View Full Version : кой модел, според всеки от вас, е последната истинска Алфа
nightroller
28-02-2012, 00:32
тука не говорим за класики - говорим за модел който има Алфа излъчване, в който се слага истинския Алфов бензинов мотор и т.н.
а сега казвайте :):) за да направим извод.
thecleaner
28-02-2012, 00:36
Много ясно 164 ;) Бабка не я давам за нищо.
Linkestis
28-02-2012, 00:37
тази която не съм си купил :)
Иначе и аз се чудя кое е по истинско...дебел и къс или тънък и дълъг?
digitalundgrd
28-02-2012, 00:37
147 ГТА ;)
Пак прекалихте със шмъркането. Последната истинска Алфа е 75. :duel:
thecleaner
28-02-2012, 00:40
тази която не съм си купил :)
Иначе и аз се чудя кое е по истинско...дебел и къс или тънък и дълъг?
Дебел и къс батка, ем не стига, ем боли :yes:
156 GTA или 147 GTA....:rosso_spider:
а класиците с 75,155 и 164 да одат да си легнат....GTV8 или GTV6 :hehe:
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:43 ----------
147 ГТА ;)
Eретик!!!!:rotfl:
156 GTA или 147 GTA....:rosso_spider:
а класиците с 75,155 и 164 да одат да си легнат....GTV8 или GTV6 :hehe:
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:43 ----------
Eретик!!!!:rotfl:
Нека си легнат класиците батка...3 155-ци съм имал и още една ще си купя:hehe:
Нека си легнат класиците батка...3 155-ци съм имал и още една ще си купя:hehe:
Ти па го прие лично....ти си от влака,не се броиш :)
Ти па го прие лично....ти си от влака,не се броиш :)
Нищо лично брат ми:)..качвам се
nightroller
28-02-2012, 01:21
аз казвам Алфа 166 - айде натрупайте мнения за да мога да докажа защо, как и т.н. :)
Susscrofa
28-02-2012, 09:45
75 3.0 от класиките /без дизайна/
GTV 2.0 V6 TB от съвременните /имам слабост към турбините в бензинов двигател/:mrgreen:
Последната истинска Алфа е 75-цата, след това последното нещо, което наистина може да мине за последен модел на Алфа, макар и собственост на Фиат е Алфа GT 3.2.V6. В нея всичко си е "Алфа" - стилен дизайн на Бертоне, двигател Алфа Ромео и окачване разработено само за Алфа Ромео(при 156 и 147).
Това е моето мнение.
slik4eto
28-02-2012, 09:54
Brera това е колата !
Ако трябва да говорим за истинска Алфа Ромео, аз залагам на най-дълго произвежданата - "очилатият" Спайдър. Много радва тая кола, и я спират от производство по-късно от 75.
Susscrofa
28-02-2012, 13:06
Ако по някое време неусетно смените заглавието на темата с "Кой каква алфа кара", отговорите ще продължат да са точно същите... :hump:
Не мисля, че си прав.
Последната е тази която е изцяло Алфа, а не ремикс. За мен това си е 147 GTA.
Всички алфи харесвам всяка си има индивидуализъм и е красива.
6C 2500 - след нея спират ръчното производство, започват да бълват Алфи на конвейер и простосмъртните започват да карат Алфи вместо Фолксвагени и т.н. :laser:
33 !!! :mrgreen:
:hi_temerature: премери си температурата
Всички алфи харесвам всяка си има индивидуализъм и е красива.
За мен това е правилния отговор :prescription:
Stoyan Georgiev
28-02-2012, 18:12
голф 4
къде ги забравихте теа 155 ци бре ейййййй!!
пустиняцииии:mrgreen::chair:
Ако съществува "последна истинска Алфа", излиза така, че повечето от нас карат някакви ментета.
Абе, не знам, но познавам по-възрастни Алфисти из Европа, които са карали цял живот Алфи и имат зад гърба си по 4-5 модела , които вече се водят класики, и те спират да карат Алфа Ромео .
Защо ли?
Какво може да ги накара да изберат друг автомобил пред Алфа при положение, че цял живот това са карали ?
