Log in

View Full Version : Лампата за маслото....

Kanev
27-02-2012, 17:53
Пиша от името на 1 колега със 166 2.4 jtd 2001g. По време на движение му е светнала лампичката за маслото и сега се е шашнал нещо. Гледал пръчката , а тя показвала , че нивото на маслото е точно на средата. Колата нямала видими признаци за някаква повреда, но просто пича много се е шашнал. Някаква идея от какво може да се получи това?:help:

Jivko7777
27-02-2012, 18:04
Бреее какво става с тия 166-ци 2,4jtd бе... дано не е нещо сериозно и лошо виж по надолу има 2 теми май бяха с същия проблем!

JoRiX
27-02-2012, 18:07
Като например тази http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68324

ecotronic
27-02-2012, 18:17
Пиша от името на 1 колега със 166 2.4 jtd 2001g. По време на движение му е светнала лампичката за маслото и сега се е шашнал нещо. Гледал пръчката , а тя показвала , че нивото на маслото е точно на средата. Колата нямала видими признаци за някаква повреда, но просто пича много се е шашнал. Някаква идея от какво може да се получи това?:help:

Коя лампа? За масленото налягане или за нивото на маслото?

myato
27-02-2012, 18:21
Ако не се е разтракала - мерене на налягането на маслото със стрелкови(механичен) манометър.Може да е фирясал датчикът.
Ако се е разтракала - късно е либе за китка.Направо да отваря мотора.

Jivko7777
27-02-2012, 18:30
Ако не се е разтракала - мерене на налягането на маслото със стрелкови(механичен) манометър.Може да е фирясал датчикът.
Ако се е разтракала - късно е либе за китка.Направо да отваря мотора.

то по принцип 2,4-ката не знам как ще я разбереш дали се е разтракала от тая верига на помпата...

Kanev
27-02-2012, 18:34
Коя лампа? За масленото налягане или за нивото на маслото? За нивото на маслото но не трака. Твърди , че звука изобщо не се е променил.

Jivko7777
27-02-2012, 18:35
За нивото на маслото но не трака. Твърди , че звука изобщо не се е променил.

щом е тоя няма проблем да си кара ;) да си провери хубаво маслото!

lordliness
27-02-2012, 19:01
щом е тоя няма проблем да си кара ;) да си провери хубаво маслото!Дори незабележим наклон оказва влияние върху това което показва щеката,моята в зависимост от наклона показва от по средата до горната черта,онзи ден се беше смахнала за кратко първо ми светна инжектора после тази лампа с щеката после се оправи,после като натиснех чека светеше пак и после пак се оправи.

d840
27-02-2012, 20:28
Колега в какво полужение му свети лампата?? В ДВИЖЕНИЕ НА СКОРОСТ, или като изключи скорост на светофар примерно... мойта светеше пъвоначално само по светофарите после започна и в ниски обороти на 1-ва... не е тропал нещо мотора... поне не ми е направило впечатление ( 1-вата ми дизелова кола е това)... та закачиха я на манометър, и колата показа на 70 градуса 0,5 бара налягане... което е много малко... през това време колата си вървеше на пушка... набираше си се сичко ок... оставих ч при маистора ми , свалиха картера.............:Х........... биелните лагери под секва критика, усновните също...вала надран... та сега я правя в момента... та най-добре да отиде да му замерат налягането и дано не се окаже като при мен...

И ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ОТ МЕН КЪМ НЕКОЙ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА... на колко бара трябва да е налягането на маслото на загряла (90 градуса) кола (2,4 жтд) ??

lordliness
27-02-2012, 20:48
Колега в какво полужение му свети лампата?? В ДВИЖЕНИЕ НА СКОРОСТ, или като изключи скорост на светофар примерно... мойта светеше пъвоначално само по светофарите после започна и в ниски обороти на 1-ва... не е тропал нещо мотора... поне не ми е направило впечатление ( 1-вата ми дизелова кола е това)... та закачиха я на манометър, и колата показа на 70 градуса 0,5 бара налягане... което е много малко... през това време колата си вървеше на пушка... набираше си се сичко ок... оставих ч при маистора ми , свалиха картера.............:Х........... биелните лагери под секва критика, усновните също...вала надран... та сега я правя в момента... та най-добре да отиде да му замерат налягането и дано не се окаже като при мен...

И ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ОТ МЕН КЪМ НЕКОЙ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА... на колко бара трябва да е налягането на маслото на загряла (90 градуса) кола (2,4 жтд) ??Според мен става дума за различни лампи.Едната е за налягане ,другата за количество.

ecotronic
27-02-2012, 21:22
За нивото на маслото но не трака. Твърди , че звука изобщо не се е променил.

Щом си видял на щеката, че нивото е нормално, според мен не е нещо притеснително. Но е добре да се провери откъде идва лъжливата индикация. Датчик за ниво, оголена изолация и опрял на корпус кабел за датчика......

d840
27-02-2012, 21:23
При мене свети тая лампа!!.. нз да има друга лампа за идкикации по маслото

ecotronic
27-02-2012, 21:24

Тази, за нивото е най-дясната от същия ред.

leketo84
28-02-2012, 00:24
Тази, за нивото е най-дясната от същия ред.

Дам на мен ми е светила и маслото ми беше ок оказа се датчика , който го свалиха напръскаха с нещо изчистиха и вече 2 години си гасне след чека :yes:

danchev63
28-02-2012, 10:09
Колега тази е за налягане на маслото. Както е писал колегата ecotronic от твоето обозначение надясно последната индикация - представлява пръчка с капка - е за количество на маслото.