View Full Version : Към админи, модове и други власт имащи в този форум
Peter_63
06-03-2012, 22:48
Моето скромно мнение е, че форумът в последната една година бавно, но неотклонно върви към блатото и в скоро време ще се затрие напълно.
Бях редовен читател и ПОчитател на форума, но сега вече ме е гнус от него. Рядко пиша, защото не съм технически грамотен, а блатните теми с малки изключения не са ми интересни, но го следях с интерес и съм научил много от него ... До преди 1-2 години ... Сега е леш и половина ...
Не познавам много хора от форума и не съм наясно с вътрешните интриги, не ми и трябва ... но те се натрапват във всяка втора тема в общите приказки ... Стига вече ...
Дайте яснота ... че да помогнем каквото можем ... Във форума има все още много читави люде ...
Към юзърите: Призовавам всеки, който милее малко за форума, да изкаже готовността си за подкрепа, че да не се затрие форума.
И тъй кво става и какво да помогнем ?
митака-пловдив
06-03-2012, 23:37
До няколко години,един определен модел ще "потъне" така както "изплува" и тогава всичко пак ще се върне по старо му.
До няколко години,един определен модел ще "потъне" така както "изплува" и тогава всичко пак ще се върне по старо му.
Фиат 155?
митака-пловдив
06-03-2012, 23:58
Фиат 155?
Минимум :super:
Моето скромно мнение е, че форумът в последната една година бавно, но неотклонно върви към блатото и в скоро време ще се затрие напълно.
Бях редовен читател и ПОчитател на форума, но сега вече ме е гнус от него. Рядко пиша, защото не съм технически грамотен, а блатните теми с малки изключения не са ми интересни, но го следях с интерес и съм научил много от него ... До преди 1-2 години ... Сега е леш и половина ...
Не познавам много хора от форума и не съм наясно с вътрешните интриги, не ми и трябва ... но те се натрапват във всяка втора тема в общите приказки ... Стига вече ...
Дайте яснота ... че да помогнем каквото можем ... Във форума има все още много читави люде ...
Към юзърите: Призовавам всеки, който милее малко за форума, да изкаже готовността си за подкрепа, че да не се затрие форума.
Блатото си е блато,който иска го чете,който не иска не чете.......
Целият форум е Блато,а Блатото е с определена цел........,някои ще ме разберат,други не........
old alfist
07-03-2012, 01:04
И аз така много съм научил от тук и хич не ми дреме за някакви интриги на някакви лагери във форума и изобщо не знам за тях.
Ако може в техническите раздели знаещите хора да пишат.
Трудът им не е напразен - има хора, които ги разбират.
Па ако можем и да спрем да се правим на "най-големите алфисти" и да раздаваме определения и епитети ще е най-добре ;-)
Па ако можем и да спрем да се правим на "най-големите алфисти" и да раздаваме определения и епитети ще е най-добре ;-)
Ае па са,не изисквай толкоз много.....:hump:
badmadafaka
07-03-2012, 08:54
Е как да стане като половината форум "не е карал истинска алфа, която е произведена преди няколко десетки години" а другата половина "няма пари за 159 и затова плюе по новите модели"..? :mrgreen:
Peter_63
07-03-2012, 09:13
Блатото си е блато,който иска го чете,който не иска не чете.......
Като казвам, че форумът отива към блатото, нямах предвид вашето блато бе ... :) То си е ок, стига да не се отива до нападки и обиди, както се случва понякога :(
Целият форум е Блато,а Блатото е с определена цел........,някои ще ме разберат,други не........
Аз съм от тези, дето не разбират, ако можеш изясни се.
Е как да стане като половината форум "не е карал истинска алфа, която е произведена преди няколко десетки години" а другата половина "няма пари за 159 и затова плюе по новите модели"..? :mrgreen:
Перманентен бан за "истинските алфисти", които делят марката на правилни и неправилни, на "наши" и "ваши" :whip:
alfatras
07-03-2012, 09:57
Перманентен бан за "истинските алфисти", които делят марката на правилни и неправилни, на "наши" и "ваши" :whip:
Да колега :clap::respect:
Колега ,с тази си тема искаше да кажеш?
Че нещо не улавям смисъл на това което си писал и какво целиш,моля да разясниш.
Peter_63
07-03-2012, 16:42
Колега ,с тази си тема искаше да кажеш?
Че нещо не улавям смисъл на това което си писал и какво целиш,моля да разясниш.
Темата има смисъл само в случай, че вие като админи и модове смятате, че форумът не е ок. Ако смятате, че форумът е ок темата е безсмислена и можете да я заключите или изтриете.
С темата исках да изразя огорчението си като обикновен потребител от състоянието на форума и негативната си оценка от управлението му. Целта ми беше да ви призова към промени, които да направят този форум едно по-добро място за комуникация и пребиваване. И освен това да ви подкрепя, защото смятам, че задачата ви е трудна.
Темата има смисъл само в случай, че вие като админи и модове смятате, че форумът не е ок. Ако смятате, че форумът е ок темата е безсмислена и можете да я заключите или изтриете.
С темата исках да изразя огорчението си като обикновен потребител от състоянието на форума и негативната си оценка от управлението му. Целта ми беше да ви призова към промени, които да направят този форум едно по-добро място за комуникация и пребиваване. И освен това да ви подкрепя, защото смятам, че задачата ви е трудна.
А кое по точно не ти харесва?
И каки промени искаш да се внесът?
Kamen666
07-03-2012, 21:25
И аз съм зад думите ти !
На няколко пъти (гледайки какво се случва с форума напоследък) също повдигах темата но...
митака-пловдив
07-03-2012, 21:45
И аз съм зад думите ти !
На няколко пъти (гледайки какво се случва с форума напоследък) също повдигах темата но...
...една птичка пролет неправи....
pininfarina
07-03-2012, 21:52
...една птичка пролет неправи....
Да, една птичка пролет не прави, но няколко птички могат яко да осерат пейзажа и да направят така че няколко хилядите птички все по рядко да пишат, четат и влизат в този форум! За съжаление това си проличава все по явно с всеки изминал ден.
"Рибата се вмирисва откъм главата" - много вярна поговорка.
Добре е да се вземат някакви мерки на управленско ниво ( не визирам модовете, защото като гледам на тях им е взе тая - поне на повечето ) ако на някой от тях изобщо му дреме за тоя форум. Защото на много потребители, включително и на мен ми дреме за него!
Подкрепям напълно Петър и Камен!
Peter_63
08-03-2012, 09:55
Поздравявам те за смелостта да ми поставиш този въпрос :thumbup:
Като начало дори в техническите раздели се напълни с много спам. Понякога, като отворя дадена тема намирам 2-3 поста по темата с някаква полезна информация измежду 20-тина поста спам.
Второ, много от темите се израждат в безсмислени спорове и пререкания, често нямащи общо с темата, и често завършващи с обиди.
Трето и най-важно - никаква реакция от страна на модовете. Спамът и обидите са против правилата и те трябва да се санкционират пак според правилата.
Това има няколко последствия:
Усещане за безнаказаност на потребителите, които не се съобразяват с правилата и не проявяват уважение и толерантност към останалите потребители.
Разочарование и деморализация на останалите потребители, които стават все по-пасивни в участието си и някои от тях напълно се оттеглят
Усещане за неясна и безпринципна политика от страна на управляващите форума, което също води до деморализация и оттегляне на потребители.
Четвърто, имаше някакъв период с разни теми, които намекваха за вътрешни спорове, брожения, разцепвания и пр. Не знам дали е така и не ме интересува. Последва някакво изявление, че нещата ще се променят, последваха някакви промени в мод екипа, но резултат нямаше, даже форумът стана по-зле. На всичкото отгоре, продължават да се появяват разни саботьори, които по неизвестни за мен причини правят разни провокации. Отново от ваша страна няма адекватна реакция.
Последствията - усещане за слабо ръководство и намалено уважение и доверие към него; деморализация от страна на модовете.
Пето, направи се някакъв опит за реорганизация на Общи приказки като се премахна чат раздела. Но на негово място се появи подраздел Антракт, а към него подраздел - За хора без работа. За мен остана непонятна логиката на тази промяна. Опитахте се да ограничите едно явление, но всъщност хората имат потребност да влизат в тези раздели и да пишат и да четат, въпросът беше не да се отреже тази потребност, а само да се канализира, като се следи дали се спазват правилата. Между другото за мен появата на блатото е по-скоро позитивно явление в живота на форума. Освен това повечето от активно пишещите там хора намирам за широко скроени, добронамерени, толерантни и с добро чувство за хумор. Проблемите в този раздел настъпват обикновено, когато други потребители започват да поучават пишещите там колко е лошо това, което вършат, едва тогава се стига до препирни, спам и обиди. И отново - никакви санкции.
Съществуването на Технически раздел и Общи приказки отговаря точно на двете най-основни причини, заради които се посещава форума - търсене на информация и релаксация. Като търсиш информация влизаш в техническите раздели, като искаш малко релакс и забавление - влизаш в общите приказки. Наличието само на технически раздели би направило форума стерилен. Общите приказки и ако щете блатото са цвета и подправките на форума, нещо с което този форум показваше уникалност.
Първо, изработете си ясна, недвусмислена и принципна политика. За какво е форума, какви са ви целите, какви са средствата за постигането им и т.н. Направете го като писмен документ. Не е задължително да го публикувате, целта е вие да имате за себе си ясна представа "кои сте и за какво се борите".
Второ, изработете изцяло нови павила. Така като гледам правилата не са пипани от основаването на форума, само от време на време нещо е добавяно, когато са възниквали инциденти и прецеденти. Правилата имат нужда от цялостно преработване и редактиране. Текстовете трябва да са ясни и да не предразполагат към различни тълкувания. Ако трябва съгласувайте ги с юрист, тук във форума има такива и мисля че няма да откажат да дадат препоръки.
Трето, следете за стриктното спазване на правилата, особено по отношение на спам и обиди. В тази си дейност проявявайте принципност от една страна и твърдост от друга. Санкциите трябва да са справедливи, а не да оставят съмнение че са лично отмъщение на мод към потребител. Затова огласявайте санкциите, има някаква тема мисля за наказани потребители. Нещо от рода: Потребителят Иван или Драган се наказва еди как си, заради това че еди кога си в еди коя тема и в еди кой си пост е направил еди какво си, което е нарушение на точка еди коя си от правилника... И т.н. Въобще дайте по-голяма прозрачност на действията си, ако те са принципни и на базата на ясна политика, няма от какво да се страхувате и срамувате.
Демократичната свобода е свободата да мислиш, говориш и действаш, НО плюс поемане на отговорност от последствията на действията ти и то при спазване на приети преди това правила. Потребителите са такива каквито са и не могат насила да бъдат променяни, не е и необходимо. Ако ограничавате свободите им, действате тоталитарно, ако не търсите отговорност за действията им, когато са против правилата, създавате сЛободия.
И те така. Има и още, но се изморих. Сигурен съм, че има и други потребители, които да се осмелят да дадат работещи препоръки; или такива които не са съгласни с мен и се осмелят открито да кажат позицията си.
Желая ви успех!
ПП. Част от думите ми могат да бъдат интерпретирани като коментиране и намеса в работата на модераторите, но иначе нямаше как да представя позицията си. Поемам отговорност за това.
...
.....
Това е най-добрият пост в този форум от много време насам. Събрал си в него основното, което много потребители мислят и ги вълнува.
Опасението ми обаче е, че ще останеш с лош привкус от нечий отговор в стил "ако искаш четеш, ако не - ...нали" и ще си поредния "изнесъл се" оттук, за съжаление.
Единствено Вальо и Григор, като собственици на форума, могат да вземат адекватно отношение по темата за развитието на форума в една или друга посока. Засега водят политика на мълчание и ненамесване (неразбираемо за мен, предвид по-ранното им активно участие), но определено много хора чакат някакво развитие "към добро" да стане.
Едно към едно с държавата ни в момента...
....
сега ще ти отговорят че темата ти е неразбираема и не е на място, освен това че и форума е частен.
има една приказка - на сила хубост не става ;)
adv_petrov
08-03-2012, 10:58
No more money - no more funny... http://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/gives%5B1%5D.gif
По-ясно от това...
...........
А дано - ама надали
Демокрацията за която се бориш във форума е хубаво нещо но същата умря в края на далечната 2007-ма година .
old alfist
08-03-2012, 18:29
Много мозъци се навъдиха - гледам в раздела на 166.
Това епитети за колеги като гпупаци, шматки ги нямат за нищо - и това се случва само в рамките на 2-3 дни.
митака-пловдив
08-03-2012, 20:37
.....
Ако от Алфа пускаха модел всяка година,нямаше да е толкова "весело".
Общо взето,техническите теми са на 101% изчерпани.
Единствено в 33 и класическите има какво да се научи и то по простата причина че 5-има знаят всеки болт къде седи (буквално) а останалите,като незнаят питат.
В 155/45/46 нещата си вървят на самотек и всички са доволни,тук-таме по някой майтап или нещо позабравено да се припомни,ама то е толкова рядко,че всички си висим в "Общи" и си бъбрим кой каквото го вълнува.
Следващите 2 раздела ги пропускам, щото сигур пак ще "обидя" някой,някой докачлив който само това и чака и търчи да докладва кой-какво.
Под тях е "Блатото" което си тежи на мястото и един раздел купува-продава който си е изрядно и подредено място.
Невиждам какво има да се променя толкова радикално,просто "къщата" ни отесня и чат-пат някой изписуква че някой друг го настъпил по мазола.Колкото повече "юзъри" толкова повече претенций и "засегнати" ще има.
Да се запасим с нерви,защото рано или късно наплива ще намалее,интереса ще стихне и ще си останем пак тия дето се познаваме от преди.
Олди,в два от разделите се напълни с въпросните мозъци,не само в 166 :)
old alfist
08-03-2012, 20:45
Ако от Алфа пускаха модел всяка година,нямаше да е толкова "весело".
