View Full Version : Конус K&N-май върви по-зле?
Ivo Skoklev
10-11-2006, 21:13
Здравейте на всички с конуси и на тези без.Днеска го сложих-K&N(големия) от IMPAS,даже се пуснахме със ZoeE23-мина ме де :oops: ,ама работата не ми харесва нещо.Звук вади,но имам чувството че колата ми върви по-спънато!Заблуждавам ли се или е възможно?Тръбата я направих от метален въздуховод за аспиратори(тези разтегателните),разбира се временно,може ли да дава съпротивление това,че повърхността му не е гладка,а набраздена,и това че филтъра влиза в тръбата ф9см.,а не обратното,както трябва да е?Всички връзки сам ги проверил и не смуче "мръсен" вуздух.филтъра съм го застопорил за кутията да не шава,незнам защо останах с такова впечетление,споделете опит?!!
Мисля че ти се струва че върви по-малко,защото звука е по-басов и ти очакваш да върви като за тоя звук..................най добре я засечи на 400 м или километър с и без филтъра............тия неща така се доказват :wink:
А относно тръбата,важна е но едва ли ще усетиш разлика даже и да си с полирана супрена :wink:
Важното е да не смуче топъл въздух,защото доколкото знам тогава мощността ти може да падне с 3 % :wink:
Като че ли преди вървеше повече?АЗ поне така мисля, но дали филтъра спъва вървенето неЗнам :? :roll: Сложи утре нормалния филтър и метни спортния в багажника и ще видим как ще се представи :roll: :?:
WhitePower
11-11-2006, 00:17
мисля че е прав защото излизаме от таблицата на дебитомера
но не сам 100% сигурен
Аз всъщност не разбрах от къде взима въздух мотора: от предния кош или отвън? Защото си мисля, че ако взима топъл въздух(от предния кош) това би развалило вървежа :wink: Оригинално въздухът постъпва през тръби отвън........знам ли :?
stranger
11-11-2006, 06:56
Аз всъщност не разбрах от къде взима въздух мотора: от предния кош или отвън? Защото си мисля, че ако взима топъл въздух(от предния кош) това би развалило вървежа :wink: Оригинално въздухът постъпва през тръби отвън........знам ли :?
Бобоооо! Това "знам ли" не ти подхожда. Въздуха винаги се взима от вън, освен ако не е карбураторна на студено време и студен двигател. Топлият въздух е по-рядък - нали затова пълнят с него балоните
Ivo Skoklev
11-11-2006, 07:34
Абе хора вижте какво време е вънка,къв топъл въздух ви гони
1.колкото и да е топъл въздуха ококло мотора,не е по-топъл от лятно време
2.Вижте с каква голяма решетка ми е бронята,тя колата ми неще да влезе в темп.режим,а вие говорите за загряване...май просто втората кутия не е сложена само да "заглушава" а си има определ. функция,ама ние тъй като сме едни разбирачи..си слагаме конуси на поразия и после ревем...поне аз де,другите дали си признават за тея проблеми незнам :?
Не е точно по темата , но може и да помогне :roll: :idea: ... Замерване на Диното на Уно 75 иесх , на 700-800 км от ремонт , моно инжекция , три меренета - с ладов филтър , със спортен филтур за в кутията си , и без филтър .... http://jorko.alfaromeo-bg.com/.Dyno/pow ... %20Uno.jpg (http://jorko.alfaromeo-bg.com/.Dyno/power_torque%20Uno.jpg) .. Не знам при алфите как е обаче :?
Аз нищо не разбрах от диаграмите :frown: . Защо не пробваш без филтър как ще върви. Сглоби си кутията и тръбите както си е оригинално без да слагаш филтъра. Така хем ще смуче студен въздух, хем няма да има съпротивлението на хартиения филтър /това само за проба де/. И аз доколкото знам чак такава промяна във вървенето не се усеща /+3-5% мощност/, просто респонса на педала на газта е по- добър, както като си махнеш и катализатора. А дебитомера дали е в час :?: :!:
Ivo Skoklev
11-11-2006, 13:14
Дебитомера е 6..поне на диагностика,тя си ми гори и нормално-12-13 с не много ръчкане.. :evil:,абе хора майната и на колата,чак пък толкова...не ми се бъзика повече,оставям я за сега така
Бобоооо! Това "знам ли" не ти подхожда. Въздуха винаги се взима от вън, освен ако не е карбураторна на студено време и студен двигател. Топлият въздух е по-рядък - нали затова пълнят с него балоните
Бобо тука съм аз и като сложиш конусен филтър колата точно никога не взима въздуха отвън :idea:
П.С. Според мен колата не върви с конус филтър щот има някъв проблем :idea:
Ivo Skoklev
12-11-2006, 08:05
Илюзията идва вероятно от това,че при ниските-до 3000об. глъхне с конуса и звукът е по виден,а при нормална кутия,тя го заглушава?
