PDA

View Full Version : бушон за ABS

pisa_misho
05-03-2012, 22:03
Здравейте колеги,някой може ли да ми каже ABS-а има ли бушон и ако има къде се намира?Като позагрее и изключва ABS-а,скоростомера и километража но не винаги.Примерно два дена всичко е наред и после хоп и всичко спира и от самосебе си пак всичко тръгва,най-лошото е че незнам с колко карам и съм готов подарък за КАТ

Alfation
06-03-2012, 00:13
Това не са симптоми на проблемен бушон, а на заминаваща ABS централа :/ Иначе бушона е вляво от кутията за бушони ( до двигателя ) с пластмасово капаче отгоре.

Linkestis
06-03-2012, 00:20
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63848

myato
06-03-2012, 10:55
Както са писали вече колегите, работата намирисва на скапваща се централа.
Все пак провери първо връзките и предпазителя, а може и да я закачим някой ден, да видим какво ще "докладва".

pisa_misho
10-03-2012, 08:59
Интересното е че като изчезне всичко изброено изчезва и третият стоп и запалката отпред.Незнам каква е връзката между тях но като си дойде Абс-а идва и запалката и третият стоп а през останалото време на запалката имам2 волта така е и при третият стоп.Навит съм да я качим на лаптопа само кажи кога и го правим

ecotronic
10-03-2012, 13:48
Интересното е че като изчезне всичко изброено изчезва и третият стоп и запалката отпред.Незнам каква е връзката между тях но като си дойде Абс-а идва и запалката и третият стоп а през останалото време на запалката имам2 волта така е и при третият стоп.Навит съм да я качим на лаптопа само кажи кога и го правим

Може и проблемът да се дължи на лош контакт в комутатора на контактния ключ (таралежката).
Провери очертаните в червено точки от схемата:

http://snimki.be//store/1/161331380031.jpg

М50 е abs-a.

myato
10-03-2012, 17:29
Утре съм дежурен, но мисля да скъсам синджира за малко и да ида на сбирката в Кайлъка.Компа е в мен постоянно.
Смени ли ролката?

pisa_misho
10-03-2012, 21:10
Не но тя преля чашата и в момента се продава на части

Pepko-Bepko
10-03-2012, 23:50
колега кое се продава на части?

genko1982
11-03-2012, 09:24
къде да я търся тази централа,че и на мен отказаха километраж,ABS и светна лампата за ръчна

myato
11-03-2012, 10:36
къде да я търся тази централа,че и на мен отказаха километраж,ABS и светна лампата за ръчна
В какъв смисал да я търсиш?
Първо се убеди, че е дала фира, пък после сменяй.
Ето колегата е решил да разпродава неговата на части и почти 100% съм сигурен, че ABS-а му е здрав и само губи захранване.
Ако наистина твоя е за смяна, може да се разберете.

genko1982
11-03-2012, 13:49
ооооооо съжалявам,грешно съм си задал въпроса,имам в предвид каде стои в колата,смисъл при мотора или в купето

myato
11-03-2012, 16:25
ооооооо съжалявам,грешно съм си задал въпроса,имам в предвид каде стои в колата,смисъл при мотора или в купето
В коша,при мотора,в ляво,срещу падалите.Между разширителния съд и калника.От него излизат много метални тръбички.

genko1982
11-03-2012, 16:47
мерси,утре ще побутна буксите пък дано се съживи

myato
11-03-2012, 16:53
Прегледай предпазителите също.По спомени са един 60А при предпазителя за подгрева и един 10А при релетата.

genko1982
11-03-2012, 17:10
от тях почнах,здрави са

myato
11-03-2012, 17:26
Случвало ми се е да изглеждат здрави, на мерене да дават верига, а в същност са боклук.
Провери и гнездата на предпазителите и всички букси по веригата.
Замости с кабелче за проба на местата на предпазителите,за малко няма да е проблем, но поне ще си сигурен.

genko1982
11-03-2012, 17:37
ок,благодаря

mian4o
11-03-2012, 21:26
Да напиша и аз. Колата я взех с неработещ АБС и светещи лампички и неработещ километропоказател. Ту се оправя ту се разваля в повечето време беше развален. Оказа се студена спойка. Срещу 80 лв. тук в Бургас един младеж я оправи и така вече 2 години всичко и е ОК. А при бензиновите централата с блока е над филтъра.