пустиняцииии:mrgreen::chair:
Как можем да забравим Темприте с лупи ;-)
Абе, не знам, но познавам по-възрастни Алфисти из Европа, които са карали цял живот Алфи и имат зад гърба си по 4-5 модела , които вече се водят класики, и те спират да карат Алфа Ромео .
Защо ли?
Какво може да ги накара да изберат друг автомобил пред Алфа при положение, че цял живот това са карали ?
Интересно ми е, каква марка си купуват. Дай някакъв пример. Бай Маурицио цял живот се е вдъхновявал от италианките и изведнъж си купува ...
Интересно ми е, каква марка си купуват. Дай някакъв пример. Бай Маурицио цял живот се е вдъхновявал от италианките и изведнъж си купува ...
Мерцедес Е класа, Субару Форестър... има и двама спряли на 155 и реставриращи стари ГТВта :)
Как можем да забравим Темприте с лупи ;-)
шегаджия!:bravo:
Защо ли?
Тяхна си работа.
Тяхна си работа.
Ми да.
Последната истинска Алфа засега е Жулиета,надявам се следващата истинска да е 4Ц.
Мерцедес Е класа, Субару Форестър... има и двама спряли на 155 и реставриращи стари ГТВта :)
Аха, общо взето нищо по-добро не са си купили. Пък и няма как да е, аз новите коли ги свеждам горе-долу всички под общ знаменател.
И аз си мисля, че последната истинска алфа е тая, която е произведена тая година :)
starata alfa
29-02-2012, 20:22
164 това е колата
митака-пловдив
29-02-2012, 22:36
Ауууу,любимата ми тема за "драпанЙе" :Lkingsmiley:
Ама съм с последно "предупреждение" и следващата стъпка май ще е :ban:
Ауууу,любимата ми тема за "драпанЙе" :Lkingsmiley:
Ама съм с последно "предупреждение" и следващата стъпка май ще е :ban:
Е седи кротко тогава,нема смисъл да ставаш член на Българската Академия на Науките :):):)
митака-пловдив
01-03-2012, 09:02
Ще туря едни снимки,щото езика ми е остър:picnic:.
Щом Montreal(1970г) е последната, тогава това какво е?
http://alfagtv6.com/images/gtv6_milano.jpg
и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/61/Alfa_Romeo_Giulietta_1984.jpg/800px-Alfa_Romeo_Giulietta_1984.jpg
и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/69/Alfa_75_Brooklands_May_2010_IMG_8988.jpg/800px-Alfa_75_Brooklands_May_2010_IMG_8988.jpg
а също и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Red_Alfa_Romeo_SZ.jpg/800px-Red_Alfa_Romeo_SZ.jpg
Разгледай и състезателните им коли, които излизат след Монреал-а. Твърдението ти е смешно и несериозно...
...Твърдението ти е смешно и несериозно...
Самият въпрос, поставен в тази тема е подвеждащ и предразполага към подобни изхвърляния. Аз затова поддържам мнението на Фред, че последната истинска Алфа е тази, която последна е излязла от завода. Да, много неща са се променили, има носталгия и т.н., но все пак не може с лека ръка да обявиш всичко произведено през последните 5, 10 или 20 години за брак.
Култов модел, но не за тази тема...
митака-пловдив
01-03-2012, 18:30
Щом Montreal(1970г) е последната, тогава това какво е?
http://alfagtv6.com/images/gtv6_milano.jpg
и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/61/Alfa_Romeo_Giulietta_1984.jpg/800px-Alfa_Romeo_Giulietta_1984.jpg
и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/69/Alfa_75_Brooklands_May_2010_IMG_8988.jpg/800px-Alfa_75_Brooklands_May_2010_IMG_8988.jpg
а също и това
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Red_Alfa_Romeo_SZ.jpg/800px-Red_Alfa_Romeo_SZ.jpg
Разгледай и състезателните им коли, които излизат след Монреал-а. Твърдението ти е смешно и несериозно...
Че аз нищо не съм твърдял.И всички до 75-цата са хубави,Алфета ГТ и ГТВ 6 са това което за мен олицетворява "духа" на Алфа.Просто Монтреал-а има "всичко" което аз мога да искам в този живот от една Алфа.
