View Full Version : Намерено хъски в Пловдив
boris037
05-03-2012, 15:37
Днес се оцъклих, когато видях как едно доста голямо хъски притичва покрай служителите на отдел деликатеси на един хипермаркет. Още малко и щеше да започне да обсужва и клиентите, добре, че в магазина се извършва ремонт и успях да намеря една жица, с която го вързах за каишката.
В крайна сметка ако някой е губил мъжко хъски в района на автогара Родопи град Пловдив, доста едро, със сини очи и големи зъби, да знае, че кучето му е намерено и е в двора на Билата под опеката на охраната.
Сигнализирай във facebook има страница за животни, те имат доста покритие и може да се разбере на кой е хъскито.Ако не му се намери стопанин може да го взема за дружка на мойта хъска :P :)
Кучето би трябвало да има чип . Не знам къде ги чипосват в Пловдив,но ако някой си направи труда да го заведе на такова място и кучето си има чип лесно ще се намери собственика.
Кучето би трябвало да има чип . Не знам къде ги чипосват в Пловдив,но ако някой си направи труда да го заведе на такова място и кучето си има чип лесно ще се намери собственика.
Също е вариант, макар че на моята не съм сложил още ама...
boris037
05-03-2012, 19:51
Благодаря за съветите, ще пробвам сега във фейсбук, а за чипа не знам дали ще мога да го заведа на ветеринар. Охраната не се съгласи да го взема,от техни съображения, и се опасявам,че утре или в други ден може животното вече да не е там. Дано по-бързо излезне стопанинът, че е хубаво животното и ще ме хване яд.
А тия от охраната какви претенций имат за кучето нали ти си го намерил?Искат да го продадат или да го дадат на някой путк.те умрели.
Хъскитата май са породата дето най-често драсват нанякъде и после не могат да намерят пътя за вкъщи,дано не е изхвърлено от някой идиот.
Susscrofa
05-03-2012, 20:48
Хъскитата май са породата дето най-често драсват нанякъде и после не могат да намерят пътя за вкъщи,дано не е изхвърлено от някой идиот.
Дивото силно го зове.
Работно куче, но е приспособено да се ориентира добре в открити пространства. В градска среда се затруднява с ориентацията.
Дивото силно го зове.
Работно куче, но е приспособено да се ориентира добре в открити пространства. В градска среда се затруднява с ориентацията.
Определено дивото го зове.Голям ловец е и бяга много бързо.Теглила ме е с колело 3 км без да спре на силен бяг, а бях 75кг (сега 90) много красиво и темпераментно животно.
Susscrofa
05-03-2012, 21:06
Определено дивото го зове.Голям ловец е и бяга много бързо.Теглила ме е с колело 3 км без да спре на силен бяг, а бях 75кг (сега 90) много красиво и темпераментно животно.
Не е пазач.
Привързва се силно само към един от членовете на семейството.
Страхотни кучета, някои ги смятат за глупави, но за мен са адски хитри, находчиви и винаги оцеляват.
митака-пловдив
05-03-2012, 21:19
Помни колкото свети жълтото на светофара.Това е като да си вземеш маймуна за портиер.По-тъпо куче,ей богу,няма!
Susscrofa
05-03-2012, 21:26
Помни колкото свети жълтото на светофара.Това е като да си вземеш маймуна за портиер.По-тъпо куче,ей богу,няма!
Здравей:)
Никога недей да съдиш за интелекта на едно животно по степента на подчиненост и страхопочитание към човека.
Въпрос на възпитание и занимавка с кучето.Ако го вържеш цял живот на синджир с вода и хляб няма как да стане умно.Никога не съм я вързвал и много се занимавам с нея и съм доволен от резултата.Много се привърза, когато тръгвам от вкъщи свалям прозореца да я чуя и вие от мъка, когато се прибера ме чака на оградата и е чула колата, още долу (200м) като завивам.Играем си носи пръчка, гума, парцал квото и хвърля, сяда дава лапа, докато потупам крак идва без да я викам, а ако е надълече изсвирвам и се засилва на обратно и още и още.А да не говорим, че е едно ако не и най-красивото куче, а погледа е уникален.
Май ще изфабрикувате бая бисери. Хъскитата са си кучета като всички други.Стават за това за което са обучени.Селекцията в Сибир им е дала някои предимства за дейности при студен климат,но дали са тъпи или остри едва ли е от голямо значение когато теглят шейна.Дали стават за пазачи зависи от обучението най-вече.На майка ми откраднаха от двора куче от уж най-подходящата за пазач порода кавказка овчарка,но тя го гледаше както се гледа котка.Аз съм имал пули,куче което по принцип не е подходящо за охрана,но с него бях толкова сигурен ,че даже не заключвах.