Поздрави

genko1982
12-03-2012, 10:13
мърдах букси,кабели и не става нищо,имам приятел с морга,там има Мареа JTD 105кончета и Либра бензинова,от тях дали ще стане централата

myato
12-03-2012, 10:17
мърдах букси,кабели и не става нищо,имам приятел с морга,там има Мареа JTD 105кончета и Либра бензинова,от тях дали ще стане централата
Вижте я по номер.

genko1982
12-03-2012, 10:36
друго се сетих,преди месец и нещо ми светна на няколко пъти АБС и като натиснех по рязко спирачката се оправяше,а преди десетина дни сменях волана и малко съсипах лентовия кабел,може ли от него да се появиха тези проблеми ,но след като сложих новия волан всичко си работеше освен че светеше лампата на аербега обаче тя си ми светеше и преди

myato
12-03-2012, 11:01
друго се сетих,преди месец и нещо ми светна на няколко пъти АБС и като натиснех по рязко спирачката се оправяше,а преди десетина дни сменях волана и малко съсипах лентовия кабел,може ли от него да се появиха тези проблеми ,но след като сложих новия волан всичко си работеше освен че светеше лампата на аербега обаче тя си ми светеше и преди
Ами закачете я на диагностика де.Може и да си е здрава централата.
Ако не можете да се вържете-търсете по захранването.Ако се вързва-ще прочетете грешките.

genko1982
04-04-2012, 20:00
колеги смених скоростите но проблема с километража и абс си остава,момчетата от сервиза ми казаха че са я закачали на комп и не са могли да влезнат в абс,а изписвало проблем с датчик на колелото но не се знаело кое,къде е проблема или трябва да отида на друго място да я закача пак

---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

много не ми стана ясно от техните обяснениа,как хем не са влезли в абс,хем знаят че е изписало че неработи датчик

ecotronic
04-04-2012, 20:18
колеги смених скоростите но проблема с километража и абс си остава,момчетата от сервиза ми казаха че са я закачали на комп и не са могли да влезнат в абс,а изписвало проблем с датчик на колелото но не се знаело кое,къде е проблема или трябва да отида на друго място да я закача пак

много не ми стана ясно от техните обяснениа,как хем не са влезли в абс,хем знаят че е изписало че неработи датчик

Твърде често датчиците на колелата отказват да работят заради прекъснали или закъсани кабели или заради други механични поражения.
Искам да кажа, че един внимателен оглед може да даде по-добри резултати от "диагностиката", която са ти направили.

myato
05-04-2012, 15:43

Няма как да прочетат грешка от датчик, освен да се свържат с централата на ABS-а.Следователно тя работи.
Накарай ги да ти кажат кода на грешката.

genko1982
05-04-2012, 17:12
в събота съм по свободен и тогава ще се позанимавам с тоя проблем,а къде точно се намират тези датчици и какво представляват,около дисковете ли се закачени

ecotronic
05-04-2012, 18:07
На предните:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1333638405a.jpg

на задните:

http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1333638452i.jpg

Това, което е означено с "1" са зъбците (въртящите се части)
Това, което е означено с "2" са датчиците. Кабелите излизат от тях но не са нарисувани на скиците.

genko1982
08-04-2012, 10:43
маи аз сам направил белята да не бачка централата,преди около месец почистих всички клеми от окисляването по тях и явно не съм закачил едно краче което излиза от големия сноп с кабели отиващ в управлението на АБС,вързах го за купето и вече всичко си бачка,мерси за инструкциите,но нали това е АЛФА и като оправиш едно се появява друго :Silent: сега открих че предна лява пружина на макферсона е счупена