А "последната" състезателна Алфа е 33 Страдале,друга НЯМА!
nicola 59
01-03-2012, 19:33
Че аз нищо не съм твърдял.И всички до 75-цата са хубави,Алфета ГТ и ГТВ 6 са това което за мен олицетворява "духа" на Алфа.Просто Монтреал-а има "всичко" което аз мога да искам в този живот от една Алфа.
А "последната" състезателна Алфа е 33 Страдале,друга НЯМА!
Точно така колега важно е кои какво иска от колата и понеже аз съм Монтьор и единственото което искам от моята кола е да я ремонтирам и постоянно да лежа под нея,мога да заявя че последната истинска алфа която ми дава уникалната възможност,просто да не излизам от под нея е моята чудесна алфа 156.
adv_petrov
01-03-2012, 20:01
Спайдъра разбира се - всеки класически и лъскав спайдър по улиците без таван и с кръгли фарова с поколения е бил символ на красота и показ за класа за жителите на Западна Европа, затова и присъства с тази си роля в немалко филми. Този модел играе немалка част за разпространяването ролята на марката като автомобили не за случайни хора.
За съжаление днешно време ситуацията е коренно различна и джамбазите на Горубляне въобще не са съгласни с горното мое мнение - те явно не четат тоя форум и напук на хвалбите в него за алфите, държат дъмпингови цени от по 2 бона за "лачена" Алфа нов внос. Та понеже людете тука с по 10 000 мнения не щат да ги убедят в предимствата на Алфа Ромео от конструктивна, техническа, дизайнерска, амортизационна и каквато искаш точка и че Алфите трябва да се продават по минимум по 10 хиляди марки, ни принуждават да се насочим към други наистина световноналожени (т.е считай не само в Милано и София) марки които държат на реномето си и предлагат все още здрави, елегантни и качествени автомобили.
nicola 59
01-03-2012, 20:45
Спайдъра разбира се - всеки класически и лъскав спайдър по улиците без таван и с кръгли фарова с поколения е бил символ на красота и показ за класа за жителите на Западна Европа, затова и присъства с тази си роля в немалко филми. Този модел играе немалка част за разпространяването ролята на марката като автомобили не за случайни хора.
За съжаление днешно време ситуацията е коренно различна и джамбазите на Горубляне въобще не са съгласни с горното мое мнение - те явно не четат тоя форум и напук на хвалбите в него за алфите, държат дъмпингови цени от по 2 бона за "лачена" Алфа нов внос. Та понеже людете тука с по 10 000 мнения не щат да ги убедят в предимствата на Алфа Ромео от конструктивна, техническа, дизайнерска, амортизационна и каквато искаш точка и че Алфите трябва да се продават по минимум по 10 хиляди марки, ни принуждават да се насочим към други наистина световноналожени (т.е считай не само в Милано и София) марки които държат на реномето си и предлагат все още здрави, елегантни и качествени автомобили.
Махни ,че и на 2000 лева за лачена 156 ца нов внос няма кой да се огледа в нея.Търсенето опредля цената на колите, не търговците,А в България липсата на пари се усеща по силно отколкото в чужбина,и клиентите търсят по не претенциозни коли.Чича ти от село трее се вози да ходи на работа ,че има дечица да храни ,и не му трее кърпел Алфа Ромео да и прави рамонти за стотици левове всеки месец,и да пише във форуми като този защото вече алфата му лежи на 10 000 лева и като и даде газ и тя вземе та се счупи пак.
75 ЦАТА Е последната истинска Алфа,да отбележим за темата.
dimitar_vd62
01-03-2012, 23:43
Един комшия си купи гараж за 27к да си държи Реното 21 в него...ем да си се вози набора в кошницата,ама да не ми разправя после че няма пари за по-хубава кола.Повечето са на принципа - нещо на 4 колела да ме вози.75-ца не съм карал, мисля че 159 си е Алфа отвсякъде, ся няма седна да минавам през всички модели, но ако си губат времето с такива като Мито, Алфа ще се размие сред други безлични марки.
Точно така колега важно е кои какво иска от колата и понеже аз съм Монтьор и единственото което искам от моята кола е да я ремонтирам и постоянно да лежа под нея,мога да заявя че последната истинска алфа която ми дава уникалната възможност,просто да не излизам от под нея е моята чудесна алфа 156.
