View Full Version : Въпрос за бензиновата помпа.
Колеги, на много от колите в които съм се возил като дадеш на контакт преди да запалиш се усеща как заработва бензиновата помпа за малко и спира. При мен тя никога не спира. Въпросът ми е това нормално ли е и от къде идва тази разлика? Може би имо нещо общо с това дали колата е моно или пълна инжекция?
stranger
12-11-2006, 20:45
За пълната инжекция трябва да спре, ако не е запален двигателя. Виж дали не ти е слепило релето за помпата, някъде късо, иначе отиваш на компютър
Може да не е залепнало релето а направо да го няма и да е вързана направо :idea: :wink:
Реле има, доскоро беше с газ колата и на газ помпата въобще не се обаждаше като дам на контакт. Ама вече в какво състояние е релето, ще видим. На компутър никой досега не е успял да се върже към моя таралясник, а доста време са пробвали в няколко сервиза. не намират вход ама това е друг въпрос.
И все пак няма ли и коли чиито помпи да не изклиучват? Един майстор ми каза че имало ама не го знам колко е майстор. Мерси за инфото :D
Има, моята lancia hf turbo беше така :lol:
Ами и мойта алфа 33(1.5iE) имаше същия проблем-като дам на контакт и помпата работеше, но баща ми превърза кабелите на помпата и сега работи както трябва-като я запаля.Ще го питам какво е направил и ще кажа. :D
Kostadin
13-11-2006, 22:12
И все пак няма ли и коли чиито помпи да не изклиучват?
има има не се притеснявай :lol: :lol: :lol:
За пълната инжекция трябва да спре, ако не е запален двигателя. Виж дали не ти е слепило релето за помпата, някъде късо, иначе отиваш на компютър
и защо колега си мислиш, че това е валидно само за пълна инжекция :?:
имам приятел с кола(не Алфа) моно инжекция, на който си му изключва както си трябва, а и междудругото аз не съм чувал за Алфа моноинжекция поне не и сред по масовите модели и тези от близкото минало, пък и като се замисля, не съм много сигурен, но май въобще Алфа нямат моноинжекционен двг :wink:
Мерси много на всички.
Grozdan:
Ами и мойта алфа 33(1.5iE) имаше същия проблем-като дам на контакт и помпата работеше, но баща ми превърза кабелите на помпата и сега работи както трябва-като я запаля.Ще го питам какво е направил и ще кажа.
искаш да кажеш че ако задържиш по дълго на контакт и вече спира, нали? Ако пратиш подробна информация как сте го оправили ще си безценен :D
От друга страна Zlatko i Kostadin ме поуспокоиха че може и така да си е нормално, още повече че и Гроздановата е била така. :)
Веско нещо НЕ си разбрал.Преди със самото включване се пускаше помпата и не спираше въобще докато колата е на контакт.Сега когато не на контакт помпата въобше не се пуска.Със самото завъртане на стартера помпата почва да работи.
Сега когато не на контакт помпата въобше не се пуска.
:?:
Да, малко се обърках :) Искаш да кажеш че след намесата ве4е помпата не работи преди да си завъртял стартера? Този вариант не го знаех. Бързо ли пали сега?
Да вече година и половина без проблеми и пали ма -20