п.с.Бобо,като ти гледам местоположението на филтъра,моя е на същото място(не съм го изкарвал по надолу)дали наистина не му е "топло"там.Долната кутия и дъното на горната не съм ги махнал за да не се цапа :?:
Бобо си е срязал калника точно там за да влиза свеж въздух,погледни по-внимателно снимката :D
hondoman
12-11-2006, 16:31
здравейте колеги и аз сам с спортен филтур К&N незнам може при хондите да е друго незнам но с този филтьр колата варви яко и вади горе-долу добьр звук но истински звук и то много басов извади когато пробих от долната страна кутията на филтура още докато бях с обикновения филтьр много як звук вадеше заклевам се като някое куатро ми работеше хондата як басов звук вадеше направо ми пьлнеше душата сега с К&х-на не мога да извадя такьв звук но не варвеше както трябва беше като спьната малко пак си варвешв но не като сега но за сметка тогава звука беше як сьщото направи и един приятел с корса GSI и неговата бучеше като за световно ,а да ви питам има ли опасност да се повреди нещо по двигателя като е с пробита кутия на филтура един ми каза, че двигателя си заминава по бурзо вярно ли е? :roll:
============================
Басииии. Сичкото тва е едно изречение :shock:
Mind_Control
12-11-2006, 20:08
Абе хора вижте какво време е вънка,къв топъл въздух ви гони
2.Вижте с каква голяма решетка ми е бронята,тя колата ми неще да влезе в темп.режим,а вие говорите за загряване...май просто втората кутия не е сложена само да "заглушава" а си има определ. функция,ама ние тъй като сме едни разбирачи..си слагаме конуси на поразия и после ревем...поне аз де,другите дали си признават за тея проблеми незнам :?
Аз знам, че кутията играе ролята на кондензатор, в смисъл събира се въздух и когато дадеш рязко газ, компенсира повишеното количество въздух, което е нужно.
Ivo Skoklev
12-11-2006, 20:18
[quote="Ivo Skoklev":3p0eksv3]Абе хора вижте какво време е вънка,къв топъл въздух ви гони
Аз знам, че кутията играе ролята на кондензатор, в смисъл събира се въздух и когато дадеш рязко газ, компенсира повишеното количество въздух, което е нужно.[/quote:3p0eksv3]
И мен точно това ме притеснява,че май си прав!!!
нищо не може да му стане на двигателя от рязана кутия ако не лапа прахуляк :wink:
hondoman
13-11-2006, 13:37
ок колега мерси за инфото 8) :wink:
И аз да се включа в темата...
тия дни си купих филтър - конус К&Н, монтирах го отпред при решетката, за да смуче пресен въздух по-добре, но не съобразих, че когато загрее колата и се включи перката му набива яко топъл въздух и колата не може да отлепи :frown:
За вървене мога да кажа, че с конуса върви повече и то във високите обороти :!:
Иначе се чудя какво да правя, да мисля вариант (БОБО да измисли :lol: ) за поставянето му или да си взема Риплейсмънт и да го поставя в кутията :roll:
Да отбележа, че става въпрос за Бравото :!:
Бате БОБО кажи има ли разлика между конуса и риплейсмънта (звук, вървене) той Мъри май може да каже също:roll:
Ладата съм я мерил с Г-тека и показва 1 секунда разлика до сто с филтър и без. Сигурно има значение дали филтъра е с ниско съпротивление.
И аз да се включа в темата...