Последно, монтьор ли си, джамбаз ли си, аскер ли си, от Враца ли си, от Пловдив ли си, че си се сдушил с пловдивските темпраджии - изясни се де ;-)
Махни ,че и на 2000 лева за лачена 156 ца нов внос няма кой да се огледа в нея.Търсенето опредля цената на колите, не търговците,А в България липсата на пари се усеща по силно отколкото в чужбина,и клиентите търсят по не претенциозни коли.Чича ти от село трее се вози да ходи на работа ,че има дечица да храни ,и не му трее кърпел Алфа Ромео да и прави рамонти за стотици левове всеки месец,и да пише във форуми като този защото вече алфата му лежи на 10 000 лева и като и даде газ и тя вземе та се счупи пак.
Ба, зимат ги бе, (и от 155-ците минават вече на тия евтинийки, да ги видим после сигурно ще плюят по 159), ма понеже си мислят, че като е евтина в Дупница, Михайловград или Горубляне и чарковете и са евтини и после, олеле-божке ма тая кола що е с потенциометър на газта, ми тоя дебитомер що се зацапва, що не са я направили като Темпричката с жило и ей така. На батя дечицата :kissy:
nicola 59
02-03-2012, 15:18
Последно, монтьор ли си, джамбаз ли си, аскер ли си, от Враца ли си, от Пловдив ли си, че си се сдушил с пловдивските темпраджии - изясни се де ;-)
Ба, зимат ги бе, (и от 155-ците минават вече на тия евтинийки, да ги видим после сигурно ще плюят по 159), ма понеже си мислят, че като е евтина в Дупница, Михайловград или Горубляне и чарковете и са евтини и после, олеле-божке ма тая кола що е с потенциометър на газта, ми тоя дебитомер що се зацапва, що не са я направили като Темпричката с жило и ей така. На батя дечицата :kissy:
Прав си трее се изясни положението :drunk:
Значи аз съм от Пазарджик живея в Пазарджик ,но в момента Работя в Италия.По професия съм Механик ,ма от немане на Работа преди 10 години започнах да продавам коли.Работя с врачанлии и там ми е депозита кадето разтоварвам колите,и после ги продаваме.Аскер никога несъм бил ако изключим година и половина загуба на време в Чирпан,на времето.
Прав си трее се изясни положението :drunk:
Значи аз съм от Пазарджик живея в Пазарджик ,но в момента Работя в Италия.По професия съм Механик ,ма от немане на Работа преди 10 години започнах да продавам коли.Работя с врачанлии и там ми е депозита кадето разтоварвам колите,и после ги продаваме.Аскер никога несъм бил ако изключим година и половина загуба на време в Чирпан,на времето.
Супер, баба ми е от Пазарджик и имам неизброимо количество братовчеди и братовчедки там :drunk: Само не мога да разбера откъде тая необяснима злоба към 156 сред твоите авери по чат, санким тия 55-ци не се развалят ;-)
nicola 59
02-03-2012, 15:56
Супер, баба ми е от Пазарджик и имам неизброимо количество братовчеди и братовчедки там :drunk: Само не мога да разбера откъде тая необяснима злоба към 156 сред твоите авери по чат, санким тия 55-ци не се развалят ;-)
Ами и аз и те караме Алфа от много години и сме били много доволни Ето аз ти давам пример моята 155 е на 347 000 километра и всичко и е орегиналното Дебитомер ламбда бубини еку предницата я правих за първи път на 280 000 километра аз я купих на 60 000 хиляди минах около 300 000 вече и немам грижа.
Това ми е третата 155 първата я купих още 2003 година и тя като втората много километри мина аз минавам около 1000 км на седмица.
После знаеш как е искаш нещо по добро и скачаш на 156 имаш вече мнение за марката имал съм жулиета,три броя 75, после три броя 155,сега имам 2 155ци и взимам 156 и от там почва неочакваното.
Дебитомер сменяваш караш 6 месеца пак свети лампата диагностика опа пак трее дебитомер.Предница правих нема и 6 месеца слагам нови гуми отивам на стенд бако вика имаш един носач тръгнал.