Общо взето,техническите теми са на 101% изчерпани.
Единствено в 33 и класическите има какво да се научи и то по простата причина че 5-има знаят всеки болт къде седи (буквално) а останалите,като незнаят питат.
В 155/45/46 нещата си вървят на самотек и всички са доволни,тук-таме по някой майтап или нещо позабравено да се припомни,ама то е толкова рядко,че всички си висим в "Общи" и си бъбрим кой каквото го вълнува.
Следващите 2 раздела ги пропускам, щото сигур пак ще "обидя" някой,някой докачлив който само това и чака и търчи да докладва кой-какво.
Под тях е "Блатото" което си тежи на мястото и един раздел купува-продава който си е изрядно и подредено място.
Невиждам какво има да се променя толкова радикално,просто "къщата" ни отесня и чат-пат някой изписуква че някой друг го настъпил по мазола.Колкото повече "юзъри" толкова повече претенций и "засегнати" ще има.
Да се запасим с нерви,защото рано или късно наплива ще намалее,интереса ще стихне и ще си останем пак тия дето се познаваме от преди.
Олди,в два от разделите се напълни с въпросните мозъци,не само в 166 :)
Митаче, опитай се да разсъждаваш малко по-разчупено, а не само в рамките на общността във форума.
Съществуват хора, които им харесва по един или друг начин Алфите.
Натъкват се на форума и виждат преобладаваща простотия.
alfatras
08-03-2012, 20:52
Митаче, опитай се да разсъждаваш малко по-разчупено, а не само в рамките на общността във форума.
Колега нека тук останат само хората който милеят за марката!!!
Колеги, мнозина от вас ме познават лично. Знаете , че съм от маниаците и милея за клуба, форума и марката.
И клуба и форума са минали през много премеждия, ще мине и през тия.
Действително форума стигна до положение, когато нещата бяха много дисциплинирани и на някои не им хареса.
Тогава пак имаше кански писъци, но въпреки всичко форума оцеля, въпреки многото пророци, че ще рухнем, а те ще се клонират във виртуалното пространство.
Един от "дивашките модове" тогава бях и аз, за това знам за какво говоря.
Това обаче беше най-доброто време на форума.
Ако някой се съмнява, да види кога е рекорда по посещаемост на форума.
Не случайно много пъти съм предупреждавал и съм бил безмилостен, когато се ръсят простотии, защото и децата ни четат.
Много хубави неща могат сега да научат от нас.
И сега има паралелен форум на Алфа Ромео, но кой знае защо няма развитие.
Форума замря, защото мнозина престанаха да пишат.
Тия, които правеха спора и диспута.
Тях няма как да ги накараме да пишат, когато юзера с нула цяло и .ур десети поста, започва да дава акъл на Боби, Мъри, Бобо, Тонов, Колев, Ферариста и да не изброявам всички, които отвратени престават да пишат.
По-рано се ревеше от режима, а сега от липсата на такъв.
Е то няма угодия!
Аз лично през слОбодния период съм имал три пъти нужда от мод и трите пъти са се отзовавали навреме и адекватно.
Следователно имаме синдрома на вечно недоволния.
Като виждаш нещо нередно- пусни едни лично на мода, напсувай го по телефона, пиши му на скайп- все някъде ще направите връзката.
За едно съм съгласен!
Григор и Вальо е редно да обърнат сериозно внимание на форума.
За мене е ясно, че нямат време да се занимават с него.
Препоръката ми е да си назначат администратор, който да ръководи форума.
Добър-лош, но да има кой конкретно да псуваме!
Няма лоши правила!
Има такива, които не се спазват!
Всеки, който е бил модератор твърди, че по "негово време" форума е бил перфектен.Никога не е бил такъв, ама сега е тотално оакан.
Форума има нужда от работещи модератори!Независимо дали е мотивиран или не модератора трябва да работи.За това е такъв!Ако не.... оставчицата и обратно на село.
Не ми се вярва Вальо и Григор да са казали на модераторите да не си мърдат пръста изобщо.Но ако е така.... лошо за модераторите, те го отнасят.
Някъде из йерархията нещо куца, ама какво ли?!
митака-пловдив
08-03-2012, 22:03
Уважавам теб и всички които карат Алфа Ромео,няма значение дали е 1.8,2.0,3.0........8 клапанов ли е или 24.Уважанието ми стига до момента в който се почне да се слага нитро а в предния пост се пита ...."с прецакания ми дебитомер,може ли да си паля на газ и да го шунтирам,също и забилите ми ламбди и тракащия ми вариатор,щото съм дал "безумните" 2000 лева за тоя кош и няма да давам излишни пари за части....." .И ми залепва релето :furious::furious:.
И много такива примери.
Много добре разбирам че не всички могат да си подържат колите перфектно, (Евала на Анастас Костов!!) но поне мъничко уважение към марката,някак си невърви да "цакаш" колата си все едно е Жигули а в следващия момент да спориш с някой който ти казва че този мотор е такъв и такъв,ресурса му е толкова и просто модела е "башка".
Забелязвам едно залитане към определен модел който е в бюджетните възможности на определена прослойка от хора.Както беше по Кадет Гси,Опел Калибра,Голф 2-3,Бмв Е36......да не изброявам,надявам се схващате ми мисълта.
Но всяко чудо за три дни,всичко ще стане пак по старо му,убеден съм.
old alfist
08-03-2012, 22:23
Както виждаш под мненията ми фигурират две Алфи - и двете са в кондиция и всяка една от тях има своя чар.
Всеки, който е бил модератор твърди, че по "негово време" форума е бил перфектен.Никога не е бил такъв, ама сега е тотално оакан.
Форума има нужда от работещи модератори!Независимо дали е мотивиран или не модератора трябва да работи.За това е такъв!Ако не.... оставчицата и обратно на село.
Не ми се вярва Вальо и Григор да са казали на модераторите да не си мърдат пръста изобщо.Но ако е така.... лошо за модераторите, те го отнасят.
Някъде из йерархията нещо куца, ама какво ли?!
Твърде малко време беше мод и то в спокойните времена.
Не казвам, че по мое време е бил перфектен, а деен.
Имало е нощи, когато седем мода и двама глобални едвам се оправяхме, та и Прууфа помагаше.
Казваш, че не ти се вярва, Григор и Вальо да са казвали на модовете да не си мърдат пръста!
В личен разговор с Вальо, по повод сбърканата система модовете да наказват навсякъде, но да не могат да модерират, буквално ми каза: е какво толкова? Какъв е проблема, мода на другия ден да го изтрие!? Стига да не е по техническите раздели- няма никакъв проблем.
Тогава разбрах, че те нямат никакво понятие от проблемите на форума. Имат си други приоритети.
Изобщо не знаят, какво е някой тъпанар да изсере едно голямо лайно и то да смърди до сутринта и да усмърди целия форум.
Е за някои стария режим беше неприемлив, но явно съвсем приемливо са представили за тях нещата и режима във форума се измени.
Стана по-либерален и се върнаха, включително и с мое ходатайство, много от баннатите юзери.
Ето какво е положението към момента.
Сега хем се реве, че има слободия, хем се заклеймяват старите модове, хем пак някой е оноден безпричинно.
Да, форума и по мое мнениуе има нужда от центровка (не от ремонт).
Да! Трябва да се осъвремениме!
Но...
За сега само от Вальо и Григор може да се реши нещо.
Като на някой не му харесва нещо, да купи форума от тях и да налага неговите правила.:pokey:
Стана по-либерален и се върнаха, включително и с мое ходатайство, много от баннатите юзери.
Някакво пишкомерене на тема "кой е по-по-мод" се заформи.
Кои са тези много баннати, които са върнати?Аз виждам двама, Павлин и Прасето - спам и тролене.
Говори се за ценни за форума хора.... Къде е Голямата риба тогава!?И той е бан-нат!
На никой не му пука какво е било преди, важно е какво е сега.И не става въпрос за бан-ове, а за елементарни модераторски задължения.Заглавие на тема няма кой да оправи сега.
И тези хора, които са върнати, не са върнати заради форума а заради вас самите.
nicola 59
08-03-2012, 23:35
раздел купува-продава който си е изрядно и подредено място.
:)
Колега понеже според тебе раздел продава е подреден и изряден ,сега ще обърна внимание само на него,за да разбереш колко е в същност объркан.
Първо там има един милион излишни и стари теми,някои са затворени други не трети са на колеги с 2 мнения във форума ,и те самите не са влизали от 2009 година.Второ ъпване и писане в самите теми ,което е напълно безмислено,защото трее да четеш тъпи коментари на хора на които ,ако им размениш обувките ще ги убиват цял ден и няма да разберат защо.Раздела трябва да е като вестник модератора удобрява обявата качва я и край.Всички коментари пазарлъци и уговорки на лични или по телефона.Темата да си има срок един месец или там колкото е редно и след това автоматично в коша. Без глупави аргументи ,че старите теми са нужни ,за да си сверяваш часовника ,понеже няма истина в това времето, инфлацията и новите технологии не позволяват да правиш сравнения между 2 стоки с 2 месеца разлика камо ли с повече.Като ти истече обявата,пускаш си нова така щеш не щеш трее да поясняваш какво има и какво е реалното състояние на стоката. Сега има теми че се продава кола на части от преди 2 или 3 години обява и въпросния колега си ъпва темата, а реално в къщи са му останали 2 прозореца и задната седалка,а ти търсиш нещо пишеш му чакаш и после отговара е ясен ,,нямам колега продадох го,,Снимки трябва да се приемат само редовни и актуални и без никакви линкове,реални снимки и точка.В момента тече обява ,че се продава един аспух ,заглавието на темата е ,,Продавам аспух,,влизаш вътре няма снимки има само линк,тоя линк е на Снимка бг и там има едно субару на части и какви ли не други боклуци,но го няма само въпросния аспух,на някоя от следващите страници едно момче пише на колегата за аспуха и онзи му отговаря аааааа продадох го.
После робигас се прави на стриктен за комерсиални обяви ,а те 90 процента са комерсиални,с тези линкове вместо снимки ,Продавам 2 гуми и снимките линк ,вътре в линка 30 гуми най различни модели и размери. Няма да пиша повече ,ако не ми изтрият поста ще го допълна после с други предложения.
Ето колега drigata понеже си грамотно момче обърни внимание на това което съм написал и ще получиш отговор на въпроса ти ,,какво трее се направи,,
Някакво пишкомерене на тема "кой е по-по-мод" се заформи.
Кои са тези много баннати, които са върнати?Аз виждам двама, Павлин и Прасето - спам и тролене.
Говори се за ценни за форума хора.... Къде е Голямата риба тогава!?И той е бан-нат!
На никой не му пука какво е било преди, важно е какво е сега.И не става въпрос за бан-ове, а за елементарни модераторски задължения.Заглавие на тема няма кой да оправи сега.
И тези хора, които са върнати, не са върнати заради форума а заради вас самите.
Освен Павлин и Прасето се върна и Стренджъра.
Вярно под нов ник, но това означава, че и Еньо може така пак да се регне във форума. Освен това не съм убеден, че бана не му е махнат.
По-горе писах, че три пъти ми се налага да се променя по нещо и след обаждането ми до съответния мод нещата се оправяха веднага.
Това, че някой си недоволства, ама не си мръдва и пръста да визира мода си е чист каприз.
И Боби от "Общ технически", и Дригата, и Тонов, и Фиорис 155 са реагирали веднага на мои питания. За Боби 33 не говоря, защото сме във връзка постоянно и в тоя раздел нямаме никакви проблеми!
Не бъркай Павлин, Съскрофа и Стренджъра.
Те са баннати по три, съвсем различни причини.
---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:45 ----------
Колега понеже според тебе раздел продава е подреден и изряден ,сега ще обърна внимание само на него,за да разбереш колко е в същност объркан.
Първо там има един милион излишни и стари теми,някои са затворени други не трети са на колеги с 2 мнения във форума ,и те самите не са влизали от 2009 година.Второ ъпване и писане в самите теми ,което е напълно безмислено,защото трее да четеш тъпи коментари на хора на които ,ако им размениш обувките ще ги убиват цял ден и няма да разберат защо.Раздела трябва да е като вестник модератора удобрява обявата качва я и край.Всички коментари пазарлъци и уговорки на лични или по телефона.Темата да си има срок един месец или там колкото е редно и след това автоматично в коша. Без глупави аргументи ,че старите теми са нужни ,за да си сверяваш часовника ,понеже няма истина в това времето, инфлацията и новите технологии не позволяват да правиш сравнения между 2 стоки с 2 месеца разлика камо ли с повече.Като ти истече обявата,пускаш си нова така щеш не щеш трее да поясняваш какво има и какво е реалното състояние на стоката. Сега има теми че се продава кола на части от преди 2 или 3 години обява и въпросния колега си ъпва темата, а реално в къщи са му останали 2 прозореца и задната седалка,а ти търсиш нещо пишеш му чакаш и после отговара е ясен ,,нямам колега продадох го,,Снимки трябва да се приемат само редовни и актуални и без никакви линкове,реални снимки и точка.В момента тече обява ,че се продава един аспух ,заглавието на темата е ,,Продавам аспух,,влизаш вътре няма снимки има само линк,тоя линк е на Снимка бг и там има едно субару на части и какви ли не други боклуци,но го няма само въпросния аспух,на някоя от следващите страници едно момче пише на колегата за аспуха и онзи му отговаря аааааа продадох го.
После робигас се прави на стриктен за комерсиални обяви ,а те 90 процента са комерсиални,с тези линкове вместо снимки ,Продавам 2 гуми и снимките линк ,вътре в линка 30 гуми най различни модели и размери. Няма да пиша повече ,ако не ми изтрият поста ще го допълна после с други предложения.
Ето колега drigata понеже си грамотно момче обърни внимание на това което съм написал и ще получиш отговор на въпроса ти ,,какво трее се направи,,
Кольо, ей тука е един от основните проблеми!