тия дни си купих филтър - конус К&Н, монтирах го отпред при решетката, за да смуче пресен въздух по-добре, но не съобразих, че когато загрее колата и се включи перката му набива яко топъл въздух и колата не може да отлепи :frown:
За вървене мога да кажа, че с конуса върви повече и то във високите обороти :!:
Иначе се чудя какво да правя, да мисля вариант (БОБО да измисли :lol: ) за поставянето му или да си взема Риплейсмънт и да го поставя в кутията :roll:
Да отбележа, че става въпрос за Бравото :!:
Бате БОБО кажи има ли разлика между конуса и риплейсмънта (звук, вървене) той Мъри май може да каже също:roll:
Аз съм го казвал 100 пъти-махнах конуса заради това че неможах да го изолирам от топлия въздух-при боксера няма как :evil: :evil: и затова си сложих риплейсмънт :wink: :wink:
ей това е решението-4 цола тръба която отива зад бронята
работи и звучи като конус,но е изолиран от топлото и не се цапа толкова :!:
Аз знам, че кутията играе ролята на кондензатор, в смисъл събира се въздух и когато дадеш рязко газ, компенсира повишеното количество въздух, което е нужно.
А тука каква неземна глупост написа направо се съдрах да се хиля :lol: :lol: :lol:
[quote="Mind_Control":2aptm63c][quote="Ivo Skoklev":2aptm63c]Абе хора вижте какво време е вънка,къв топъл въздух ви гони
Аз знам, че кутията играе ролята на кондензатор, в смисъл събира се въздух и когато дадеш рязко газ, компенсира повишеното количество въздух, което е нужно.[/quote:2aptm63c]
И мен точно това ме притеснява,че май си прав!!![/quote:2aptm63c]
Майкооо милаа още един :shock: :shock: :shock:
НЕМОЖЕ да работи като конус :!: Винаги конуса е по добър :wink: Помислете защо е конус :idea: Защо има двойни конуси :idea:
Аре ше ви кажа че да нема бисери :lol: Площа на конуса, особенно ако е двоен, е около 2.5 пъти по голяма от на риплейсмънт филтъра :wink: Нали се сещате че през по голяма площ минава повече въздух или требе да рисувам :lol: :lol: :lol:
Ако Някой има снимки как е направена колата на Насо да ги сложи там нещата са доста културно изпълнени с конус :wink:
[quote="Mind_Control":11ze9f3h][quote="Ivo Skoklev":11ze9f3h]Абе хора вижте какво време е вънка,къв топъл въздух ви гони
Аз знам, че кутията играе ролята на кондензатор, в смисъл събира се въздух и когато дадеш рязко газ, компенсира повишеното количество въздух, което е нужно.[/quote:11ze9f3h]
И мен точно това ме притеснява,че май си прав!!![/quote:11ze9f3h]
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::r otfl:
:rotfl::rotfl::rotfl:
Аз съм на 155-ката с подобно решение, само където не допирам тръбата до кутията. Долу съм я хванал с 2 опашки за дупките до халогена.
Не си спомням точно, но по Г-тек показа подобрение в сравнение без тръба.
джуджанка
14-11-2006, 09:27
А тука каква неземна глупост написа направо се съдрах да се хиля :lol: :lol: :lol:
Човека е гледал plenum chamber описанието и там е абсолютно прав. Сгрешил е само че го е отнесъл към резонатора при въздушния филтър.
Човека е гледал plenum chamber описанието и там е абсолютно прав. Сгрешил е само че го е отнесъл към резонатора при въздушния филтър.
Знам аз кво е гледал ма още не слагат дросели преди филтъра :lol: :lol: :lol:
Виждам ,че доста ги разбирате конусите,я кажете за мойта алфичка какъв ми трябва.Как се избира ,гледам в саита на JR има всякакви диаметри?
Виждам ,че доста ги разбирате конусите,я кажете за мойта алфичка какъв ми трябва.Как се избира ,гледам в саита на JR има всякакви диаметри?
Първо си намери резервен дебитомер.
Тва за дебитомера са глупости според мен :idea: :wink:
дебитомерите не са проблем вече съм с два резервни :twisted:
Сигурно е така. С нормален въздушен филтър след 5-7000 км е смрад, какво да говорим за спортните дето след 100 000км се мият и омасляват.Вече сменям на 5-6000км въздушен филтър.
Сигурно е така. С нормален въздушен филтър след 5-7000 км е смрад, какво да говорим за спортните дето след 100 000км се мият и омасляват.Вече сменям на 5-6000км въздушен филтър.