И ето така на татък и то за много неща ,и тогава се разочароваш и нещеш повече да я чуеш.
Сега карам една 159 същия боклук тропа и един носач отпред а е 2007 година неща и да го сменявам ,че като го смена и докато доиде някои човек да е купи тои пак ще е за сменяване.
santo_traficante
02-03-2012, 16:11
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/Alfa_Romeo_Junior_GT.JPG/800px-Alfa_Romeo_Junior_GT.JPG
vaklinator
02-03-2012, 17:05
За 75 годишншната на Алфа Ромео е пуснат модела 75.
Мисля, че това е последната истинска алфа. Тя е уникална--- в света друго такова нещо няма.
Ами и аз и те караме Алфа от много години и сме били много доволни Ето аз ти давам пример моята 155 е на 347 000 километра и всичко и е орегиналното Дебитомер ламбда бубини еку предницата я правих за първи път на 280 000 километра аз я купих на 60 000 хиляди минах около 300 000 вече и немам грижа.
Това ми е третата 155 първата я купих още 2003 година и тя като втората много километри мина аз минавам около 1000 км на седмица.
После знаеш как е искаш нещо по добро и скачаш на 156 имаш вече мнение за марката имал съм жулиета,три броя 75, после три броя 155,сега имам 2 155ци и взимам 156 и от там почва неочакваното.
Дебитомер сменяваш караш 6 месеца пак свети лампата диагностика опа пак трее дебитомер.Предница правих нема и 6 месеца слагам нови гуми отивам на стенд бако вика имаш един носач тръгнал.
И ето така на татък и то за много неща ,и тогава се разочароваш и нещеш повече да я чуеш.
Сега карам една 159 същия боклук тропа и един носач отпред а е 2007 година неща и да го сменявам ,че като го смена и докато доиде някои човек да е купи тои пак ще е за сменяване.
Аз пък съм карал Дедра сума ти години (и тя е преоблечена Темпра като 155-цата), още от 2001 година, и да ти кажа хич не и беше толкова здраво окачването, както ти го описваш ;-) Сменял съм го изцяло и предно и задно 2 пъти за 80 000 километра. Аре да не се ровя за цитати от вашият раздел, кой бил мазохист щото ги събрал 3, кой пак го прецакали реленцата, кой не му работят парно и ел. джамове, че ако се дебнеме ще се хванеме ;-)
Да си чул някое многолостово окачване, независимо на коя марка да е особено трайно?!? Всичките са с алуминиеви елементи за да не тежат много и всичките струват скъпо, да така е, но пък поведението на колата при висока скорост и разни завойчета е съвсем различно от "голфаджийската" рецепта - макферсонче отпред, макферсонче отзад, един носач и евентуално отделен шарнирен болт, че да е още по-евтинко ;-) За дебитомера пък изобщо не си прав - моят, например, го смених лятото на 2009-та и още си бачка арабията.
От друга страна, щом сте толкова доволни от Темприте с лупи, значи сте върли фиатаджии и изобщо не трябва да плачете по изгубеното наследство на Алфа Ромео :roll2:
митака-пловдив
02-03-2012, 18:02
Аре да не се ровя за цитати от вашият раздел, кой бил мазохист щото ги събрал 3, кой пак го прецакали реленцата, кой не му работят парно и ел. джамове, че ако се дебнеме ще се хванеме ;-)
а.
От друга страна, щом сте толкова доволни от Темприте с лупи, значи сте върли фиатаджии и изобщо не трябва да плачете по изгубеното наследство на Алфа Ромео :roll2:
Ми то само това им се разваля,гръм да ги удари.Я релецене ще мъцне,я някой ел.джам ще сецне.Ама пусти да покапят тия разваляеми фиати с лупи,всичко се оправя с контакт спрей и ново реле,за колосалната сума от 18 лева.
И не това е нещото от което съм доволен,щото ей на уж са едни и същи,пък Темпра почти не виждам,а Дедра има ама повечето са дизел.Под капака има нещо,дето нито Фиат,нито Ланчия го има,а има и едни грозни ръбове по купето,които ми напомнят за 75.
И те така.
Ако някой ми предложи бартер - 75 за 155,повярвай ми и трите ги давам на секундата,няма да се замисля грам.