Susscrofa
05-03-2012, 21:36
Май ще изфабрикувате бая бисери. Хъскитата са си кучета като всички други.Стават за това за което са обучени.Селекцията в Сибир им е дала някои предимства за дейности при студен климат,но дали са тъпи или остри едва ли е от голямо значение когато теглят шейна.Дали стават за пазачи зависи от обучението най-вече.На майка ми откраднаха от двора куче от уж най-подходящата за пазач порода кавказка овчарка,но тя го гледаше както се гледа котка.Аз съм имал пули,куче което по принцип не е подходящо за охрана,но с него бях толкова сигурен ,че даже не заключвах.
И все пак от 10 немски овчарки, 8,5 стават страхотни пазачи, а от 10 хъските, могат да станат 2,5.
Налседствено закрепените, съзнателно търсени гени, при провеждането на изкуствената селекция ираят изключително значима роля.
boris037
05-03-2012, 21:43
Хубави са животинките умни,прости, привързани, какво значение има.
А и не го намерих аз, то си влезе в магазина да пазарува или да обслужва не разбрах, ама аз посмях да го хвана, че е бая големичко. Колкото претенции мога да имам аз, толкова могат да имат и колегите, просто мнозинството надделява, яд ме е, че не знам дали собственика му ще си го види пак. Ама да става каквото ще, аз направих каквото можах.
Ето я гадината
scarface
05-03-2012, 21:54
По тази класация го дават на едно от последните места по-интелигентност но не мисля че е така,дават го да е след делматинеца а за мен това е най- глупавото куче.
Каквото съм видял като класации за интелегентност при кучетата, винаги са били нещо като класации за податливост на усвояване на условни рефлекси.Според мен теста за броя на гранулките в джоба изобщо не го прилагат, а той би бил доста показателен за интелегентноста.
С една дума кучето не е само порода,екстериор и вродени безусловни рефлекси,то иска обучение ,изграждане на условни рефлекси и характер.Спирам че ми се сговнява настроението,като се сетя,че жената не дава да вземем куче в къщи.
Алоооооуу!
Ако пулито не е пазач, не виждам кое е!
Пулито столетия е било овчарско куче и пазач.
От Шварч валд, през Пустата, та чак до карпатите това дребничко куче е отглеждано заради изключителния си слух и храброст.
В Унгария, която май е неговата родина, са го отглеждали заедно с големия комодор. Тъпо, но много силно куче.
Пулито е служило като аларма.
Иначе, ако никой не потърси хъскито, то наистина е по-добре да го вземе някой, който ще го гледа.
Хъскито не е тъпо куче, а много своенравно. Трудно приема някой за водач. Успееш ли обаче да му влезеш под кожата, става много добро куче. Трудно се дресира, но самостоятелно се научава на изумителни неща.
Кучката на мои приятели, без някой да я е учил, носи на стопанина си чехлите и халата за баня. Последното много трудно я отучиха да го прави, по понятни съображения.
Понякога не се е прибирал по половин година, но тя неизменно си му носи чехлите.
Само на него. Двамата му сина, колкото и да се опитваха да я научат и на тях да им ги носи, не успяха.
Алоооооуу!
Ако пулито не е пазач, не виждам кое е!
Пулито столетия е било овчарско куче и пазач.
От Шварч валд, през Пустата, та чак до карпатите това дребничко куче е отглеждано заради изключителния си слух и храброст.
В Унгария, която май е неговата родина, са го отглеждали заедно с големия комодор. Тъпо, но много силно куче.
Пулито е служило като аларма.
Иначе, ако никой не потърси хъскито, то наистина е по-добре да го вземе някой, който ще го гледа.
Хъскито не е тъпо куче, а много своенравно. Трудно приема някой за водач. Успееш ли обаче да му влезеш под кожата, става много добро куче. Трудно се дресира, но самостоятелно се научава на изумителни неща.
Кучката на мои приятели, без някой да я е учил, носи на стопанина си чехлите и халата за баня. Последното много трудно я отучиха да го прави, по понятни съображения.
Понякога не се е прибирал по половин година, но тя неизменно си му носи чехлите.
Само на него. Двамата му сина, колкото и да се опитваха да я научат и на тях да им ги носи, не успяха.
Много добре зная унгарците за какво са го селектирали.
И овце съм пасал,та съм наясно доста с това какво е овчарка и какво е куче за охрана.
Пулито има търпимост към други животни и изгражда собственическо чувство към стадото.Но е до там,ако подуши вълк най-вероятно няма да се справи,ако дойде циганин примерно да краде работата е фифти-фифти.Колито е същата работа.
Виж един вълкодав може и да не събира овцете,но с вълк вероятно ще се справи доста успешно,особено ако са две-три кучета в глутница .А крадец просто ще го яде като ордьовър.
scarface
05-03-2012, 22:51
Тази класация имах предвид
http://www.truffles.bg
Много добре зная унгарците за какво са го селектирали.
И овце съм пасал,та съм наясно доста с това какво е овчарка и какво е куче за охрана.