Само дето спортните филтри не се перат на 100 000 а по осмотрение защото по нашите пътища както каза ти адска смрад :wink:
Това за прането на КиН май на 50 000 го пише в книжката на моя, е да амам за прането - иначе на 7-8 хил може да го сваляш изчеткваш леко и малко да го пръснеш със спецялното масло (то все пак събира всичко) - пак казвам нищо, че са с голяма пропускателна способност - реплейсмънта ми събир по-добре от нормалния хартиен филтър. :idea:
Това за прането на КиН май на 50 000 го пише в книжката на моя, е да амам за прането - иначе на 7-8 хил може да го сваляш изчеткваш леко и малко да го пръснеш със спецялното масло (то все пак събира всичко) - пак казвам нищо, че са с голяма пропускателна способност - реплейсмънта ми събир по-добре от нормалния хартиен филтър. :idea:
Ако не си го прал Васе няма смисъл да го пръскаш-просто е безмислено защото пръскаш върху прахта и гняста :idea: :wink: :wink:
Ако не си го прал Васе няма смисъл да го пръскаш-просто е безмислено защото пръскаш върху прахта и гняста :idea: :wink: :wink:
E aз съм го изпрал с спецялната почистваща течност, после той изсъхна и го напръсках - обаче четох, че точно се вади - изчетква се и се напръсква леко отново - да именно върху предното - защото то е заредено с обратен заряд на частичките които привлича и дори натрупаното после се зарежда с такъв заряд и точно това препоръчват - да се четка, пръска с малко масло на 7-10 хил и едва след като няколко пъти като направиш това да го переш :?
Аве колега ти че спамиш редовно ми е ясно ма вземи и попрочитай от време на време :wink:
E aз съм го изпрал с спецялната почистваща течност, после той изсъхна и го напръсках - обаче четох, че точно се вади - изчетква се и се напръсква леко отново - да именно върху предното - защото то е заредено с обратен заряд на частичките които привлича и дори натрупаното после се зарежда с такъв заряд и точно това препоръчват - да се четка, пръска с малко масло на 7-10 хил и едва след като няколко пъти като направиш това да го переш :?
Браво Васе добре си научил урока :lol: :wink:
Аве колега ти че спамиш редовно ми е ясно ма вземи и попрочитай от време на време :wink:
Добре де ще спра да пиша. Но това което съм го писал е от споделено от друг клуб . Ходя и на VW сбирки. Едно момче си взе ABF , взе ч е сложи и спортен филтър, за капак и газово .Колата взе да лапа по 15-16л , сменя дебитомер, кабели, Хол датчик и .... нататъка. Нкарая се отказа да я прави и я продаде.
И това е кола по-нова от 155 цата , с няколко коня по-мощна амам доста по-ящна на гориво.
75 2.0 turbo
12-12-2006, 22:20
колега ABF не ползва дебитомер :wink: нещо говориш наизуст мисля 8)а колкото до разхода колко мислиш че е нормален разход за голф ГТИ с ABF мотор на газ :?: аз мисля че 15-16 му е точно толкова колкото му трее :lol:
Май че 16 клапановите двигатели лапат бая повече на газ :roll:
Преди няколко дни си сложих риплейсмънт филтър JR. Tinoto ми го донесе от София :D . Хартиения филтър за няма година време беше бая мръсен. Първите ми впечатления от JR са, че колата тръгва по-добре от ниските обороти, по-бързо си пълни оборотомера до 7000, педала на газта сякаш е по-чувствителен. За звука нищо не мога да кажа, щото се смесва със звука на гърнето, ама май е по-шумна. Оборотите на празен ход паднаха леко. Разход засега не знам, ама може да отиде нагоре, щото си я понастъпвам за проба.
ето малко (повечко) материал за размисъл...
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_107749/article.html
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_2518/article.html
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_1361/article.html
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_1370/article.html
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_1023/article.html
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_2081/article.html
и любимото ми:
http://autospeed.drive.com.au/cms/A_2232/article.html
ако с конус върви по-зле най-вероятно смуче топъл въздух. а за това, че зимата около двигателя температурата не може да стане висока... :oops:
trustworthy
27-12-2006, 15:47
Ако може да вметна дали на ЖТД има ли полза от риплейсмънт? Или ако няма, поне вреда да не се нанесе :)
Всякое турбо се нуждае от още повече въздух =>.......................