Ми то само това им се разваля,гръм да ги удари.Я релецене ще мъцне,я някой ел.джам ще сецне.Ама пусти да покапят тия разваляеми фиати с лупи,всичко се оправя с контакт спрей и ново реле,за колосалната сума от 18 лева.
И не това е нещото от което съм доволен,щото ей на уж са едни и същи,пък Темпра почти не виждам,а Дедра има ама повечето са дизел.Под капака има нещо,дето нито Фиат,нито Ланчия го има,а има и едни грозни ръбове по купето,които ми напомнят за 75.
И те така.
Ако някой ми предложи бартер - 75 за 155,повярвай ми и трите ги давам на секундата,няма да се замисля грам.
Дедри, Темпри и Типовци с бензинови мотори колкото искаш, дизела е само един - като твоя, пак фиатски ;-)
митака-пловдив
02-03-2012, 20:33
Дедри, Темпри и Типовци с бензинови мотори колкото искаш, дизела е само един - като твоя, пак фиатски ;-)
Двигатели много,само един е "истинският" бензинов;:kissy:167202:kissy:
Дизеловата я взех САМО и ЕДИНСТВЕНО заради невероятно запазеното купе.Двигателя пък се оказа ебаси бонуса.Тих,икономичен,динамичен......Едно хубаво купе и хубав двигател - кола за возене през деня.
За събота и неделя вадим 202 от гаража,посръчкваме се по околвръстното,мием се и пак в гаража,до другата събота или неделя.
2.5-то пък я взех само заради мотора,купето не е кой знае какво (ако не глътне всички финанси които съм отделил за нея,ще я обзаведем с един кожен салон).Един дизелов двигател е "крастата" която искам да си начесвам,който според мен има "правото" да се качва на това купе.
Болежки като реленца и ел.стъкла ги "преглъщам" с усмивка.
Ето я истинската Алфа -164 тд до 93-та.23 годишна,на 530 000 км.Не я давам за нищо на света.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55251&d=1282764989
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55252&d=1282765012
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55253&d=1282765031
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55254&d=1282765052
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=55255&d=1282765070
vaklinator
02-03-2012, 21:21
Ето я истинската Алфа -164 тд до 93-та.23 годишна,на 530 000 км.Не я давам за нищо на света.
съжелявам колега, но в тая кола няма нищо спортно. Тя изглежда тежка и е пенсионерска. Също като мерседес Е клас.
Не се обиждайте, но в тоя модел не виждам нищо, което да напомня на спортен дух. Напротив прилича на Волга или на Чайка
AnastasKOSTOV-REX
02-03-2012, 21:37
Истинските Алфи са с обозначение 105 и последвалите ги трансексуални отчасти.
И всичко свършва окончателно с един върхов в развитието си(за времето си и не само) мотор качен в Типо.
А да и Миланото(V6) държеше откъм мотори допреди 10-тина години макар и без пул-хебелчетата в главите.
бате м тя оксижен бре !;) със здраве да си я караш!
митака-пловдив
02-03-2012, 23:25
Истинските Алфи са с обозначение 105 и последвалите ги трансексуални отчасти.
И всичко свършва окончателно с един върхов в развитието си(за времето си и не само) мотор качен в Типо.
А да и Миланото(V6) държеше откъм мотори допреди 10-тина години макар и без пул-хебелчетата в главите.
Чеки малко,той колегата се опитва да НИ убеди,че караме Фиат с лупи.
Не намесвай "баш" алфите.
Между другото,Вм-а е с "обратен" съединител :th_up:,днес го научих.
!55...:noooo:..макар. че с нея започва обидинението с Фиат...
BillyBoy`
02-03-2012, 23:38
пустиняцииии:mrgreen::chair:Ти пък де се засили със тая Темпра бре:flowers:
Ти пък де се засили със тая Темпра бре:flowers:
Ами засилил се е......Темпра с верига не съм виждал...:idea2:..по нататък вече става размиването на марката...казах го и по горе:picnic:
nikola 155
03-03-2012, 01:11
Последните истински Алфа Ромео са със задно предаване.
pla_y_men
03-03-2012, 01:41
Последните истински Алфа Ромео са със задно предаване.
