View Full Version : Искам да си купя Алфа Ромео 146 1.4 I 16V и искам съвет
Здравейте мили хора :) много ми харесват Алфите, обаче като всяка жена не разбирам почти нищо от коли :( Моля ви посаветвайте ме какво да правя!? Искам да си купя Алфа Ромео 146 1.4 I 16V , но ме притеснява и въпросът с поддръжката на тази кола след това? Много ли са скъпи частите и?
Предварително благодаря :wink:
По принцип частите не са с къпи но за по сигурно погледни малко по-нагоре в раздела 145/6 има тема в която много хора са описали какво са сменяли и на какви цени :wink: :wink: иначе избора си е твой и ако попаднеш на запазен екземпляр повярвай ми няма да съжаляваш :wink: :lol: Успех
trustworthy
12-11-2006, 22:29
Частите са си сравнително евтини като за автомобил от този клас и години. Интересно ми е защо точно 1.4 си си избрала :?: Има и 1.6, 1.8 2.0 :roll: Според мен, ако не искаш много мощен ДВГ, можеш спокойно и 1.6 да си вземеш
Едит: Ето една тема за която се говори в цени и части цък (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2521)
Само прескочи първия пост, че там като прочетеш и ще се уплашиш ;) Ама той не е представителна извадка в никакъв случай, де ;)
1.4 16в ТуинСпарк си заслужава само ако е 2000та година и е със всички екстри и ти я дават за 5500лв най много :)
в наши дни не е нужно да си професор, важно е да имаш дух....
останалото ше помагаме...:)
Благодаря на всички за съветите:) много ми помогнахте ;)
Малко трудно се намират на тази цена
Все повече се захласвам по 146...Но вие ме сразихте...Valjo, колкото и да не е представителен както казвате, е написал може би нормата за шестмесечна непрекъсната работа на една клетка от автосервиз...Изчетох сума ти неща по техн. характеристики и рекох да надникна тук...Дъхът ми секва като чета. Навярно причините са две, или смяната, която извършвам- немски-> италиански е едната причина-или за 10 години автомобилната техника толкова се разви, че колкото повече джунджурии по колата, толкова повече разходи по смяна...Та искам този автомобил...Приината-"защото така ми харесва". Италианския автомобил все пак е "жив" някак, а германеца е си е темерут...Но, като чета, майко мила! От 214 до 254 000 км(на автомобила от който слизам) най голямата инвестиция ми бяха 2 предни амортисьора по 70 лв (с личен труд). Другото са бля-бля масла и филтри, подгряващи свещи и 1(един) ангренажен ремък (без ролки)...Накладки и 400 ml спирачна теност. И ми е изгоряла само една крушка. И гуми де. К'во ме направихте вие....Дано е вярна приказката, че всяко нещо си има цена :lol: Моля ви, кажете ми да не се отказвам от 146... :roll: :roll: И все още се надявам да я имам! 98%!
Затова ти казаха хората, пропусни на Вальо поста :) Аз например съм дал много по-малко пари, въпреки че съм сменял и неща които нямаше нужда (например маслото на ск. кутия). Всичко е според зависи ... колко пари ти се дават, дали ти се сменя едно нещо няколко пъти :D и от късмета зависи също.
П.П. Не се отказвай от 146 ... ако искаш ела да ти дам да покараш малко ще се навиеш много бързо - сам ще разбереш защо :D
ми да... то ако искаш да даваш пари.... лесно е...
и аз за година и половина, освен крушка, бушонче, гуми и масла.... друго не съм сменил... да чукам на дърво..
аа да и накладки и дискове, ама то си е съвсем нормално...
и сега си представи другия сценарии, впрягаш се за всяка джаджа по колата която тропа, скърца или незнам и аз какво не и е наред :))))
тогава е ясно че ще бъркаш във всички джобове и то дълбоко :)
trustworthy
25-11-2006, 21:35
...Другото са бля-бля масла и филтри, подгряващи свещи и 1(един) ангренажен ремък (без ролки)...Накладки и 400 ml спирачна теност. И ми е изгоряла само една крушка. И гуми де. К'во ме направихте вие....Дано е вярна приказката, че всяко нещо си има цена :lol: Моля ви, кажете ми да не се отказвам от 146... :roll: :roll: И все още се надявам да я имам! 98%!
Ами не се отказвай :) 100% ;)
Гледам, че дизел си карал. Пусни ключова дума JTD в търсачката и прочети това, което намерих за тези дизели. като цяло оплакванията са малко, суперлативите - доста. Само да напипаш читав екземпляр. Успех!
georgievst
25-11-2006, 23:57
Нека и аз да дам мнение. Имам колата от година и половина. В моя случай става въпрос за Twin Spark. Като цяло съм доволен от колата. Сменял съм само консумативи за тези 30К, които съм изминал + два спукани маркуча. Естествено в началото сменяш ангренажен ремък и ролки за около 180 - 200 лв. задължително. Аз смених и предните дискове и накладките пак за приблизително същата сума. Не трябва да очакваш частите за този автомобил да са евтини. Не е както да поддържаш опел или нещо подобно. Ако се спреш на Twin Spark трябва да знаеш, че комплект свещи - 8 на брой струва над 300 лв. Друго, разходът на градско е 12-13 на сто. На извънградско пада до 7. Монтажът на газова уредба за тези автомобили не е най-доброто решение. Казвам го с уговорката, че аз самия не съм слагал газово. Общо взето, това са неприятните моменти. От там нататък само хубави неща. Ако имаш възможност качи се да покараш някоя алфа и ще разбереш за какво става въпрос. И накрая, по големите двигатели са за предпочитане, защото за малко повече разход ще ти дадат много по-добра динамика.