Да де ама са ша дое некой разбирач и ще каже че ще си пр..беш дебитомера :idea: аз мисля че с риплейсмънт няма да имаш никакви проблеми :wink: :wink: Аз скоро гледах моя дали е мръсен но е в перфектно състояние а е сложен преди 7-8 месеца :wink:
П.С.Ако се решиш да знаеш че и на него му трябва свеж въздух-така че мисли за някакъв колд еър интейк :wink:
trustworthy
27-12-2006, 16:13
Всякое турбо се нуждае от още повече въздух =>.......................
Ясно, аз въздух ще му дам, ама дебитомерът да няма нещо против :) Имам някакви бегли спомени, че някой беше писал, че при ЖТД разлика не се усетила, ама аз съм стар човек, паметта ми изневерява понякога :roll:
Тва мнение си е изцяло мое и не твърдя че е научнодоказано.
При мен звукът се промени напълно, просто винаги мога да ти кажа колко е отворен дросела. Супер е. Вярно, че Бобо ми открадна и резонаторната кутия, което май е по-важно. Но куул еър интейк със риплейсмънт си струва. При това не е кой знае каква инвестиция.
Разлика се усеща при високи обороти, на големи скорости. Пък за звука още на ниски кат набримчеш до долу и е жесток.
При дизела за звука нямам представа какъв ще е. Т.е. имам за тва си купих бензин. :D
За сондата мисля че няма проблем. Тя нали за тва е сложена да си върши работата. Пъ ти ко моиш и директно и пускай въздух.
По тия въпроси е хубаво и оня дето е само читател да се изказва че аз зарад него съм тук, а не само и аз...
trustworthy, да не видиш нещо и го искаш :D . Тиното е твоя човек, ама кога ще ходи до София не знам. За моя филтър знам че беше единствен, нямат на склад, късмет просто. А съм го поръчал септември. Може пък с риплейсмънта да изчезне турбо-дупката :D . А не разбрах колд еър интейк на риплейсмънт защо, нали си смуче студен въздух оригинално?
trustworthy
27-12-2006, 20:17
trustworthy, да не видиш нещо и го искаш :D . ..
Е ся 8) И преди ми е минавало през ума ;)
...Тиното е твоя човек, ама кога ще ходи до София не знам. ..
Тиното е Човекът с главно 'ч' ;)
...Може пък с риплейсмънта да изчезне турбо-дупката :D . ...
каква дупка? Това да не е пунто 8)
.. . А не разбрах колд еър интейк на риплейсмънт защо, нали си смуче студен въздух оригинално?
Смуче, ама иззад бронята. Друго е, ако го обтича директно потокът с въздух (IMHO)
trustworthy, да не видиш нещо и го искаш :D . Тиното е твоя човек, ама кога ще ходи до София не знам. За моя филтър знам че беше единствен, нямат на склад, късмет просто. А съм го поръчал септември. Може пък с риплейсмънта да изчезне турбо-дупката :D . А не разбрах колд еър интейк на риплейсмънт защо, нали си смуче студен въздух оригинално?
Ти незнам на коя си го сложил предполагам на ТС-а ама нали знаеш на боксера има един дълъг маркуч за пресен въздух аз просто съм го удължил до бронята и смуче дректно до халогена :wink:
trustworthy
27-12-2006, 22:34
Виждал съм на дизеловите брава/мареа (за останалите не съм сигурен) как шлангът за пресен въздух започва дискретно най-отгоре на предната маска. Много удачно решение - хем смуче дирекрно отпред, хем е на височина, да не дърпа вода от по-дълбоките локви.
Само дето при алфа не е много лесно приложимо, че капакът е с по-особена форма
Тва с водата е много относително. Не мисля, че може да стане проблем от мястото до халогена. То все пак не е като прахосмукачка. Бат Бо го направи с гофрирана тръба и по нея трудно ще се метне вода. Труг е въпроса, че при теб незнам как ти влиза въздуха в кутията. Имаш ли резонатор или некви други пречки.
Тва с водата е много относително. Не мисля, че може да стане проблем от мястото до халогена.
...те точно там (но за 155) беше моя интейк... и съответно глътнах малко вода!!!
Е, не беше прекалено много водата, но беше достатъчно, за да се получи "взрив", който изплю всмукателния ми колектор назад и го откачи... Та пак си помисли.