Пулито има търпимост към други животни и изгражда собственическо чувство към стадото.Но е до там,ако подуши вълк най-вероятно няма да се справи,ако дойде циганин примерно да краде работата е фифти-фифти.Колито е същата работа.
Виж един вълкодав може и да не събира овцете,но с вълк вероятно ще се справи доста успешно,особено ако са две-три кучета в глутница .А крадец просто ще го яде като ордьовър.
Точно!
Все пак е много сърцато куче!
Имах приятелка в Пеща, която имаше такава животинка. От там им познавам характера!:cheers:
Точно!
Все пак е много сърцато куче!
Имах приятелка в Пеща, която имаше такава животинка. От там им познавам характера!:cheers:
Хаха ,стоял си като статуя когато излезне приятелката от стаята.Сърцати са и трудно стават на мастии дори и когато се лигават с тях.но не са кучета за в апартамент.Още си имам прахосмукачка за илядо лева.
Хаха ,стоял си като статуя когато излезне приятелката от стаята.Сърцати са и трудно стават на мастии дори и когато се лигават с тях.но не са кучета за в апартамент.Още си имам прахосмукачка за илядо лева.
Когато се запознахме с Яро, така се казваше псето, той беше паднал в една яма в Бургас, цапаше вътре и беше на края на силите си. Измъкнах го и го изпрах на близкия маркуч. До тука нито гък. Пуснах го, а той си би камшика и изчезна. След два дена ме откри на плажа и така се запознахме със стопанката му.
По-късно го оцених що за звяр е, въпреки скромния си вид!
Общувахме около 5-6 години и кучето никога не ме забрави!
boris037
06-03-2012, 14:54
Животното вече го няма, не знам кой го е взел, дано да са стопаните му или поне някой, който ще се грижи за него.
Susscrofa
06-03-2012, 16:26
Животното вече го няма, не знам кой го е взел, дано да са стопаните му или поне някой, който ще се грижи за него.
Има ли там някъде наоколо китайски ресторант?
Има ли там някъде наоколо китайски ресторант?
Пепел ти на зурлата, както се казва :gangstah:
dimitar_vd62
06-03-2012, 21:44
Когато се запознахме с Яро, така се казваше псето, той беше паднал в една яма в Бургас, цапаше вътре и беше на края на силите си. Измъкнах го и го изпрах на близкия маркуч. До тука нито гък. Пуснах го, а той си би камшика и изчезна. След два дена ме откри на плажа и така се запознахме със стопанката му.
По-късно го оцених що за звяр е, въпреки скромния си вид!
Общувахме около 5-6 години и кучето никога не ме забрави!
А стопанката.:grin:
Susscrofa
06-03-2012, 22:05
А стопанката.:grin:
И нея я е изпрал, но с душа в банята.
И нея я е изпрал, но с душа в банята.
:th_up:
Тогава го давах рокер и всяка година ходех на Балатон.
Тя пък идваше в Бургас!
Такива ми ти работи!
Дано Хъскито, ако не е намерило стопаните си, да е на добро място!
dimitar_vd62
06-03-2012, 22:24
Защо "бях рокер", какъв ти е проблема сега.Ако имах средствата бих си купил чопър.
И сега имам на разположение един Бандит", ама ....
Преди десетина години се уплаших с едно Дукати. Просто в един момент не го контролирах аз, а то мене и се осрах!
От тогава избягвам да карам мотори, че крастата е голяма.
Само с един ИЖ-Спорт имам точно 238 000км.
Ходил съм с него и в Ленинград! Да зяпаме белите нощи.
Само който е карал по ония времена може да го оцени.
Вчера си видях ботушите. Чисто нови, гвардейски!
Колко мухи и комари са утрепали...
dimitar_vd62
06-03-2012, 22:50
Е ти си по напред с материала, аз навремето се опитвах да се дамоубия с едно Балканче...Един авер го изрови от мазата, пооправихме го, ама забраихме спирачката..., та се спрях у дувара на бай Петко...То беше ограда от летви...та после му събирахме какошките.Ама не съм се отказал, кара ми се чопър.Да си кача жената и да си карам бавно, с кеф.Да го ева на стари години ма напъплиха едни желания...
С Балканче и аз съм започнал. Даже ище помня, че бобонката му за фара е 104 намотки фи 0.90 мм.
Карах пет години Балканче преди да мина на по-тежки неща. Карах МЗ-150, после 251 и накрая кацнах на Иж-ока.
Като технология беше доста над останалите за времето си. Като мощност също.
Пак се размечтах!
dimitar_vd62
06-03-2012, 23:24
Мен пък ме е яд за един мотор с кош, от втората световна, немски, зелен отдолу се виждаха немски кръстове, стоеше и мястото за картечница/предполагам МГ42/ на коша.С кардан и задна скорост.Нямаше емблема, предполагам че беше БМВ.Беше на селото на тъста, някакъв му искаше 250 лв.Това беше 87-88 година.Ма друг акъл тогава, като се сетих каза че някакви софиянци го купили.