Написал си един куп неща, все правилни, но ги тръсваш на главата на Дригата.:pokey:
Ако го познаваше, щеше да знаеш, че него можеш да го товариш с каквото искаш от техническа гледна точка, но не и с търговския раздел! Той е техник, а не търговец.
Там се занимавай с Камен 666. Той самият знае за какво става въпрос.
Иначе ти поставяш много интересен въпрос.
Аз бих стигнал и по-далеч.
Пускаш колата си или клозета си за продажба, но всеки месец се сваля по сто лева от цената автоматично.
Ако ти харесва.
Така все стоката ще си намери точната цена.:Tease:
Освен Павлин и Прасето се върна и Стренджъра.
Вярно под нов ник, но това означава, че и Еньо може така пак да се регне във форума. Освен това не съм убеден, че бана не му е махнат.
По-горе писах, че три пъти ми се налага да се променя по нещо и след обаждането ми до съответния мод нещата се оправяха веднага.
Това, че някой си недоволства, ама не си мръдва и пръста да визира мода си е чист каприз.
И Боби от "Общ технически", и Дригата, и Тонов, и Фиорис 155 са реагирали веднага на мои питания. За Боби 33 не говоря, защото сме във връзка постоянно и в тоя раздел нямаме никакви проблеми!
Не бъркай Павлин, Съскрофа и Стренджъра.
Те са баннати по три, съвсем различни причини.Говоря за доброволно изпълнение на задълженията!Аз няма да направя 50 рапорта днес за да се свърши нещо, което е задължение на модератора.
Говоря за доброволно изпълнение на задълженията!Аз няма да направя 50 рапорта днес за да се свърши нещо, което е задължение на модератора.
Сипвам си една ракийка и ти отговарям.
За тия, които не ни познават и се чудят кога ще се хванем за гушите пояснявам!
С Кукера сме си стари приятелчета и се дърлим в името на общото благо!
В "онова" време бяхме доста модове, които имахме много време за форума. Освен това, поради часови разлики, имаше модове постоянно на линия.
Аз , Крис, Търтея, Съни. Спечелиста, Мр.Х, Алекс, Фиориус. Пропер.Мъри, Нео, Проповедника, Прууфа , Камен, Лисицата и дано не забравя някой бяхме постоянно на линия.
Тоест поне 4-5 мода, един двама глобални и администратора под ръка.
Нищо не можеше да се промъкне.
И нещо много важно!
Тогава модовете не просто триеха и наказваха, но и водеха разделите си. Провокираха юзерите и създаваха дискусиите. В това безспорен талант имаше Търтея.
Тия времена отминаха.
Сега модовете са много по-малко, а освен това и не така отдадени на форума. Наше е задължението, като има нещо нередно да визираме мода.
Те това исках да кажа!:laughing1:
nicola 59
09-03-2012, 00:11
Кольо, ей тука е един от основните проблеми!
Написал си един куп неща, все правилни, но ги тръсваш на главата на Дригата.:pokey:
Ако го познаваше, щеше да знаеш, че него можеш да го товариш с каквото искаш от техническа гледна точка, но не и с търговския раздел! Той е техник, а не търговец.
Там се занимавай с Камен 666. Той самият знае за какво става въпрос.
Иначе ти поставяш много интересен въпрос.
Аз бих стигнал и по-далеч.
Пускаш колата си или клозета си за продажба, но всеки месец се сваля по сто лева от цената автоматично.
Ако ти харесва.
Така все стоката ще си намери точната цена.:Tease:
Не ,че искам тези проблеми да ги тръсна на drigata ,просто понеже той попита за предложения ,а написаното е за всички ,Камен също е грамотен човек ,па и не само той има и други грамотни модератори ,понеже аз нямам понятие в чия компетенция е въпроса,просто давам идея,а после нека модераторите решат дали и кой да помисли върху тази идея.
Не ,че искам тези проблеми да ги тръсна на drigata ,просто понеже той попита за предложения ,а написаното е за всички ,Камен също е грамотен човек ,па и не само той има и други грамотни модератори ,понеже аз нямам понятие в чия компетенция е въпроса,просто давам идея,а после нека модераторите решат дали и кой да помисли върху тази идея.
Знам , Коле!
Просто уточнявам!
митака-пловдив
09-03-2012, 00:22
Явно е изряден в моите очи,ама аз кола от форума не бих си купил и затова не ме вълнуват и обявите там.
Забелязал съм че Камен666 трие на ред обяви,без снимки,гуми без дот.....останал съм с впечатление че всичко е наред.
Иначе верно ще е по-добре да се пускат обявите за срок и да неможе да се пише в тях,а само на лични.
И аз имам едно предложение; Преди да се плясне на някой наказание/предупреждение - първо да се попитат на лични и двете страни що се "дърлят".Ае на бас че нещата ще се уреждат много по-лесно и няма да има сърдити!!
А сега,какво се случва; модератора на някой раздел не влиза по цял ден,прочете последните постове,хвърли 5-6 наказания,позатрие (абсолютно избирателно и излишно) някой и друга тема и после вика - с модератора не се спори!!Брех,аз мислех че комунизма вече е отживелица!Като искате да има диктатура - сложете един голям банер на началната страница с надпис - тука мода коли и беси!И забравям че този форум съществува!
Нищо му няма на форума, супер си в сравнение с този на Мерцедес (няма почти никой). В форума на Мерцедес задаваш въпрос и най-много да получиш един глупав спамерски отг., а тука сред отг. ще има някой друг спамер.
П.П. Давам го за пример, защото имах проблем със на брат ми колата CLK270 2004г. и исках да ми се даде съвет и да видя какви варианти има, нооо .....
Явно е изряден в моите очи,ама аз кола от форума не бих си купил и затова не ме вълнуват и обявите там.
Забелязал съм че Камен666 трие на ред обяви,без снимки,гуми без дот.....останал съм с впечатление че всичко е наред.
Иначе верно ще е по-добре да се пускат обявите за срок и да неможе да се пише в тях,а само на лични.
И аз имам едно предложение; Преди да се плясне на някой наказание/предупреждение - първо да се попитат на лични и двете страни що се "дърлят".Ае на бас че нещата ще се уреждат много по-лесно и няма да има сърдити!!
Митак, понякога няма време за такива неща. За да се укротят страстите съм наказвал дори Ферариста и Сината змия за глупости. Чест им прави, че са разбирали за какво става въпрос и са го възприемали като част от играта. Мен също са ме наказвали превантивно.:laughing1:
Ако има време да озаптиш спорещите страни е най-доброто нещо.
Я се пробвай да озаптиш Бонев, когато се е нашмъркал като смок и някой го дразни!:screwy:
Решението е да го баннеш, защото не можеш по друг начин да му запушиш устата. Утре и той няма да знае, какво е станало.
Използвах Бонев за пример, защото няма да ми се сърди(тоя не се сърди! Направо псува). Има много други подобни случаи.
Mordohy...
:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:
митака-пловдив
09-03-2012, 00:51
А модераторите неможе ли да са повече на брой?И като влизат рядко или не им се отдава,неможе ли и ние на някой да ги "докладваме?Или тях никой не ги наблюдава?
И защо модератори се "мешат" в раздели които не са им приоритет?Демек в раздела в които пишеш,си има модератор,но примерно Камен666 "реши" че в раздел общи приказки на 155 си "обидил" някой и ти плясва наказание?!?
Митак, това беше големия проблем. Модовете мож еха и могат навсякъде да наказват, ама не могат да трият.
проблема не си нито ти грозника, нито другия гей, а времето!
Някой се изсира, а мода не може да го почисти. За сметка на това може да накаже всеки и той това прави.
Всеки по презумпция опасен го наказва, той пропищява и той го банва яко.
После на другия ден Прууфа се оправя с батака и в зависимост от това в кой крачол му е отсъжда кой да остане мод и кой не. Освен това с кафето се намесват и приятелите.
Принципалите да го духат.
old alfist
09-03-2012, 01:18
Нека всеки малко да се замисли преди да пише - това е общодостъпен форум и може да се гледа от цял свят.
А модераторите неможе ли да са повече на брой?И като влизат рядко или не им се отдава,неможе ли и ние на някой да ги "докладваме?Или тях никой не ги наблюдава?
Ами ако са на 2000 лв месечна зплата ще са в изобилие, но след 8-10 часа блъскане някъде на работа не може човек да е постоянно във форума. На обществени начала - толкова.
..................
Ъъъъъъ... Това е само форум :)
Mordohy...
:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:Колко изчерпателно "мнение"..... Очаквах да е по-дълго обаче.Поне с 2-3 емотикона по-дълго.
Susscrofa
09-03-2012, 09:05
Не възнамерявах да пиша изобщо в тази тема.
Мордохи, моето уважение към възрастта ти, но понякога се чудя, не се ли умори да се стремиш да си приятел с всички, да нямаш конфликт с никой и да се стремиш да те харесват всички.
Поздравявам Митака-Пловдив за първия му пост по темата.
Техническата част на форума наистина е изчерпана и това не е от скоро.
Там има база данни, която едва ли има в друг автомобилен форум.
Смело заявявам, че част от предишния модераторски екип действаше подмолно, манипулативно и силно субективно.
Като цяло принципът беше: "никой няма право да се прави и да бъде по-интересен от мен, аз тук съм най-забавният, най-знаещият и най-готиният".
Напълно самозабравили се и тотално заслепени от мисълта, че в тях е и хляба и ножа. Типично българска черта. Аз и за миг няма да си позволя да описвам лично на мен какви "к....нски" номера ми се правеха и за какви глупости ме наказваха, защото аз не съм важен.
Форумът сега е истински демократичен. Сега никой от нас не забелява модераторите, сега дискусиите приличат на мач между Реал Мадрид и Барселона, в който съдията остава напълно незабелязан през цялото време.
Няма нищо по-велико от свободата. Свободата да пишеш всичко, свободата да изразяваш личното си мнение.
Всички Вие знаете, че всеки, който в един момент поиска по- строги санкции и ред, рано или късно сам пада в тенждерата под налягане.
Свобода се губи лесно, а се печели адски трудно.
Аз лично предпочитам днес да бъда обиден 10 пъти, пред варианта на някой без причина да му бъде затворена устата.
Да модераторстваш означава "да не те виждат", да бъдеш в страни, да бъдеш в сянка, да пишеш рядко, да се появяваш рядко.
Разберете, че не може в самите дискусии да участват активно модератори, както беше преди, това не са равнопоставени дискусии! Модераторът сам трябва да се усети и да се дръпне в страни. (разбира се, че има и хора, които владеят себе си и биха се справили с това).
И все пак, много малко хора биха били напълно откровенни в дискусия с активо участващи модератори.:)
Форумът е жив организъм, защото той е съставен от малки живи единици. Той понякога е сърдит, друг път забавен и весел. Често може да те нарани или обиди, друг път да те поласкае и да те накара да се чувстваш уникален и единствен. Форумът няма как да бъде някакво бездиханно, и константно образувание, което винаги реагира по команда и по устав. Форумът е място, в което човек иска да "живее" виртуално. Някои си решават тук проблеми, други печелят пари, трети се запознават с нови хора, четвърти и пети просто се забавляват.
Недейте да се подхлъзвате по шибаната теория за здрава ръка и засилен контрол и ред. Винаги има хора, които се стремят да овладеят свободните пространства, хора които се стремят да ограничават свободи и причината винаги е само една, а именно, че тези хора само така могат да изпъкнат, само така могат да станат интересни, само така се чувстват значими и реализирани.
И те така.....................:drinking::picnic:
Kamen666
09-03-2012, 11:50
Ами ако са на 2000 лв месечна зплата ще са в изобилие, но след 8-10 часа блъскане някъде на работа не може човек да е постоянно във форума. На обществени начала - толкова.
..................
Ъъъъъъ... Това е само форум :)
Жалко че много малко потребители осъзнават това.
Според повечето,ние нямаме друга работа и задължения и трябва да сме във форума 24/7 !
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:45 ----------
Първо там има един милион излишни и стари теми,някои са затворени други не трети са на колеги с 2 мнения във форума ,и те самите не са влизали от 2009 година.Второ ъпване и писане в самите теми ,което е напълно безмислено,защото трее да четеш тъпи коментари на хора на които ,ако им размениш обувките ще ги убиват цял ден и няма да разберат защо.Раздела трябва да е като вестник модератора удобрява обявата качва я и край.Всички коментари пазарлъци и уговорки на лични или по телефона.Темата да си има срок един месец или там колкото е редно и след това автоматично в коша. Без глупави аргументи ,че старите теми са нужни ,за да си сверяваш часовника ,понеже няма истина в това времето, инфлацията и новите технологии не позволяват да правиш сравнения между 2 стоки с 2 месеца разлика камо ли с повече. о
,,
Ако знаеш това колко пъти е предлагано от мен и други модове...
---------- Post added at 11:50 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
трия аз на ред,ама ако ти покажа ЛС-ите получени после и сигурно ще ти стане много забавно :)
Все има недоразбрали или 90% си мислят,че им трия темите на лична основа... ;)
nicola 59
09-03-2012, 12:41
Според повечето,ние нямаме друга работа и задължения и трябва да сме във форума 24/7 !
трия аз на ред,ама ако ти покажа ЛС-ите получени после и сигурно ще ти стане много забавно :)
Предполагам ,че е така аз не казвам че проблема е в тебе ,даже не се и съмнявам ,че ако зависи от тебе ще го решиш.Проблемите са от глобален мащаб ,просто трее се въведе промяна в начина по които работи вашия раздал ,понеже говорихме ,за него а и всички други раздели. Преди да се въведе удобна система за работа на раздела Ти като модератор ще тънеш във работа ,а от страни погледнато ще изглежда, като че не си влизал вътре от месеци
Мод екипа си е супер,в момента няма слаб модератор за разлика от преди.
Друго куца на форума но не ми се коментира даже.