...и верния отговор на задачката е ->последната със задно предаване -> демек 75!:notworthy:
nightroller
03-03-2012, 01:47
...и верния отговор на задачката е ->последната със задно предаване -> демек 75!:notworthy:
еее Пламен :) ти си гуру ама я питай Звезди кво мисли за трансаксиала ;) а той ги е насъбрал бая истински Алфи :) иначе твоята 75 в момента е уникална та не знам... ще и слагаш ли големия мотор?
съжелявам колега, но в тая кола няма нищо спортно. Тя изглежда тежка и е пенсионерска. Също като мерседес Е клас.
Не се обиждайте, но в тоя модел не виждам нищо, което да напомня на спортен дух. Напротив прилича на Волга или на Чайка
Виж кво колега,когато ти отидеш с някоя Алфа 40 пъти до Бруксел и обратно без никакъв проблем тогава ми говори за истинска кола.И ако искащ заповядаи с Е-класата да бутнем едно околовръсно да ти тура 5 реиса разлика,че стана четвърта година я карам на 1.6 бара и нищо и не става..А като стана пенсионер ш си купа Мерцедес 123 200Д.
Поздрави.
nightroller
03-03-2012, 03:06
Виж кво колега,когато ти отидеш с някоя Алфа 40 пъти до Бруксел и обратно без никакъв проблем тогава ми говори за истинска кола.И ако искащ заповядаи с Е-класата да бутнем едно околовръсно да ти тура 5 реиса разлика,че стана четвърта година я карам на 1.6 бара и нищо и не става..А като стана пенсионер ш си купа Мерцедес 123 200Д.
Поздрави.
за мен 164 и 166 са истински автомобили ама истински - май ще трябва да разделим мненията по класове :)
haljscho
03-03-2012, 09:25
Без да чета темата.......
От първата до последната ВСИЧКИ СА ИСТИНСКИ!!!!!!
И който си мисли, че неговата АЛФА е по-АЛФА от другите...............
ЖЕСТОКО СЕ Е ЗАБЛУДИЛ!!!!!!
Чеки малко,той колегата се опитва да НИ убеди,че караме Фиат с лупи.
Не намесвай "баш" алфите.
Между другото,Вм-а е с "обратен" съединител :th_up:,днес го научих.
Карате най-красивият вариант на Типовската платформа, ма пак си е Фиат ;-) Пали свещи да не му се занимаваш с главите на тоя ВМ, че тогава ще се видиш в приключение...
Идеята е да го давате по-полека с изцепките за "бозаджийския" раздел, че в "темпраджийския" нито сте цъфнали нито сте вързали :gives[1]: Наздраве, майни :drunk:
По темата пак ще се повторя за старият Спайдер, много е готин и го произвеждат най-дълго, мисля, че заслужава приза!
AnastasKOSTOV-REX
03-03-2012, 19:59
Наздраве, майни :drunk:
Мирси!
По темата пак ще се повторя за старият Спайдер, много е готин и го произвеждат най-дълго, мисля, че заслужава приза!
Ся нищо не каза.И е Спидер.Да си имаме уважението.
начи не знам дали путките ще предпочетът да се влезнат във транспортера ти или вояджара или като ми видят кожата и луксозното купе на 164, и гледам и гледам все повече 19 годишни манекенки във Е-класи и С-класи от колкото във 155-ци или транспортери, така че нека да е папардашка но ако знаеш колко малки девойки е излъгала тая кола ще си вземеш 3 такива :)
http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=3lnzVAqOsPM
http://vboxmusic.com/musicvideo.php?vid=97999ae47
http://www.youtube.com/watch?v=MnqDLocbr-Q
http://www.youtube.com/watch?v=r1ANUuA6y4o
thecleaner
04-03-2012, 13:02
начи не знам дали путките ще предпочетът да се влезнат във транспортера ти или вояджара или като ми видят кожата и луксозното купе на 164, и гледам и гледам все повече 19 годишни манекенки във Е-класи и С-класи от колкото във 155-ци или транспортери, така че нека да е папардашка но ако знаеш колко малки девойки е излъгала тая кола ще си вземеш 3 такива :)
http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=3lnzVAqOsPM
http://vboxmusic.com/musicvideo.php?vid=97999ae47
http://www.youtube.com/watch?v=MnqDLocbr-Q
http://www.youtube.com/watch?v=r1ANUuA6y4o
Ваклин говори за спортния дух на 155цата,които го няма в 164 а не като цяло за сравнението на колите :) Спортните газови 55ци, къде баба164 на газ ще ги напука повечето, без да скърца вътре кат кораба на Джак Спароу и да броиш жълтите павета кат минаваш през тях, и да са молиш да не ти изпадне нещо. Глупости са тва, и 155 и 164 са евтини варели, които се купуват за бюджетна кола, и както не веднъж съм казвал след тях Алфистите драстично ще намалеят, щото после става скъъъъъпо да имаш Алфа.
