спра и отида да си свърша някоя работа за 30 -60мин.стъклото ми се запотява .Днес отворих и капака до педала на газта където са релетата и видях че е мокро от антифриз.Въпроса ми е 100%ли е за смяна радиаторчето на парното и дали сам мога да го сменя .Ако има колега които е правил операцията сам нека сподели малко инфо .
Благодаря предварително
Linkestis
26-02-2012, 16:56
Ем знаеш проблема..ем си чел темите с този проблем...ем си си отговорил....а пускаш нова тема????
Здравейте колеги от няколко дни забелязвам загуба на антифриз (не много )възможно ли е да е от радиатора на парното, като пусна парното да духа и после го спра и отида да си свърша някоя работа за 30 -60мин.стъклото ми се запотява .Днес отворих и капака до педала на газта където са релетата и видях че е мокро от антифриз.Въпроса ми е 100%ли е за смяна радиаторчето на парното и дали сам мога да го сменя .Ако има колега които е правил операцията сам нека сподели малко инфо .
Благодаря предварително
Сложи една хубава добавка за затапване на теч и забрави за проблема :calc:
Хвалят Holts Radweld , скоро смятам и аз да я пробвам, че губи по 200-300мл през 3-4 месеца от радиаторчето на парното.
ecotronic
26-02-2012, 20:22
Сложи една хубава добавка за затапване на теч и забрави за проблема :calc:
Ако течът не е от сцепено гумено съединение и аз съм за действието с добавката:thumbup:. Aluminasel или нещо подобно. С такава добавка съм запушвал пробив в гарнитурата на главата.
Някога, когато нямаше такива добавки и червен пипер вършеше работа.
lordliness
26-02-2012, 20:39
Не знам дали знаете,но теча се появаява отново,ако се смени антифриза,затова при смяна на антифриз се добавя отново добавка,но това си е временно решение,по всяко време може да текне отново и да изтече бързо антифриза,като ви остави на пътя
Ivo Rossi
26-02-2012, 20:49
Колега преди време на мен на ГТВ-то ми нямаше нужда да свалям капака че да видя антифриза,по простата причина че направо отварям вратата и гледам локва.:small_cry:Викам си как стана това?Свалих въпросното капаче и видях има една пластмаса като кранче от която сълзеше,та отидох и си купих нова от фирмен магазин на цена 13 евро понеже съм в Атина,незнам колко ще е за 166 но погледни и провери дали е това.Поне на ГТВ е много гадно завряно,дано при 166 не е така...
Linkestis
26-02-2012, 21:51
Ivo Rossi,на 166 и тече радиатора на парното :)
Ivo Rossi
26-02-2012, 21:55
Ivo Rossi,на 166 и тече радиатора на парното :)
Е аз не претендирам че е това,казвам само как съм оправил ГТВ-то.Тепърва ще се сблъсквам с проблеми по 166 ;)
Хора по спомен радиаторчето го взех мисля 40 лв. ново. Е няма такова топло. Не му мислете въобще. Смяната е малко шибана ама ако не са Ви леви ръцете се получава.
Поздрави
Е колеги нямали някои който го е свалял да даде малко инфо.Търсих подобна тема но не открих такава .Вече сам пред дилема дали да го сменям или да му слагам добавка
old alfist
27-02-2012, 16:27
Нараво го сменяй и не си играй с тези добавки - както писаха колегите, може да те остави някъде на пътя. Ако не можеш сам - по-добре си плати около 100-на лева да ти го сменят.
Linkestis
27-02-2012, 18:50
Е колеги нямали някои който го е свалял да даде малко инфо.Търсих подобна тема но не открих такава .Вече сам пред дилема дали да го сменям или да му слагам добавка
Ааа недей така..има тема даже съм качил и снимки и то на бензинова 166.
Колега имам спомен ,че четох темата но не мога да я открия как ли не я търсих но не я открих .Ако не е проблем би ли дал линк към въпросната тема .
Предварително се извинявам и благодаря за разбирането
Linkestis
27-02-2012, 22:52
Пуууу едвам я открих :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54730&highlight=%EF%E0%F0%ED%EE+%EA%EB%E8%EC%E0%F2%E8%EA&page=2
Темата е интересна и мисля че ще ти помогне.
На един от моите постове съм плеснал ключови думи за по-лесно намиране че половин час рових да я намеря :)
Колега много ти благодаря
Алфист11
28-02-2012, 15:09
Като говорим за антифриз да попитам и аз- през колко време е нормално да се долива антифриз.В смисъл аз на моята и доливам през около 2-3 месеца по половин кило в казанчето,течове не съм забелязал,но и моите стъкла се запотяват зимата като не духа парното.възможно ли е това да е свързано с антифриза ?
ecotronic
28-02-2012, 15:32
Като говорим за антифриз да попитам и аз- през колко време е нормално да се долива антифриз.В смисъл аз на моята и доливам през около 2-3 месеца по половин кило в казанчето,течове не съм забелязал,но и моите стъкла се запотяват зимата като не духа парното.възможно ли е това да е свързано с антифриза ?
Много зависи и какъв пробег е извършен за това време.
Колега,смени го цялото с ново.Това с добавките е работа малко като "с тел и пирони".
Алфист11
28-02-2012, 16:50
Ами не голям е пробега-около 2000 км
lordliness
28-02-2012, 17:48
По принцип се долива само дестилирана вода,а не антифриз защото се изпарява водата,а етиленгликола не ,като се замерва и от време на време каква е точката на замръзване,защото ако тече от някъде,ситуацията вече е коренно различна.
Странно аз съм чувал че се долива концентрат или етиленглюкол защото същият е по-летлив от водата и точно той се изпарява А дестилираната вода е за доливане на акумулатора Все пак това е мое мнение
lordliness
29-02-2012, 17:05
Етиленгликола кипи при 196 градуса по целзий,така че може да прецените кое се изпарява.Водата има почти два пъти по- голям коефициент на топлопроводимост,два пъти по голяма топлоемкост и затова не е добре да се кара с неразреден етилен гликол,сами разбирате защо.
Това за топлопроводимостта и кипенето е вярно но преценката за изпаряването се влияе от други показатели - летливост и още нещо имаше Преди се занимавах с едни фири на антифриз и крайното становище беше че количествените фири на антифриза са за сметка на пониженото качество
lordliness
29-02-2012, 23:00
Летливост или метод на ректификация- разделяне на смес от течности, който се базира на различната летливост -различната температура на кипене!