View Full Version : диагностика
svetlio07
29-02-2012, 14:07
Здравейте колеги къде да направя диагностика на Алфата 33 1.4,1994 г. от София съм.Колата работи на газ и на бензин-проблема е че единия цилиндър изобщо го няма.Ходих при газаджията ми и той след като провери кабелите и бобината каза че е от нея взех друга но и със нея същото и тогава той ми каза че и трябва диагностика защото явно е от компа нещо и не достига достатъчно инфо до самата бобина.Ако може някой да помогне :)
Колега в долната тема ясно си написал,че проблема е в свещите и преди със старите не е правило проблеми ,върни старите и гас . Тес диагностики на наще брички дават мн бегла информация която всъщност и без диагностика е ясна . При наще таратайки проблемите не се решават с диагностика а със смяна проба на заподозрените дефектирали елементи от по-вероятно към по-малко !
П.С. Живиии и здравиии и наздравиии
firedragon
29-02-2012, 17:24
Само аз ли мисля,че диагностиката е повече да се види колата,да се чуе,да се покара ако трябва, отколкото закачането й на компютър и четенето на грешки?
Само аз ли мисля,че диагностиката е повече да се види колата,да се чуе,да се покара ако трябва, отколкото закачането й на компютър и четенето на грешки?
Не само ти!:bravo:
А за колегата, щом си от София и имаш и газова, разходи се до Роби!
Ще го намериш в газовия раздел.
Има достатъчно апаратура за твоята кошница.
понеже съм имал такава предполагам , че имаш свещ със пукан електрод или нещо подобно.
Ако е бобина- няма да работят два цилиндъра.
svetlio07
01-03-2012, 08:01
Благодаря за инфото :) ще се възползвам от съветите:thumbup: ...... само още едно мнение да споделя което ми казаха като вадеха кабелите от бобината- давало много слаба искра и трябвало да се види компа...а всъщност при вадене на кабелите от свещите се оказа че само един цилиндър не работи и според мен е от кабела проблема :)
Нещо ни объркваш!
1.4 има две бобини, всяка от които захранваща по две свещи!
Изкараш ли едната лула, престава още един цилиндър
А за колегата, щом си от София и имаш и газова, разходи се до Роби!
Е ти намери при кой да го пратиш.....:pain:
svetlio07
01-03-2012, 20:48
Прав си за бобините mordohy,имам впредвид като ги вадя от свещите.....но както и да е важното е че всичко се оправи и Алфата е пак на пътя :) оказаха се кабелите на свещите както и предположих а не компа както ме убеждаваше газаджията явно е искал да му се махна от главата нищо че сме познати.Важното е че колата е в движение :) благодаря пак за помощта :)