View Full Version : соленоид или вариятор
Днес установих че нещо не работи както трябва-или соленоида,или вариятора.......със сигурност не е релето(проверено)
Като разкача буксата на соленоида колата си върви както и когато е включен,разглобявах релето на вариятора и го давах на контакт-почти никаква промяна,а трябва почти да загасне :!:
Какво да правя,диагностиката не хваща нищо :?:
Ами смени соленоида бре :wink: и пробай :lol: Ма се си мисля че едва ли можеш да хванеш разликата "на око" :roll:
соленоида си работи,проблема е друг.................
ей това нещо с червената стрелка е заяло в канала си и не мърда и сега маслената магистрала май стои постоянно отворена и затова колата не работи както трябва.
Проблема е че не мога да го извадя и утре ще пробвам да го разпробия и да му навия нещо в отвора за да го издърпам.
Каква може да е причината да заседне толкова лошо :?: :?: :?:
сигурно аз съм първия на който му се случва това :lol:
Ами да ти си първия :lol: Много странно тва ми изглежда ръждясало :roll: Ма кат го извадиш ще си проличи де може и да не етва дето трябва да е там :wink:
:shock: :shock: :evil: :?: :!:
какво стана колега...............забавно,а :D
@@@ гвоздеий ли се оказа??
още не съм го извадил,но 1000000% не е гвоздей,защото и преди съм го вадил :lol:
И не е ръждясало,а е леко кафеникаво от цвета на маслото :lol:
Да заклини вътре сондата :gruebel: Абе и да се е набила пружинката пак би трябвало с магнитна отверка да излезе...те ръбчета верно са осрички ...ама ....някое боклуче да е застанало напречно/налягането би го изтласкало пък :roll: / Друго не се сещам освен нещо по алуминия :? :?
Успех в изхода на операцията
Извадих го много трудно...........цялата работа е че някой много умен го е сложил наобратно :evil: и някак си е заседнало вътре.........иначе пак се преструва на дизел(трака си) и има някакви леки вибрации двигателя..........незнам от какво........дали може да е от калпави свещи-в случая BOSH (големите са такива) :?:
ALFA CORSE
13-11-2006, 19:49
и има някакви леки вибрации двигателя..........незнам от какво........дали може да е от калпави свещи-в случая BOSH (големите са такива) :?:
Абе и аз го имам тоя проблем от две седмици :shock:
Днеска сложих свещи DENSO ама промяна откъм това няма.
може да е и от гаден бензин..........знам ли.......... :?: :!:
между другото може ли да е от позапушен бензинов филтър :?:
А бензиновата помпа на 146 има ли цедка която може да се задръсти че мисля и там да и посегна :roll: :?: :?: :?:
ALFA CORSE
13-11-2006, 20:00
Аз смених на два пъти бензиностанцията... пробвах еко и омв, няма разлика.
между другото може ли да е от позапушен бензинов филтър :?:
А бензиновата помпа на 146 има ли цедка която може да се задръсти че мисля и там да и посегна :roll: :?: :?: :?:
Ако има клатене то неможе да е от запушена цедка или филтър - щеше да не върви във високите хич :wink: По скоро ако свещите са читави търси проблема в дюзите :wink:
дюзите ги чистих,май остават свещите и то големите-BOSHовските :evil:
WhitePower
15-11-2006, 10:29
а кабели ??? или лулите на свещите
тях на око не можещ да ги видиш
така гадаеха за проблема в ванто един следобед
докато им кажа каде е щото аз хо открих след 6 месеца човъркане
ALFA CORSE
15-11-2006, 18:28
а кабели ??? или лулите на свещите
тях на око не можещ да ги видиш
така гадаеха за проблема в ванто един следобед
докато им кажа каде е щото аз хо открих след 6 месеца човъркане
Тоест при теб проблема с клатенето се оказа от кабел за свещ?
WhitePower
16-11-2006, 10:08
ммда прекъсваше неработеше добре докате не влезе в обороти
70процента от клатенето е в запалителната система на автомобила
другото е бензин и въздух да има
ALFA CORSE
16-11-2006, 16:13
ммда прекъсваше неработеше добре докате не влезе в обороти
70процента от клатенето е в запалителната система на автомобила
другото е бензин и въздух да има
При мен не прекъсва, оборотите й стоят стабилни (максимално отклонение +-50).
Стана :offtopic: от темата... Някой да я раздели :)
Абе то е ясно, че ще я закарам на диагностика, но въпроса е, че много ме съмнява да открият проблема, тъй като вече си говорих с няколко души (не само с Alfa) и проблема не са го открили в нито един сервиз и карат така...
при мен не само се калати леко мотора,ами работи ей така-тра тра тра тра :lol:
Оборотите си стоят стабилни на оборотомера,но като звук се менят отвреме на време :!:
WhitePower
17-11-2006, 11:09
именно за това говоря защото оборотомера е малко инертен и не може да хване поклащанията на мотора