Колега трий и да не ти пука, аз си казвам може и аз да съм пускал такива теми и казвам трийте ги! Аз предлагам теми без смисъл да стоят не повече от месец ! А тези, които са смислени дори от колеги не пишещи вече във форума да си остана за да са в полза.
nicola 59
09-03-2012, 17:09
Мод екипа си е супер,в момента няма слаб модератор за разлика от преди.
Няма какво да се допълни ,точно така е
old alfist
09-03-2012, 18:56
Мариане, що не го кажеш - нали за това е тази тема.
митака-пловдив
09-03-2012, 19:22
........
Точно така е,виж обаче как ти и всички които са "пичове и фенове" много добре сте ме разбрали.
Когато спора се "изостри" ВИНАГИ,ама ВИНАГИ съм писал на всички от вас "феновете" на лично,защо и заради какво споря.Защото веднага усещам че нещата които казвам могат да ви засегнат.
В последния спор в които Токича и Фуриос "скочиха" да защитават 16 клапановия мотор,им писах лични съобщения че по никакъв начин не обиждам или "плюя" по този двигател.Критика ми беше отправена към самия автор на темата,поради начина му на "стопанисване" и подръжка.Но,въпреки всичко бях порицан и получих и наказания за (обида или заплаха?!?!!!? към участник във форума)Все тая.
И да,много хубаво си го казал това за кой как си подържа колата и да,много добре си разбрал какво искам да кажа за тези с колите по 2000..... И д а,дали на някоя сбирка ще се радвам на Алфета ГТ или на 156 2.0 тс,щом уважаваш колата си и си разбрал "идеологията" на това да си фен на Алфа Ромео,за мен степенуването на истинска,по-истинска и най-истинска алфа,няма значение.Остава чистото "удоволствие" от общуването и "мохабета".
Но темата не е за това.
След "вятъра на промяната" който задуха след "промените",сега се усеща миризмата на "плесен".
Което за мен трябва да значи,смяна/замяна/подмяна,на част от досегашните модове.
Точно така е,виж обаче как ти и всички които са "пичове и фенове" много добре сте ме разбрали.
Когато спора се "изостри" ВИНАГИ,ама ВИНАГИ съм писал на всички от вас "феновете" на лично,защо и заради какво споря.Защото веднага усещам че нещата които казвам могат да ви засегнат.
В последния спор в които Токича и Фуриос "скочиха" да защитават 16 клапановия мотор,им писах лични съобщения че по никакъв начин не обиждам или "плюя" по този двигател.Критика ми беше отправена към самия автор на темата,поради начина му на "стопанисване" и подръжка.Но,въпреки всичко бях порицан и получих и наказания за (обида или заплаха?!?!!!? към участник във форума)Все тая.
И да,много хубаво си го казал това за кой как си подържа колата и да,много добре си разбрал какво искам да кажа за тези с колите по 2000..... И д а,дали на някоя сбирка ще се радвам на Алфета ГТ или на 156 2.0 тс,щом уважаваш колата си и си разбрал "идеологията" на това да си фен на Алфа Ромео,за мен степенуването на истинска,по-истинска и най-истинска алфа,няма значение.Остава чистото "удоволствие" от общуването и "мохабета".
Но темата не е за това.
След "вятъра на промяната" който задуха след "промените",сега се усеща миризмата на "плесен".
Което за мен трябва да значи,смяна/замяна/подмяна,на част от досегашните модове.
И кои модове визираш?
И защо смяташ ,че трябва да се подменят?
Тези модове които искаш да се подменят имали ли са пряк контакт с теб?
И така,с радост следя темата.
Радва ме ,че се пишат смисленни неща и се стига до заключения.
Но никъде не прочетох какви действия предвиждате за да се отстранят проблемите които визирате?
Това за модовете ,че са в сянка ,беше една от реформите в форума която явно е постигнала целта си.
Разбрали сте ,че ние сме тук по своя воля и сме малко на брой за форум с толкова много активни потребители,все пак сме вторият по брой на потребители след бмв форума.
Тоест форума бележи разтеж ,на потребители,съответно и на авомобили.
Вярно е ,че повечето потребители са сравнително от маладото поколение,които тепърва прохождат,така ,че нека бъдем по толерантни към тях!
Всеки млад потребител изгаря от желание да си пусне първата тема в новият си форум,без значение дали се дублира със стара такава.
Още повече ,че те тепърва трупат грамотност за даденият автомобил,кое ,как,колко,кой,защо .
Аз лично много се радвам на форума такъв какъвто е в момента,всичко е мирно и спокойно,с нормалните ексцесии за даденият сезон,но това винаги ще го има колкото и да са строги модовете.
И в крайна сметка излиза,че една прослойка юзъри искат по строги модове,а друга иска повече свобода на изявите си и по възможност без намеси на модове,трета прослойка иска да изглеждаме като няакакъв си форум там,който бил за пример.
Да ,но това всичко на куп се самоизключва и за това сме ние модовете и КАРБ да потдържаме духа жив,до колкото можем,да защитаваме марката от неканени и недоброжелателни господа,госпожици желаещи да оплюят или да се подиграят с марката или потребителите на форума.
Но без вашата помощ почти всичко е безмисленно,колкото и да се стараем,форума,клуба,духа го създавате вие .
Всеки трябва да се замисли над това,до колко е допринесъл за този форум или за марката.
old alfist
09-03-2012, 21:35
И предишните и сегашните модове са си пичове, но потребителите да се опитат малко да си култивират простотията.
[QUOTE=Susscrofa;1043291]Не възнамерявах да пиша изобщо в тази тема.
Мордохи, моето уважение към възрастта ти, но понякога се чудя, не се ли умори да се стремиш да си приятел с всички, да нямаш конфликт с никой и да се стремиш да те харесват всички.
Прасчо, не съм нито селска клюкарка нито импотентен комплексар, за да търся конфликт с някой.
Тука се забавлявам, а това при мен изключва агресия, интриги и злоба.
Изморявам се, когат трябва да се препирам с простаци!
Тука не ми се налага, защото само натискам едно копче и простака отсреща е аут.
Винаги е имало и ще има от време на време подобна тема, където се излива цялото недоволство, което по принцип е все за едно и също и все под една и съща форма.
Нито форума е умрал, нито пък някой е пострадал от това.
Когато някой реве, че юзерите не пишат, нека се замисли, а той какво прави?!
Никой не може да ме накара насила да пиша.
За агресията си има спортни зали, боксови круши, дъски и тухли за чупене....
Хайде отпуснете се малко, скоро ще се стопли, мацките ще защъкат с къси полички, алфите ни ще започнат да горят по-малко, бензина ще поевтинее с един лев, дупките по пътищата ще изчезна....:bg:
И така,с радост следя темата.
Радва ме ,че се пишат смисленни неща и се стига до заключения.
Но никъде не прочетох какви действия предвиждате за да се отстранят проблемите които визирате?
Това за модовете ,че са в сянка ,беше една от реформите в форума която явно е постигнала целта си.
Разбрали сте ,че ние сме тук по своя воля и сме малко на брой за форум с толкова много активни потребители,все пак сме вторият по брой на потребители след бмв форума.
Вярно е ,че повечето потребители са сравнително от маладото поколение,които тепърва прохождат,така ,че нека бъдем по толерантни към тях!
Всеки млад потребител изгаря от желание да си пусне първата тема в новият си форум,без значение дали се дублира със стара такава.
Още повече ,че те тепърва трупат грамотност за даденият автомобил,кое ,как,колко,кой,защо .
Аз лично много се радвам на форума такъв какъвто е в момента,всичко е мирно и спокойно,с нормалните ексцесии за даденият сезон,но това винаги ще го има колкото и да са строги модовете.
И в крайна сметка излиза,че една прослойка юзъри искат по строги модове,а друга иска повече свобода на изявите си и по възможност без намеси на модове,трета прослойка иска да изглеждаме като няакакъв си форум там,който бил за пример.
Да ,но това всичко на куп се самоизключва и за това сме ние модовете и КАРБ да потдържаме духа жив,до колкото можем,да защитаваме марката от неканени и недоброжелателни господа,госпожици желаещи да оплюят или да се подиграят с марката или потребителите на форума.
Но без вашата помощ почти всичко е безмисленно,колкото и да се стараем,форума,клуба,духа го създавате вие .
Всеки трябва да се замисли над това,до колко е допринесъл за този форум или за марката.
Явно сте постигнали целта си да сте в сянка, да, направо сте изчезнали.... очевадно ;)
"Всеки млад потребител изгаря от желание...." .... Съгласен съм и го разбирам, но причината за това нарушение на правилата оправдава потребителя, а не бездействието на модератора ;)
Ето нещо градивно...; Премахват се правилата на форума като се оставя само едно - "В този форум писането на кирилица е задължително!".Така със сигурност няма да има причини за мрънкане, защото модовете вече ще са с оправдано бездействие.Няма правила - няма нужда от модератори ;)
После само ще чакаме потребителите да крепят марката и духа на форума :big_flowers:
nightroller
10-03-2012, 00:13
аз ще използвам цитат на Карл Сейгън - ако не се самоунищожим, можем да постигнем всичко ...
форума за мен винаги е бил малко или много свещена хоби територия, но признавам си с времето станах адски арогантен по повод темите с общ характер в.т.ч и раздела за членове.
Може би не съм бил прав или съм бил, като съм се надявал да осъществя вижданията си за развитие на марката тука.
Сега - марката АР за мен е икона - чест е за мен, че притежавам такава кола, но арогантността ми произлиза от това, че повечето хора нямат никакво отношение към колите, които карат и поддържат, това за мен е съсипия - това за мен означава, че дори да имат Ролс Ройс отношението им ще е същото - хора, ние притежаваме не само автомобили, ние притежаваме история! малка част от нея но тази малка част ни кара да се чувстваме изпълнени със смисъл.
Това не е обикновена кола - това е наследство малко или много, разберете ме правилно.
Проблема е че тази марка подлежи на нихилизъм спрямо съвремието и парадигмите на хората около нас.
Винаги ще бъда фен на тази марка не защото съм рацер или гъзар - не защото разбирам от коли или съм парвеню - а защото това е моя избор, а аз се асоциирам с избора си ...
Когато се регистрирах във форума, знаех че тук беше място за вазимопомощ за споделяне на общите интереси спрямо марката, ние бяхме общество ...
Вече не сме - форума стана говорилня като бегемама, тука си мерим пишките, мерим си всичко и това е голямата тъпотия и най-тъпия вариант за развитие на този форум ...
За това са виновни най-много собствениците на форума защото арогантността им и непукизма им няма как да не се отрази и тука.
надявам се да съм бил ясен!
Ще продължа да бъда фен на марката и да си карам колата с кеф защото това ежедневно ме прави щастлив и ще продължава да ме прави!
old alfist
10-03-2012, 00:20
Количествените натрупвания водят до качествени изменения - това не моя мисъл, а на Георг Хегел преди повече от 100 години .
Собствениците на форума са предпочели на този етап предимно количествата, но не е ясно в кой момент ще наблегнат на качеството.
nightroller
10-03-2012, 00:32
Количествените натрупвания водят до качествени изменения - това не моя мисъл, а на Георг Хегел преди повече от 100 години .
Собствениците на форума са предпочели на този етап предимно количествата, но не е ясно в кой момент ще наблегнат на качеството.
Доколкото ги познавам - никога - те са загубили фокус - сегашния мод "екип" е "насаден" съставен от хора, които като хора може и да са много готини но са нишки в една тъкан на интереси, която те не виждат - съответно нямат нито стимул, нито инсайд да правят каквото и да е - самия факт че баннати спамботове се завръщат, че модератори като Ранобудниче не са влизали от полугодие тука ... че между глобални модове няма елементарна комуникация и се хранят като прасета преди Коледа един друг... това за мен е меко казано деградация :) жалко ...
old alfist
10-03-2012, 00:40
Доколкото ги познавам - никога - те са загубили фокус - сегашния мод "екип" е "насаден" съставен от хора, които като хора може и да са много готини но са нишки в една тъкан на интереси, която те не виждат - съответно нямат нито стимул, нито инсайд да правят каквото и да е - самия факт че баннати спамботове се завръщат, че модератори като Ранобудниче не са влизали от полугодие тука ... че между глобални модове няма елементарна комуникация и се хранят като прасета преди Коледа един друг... това за мен е меко казано деградация :) жалко ...
Дано да грешиш, защото в противен случай - тежко ни.
nightroller
10-03-2012, 00:43
Дано да грешиш, защото в противен случай - тежко ни.
тежко ни и то се вижда - най-много от всичко се надявам да греша ... да съм объркано "нюби" човек, който не разбира нещата - дано ...ама надали.
old alfist
10-03-2012, 00:51
тежко ни и то се вижда - най-много от всичко се надявам да греша ... да съм объркано "нюби" човек, който не разбира нещата - дано ...ама надали.
Дай да не губим надежда - може пък хората да се освестят.
nightroller
10-03-2012, 00:57
Дай да не губим надежда - може пък хората да се освестят.
понякога си мисля, че сме истински късметлии да живеем в това време и да сме толкова близо до нашите идеали :) във всеки смисъл - обаче как ще го използваме? - късмета е нищо без визия и начин да го прилагаш :)
аз съм оптимист по отношение на събитията и времето но съм песимист относно хората злоупотребяващи с влияние - а тука ги има много - никога няма да си признаят че вече не стават - напротив могат да съсипят всичко в името на собственото си его, но след тях ще дойде друго и те ще бъдат забравени - това е повече от нормално развитие на нещата - нарича се еволюция :):)
old alfist
10-03-2012, 01:22
понякога си мисля, че сме истински късметлии да живеем в това време и да сме толкова близо до нашите идеали :) във всеки смисъл - обаче как ще го използваме? - късмета е нищо без визия и начин да го прилагаш :)
аз съм оптимист по отношение на събитията и времето но съм песимист относно хората злоупотребяващи с влияние - а тука ги има много - никога няма да си признаят че вече не стават - напротив могат да съсипят всичко в името на собственото си его, но след тях ще дойде друго и те ще бъдат забравени - това е повече от нормално развитие на нещата - нарича се еволюция :):)
Дай да вземем да го купим този форум - проучи колко струва.
nightroller
10-03-2012, 01:28
Дай да вземем да го купим този форум - проучи колко струва.
