Log in

View Full Version : Ръчна спирачка

gallardo111
03-03-2012, 13:56
Колеги, как да си отпусна ръчната спирачка, понеже е много натегната и когато е натоварена колата задно дясно колело загрява. А когато я дръпна успявам само до първи зъб и хваща здраво, за това искам малко да я отпусна, но не знам как.

nightroller
03-03-2012, 14:05
Колеги, как да си отпусна ръчната спирачка, понеже е много натегната и когато е натоварена колата задно дясно колело загрява. А когато я дръпна успявам само до първи зъб и хваща здраво, за това искам малко да я отпусна, но не знам как.

откопчаваш маншона на ръчната (стискаш го в средата) и го вадиш нагоре, след това ще видиш гайката на шпилката, ковто е на централното опъващо жило и я развиваш и си готов - но според мен проблема ти е по-дълбок така че не е зле да смениш задните жила.

pa4ogti
03-03-2012, 16:13
откопчаваш маншона на ръчната (стискаш го в средата) и го вадиш нагоре, след това ще видиш гайката на шпилката, ковто е на централното опъващо жило и я развиваш и си готов - но според мен проблема ти е по-дълбок така че не е зле да смениш задните жила.
може ли малко да разясниш къде по точно е проблема че и при мен е така

Boby
03-03-2012, 18:12
Натоварването на колата не влияе на ръчната спирачка.Най-вероятно имаш блокирало/ли жила и ти задържа ръчната.Пробвай да все пак да я отпуснеш.

didod
03-03-2012, 18:15
Вероятно в случая дясното жило е блокирало и при натоварване се опъва заедно с бронята.

nightroller
03-03-2012, 20:08
Натоварването на колата не влияе на ръчната спирачка.Най-вероятно имаш блокирало/ли жила и ти задържа ръчната.Пробвай да все пак да я отпуснеш.
Ето Боби отговори вместо мене - да, това имах предвид някой от задните жила е блокирало и то е нормално след тази киселинна зима :) натоварването на колата блокира апараттите отзад по два случая единия е вече описания а другия е ако жилата са къси/менте/поставени тъпо. с това възможностите май се изчерпват.

gallardo111
04-03-2012, 12:45
Но, когато пътувам сам няма никакъв проблем и изобщо не загрява, а когато се качат двама отзад или напълня багажника загрява?

Bobo
05-03-2012, 02:14
Но, когато пътувам сам няма никакъв проблем и изобщо не загрява, а когато се качат двама отзад или напълня багажника загрява?

Едното жило е прекалено натегнато колега ;)