А относно филтрите JR - колеги, дайте някакви координати на магазина (адрес, тел.) за да се свържа, че и аз искам да пробвам с един риплейсмънт... Видях, че цените им са добри, а виждам че и качеството им е задоволително...
http://www.heed-auto.com/
та и 10% намаление май има :)
...но защо никой не чете информацията дето е дадена на готово та и за без пари... :frown:
ALFA CORSE
28-12-2006, 12:52
Тва с водата е много относително. Не мисля, че може да стане проблем от мястото до халогена.
...те точно там (но за 155) беше моя интейк... и съответно глътнах малко вода!!!
Хъх и аз си го бях замислил това място :roll:
@ Z:)m
С конусен филтър ли си и фланеца към дебитомера как го направи или си го купи готов отнякъде?
Е, не беше прекалено много водата, но беше достатъчно, за да се получи "взрив", който изплю всмукателния ми колектор назад и го откачи... Та пак си помисли.
А относно филтрите JR - колеги, дайте някакви координати на магазина (адрес, тел.) за да се свържа, че и аз искам да пробвам с един риплейсмънт... Видях, че цените им са добри, а виждам че и качеството им е задоволително...
Тва за водата ще го имам предвид. Но ако се внимава мисля че няма да има проблем.
За Джей Ар и хеед ауто. Имайте предвид, че са супер несериозни. Това което го има по телефона не е това което го има в действителност. Аз си бях поръчал два месеца напред и накрая се наложи да набутам от ланча делта или дедра. По размери го избрах.
Искайте отстъпка.
Намират се:
Карате по сливница от лъвов мост и на орион, там до макдоналдс завивате вдясно и карате по моста после веднага вдясно и ще го видите.
От филтъра съм доволен. Но си помислете дали неможете да си намерите филтри на сходни цени, ОМП например. Има хора от клуба дето при наличие на бройка и сериозни хора биха поръчали.
trustworthy
28-12-2006, 14:46
Тва с водата е много относително. Не мисля, че може да стане проблем от мястото до халогена. То все пак не е като прахосмукачка. ...
Зависи от дълбочината на локвата :) При мен е като прахосмукачка ;)
...Бат Бо го направи с гофрирана тръба и по нея трудно ще се метне вода. Труг е въпроса, че при теб незнам как ти влиза въздуха в кутията. Имаш ли резонатор или некви други пречки.
При мен е тази тръба и след нея кутията за филтъра. После следва дебитомерът. Друго няма
Тогава слагай задължително.
При мен имаше едни комини едно чудо, в страницата на Вальо може да видиш снимки....
Тва с водата е много относително. Не мисля, че може да стане проблем от мястото до халогена. То все пак не е като прахосмукачка. ...
Зависи от дълбочината на локвата :) При мен е като прахосмукачка ;)
...Бат Бо го направи с гофрирана тръба и по нея трудно ще се метне вода. Труг е въпроса, че при теб незнам как ти влиза въздуха в кутията. Имаш ли резонатор или некви други пречки.
При мен е тази тръба и след нея кутията за филтъра. После следва дебитомерът. Друго няма
Ако филтъра е напръскан като хората/което не значи да го оливаш :idea: /през него неможе да премине и капчица :idea: :idea:
С конусен филтър ли си и фланеца към дебитомера как го направи или си го купи готов отнякъде?
Може би трябваше по-рано да поясня...
Значи, случая, който съм описал по-горе беше от миналото лято, когато се зародиха първите ми идеи за cold-air-intake + спортен филтър. Само че аз тръгнах първо от cold-air-intake, за да видя дали ще има ефект, без да сменя стандартния филтър... При така направената постановка, имаше някакъв ефект, но за съжаление още при първия дъжд - се получи "дефект" ;)
Та още съм пред дилемата конус/риплейсмънт ?
С риплейсмънта по-лесно се решава проблема с колд еър'а, но пък конуса е по-ефективен - стига да имаш добро решение за мястото му :)
от много мисли и идеи боли глава!
Don’t start off by changing the filter; start off by altering the intake flow into the box.
- цитат от последния линк, който колегата Nikror е постнал по-горе...
Значи, все пак съм тръгнал в правилната посока ;)
Don’t start off by changing the filter; start off by altering the intake flow into the box.
- цитат от последния линк, който колегата Nikror е постнал по-горе...