100 000 лева преди кризата :) ама сега не струва нищо :) или поне не съществено :):) базите му с данни са клонируеми, освен тва всеки може да го хакне :) не е това въпроса - този форум е мъртъв, ако се прави нещо ще е ново и ще е на мнооого по-друго ниво :)
този форум е скелет на динозавър - тъп, стар и оглозган :)
old alfist
10-03-2012, 01:32
100 000 лева преди кризата :) ама сега не струва нищо :) или поне не съществено :):) базите му с данни са клонируеми, освен тва всеки може да го хакне :) не е това въпроса - този форум е мъртъв, ако се прави нещо ще е ново и ще е на мнооого по-друго ниво :)
този форум е скелет на динозавър - тъп, стар и оглозган :)
Може би по-добре знаеш за техническите харастеристики, но търговската марка си струва пари.
nightroller
10-03-2012, 01:37
Може би по-добре знаеш за техническите харастеристики, но търговската марка си струва пари.
търговска марка ??? айде стига бе няма такава - всичко е толкова объркано че не осъзнаваш колко - каква търговска марка като това е псевдо нелегелно сдружение с идеална цел айде моля ти се :)
ти знаеш ли че никой не може да ползва търговската марка Алфа Ромео освен ФИАТ ? и как мислиш ? тоя форум как е възникнал? Дори Милано Моторс нямат права върху марката Алфа Ромео а камо ли клуб и форум айде сетига бе :):)
old alfist
10-03-2012, 01:44
търговска марка ??? айде стига бе няма такава - всичко е толкова объркано че не осъзнаваш колко - каква търговска марка като това е псевдо нелегелно сдружение с идеална цел айде моля ти се :)
ти знаеш ли че никой не може да ползва търговската марка Алфа Ромео освен ФИАТ ? и как мислиш ? тоя форум как е възникнал? Дори Милано Моторс нямат права върху марката Алфа Ромео а камо ли клуб и форум айде сетига бе :):)
Май ще ни ударят пожизнен БАН.
Явно сте постигнали целта си да сте в сянка, да, направо сте изчезнали.... очевадно ;)
"Всеки млад потребител изгаря от желание...." .... Съгласен съм и го разбирам, но причината за това нарушение на правилата оправдава потребителя, а не бездействието на модератора ;)
Ето нещо градивно...; Премахват се правилата на форума като се оставя само едно - "В този форум писането на кирилица е задължително!".Така със сигурност няма да има причини за мрънкане, защото модовете вече ще са с оправдано бездействие.Няма правила - няма нужда от модератори ;)
После само ще чакаме потребителите да крепят марката и духа на форума :big_flowers:
Добре колега хубаво изразяваш мнение, ако забеляза и аз по горе изразих моето малко или много, но защо трябва да се стремиш да го наложиш на всяка цена?
Това не го приемай като заяждане, не искам да се заяждам защото това няма да ме направи повече потребител от теб, а само ще създаде тъп конфликт!
Според мен ако си пуснал тема, която да е била от полза за поне двама колеги значи си направил нещо смислено, ако нямаш такава тема(пост) значи просто си губиш времето! Според мен е нормално да има всевъзможни теми било то и разтоварващи и глупави както и смислени, когато имаш желание да разпуснеш да има с какво, естествено да има и теми помагащи в техническата част! Алфиста не е човек стоящ само под колата и зад волана, Той е човек имащ общи възгледи с останалите за марката и своя идентичност ! Така, че защо да не може всеки да поства това, което мисли било то от техническа полза или от развлекателна при положение,че в този форум всички са болни мозъци с диагноза Алфа !
Дано да грешиш, защото в противен случай - тежко ни.Там е работата, че не греши.Знае какво говори, ама малко хора го чуват.
Добре колега.........С теб говорим за различни неща, колега.Нека не се налага да се обяснявам като ученичка;)
Работата на модератора изобщо не е лесна, да не си помисли някой нещо друго.
Да не се усеща модераторско присъствие е много добра идея.Проблема е, че сега се усеща отсъствие на такива!
Това е моята концепция в случая ;)
И оправдания с желанията на потребителите е малко.....
.........
... да, втория по брой потребители след бмв ..... и след офроуд форума и след фиат и след опел ... и след още няколко сме втори.
един потребител като влезе тука, първо си мисли че това е форум за взаимопомощ. като поразгледа, вече се чуди това форум за общи приказки и реклама на автосервизи (магазини) ли е или пък някакви надути пуяци си мерят пишките щото като карат алфа и си мислят че са хванали бога за рога.
дайте да решим какво е тоя форум и ако мислите че техническите въпроси са изчерпани, ударете по един катинар на целия раздел и да го ударим на лаф в блатото.
..........
................
..................
..........
...............
Да обобщим с две думи .
Форума е мъртъв , да живее форума
:big_bow_down:
Alfa User
10-03-2012, 10:58
аз ще използвам цитат на Карл Сейгън - ако не се самоунищожим, можем да постигнем всичко ...
...
По-добре от това няма как да се опишат нещата ... :cheers:
dimitar_vd62
11-03-2012, 03:14
Има много просто решение - отправя се искане към модовете и собствениците на форума, същият да се преструктуира в технически.Казвам това, понеже има хора които са хвърлили много труд да има богата техническа база, а моя принос е нулев в тази област и не мога да имам претенции, пък и не съм достатъчно фен понеже нямам гараж и пети за зацеване че да си я правя сам, ами ходя в сервиз.Това че въпреки всичко ще купувам още една Алфа, макар че непредвидени обстоятелства ме възпряха но не и отказаха, това че убедих един комшия да си възстанови 75-цата, и на един друг помогнах да купи правилната кола - една 155-ца, предполагам не се брои за фенщина.Чудя се защо някои искат да им отрежат достъпа до блатото и в същото време пишат там.Не могат ли да вземат сами решение.Иначе подкрепям мнението на PSAVOV малко по-долу, няма да го цитирам.И ще се съобразя с решението което вземе ръководството или мнозинството.Има и други варианти разбира се, но явно желаниато е да си остане често технически.
old alfist
11-03-2012, 09:30
Има много просто решение - отправя се искане към модовете и собствениците на форума, същият да се преструктуира в технически.Казвам това, понеже има хора които са хвърлили много труд да има богата техническа база, а моя принос е нулев в тази област и не мога да имам претенции, пък и не съм достатъчно фен понеже нямам гараж и пети за зацеване че да си я правя сам, ами ходя в сервиз.Това че въпреки всичко ще купувам още една Алфа, макар че непредвидени обстоятелства ме възпряха но не и отказаха, това че убедих един комшия да си възстанови 75-цата, и на един друг помогнах да купи правилната кола - една 155-ца, предполагам не се брои за фенщина.Чудя се защо някои искат да им отрежат достъпа до блатото и в същото време пишат там.Не могат ли да вземат сами решение.Иначе подкрепям мнението на PSAVOV малко по-долу, няма да го цитирам.И ще се съобразя с решението което вземе ръководството или мнозинството.Има и други варианти разбира се, но явно желаниато е да си остане често технически.
Според мен няма лошо да си има различни раздели, но когато се пише в техническите това да се прави с необходимата сериозност.
Там да се пише само когато някой е сигурен в нещо, изпитал го е, също така трябва да се знае, че има различни ефекти от едни и същи симптоми и когато някой не е съгласен с нещо да не ръси обиди на общо основание.
Всеки има глава на раменете и може сам да си вземе решение - просто е достатъчно да се изкоментират вариантите в цивилизован вид.
dimitar_vd62
11-03-2012, 12:53
Ми да де, от всичките тия приказки полза няма.Най добре е да се обсъдят проблемите и да се вземе някакво решение - дали да е сух технически справочник, или да е място хем полезно хем приятно за отмора.Иска си подръжка, осъвременяване, нещата еволюират, това което било преди 4-5 -6 години, не е актуално днес.Със всичко е така.За това мисля че тука му е мястото да се направят конструктивни предложения и когато има съгласие да се предложат на ръководството.И не трябва да има място за сръдни, аз примерно мога да си лафя в блатото най приятелски с някой който ми е изтрил мнение примерно в техническия, щото съм на принципа - дружбата си е дружба, службата си е служба.Още в началото имах спор с Горица и мисля го решихме цивилизовано - сметне ли за необходимо трие ми мнение, аз ще разбера че съм сбъркал и няма да се сърдя.И модовете са хора и те имат нужда да разпускат и това ни най-малко не накърнява авторитета им в очи ми.Така че предлагам на подходящо място да се направи една дискусия, какви раздели да има ,какво ще се пише в тях и т.н. и нещата ще се подредят, е ще трябва и компромиси да се направят от различните страни.
nicola 59
11-03-2012, 13:29
Кво да ти трие то ранобудния модератор е заспал зимен сън.Аз му писах лични да оправи темата на миските ,ма то докато я оправи те миските ще са за пенсия вече.То викат че не трее се обсъжда работата на модераторите ма в случая немогат да ме накажат ,че ранобудния модератор работа не върши никаква и аз практически нема какво да обсъждам.
Прав си nicola 59 , трябва да се допълнят правилата за да може да се наказва за обсъждане на действията и бездействията на модераторите .
Остава обаче въпроса как ще се наказват модератори за бездействия :?:
Дори и в тази тема насочена към вниманието на модове и админи не се забелязва никакво присъствие и желание за комуникация .
Kamen666
11-03-2012, 14:19
Дори и в тази тема насочена към вниманието на модове и админи не се забелязва никакво присъствие и желание за комуникация .
Aaaaaa,не така !
Аз писах :) :director:
Peter_63
11-03-2012, 18:31
...Дори и в тази тема насочена към вниманието на модове и админи не се забелязва никакво присъствие и желание за комуникация .
Четенето също е вид активност и присъствие :) (аз съм жив пример за това, имам за 5 г. стотина поста, но съм прочел сигурно няколко хиляди :)) Вярвам, че админи и модове четат тук и на този етап това е достатъчна комуникация. Мисля, че в темата се получава добра дискусия и в постовете има много ценни мнения. Освен това няма спам, мерене на .... и обиди, за което благодаря на колегите, постнали тук.
nightroller
11-03-2012, 18:43
Кво да ти трие то ранобудния модератор е заспал зимен сън.Аз му писах лични да оправи темата на миските ,ма то докато я оправи те миските ще са за пенсия вече.То викат че не трее се обсъжда работата на модераторите ма в случая немогат да ме накажат ,че ранобудния модератор работа не върши никаква и аз практически нема какво да обсъждам.
Ранобудната на практика се е отказала от отговорност и от модераторски права тъй като не е влизала от месеци и да и пишеш и не - писмо от мъртвец не чакай ;)
На теория обаче тя все още е мод, ако обаче админите разкарат всички неработещи модове тука ще останат 5-6 мода :)
Никой не иска да стане мод в този форум защото няма смисъл, морален смисъл, всякакъв смисъл...
Ранобудната направи най-голямата грешка, която съм забелязвал в историята на този форум - тя се пребори да върне перманентно баннат спамбот и сега в най-добрия случай трябва да я е срам та да не може да се погледне - в най-лошия ... да зареже всичко тук :):)
От време говорим за началото на Края - сега ние сме част от края на Края :) гледайте и си правете изводите :)
Ранобудната на практика се е отказала от отговорност и от модераторски права тъй като не е влизала от месеци и да и пишеш и не - писмо от мъртвец не чакай ;)
На теория обаче тя все още е мод, ако обаче админите разкарат всички неработещи модове тука ще останат 5-6 мода :)
Никой не иска да стане мод в този форум защото няма смисъл, морален смисъл, всякакъв смисъл...
Ранобудната направи най-голямата грешка, която съм забелязвал в историята на този форум - тя се пребори да върне перманентно баннат спамбот и сега в най-добрия случай трябва да я е срам та да не може да се погледне - в най-лошия ... да зареже всичко тук :):)
От време говорим за началото на Края - сега ние сме част от края на Края :) гледайте и си правете изводите :)Марков, да не се окаже накрая, че преди не е било чак толкова лошо!?:evil:
Марков, да не се окаже накрая, че преди не е било чак толкова лошо!?:evil:
Aaa не лошо беше - имаше полицейски час и никаква демокрация :shoot:
nightroller
11-03-2012, 19:03
Марков, да не се окаже накрая, че преди не е било чак толкова лошо!?:evil:
Кук ... не знам дали е било лошо или не но изпитвам носталгия по миналото - тогава когато имаше нещо друго освен Блато ...
Когато Влади пишеше, Дани и другите не че тогава нямаше кофти модове - имаше, но нещата бяха много по-добри и стегнати поне имаше адекватност ...
сега положението е - когато доброто не прави нищо - злото е навсякъде - този форум е хаос.
Aaa не лошо беше - имаше полицейски час и никаква демокрация :shoot:
Напротив....
Имаше модериране градено с години.Навсякъде се работи така.
Има смисъл да има модератори, ама модераторите трябва да имат смислена концепция.
Кой измисли тоя начин на модериране не ми стана ясно, ама сгреши тотално!
Напротив....
Не разбра иронията :pokey:
За модерирането си прав .
Модерирам и на други места и знам как е .
Но най-важното в един мод екип е отборната игра .
Последния отбор модератори си тръгнаха по собствена воля предвид перспективата която се очертаваше :photo:
В случая работа в екип няма - има екип разделен от междуособици и интриги .