nicola 59
04-03-2012, 13:42
Ваклин говори за спортния дух на 155цата,които го няма в 164 а не като цяло за сравнението на колите :) Спортните газови 55ци, къде баба164 на газ ще ги напука повечето, без да скърца вътре кат кораба на Джак Спароу и да броиш жълтите павета кат минаваш през тях, и да са молиш да не ти изпадне нещо. Глупости са тва, и 155 и 164 са евтини варели, които се купуват за бюджетна кола, и както не веднъж съм казвал след тях Алфистите драстично ще намалеят, щото после става скъъъъъпо да имаш Алфа.
Колега то и спртния дух на 155 цата е останал само по кориците на списанията от 95 година. И тя нема нищо спортно ,четериврата седанова кола със слаб мотор,просто както казваш ти е изгодна за каране и нищо повече.Дори ку 4 модела не е нещо кои знае какво.Спортния дух според мене е това което е под капака.
ми не знам, но 3 години не съм чувал скърцане на каквото и да е пък да не говорим да ми падне някоя част в движение, но както и да е, за спортна кола не може и дума да става , в клас лимузина е но все пак има някаква нотка спортно при КУ4 , ноо тфа е друга тема, иначе за мен последната истинска алфа е 75
Днес последната истинска Алфа - 75 спечели Ендуранс Трофи в клас S1. Добро доказателство за това, че е истинска Алфа, дори и с 1.8 мотор. В тежка битка конкурентите в нейният клас не можаха да завършат, но тя успя за пореден път, че и на 1-во място. А отделно е и шампион за сезона в нейният клас.
Иначе аз като собственик на 33 (все пак тук гледам, че всеки си хвали своето) не мога да не припомня, че и 33 спада към последните истински Алфи. От гледна точка, на това, че и тя е от последните изградени от инженери на Алфа, а не на Фиат. В нея няма части от Фиат. Не е на платформа на Фиат и не е с мотор на Фиат.
Та тая тема всеки може да я интерпретира по свой собствен начин, според това какво притежава и според това какво му изнася.
От друга гледна точка всичко приключва приз 1986-та година, когато Фиат купуват Алфа Ромео. Дори на табелките в предния кош след това вече не пише Alfa Romeo SPA , а пише FIAT Auto SPA. На частите също вече след 86-та има щампа Фиат-Ланча, а не Алфа Ромео. Ха сега, къде е истината?
митака-пловдив
04-03-2012, 22:31
Една от последните .
http://www.youtube.com/watch?v=OceY9xoCZ9I&feature=relmfu
AnastasKOSTOV-REX
04-03-2012, 22:33
Те половината форум за сефте виждат такава.
AnastasKOSTOV-REX
05-03-2012, 02:46
Дойча
rossenvn
05-03-2012, 07:26
Ейййй, много арна тая каляска бре!!! Къде ги намирате такиви? Тва дали ше дига 100 на магистралата?
RoMeO_156_GTA
05-03-2012, 13:14
Последната истинска Алфа е излязла преди 1918-1920 година . Последният истински автомобил носещ името Алфа Ромео излиза в настоящия момент . Още малко ще искате да се правят два или три отделни събора - за тези с части , произведени изцяло от и за Алфа Ромео ; за тези със смесени части и за "фалшивите" , разработени от Фиат :Suicide: На мен лично ми харесват и класическите автомобили като 105-та серия , но също и тези , произвеждани през последните години .