Значи, все пак съм тръгнал в правилната посока ;)
Ама колега ти хубаво цитираш ма грам не гледаш нито каква е колата нито какъв тип е филтърта :idea: За конкретен МОДЕЛ не МАРКА а МОДЕЛ кола с определен МОТОР си е абсолютно различно :wink: За Алфа 145 1.6, 1.8, 2.0 до 99-та година определено колд еър интейк с спортен филтър влияе полужително проверил съм го и на диното ЛИЧНО :idea: За всеки тип кола и инжекционна система има различни решения които влияят по различен начин и в линковете по-горе не случайно човека дава моделите на колите и типовете на оригиналните филтри :idea:
trustworthy
30-12-2006, 20:20
Добре де, а на ЖТД как стоят нещата :?:
Стига рева, на 2-ри на срещата ще ти дам да го пробваш, ако става в кутията де :D
trustworthy
30-12-2006, 20:43
Стига рева, на 2-ри на срещата ще ти дам да го пробваш, ако става в кутията де :D
Става, става. Същия ми изглеждаше като го видях :)
Сега се сетих, че на инструкцията на филтъра пишеше, че става за комън рейл дизели
Стига рева, на 2-ри на срещата D
:shock: :shock: Какъв 2 ри бре??
Втори е във вторник !! Извъредна сбирка ли има ??
Да не би пак да съм изтървал нещо ? :frown: :frown:
trustworthy
30-12-2006, 21:14
Чети тук (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=9193) :wink:
За Алфа 145 1.6, 1.8, 2.0 до 99-та година определено колд еър интейк с спортен филтър влияе полужително проверил съм го и на диното ЛИЧНО
CAI на всяка кола води до подобрение. идеята на горните линкове е, че от replacement filter(само той) ползата е ~0.
За Алфа 145 1.6, 1.8, 2.0 до 99-та година определено колд еър интейк с спортен филтър влияе полужително проверил съм го и на диното ЛИЧНО
CAI на всяка кола води до подобрение. идеята на горните линкове е, че от replacement filter(само той) ползата е ~0.
Така е защото просто площа за засмукване на въздух реално не се увеличава :wink: При конусите стоят друго яче нещата :wink:
площта на засмукване далеч не е единствения фактор. като цяло изчисляването на големината на филтъра е доста лесна и инженерите в завода нямат особен проблем да сложат достатъчно голям филтър. понякога просто няма място в коша за по-голям правоъгълен филтър. също така няколко двигателя понякога са със еднакъв филтър (еднаква кутия и от там се пестят производствени разходи) и може на най-големия двигател филтъра да му идва малко малък, но много по-често на малките двигатели им идва голям (това са размисли, не факти)
идеята от тестовете на autospeed e, че няма почти никакво подобрение при replacement, защото и двата нямат почти никакво съпротивление. съпротивлението идва от останалите неща (кутия, шнорхел, тръби...). при конус кутията се маха и се прокарват нови тръби за засмукване на въздуха (ако е направено както трябва) и за това се получава разлика, а не заради по-голямата площ (то в jr каталога си пише кой филтър за колко коня та може да се види дали ще дойде малък или голям).
ще ми е интересно ако някой има конкретни примери кога стандартния филтър е не достатъчно голям
Ела да видиш как върви когато е студено :idea: :wink: да видиш дали ползата е 0 :idea: :wink:
когато е студено върви по съвсем други причини :P
ако имаш резултати от динометъра ще ми е интересно да ги видя
когато е студено върви по съвсем други причини :P
ако имаш резултати от динометъра ще ми е интересно да ги видя
Аз не ти говоря когато колата е студена а когато времето е студено.Имал съм и конус на колата сега съм с риплейсмънт и според мен има разлика макар и малка отколкото с обикновен филтър :idea: :wink:
и аз точно това разбрах (студено време)
Ауеййй
Сега ще Ви изведа ИЗВОДА:
колата сток върви и купуваш хартия
колата с риплейсмънт върви и переш филтър
колата с риплейсмънт и колд еър интейк върви по-бързо, харчи по-малко, звука е по-як и переш филтър
колата с конус и колд еър интейк с изололация от толия въздух върви по-по-бързо, харчи по-малко, звука е по-по-по-як и переш филтър
PEPI-2ALFA
16-01-2007, 12:30
:clap2: :clap2: :clap2: 6 страници "размисли и страсти" и извода накрая. Да го беше казал по-рано :D - майтап де.