Не разбра иронията :pokey:
Разбрах я бре, ама нали трабваше да се закача за нещо за да помрънкам. :evil:
Тая тема е толкова напразна, че..... А може да се говори много по нея.
nightroller
11-03-2012, 21:34
Връщам първото мнение като особено показателно и смислено - това е идеята.
old alfist
11-03-2012, 22:16
Седем страници писане и накрая пак я докарахме до първото мнение - май ще се завъртим в порочен кръг без изход.
nightroller
11-03-2012, 22:25
Седем страници писане и накрая пак я докарахме до първото мнение - май ще се завъртим в порочен кръг без изход.
в случая изхода най-малко от нас зависи.
Здравеите колеги модератори!
Имам и аз един въпрос към вас.Има ли вариант да си изтрия регистрацията и ника от форума,но с това и да се изтрият всички теми,мнения и снимки поствани от мен,все едно никога не съм бил потребител?
nightroller
11-03-2012, 22:38
Здравеите колеги модератори!
Имам и аз един въпрос към вас.Има ли вариант да си изтрия регистрацията и ника от форума,но с това и да се изтрият всички теми,мнения и снимки поствани от мен,все едно никога не съм бил потребител?
в този форум това не е възможно.
в някой форуми може да си изтриеш ника но постовете остават - няма как.
отговарям ти пряко и буквално, извинявай ако си заложил нещо друго като смисъл в поста си.
nicola 59
11-03-2012, 23:35
Колеги имам предложение ,понеже темата е да се сподели и предложи ,аз питам защо модераторите не се избират с анкета от потребителите.Ето в случая раздел Общи приказки няма модератор и трее се сложи един.Защо не се види кои иска да е модератор ,понеже потребителите няма как да предложат,понеже може да предложат някои кадето не иска да бъде или няма възможност.Колегите които искат да бъдат се индикират в дадена тема прави се анкета с никовете и потребителите гласуват.При положение ,че болшенството с избрали ,човек които според тях е грамотен ,после и същото това болшинство би трябвало да са доволни.Мрънкане винаги ще има ма ще мрънка по малката част от потребителите.А като се слагат произволни модератори после мрънкат почти всички.
nightroller
11-03-2012, 23:48
Колеги имам предложение ,понеже темата е да се сподели и предложи ,аз питам защо модераторите не се избират с анкета от потребителите.Ето в случая раздел Общи приказки няма модератор и трее се сложи един.Защо не се види кои иска да е модератор ,понеже потребителите няма как да предложат,понеже може да предложат някои кадето не иска да бъде или няма възможност.Колегите които искат да бъдат се индикират в дадена тема прави се анкета с никовете и потребителите гласуват.При положение ,че болшенството с избрали ,човек които според тях е грамотен ,после и същото това болшинство би трябвало да са доволни.Мрънкане винаги ще има ма ще мрънка по малката част от потребителите.А като се слагат произволни модератори после мрънкат почти всички.
изивнявай, ти в кое от писаното тука не вникна;) не го казвам с лошо.
този форум има към седем години предистория - отговори си сам защото твоето предложение е неприложимо.
Сега някой ако знае, да каже какъв ще е акциза за ракията тая година!
Иначе , Коле, това с гласуването за модовете е бош-лаф.
Все едно в казармата да си избираш старшинката.:shoot:
nicola 59
12-03-2012, 00:05
изивнявай, ти в кое от писаното тука не вникна;) не го казвам с лошо.
този форум има към седем години предистория - отговори си сам защото твоето предложение е неприложимо.
Значи сигурно някъде верно съм пропуснал нещо.
nightroller
12-03-2012, 00:08
като гледам тука в тоя форум скоро ще имаме бунт на Алфистите, както преди имаше бунт на рацерите и май ние Алфистите ще си имаме скрит раздел :)
alfatras
12-03-2012, 07:00
като гледам тука в тоя форум скоро ще имаме бунт на Алфистите, както преди имаше бунт на рацерите и май ние Алфистите ще си имаме скрит раздел :)
Вие гледайте да не стане като фиат форума преди години,когато беше на Митко-щот натам вървят работите!!!Я кажи ни ти Бобо,защо като си модератор с другия си ник,влизаш с тоя?!Светни нас простосмъртните кво става и за кво иде реч?:calc:
Susscrofa
12-03-2012, 08:06
Вие гледайте да не стане като фиат форума преди години,когато беше на Митко-щот натам вървят работите!!!Я кажи ни ти Бобо,защо като си модератор с другия си ник,влизаш с тоя?!Светни нас простосмъртните кво става и за кво иде реч?:calc:
Поздравления за въпроса, а отговорът е следния:
Това са милиционери, които сега се държат като бандити, с което искат да покажат, че без тях всичко рухва.
Това е елементарен похват за хора с тяхното мислене.
Те умеят да пакостят, защото знаят доста тайни игрички и похвати и един от тях е равен на десет обикновенни потребителя, откъм правене на поразии.
Защо ли тази картинка ми е добре позната от настоящата ни българска действителност.:)
Поздравления за въпроса, а отговорът е следния:
Това са милиционери, които сега се държат като бандити, с което искат да покажат, че без тях всичко рухва.
Това е елементарен похват за хора с тяхното мислене.
Те умеят да пакостят, защото знаят доста тайни игрички и похвати и един от тях е равен на десет обикновенни потребителя, откъм правене на поразии.
Защо ли тази картинка ми е добре позната от настоящата ни българска действителност.:)Прочете ли изобщо темата!?Схвана ли й смисъла?
Твоята лична война с бившите модератори не вълнува никой!
И не схвана ли, че хората недоволстват от такива като теб?
Прочете ли изобщо темата!?Схвана ли й смисъла?
Твоята лична война с бившите модератори не вълнува никой!
И не схвана ли, че хората недоволстват от такива като теб?
ето това е !!!:smoke:
доста простотиии изписа грую тук !па в Общите а не говорим!!
Alfa User
12-03-2012, 10:30
Ей ся глей ква война ще започне за туй кой е по-алфист ...
Темата не е насочена към модовете, а към управата, която реши да направи промените по този начин, и докара форума до тук ...
Сигурен съм, че не само аз съм им писал тогава каква съдба очаква форума, но какво от това ???
Преди имало било полицейщина ... аз не бих го нарекъл така, а и във всеки добър форум има ред и някакъв контрол. Темите трябва да се чистят, спамовете трябва да се изтриват, потребителите трябва да се подсещат за правилата от време на време - но все на някой това пречеше...
Както се казва, да ви е честита сега свободията !!!
Съвсем отделен е въпроса какво може да се направи вече за този загиващ форум ... но да го мислят шефчетата.
nicola 59
12-03-2012, 12:00
Ей ся глей ква война ще започне за туй кой е по-алфист ...
Темата не е насочена към модовете, а към управата, която реши да направи промените по този начин, и докара форума до тук ...
Сигурен съм, че не само аз съм им писал тогава каква съдба очаква форума, но какво от това ???
Преди имало било полицейщина ... аз не бих го нарекъл така, а и във всеки добър форум има ред и някакъв контрол. Темите трябва да се чистят, спамовете трябва да се изтриват, потребителите трябва да се подсещат за правилата от време на време - но все на някой това пречеше...
Както се казва, да ви е честита сега свободията !!!
Съвсем отделен е въпроса какво може да се направи вече за този загиващ форум ... но да го мислят шефчетата.
Както и да е било преди ,сега е много по добре ,аз съм малко време потребител тука и незнам как е било преди повече години ,ма когато се регистрирах преди около година и половина имаше модератори от рода на ,,всяко гърне похлупак,,и сега като ги няма е сто пъти по добре.Не ме разбирай погрешно колега нямам предвид тебе ,ти си водеше раздела добре ,малко прекалено строго ,ма в общи линии добре,За каквото съм те попитал на лични си ми обърнал внимание и си опитал да ми помогнеш,имам предвид Прооф или там как му беше ника дето нямаше място кадето да не пише и да ръси мозък,и някои други като него.Потребителите не ми пречат понеже аз съм преценил за мене ,кои ме интересува и кои не и чета постовете само на тези които знам ,че пишат смислено,та било в общи приказки или в техническите раздели.Единственото което не ми харесва е това ,че преди и сега е така се трият постове и теми без да ти се обясни поне защо,и каде е причината,за това.
nightroller
12-03-2012, 12:24
Алфатрасче, ника ми като мод беше блокиран - сменена му е паролата от админите и не мога (и не искам) да влизам там - положението е тъпо и не зависи от мен. :rip:
Susscrofa
12-03-2012, 12:33
Алфатрасче, ника ми като мод беше блокиран - сменена му е паролата от админите и не мога (и не искам) да влизам там - положението е тъпо и не зависи от мен. :rip:
Интересно каква е причината да направят това?
Почти ми се насълзиха очите, Бобенце.:small_cry:
alfatras
12-03-2012, 14:41
Найтролерче да фанете да се стегнете всички тука ли,че заприличахме на детска градина!
nightroller
12-03-2012, 16:03
Найтролерче да фанете да се стегнете всички тука ли,че заприличахме на детска градина!
не можем баце Алфи - блокирани сме :):rip:
Нещо не ми отговорихте за акциза:calc:
:offtopic:
Спамери - не цапайте темата ей ...
Спамери - не цапайте темата ей ...
той човека съвсем друг начин искаше да го разберат бре!!;))
и аз съм писъл за колеги какво ли не , и съм мислил какво ли не!
ма както казва той като седнете на една маса !,като се опознаете добре
м друга бира си е даго...ъ
то е ясно винаги ще има на които няма да се хареса това или онова то е ясно!!
и както казва колегата алфатрас трябва да се спре това ,че ставаме смешни вече!!
аааа наздраве!!.... пустиняци!;)
отговарям на теб, тъй като ти си повдигнал темата - предполагам че и на останалите въпросите са все в тоя дух ...
това, което се случва с теб "Бях редовен читател и ПОчитател на форума, но сега вече ме е гнус от него..." не е нещо ново, нито зависи чак толкова от състоянието на форума
просто в началото всичко ти е било ново и непознато, съответно предполагам интересно - най вече в техническите раздели
след това новото съдържание там се е изчерпило, което е неизбежно - човек си чете за неговата кола, общо за алфите, хвърли някой поглед на другите в разделите - но няма как да се задълбочи там ... и какво му остава ?
влиза - отваря си раздел 156 - нищо ново, отваря "относно алфа ромео" и там нищо ново ...
къде аджеба има нови теми ? в "общи приказки" ... ахаа... а там пък се пишат глупости ...
това се случва с всеки - включително с мен самия
аз не виждам това как може да се промени. да орежем общите приказки ? ама защо, когато някои потребители се забавляват там ? на нас не ни харесва, ами просто точно там не четем
аз самия точно това правя, като няма нищо за четене, излизам от форума, а не чета Общи приказки и подразделите им (което би ме издразнило) - не е нито толкова страшно, нито болка за умиране
с това се надявам да съм отговорил и на други потребители, на спамещите на общо основание нищо ново не мога да добавя:)
spe4elist
12-03-2012, 20:40
.......................
просто в началото всичко ти е било ново и непознато, съответно предполагам интересно - най вече в техническите раздели
след това новото съдържание там се е изчерпило, което е неизбежно - човек си чете за неговата кола, общо за алфите, хвърли някой поглед на другите в разделите - но няма как да се задълбочи там ... и какво му остава ?
влиза - отваря си раздел 156 - нищо ново, отваря "относно алфа ромео" и там нищо ново ...
къде аджеба има нови теми ? в "общи приказки" ... ахаа... а там пък се пишат глупости ...
аз не виждам това как може да се промени. да орежем общите приказки ? ама защо, когато някои потребители се забавляват там ? на нас не ни харесва, ами просто точно там не четем
............................
:)
Вальо, приятелю!
След като се е стигнало до там, ами просто заключете техническите раздели, оставете малко каталожна информацийка за новобранците и линкове към избрани сервизи. И всичкото това - го забийте в дъното на страницата. А най-отгоре - може да подредите в отделни раздели спам; хумор и забава; нощна разтуха; блатни историйки и т.н. "За да може хората лесно да направят правилния избор" - както се казваше в една реклама ...
Така организиран, форума даже няма да има и нужда от модератори - що да юркате хора, които и без друго след това ще бъдат оплюти от потребителите ...
Също така може да помислите да смените и името на форума, щото той и без друго няма нищо общо с Клуба, доколкото ми е известно...
Ето Ви едно конструктивно предложение!
Вальо, приятелю!
След като се е стигнало до там, ами просто заключете техническите раздели, оставете малко каталожна информацийка за новобранците и линкове към избрани сервизи. И всичкото това - го забийте в дъното на страницата. А най-отгоре - може да подредите в отделни раздели спам; хумор и забава; нощна разтуха; блатни историйки и т.н. "За да може хората лесно да направят правилния избор" - както се казваше в една реклама ...
Така организиран, форума даже няма да има и нужда от модератори - що да юркате хора, които и без друго след това ще бъдат оплюти от потребителите ...
Също така може да помислите да смените и името на форума, щото той и без друго няма нищо общо с Клуба, доколкото ми е известно...
:th_up:
Peter_63
12-03-2012, 23:11
...
Здравей
Благодаря ти за отговора. Наистина оценявам факта, че се включи. :thumbup: Защото като един от собствениците на форума (ако съм разбрал правилно) можеше напълно спокойно да игнорираш мнението на един обикновен потребител какъвто съм аз, както и да игнорираш цялата тема и мненията на останалите, които се включиха. Взел си решение да отговориш, което е достойно за адмирации :thumbup:
Обаче по съдържанието на отговора ти разбирам, че сме на коренно противоположни позиции за състоянието на форума и причините за това. Моето мнение беше, че форумът изисква нова политика и оттам - съответни усилия за промяна, докато ти отстояваш мнението, че проблемът е лично в мен и в промяната на начина, по който възприемам форума в течение на годините. Един вид, всичко толкова ми е познато, че ме отегчава и нищо интересно не намирам. Работата е там, че ако бях отегчен, просто щях да спра да влизам. А аз продължавам да влизам, явно все още имам някаква потребност, помисли за това.
Между другото смятам, че психологичният анализ, който си направил относно причините на недоволството ми от форума е изключително добър. Обаче колкото добър, толкова и неверен. Предположенията, които правиш са неверни, защото изхождаш от погрешни данни. Всъщност как можеш да знаеш какво ме кара да влизам във форума, какви потребности имам тук, какво чета тук и какво си мисля и чувствам докато съм форума, без да си изпил каса бира с мен? :) Когато човек няма достатъчно данни за мотивите, мислите и чувствата на други хора, той обикновено проецира собствените си мотиви, мисли и чувста. Това личи оттук, цитирам:
... къде аджеба има нови теми ? в "общи приказки" ... ахаа... а там пък се пишат глупости ...
аз не виждам това как може да се промени. ...
Този цитат показва, че това се случва с теб, но как можеш да си сигурен, че се случва с всички. Това е собствено твое преживяване, но как можеш да знаеш, че е и мое преживяване или преживяване на всички останали недоволстващи потребители. (Извинявай за тези думи, защото влязох в личното ти пространство. Но съм сигурен, че можеш да го преглътнеш :) )
Този същият цитат отговаря също на чуденето на един от хората, писали в темата:
... Засега водят политика на мълчание и ненамесване (неразбираемо за мен, предвид по-ранното им активно участие), ...
(Колега bager извинявам ти се че те намесвам като те цитирам)
Изглежда, че мълчанието и ненамесването ви е поради факта, че не намирате проблем в управлението и състоянието на форума.
Този цитат отговаря и на една моя по-раншна реплика:
Темата има смисъл само в случай, че вие като админи и модове смятате, че форумът не е ок. Ако смятате, че форумът е ок темата е безсмислена и можете да я заключите или изтриете...
Т.е. твоят отговор е, че форумът е ок.
Надявам се, че не съм интерпретирал правилно отговора ти. Ако е така, напиши няколко реда, че иначе напразно ще продължаваме да се бъхтим да пишем тук.
ПП. Независимо от отговора ти, предложението ми за каса бира остава, като имам път към София :)
Никой не ме разбира:heavy_cry::drinking:
Само тоя пустиняк, Токича!
Аз ги питам за акциза, защото от другия понеделник ще варя ракия на форумния казан, те се оплакват от липса на бирник!
Нема угодия!
Едит:
Вместо да се тюхкате и вайкате на чужди гробища, нека всеки си погледне неговата мутра в огледалото.
Дайте да направим всеки каквото може, според възможностите си.
Нека се стремим да пишем грамотно, да се уважаваме, да имаме толерантност и там някъде в средата ще намерим пътя.
Спамерите, кретените и дразнителите да ги ограничим.
Как!?
Много просто!
Да убием простака с мълчание!
Няма защо да чакаме някой друг да го прави!
old alfist
12-03-2012, 23:56
Ядрото на този форум е техническите раздели и взаимоотношенията в тях и твърденията, че са изчерпани са смешни, защото техниката се развива и не винаги могат да се обхванат различните случаи на проблеми.
Там трябва да се концентрират усилията на собственици и модератори, но имам съмнения, че не им е изгодно на собствениците, феновете да са технически грамотни, за да могат да се хвърлят безкритично към толерираните от форума фирми - не знам отношенията им дали са безкористни или комерсиални.
Новите колеги не винаги могат да намерат старите теми с ценна информация, но струва ми се, че не е случайно това да се намират трудно.
Ядрото на този форум е техническите раздели и взаимоотношенията в тях и твърденията, че са изчерпани са смешни, защото техниката се развива и не винаги могат да се обхванат различните случаи на проблеми.
Там трябва да се концентрират усилията на собственици и модератори, но имам съмнения, че не им е изгодно на собствениците, феновете да са технически грамотни, за да могат да се хвърлят безкритично към толерираните от форума фирми - не знам отношенията им дали са безкористни или комерсиални.
Новите колеги не винаги могат да намерат старите теми с ценна информация, но струва ми се, че не е случайно това да се намират трудно.
да, тва е щото сме партия със сервизите, разбира се;)
а Елвис е жив, и евреите са виновни за всичко....
тази тема ще бъде разфасована като градивната част ще бъде отделена, с цел бъдеща дискусия
останалите теории на конспирацията и спомени от полицейското минало ще бъдат оставени само за справка:)
---------- Post added 13-03-2012 at 00:04 ---------- Previous post was 12-03-2012 at 23:58 ----------
Никой не ме разбира:heavy_cry::drinking:
....
Вместо да се тюхкате и вайкате на чужди гробища, нека всеки си погледне неговата мутра в огледалото.
Дайте да направим всеки каквото може, според възможностите си.
Нека се стремим да пишем грамотно, да се уважаваме, да имаме толерантност и там някъде в средата ще намерим пътя.
Спамерите, кретените и дразнителите да ги ограничим.
Как!?
Много просто!
Да убием простака с мълчание!
Няма защо да чакаме някой друг да го прави!
не е верно, разбран си:) и наздраве :wein:
принципа laissez-faire ми е любим, и си мисля че би могло да се ползва успешно и тук - и от позиция на опита мога да го кажа
но пусто тва си е според мен национална черта, искаме се някой да се меси активно, да се навира, да прави да струва .... вместо всички заедно да се държим нормално, и да ни е приятно тук ...
old alfist
13-03-2012, 00:16
вместо всички заедно да се държим нормално, и да ни е приятно тук ...
Всички искаме да се държим нормално, но вашата работа е да усещате ненормалността и пак подчертавам, особенно в техническите раздели.
принципа laissez-faire ми е любим, и си мисля че би могло да се ползва успешно и тук - и от позиция на опита мога да го кажа
А от позицията на моят опит по формите мога да кажа само
Амин
nightroller
13-03-2012, 00:40
А от позицията на моят опит по формите мога да кажа само
Амин
Вальо използва клишета за да ги пусне тука - имам любим афоризъм "ако искаш думите ти да станат "крилати" не ги пускай на вятъра" :) Вальо :)
имам апел към админите - моля, включете към UCP-то на всеки юзър опция "раздели, които да не виждам" и всичко ще си дойде на ... не баш на мястото ама ;):Lkingsmiley:
баааси колко хубаво е да си видя истинския ник :):):)
Вальо, арогантността , безхаберието, прикрито с приятелство не води до нищо добро :) това го казвам аз от моя опит - знам, че няма да ме разбереш но все пак - стей уит ми :):)
Бояне
Опцията си я има като плъгин
Говорил съм с Валери за това когато питаше кой какво иска да вижда но не съвпадала с концепция за форума .
nightroller
13-03-2012, 00:51
Бояне
Опцията си я има като плъгин
Говорил съм с Валери за това когато питаше кой какво иска да вижда но не съвпадала с концепция за форума .
ами аз по заобиколен начин се опитвам да обясня на Вальо това, което му обясняваш ти - понеже знам, че обича загадките и не умее да се вслушва затва му го поднасям като "капан за маймуни" - всичко е ОК ;)
Обаче се мисля длъжен да обясня - значи ние тука дето ревем и рием някой замисли ли се защо го правим ? заради влияние - таковал съм го и влиянието, заради известност ? аз си я имам, заради популизъм или бизнес интереси? ми не :):) Правим го защото сме част от идеята на АР и тъй като това е единственото място където сме се събрали по тази линия няма как като виждаме че се съсипва да останем равнодушни ... Вальо :)
Има една марка Ланча тя направи модел капа - много консервативна никой не я купуваше, след тва Ланча реши да направи нов модел за да поправи грешката си и направиха Тезис - толкова различна от Капа че изби рибата - пак никой не я купуваше... лашкането от крайност в крайност няма да породи нищо освен вълнение а в този пресъхнал басайн в който плаваме ние не е вълнение ами пляскане на сухо по дъното :):) - Вальо :)
Вальо, приятелю!
ша са сетите.... както се казва - интереса клати феса , а администраторите се правят на приятно разсеяни.
Не мога да разбера, каква е тая щраусова психология.
Не искам да виждам даден раздел!
Ами като не искаш, не го отваряй.
Аз лично съм любопитен и искам да виждам всички раздели.
В тунинг раздела няма какво толкова да научат от мене, освен някоя простотия, но аз пък там и не пиша.
Виж искам да чета, та да не мухлясвам, ама хората са си го скрили сериозния раздел.
Това за мене също е неприемливо, защото си е директна дискриминация.
Форума има доста опции за спамене по групи, но там се влиза по един път в година.
Не мога да разбера, каква е тая щраусова психология.
Не искам да виждам даден раздел!
Ами като не искаш, не го отваряй.
Аз лично съм любопитен и искам да виждам всички раздели.
В тунинг раздела няма какво толкова да научат от мене, освен някоя простотия, но аз пък там и не пиша.
Виж искам да чета, та да не мухлясвам, ама хората са си го скрили сериозния раздел.
Това за мене също е неприемливо, защото си е директна дискриминация.
Форума има доста опции за спамене по групи, но там се влиза по един път в година.
дай да направим един разбор на регистрираните потребители във форума.
1-да речем едно 60-80 % и 90 да ги кажеш няма да сбъркаш, потребители които влизат само когато имат технически проблем и после си карат живота.
2-които влизат редовно, основно четат или пишат в техническите раздели, мероприятия,кой от каквото му е интересно и подобни - наречи ги фенове
3-комерсиално свързаните- продаващи автомобили,авточасти,автосервизи, автомонтьори, моргаджии и други
4-комплексари които се въртят 24/7 само в общи приказки и подразделите му но не пропускат да ръсят простотии и в другите раздели.
на един автофорум би му подхождало да се стреми към 1 и 2-ра група, като за целта би имал стандартни правила и хора следящи спазването им.
липсата на адекватни решения очевидно би наклонила везните в полза на 3 и 4 :D
е, питам аз, тоя форум какви потребители си търси. изглежда въпроса ми е риторичен :D
Нещо не ми отговорихте за акциза:calc:Не е ли 2,20лв. на литър?
2,20лв. до 30 литра и 4,40лв. за всеки литър отгоре.Май нещо такова беше.
Защо питаш?Да не си решил да плащаш?
Купи си едно казанче и не се занимавай с глупости!:drinking:
dimitar_vd62
13-03-2012, 20:28
Абе казах аз че във форума трябва да се влиза с измита кола и изгладен костюм, а... и с десертация поне по клатене на оборотите на туинспарковете.
Блатото и да го закрият, самото съществуване на тези хора ще дразни.И отделен форум да си направим и там ще сме трън в очите.Не може да караш Алфа и да си веселяк.
old alfist
13-03-2012, 21:15
Абе казах аз че във форума трябва да се влиза с измита кола и изгладен костюм, а... и с десертация поне по клатене на оборотите на туинспарковете.
Блатото и да го закрият, самото съществуване на тези хора ще дразни.И отделен форум да си направим и там ще сме трън в очите.Не може да караш Алфа и да си веселяк.
Димитре, ако можеш разграничи Блатото и забавната част на форума от сериозната - хубаво е и да ги има и двете.
Димитре, ако можеш разграничи Блатото и забавната част на форума от сериозната - хубаво е и да ги има и двете.
Фного си праФ Олди,ама де е сериозната част??????
И стига с това Блато,мамка му и на блатото,5-6 човека си киснем и си пишем там,ама поне не си бъркаме по дупките.
Осмелявам се да кажа,че Блатото е един от най-читавите раздели,поне всички там се придържаме към целта на раздела.
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
4-комплексари които се въртят 24/7 само в общи приказки и подразделите му но не пропускат да ръсят простотии и в другите раздели.
Не гледай треската в окото на другия,когато не виждаш гредата в своето.......
п.п.Всяко изречение започва с голяма-главна буква.
old alfist
13-03-2012, 22:41
Е, ми точно това е болката, защото се допусна в сериозната част да се ръсят безотговорни мнения с важен тон.
Е, ми точно това е болката, защото се допусна в сериозната част да се ръсят безотговорни мнения с важен тон.
Защото нямаме никаква култура,имаме криво разбиране за свободата,аз мога да пиша 24 часа в денонощието глупости,но никога на неподходящо за целта место.
old alfist
13-03-2012, 22:56
Защото нямаме никаква култура,имаме криво разбиране за свободата,аз мога да пиша 24 часа в денонощието глупости,но никога на неподходящо за целта место.
Когато няма култура ценното трябва да се брани от тези които им е работа или отговорност - не всички са културни, но се предполага, че собствениците са.
Когато няма култура ценното трябва да се брани от тези които им е работа или отговорност - не всички са културни, но се предполага, че собствениците са.
Едно време имаше ред,сега има Ред Хот Чили Пепърс..........
Та мисълта ми е,че преди доста хора се оплакваха от контрола,а сега от липсата на такъв,май не може да ни се угоди,за да няма контрол трябва да има съзнание,в момента липсва и контрола и съзнанието,но ако се въведе контрол пак ще има сума негодуващи............
Златната среда не съществува поне в моите представи при липсата на съзнание и култура.
Толкова ли е трудно всеки да чете и пише там,където има интерес да чете и да пише,но казвайки пише имам в предвид да пише,когато има какво да напише,нещо смислено а не просто да пише за спорта.
old alfist
14-03-2012, 00:27
Едно време имаше ред,сега има Ред Хот Чили Пепърс..........
Та мисълта ми е,че преди доста хора се оплакваха от контрола,а сега от липсата на такъв,май не може да ни се угоди,за да няма контрол трябва да има съзнание,в момента липсва и контрола и съзнанието,но ако се въведе контрол пак ще има сума негодуващи............
Златната среда не съществува поне в моите представи при липсата на съзнание и култура.
Толкова ли е трудно всеки да чете и пише там,където има интерес да чете и да пише,но казвайки пише имам в предвид да пише,когато има какво да напише,нещо смислено а не просто да пише за спорта.
Има резон в това което пишеш - наистина, на който му изнася да пише, ако ли пък не - да прави какво иска или четейки да отбира от написаното.
Кайо, от блатото се очакваше да събере всички спамери и да стане форумната клоака.
Вместо това стана "Хайд парк" На форума.
Мнозина не го разбраха и побързаха да се разграничат от него, точно като дърти моми, дето много държат за морала на другите, но с удоволствие четат клозетната поезия, стига да е тайничко.
Проблема в техническите е, че модовете там не си сядат на задниците и да обработват темите.
Аз от 54 страници, все правилни неща, съм ги редуцирал до 7-8.
Питали са ме, защо съм им изтрил постовете, след като са си съвсем наред, но след като им обясня, че става въпрос да редуцираме темата, та да могат тия, които търсят нещо, наистина да го намерят, а не да четат 155 стараници умозаключения, всички са ме разбирали.
Ето това дразни, а не спамерите.
Те тук са толкова малко и спама е толкова рядък, че просто не си заслужава да се коментира.
Проблема е, че всеки се мисли за уникален и велик и всяко мнение, което се различава от неговото, по презумпция е спам.
Я се поотпуснете малко!
Сипете си по едно питие, подхванете любимата за дупето и гледайте по-бодро на света!
Я се поотпуснете малко!
Сипете си по едно питие, подхванете любимата за дупето и гледайте по-бодро на света!
Май рядко ги правят тези неща та за това са нервни........
Бе аз и друг път съм го казвал ,,На крив кур и космите му пречат".
За техническите теми си прав,трябва да се отсява само най-важното и полезното,то и на мен ми са се зъбели.....,,Ползвай търсачката", ,,Има тема по този въпрос",е ако де има,ама 100 и кусур страници врели-некипели лесно ли се четат......
Май рядко ги правят тези неща та за това са нервни........
Бе аз и друг път съм го казвал ,,На крив кур и космите му пречат".
За техническите теми си прав,трябва да се отсява само най-важното и полезното,то и на мен ми са се зъбели.....,,Ползвай търсачката", ,,Има тема по този въпрос",е ако де има,ама 100 и кусур страници врели-некипели лесно ли се четат......
Ето за това, аз не смятам, че форума е натрупал огромен масив от знания.
Правилното е: има натрупана много плява и се чака някой да отсее зърното.
Иначе по-голямо безсилие от:" ползвай търсачката" няма!
И стига с това Блато,мамка му и на блатото,5-6 човека си киснем и си пишем там,ама поне не си бъркаме по дупките.
Осмелявам се да кажа,че Блатото е един от най-читавите раздели,поне всички там се придържаме към целта на раздела.
---------- Post added at 22:24 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
Не гледай треската в окото на другия,когато не виждаш гредата в своето.......
п.п.Всяко изречение започва с голяма-главна буква.
изфинявай ако съм те обидил :D
Ето за това, аз не смятам, че форума е натрупал огромен масив от знания.
Правилното е: има натрупана много плява и се чака някой да отсее зърното.
Иначе по-голямо безсилие от:" ползвай търсачката" няма!
тая търсачка винаги е искала минимум 3 символа за да търси, което автоматично означава че не можеш да и задаваш неща като "алфа 33" "алфа 75" "алфа 90" и други.... :butt:
да ви питам, кефи ли ви на въпроси в техническите да се получават отговори "ела в тоя сервиз тел. ......" щото натам отиват нещата :D
изфинявай ако съм те обидил :D
Не си ме и не можеш да ме обидиш,не съм дребнав за да се засягам особено от хора,които не познавам и не ме познават.;)
nicola 59
15-03-2012, 21:56
Вече го обясниха в другата тема
Поразбутвам тема, която май почва да хваща прах (а това, като гледам, в случая е добре дошло), но имам въпрос към модовете. Не разбрах на базата на какво прегрешение беше заключена темата ми (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71509) с предложение да се направи обща поръчка на стелки от иБей магазин в Германия? Исках да съм полезен (както и когато предложих да се пуснат за групова изработка калъфи (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71304) за ключове), но явно съм успял да стъпя върху нечии пръсти. Или това, или в този форум въпросът с търговийките и печалбарщината е наболял дотолкова, че вече се оказва трудно разграничението между реклама и колегиалната взаимопомощ.
Което е напълно разбираемо. Затова и не отправям критики; Решили - заключили. Нямаше обаче да е зле да има два реда уточнение точно какъв е проблема.
thecleaner
01-06-2012, 19:05
Поразбутвам тема, която май почва да хваща прах (а това, като гледам, в случая е добре дошло), но имам въпрос към модовете. Не разбрах на базата на какво прегрешение беше заключена темата ми (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71509) с предложение да се направи обща поръчка на стелки от иБей магазин в Германия? Исках да съм полезен (както и когато предложих да се пуснат за групова изработка калъфи (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71304) за ключове), но явно съм успял да стъпя върху нечии пръсти. Или това, или в този форум въпросът с търговийките и печалбарщината е наболял дотолкова, че вече се оказва трудно разграничението между реклама и колегиалната взаимопомощ.
Което е напълно разбираемо. Затова и не отправям критики; Решили - заключили. Нямаше обаче да е зле да има два реда уточнение точно какъв е проблема.
Темата ти се превърна в говорилня и то в Общия технически раздел. За 2 дни се предложиха сума ти варианти кой от кой далеч от темата. В груповите поръчки винаги има някакъв комерс и смятам че темата е за заключване.
Съжалявам, но не мога да се съглася - за мен фактът, че темата се е превърнала в говорилня, сочи, че има нужда от намеса на модератор с цел "напомняне" на целта на обсъжданата тема или евентуално почистване / изтриване на ненужни коментари и реклами - а не с директно заключване без даже да се предостави какъвто и да бил коментар. Очевидно е, че офертата е пусната с конкретна идея, а не за да обслужва нечии интереси. Не се наемам да коментирам дефиницията на "комерс" (?) в случая, но след като изрично съм обяснил, че нито се занимавам с това, нито имам намерение да разпращам из България някакви стелки, надали целта ми е да печеля жълти стотинки от групови доставки, нито да печеля клиенти за ибейски магазини от Бундесрепублик Дойчланд.
Но както и да е - явно наблюдението ми по-горе е било правилно и разграничението между скрити рекламки на продавачи/ майстори и груповото използване на преференции тук се оказва трудничко. Лошо няма - ше си поръчвам сам. Благодаря все пак за коментара.
thecleaner
02-06-2012, 00:37
Съжалявам, но не мога да се съглася - за мен фактът, че темата се е превърнала в говорилня, сочи, че има нужда от намеса на модератор с цел "напомняне" на целта на обсъжданата тема или евентуално почистване / изтриване на ненужни коментари и реклами - а не с директно заключване без даже да се предостави какъвто и да бил коментар. Очевидно е, че офертата е пусната с конкретна идея, а не за да обслужва нечии интереси. Не се наемам да коментирам дефиницията на "комерс" (?) в случая, но след като изрично съм обяснил, че нито се занимавам с това, нито имам намерение да разпращам из България някакви стелки, надали целта ми е да печеля жълти стотинки от групови доставки, нито да печеля клиенти за ибейски магазини от Бундесрепублик Дойчланд.
Но както и да е - явно наблюдението ми по-горе е било правилно и разграничението между скрити рекламки на продавачи/ майстори и груповото използване на преференции тук се оказва трудничко. Лошо няма - ше си поръчвам сам. Благодаря все пак за коментара.
Не съм длъжен да ти отговоря, но ще го направя. Съмнителен е факта че потребител от няма и месец регистриран, пуска подобен род тема : "да спестим 5лв., на фона на дадени 80лв., за нещо което струва 40лв., и го правя защото съм много готин и без една стотинка". Малко се обезмисля спестяването на 5те лв., на фона на обикаляне, организации, телефонни разговори и т.н. Моля да не ми отговаряш, въпроса е приключен и правя исключение, че въобще влизам в дискусия с теб.
ОК, пий една бира и спокойно. Ясно е, че из тия ширини се води некво уникално модване, но молиш не молиш - аз пак ще си отговоря; даже да ми е последният пост в тоя форум. Някакси ми е криво, че щом не търся решение тип "Абе как да си направя/ поправя сам, ама ако може с плюнка и за 5 стотинки", ме гледат като тръба, а когато предложих нещо, се явих моментално търгашин.
Успоредно с това, очевидно цялата идея за "взаимополезност" в случая убягва на редица хора. Пак казвам - лошо няма; нищо, че цялата история е крайно неадекватна и кара човек да се чувства всичко друго, но не и "добре дошъл" - ама тва с обясненията дали да отговарям или не и какво висше благоволение е да бъда удостоен с коментар ме кара да се питам дали тук съм попаднал в трети клас или в строителни войски. Не ми се занимава с което и да е от тия двете, така че със здраве и приятен уикенд!
П.П.: А за стелките - другарят шваба ми обясни, че се изработвали ръчно, тоест трябва да чакам поне месец от момента на пускане на заявка за изработката (сигурно щеше да бъде и повече, ако бях заявил повече бройки) плюс седмица-две за доставка. Очевидно, нямам намерение да чакам сума време за едни стелки, така че благодаря на колегите, предложили алтернативни решения - ще се възползвам. В края на краищата, очевидно е била обречена тая поръчка :D
Не съм писъл и не чета форума много отдавна,но мисля, че темата ти е заключена напълно основателно.Дори се чудя на мод.защо ти е отговарял толкова обстоятелственно.
Аз само да вметна, че ръчно изработени стелки просто не съм виждал и то от Германия, това са някакви пълни локуми
Аз само да вметна, че ръчно изработени стелки просто не съм виждал и то от Германия, това са някакви пълни локуми
ръчно, ръчно.... едва ли. вероятно дава заявка към производителя за цвета на канта и картинката. оттам сигурно се получава забавянето и по-високата цена.
иначе всеки шивач може да сложи цветни кантове на черни стелки и пак ще излезе значително по-евтино.
надписи върху текстил се правят в рекламните агенции. проблема е че в един момент ще се изтъркат и ще стоят гадно. другото на въпросните от ибей е че просто не се вижда материалите какви са.
E така е.Ръчно, неръчно все тая, стига да ти харесват
Защо се допускат теми ,особено в раздела купува/продава, с толкова правописни грешки още в заглавията...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72479.....има още десетки такива.
Защо се допускат теми ,особено в раздела купува/продава, с толкова правописни грешки още в заглавията...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72479.....има още десетки такива.
Ще ме скапеш, бе Адаш!:rotfl:
То и Тъжният се е хванал на въдицата.
Много отдавна не остана кой да следи за правописа.
Модове сме си само ние на собствените ни глупости!
Ще ме скапеш, бе Адаш!:rotfl:
То и Тъжният се е хванал на въдицата.
Много отдавна не остана кой да следи за правописа.
Модове сме си само ние на собствените ни глупости!
Добре де,нали темите се преглеждат предварително и тогава се пускат в "действие"........за какво ги преглеждат ....за въшки ли.....
Добре де,нали темите се преглеждат предварително и тогава се пускат в "действие"........за какво ги преглеждат ....за въшки ли.....
Колега, темите в раздел "Купува" НЕ се одобряват от модератор, а излизат директно.
Заглавието на всяка втора тема след пускането и се корегира защото е неинформативно за търсената стока.
Повечето заглавия са от сорта:
"Купувам" или "За 156" или дори и това в което си се огледал - "Купувам кутиика за ключ" нищо не пречеше да се добави за 156.
Има обаче обяви които умишлено оставям във вида в който са. Ако грешката е само в заглавието -да, ама тя си е цялата обява. Така си се виждаме колко сме стока.
NightRider
08-09-2012, 12:52
Tакаааа, значи това е моето мнение. Преди година назад имаше едни админи и модератори, които бяха превърнали този форум в собствен комерсиален сайт и се правеха на царе. И тук както навсякъде има и +, и -. Но за да са добре нещата трябва поне модераторите да са безпристрастни, а не като Thecleaner, който ако напишеш нещо хубаво за Scareface (а той заслужава само хубави отзиви), веднага следва предупреждение.
А затова бях баннът:
Наскоро се случи ето това в Екстрийм темата:
Originally Posted by Bobo http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1115918#post1115918)
Относно гореспоменатата 147 изобщо совите не са това което са ;-) Ако почна да пиша списъка ще бъде точно 3 страници! Колата дойде в сервиза с девойката която въобще не и беше ясно какво точно си е купила, с нея имаше и един господин който поне имаше някаква техническа грамотност и се разбирахме по лесно. Та колата нямаше нищо работещо в нея - като се почне от двата ключа които не работеха и единия ми беше даден на части счупен в пликче, и се свърши с неработещи скорости, счупен мотор, неработещи огледала,климатроник, неработещо CD с навигация и още хиляди проблеми. Обесних на хората че нямам никакво желание да правя тази кола защото ще им излезе колкото да си купят здрава, собственничката твърдеше че тази и харесвала и искала нея. Ремонтирахме какво ли не по колата и последно всичко работеше дори имаше и диск за навигацията, след 1-2 седмици след като бяха предупредени за мотора че ще се счупи, е той се счупи и вътре нямаше нито една здрава част (няколко пъти бяха правени опити за закрепяне на положението от предишни сервизи), беше поставен цял мотор от друга кола който е ревизиран преди 10 хиляди километра изцяло. Колата беше напълно изправна и след няколко седмици дойде отново с проблем в селеспийда, сменихме соленоида на съединителя, но по желание на клиента с цел да не се дават много пари се сложи втора употреба (до тук комуникирах с един мъж с който се разбирахме ) - след месец колата дойде с нов проблем в селеспийда оказа се счупена стоп машинка, сменихме я. Открихме че компютъра на селеспийда като загрее се побърква, вече говорех със собственичката, сменихме го с втора употреба отново и колата заработи след, няколко дни собственичката се обади отново с проблем и този път беше пак соленоида на съединителя просто си трябваше нов защото втората употреба не останаха читави, последва скарване със собственичката понеже няма никакво техническо виждане на нещата и така приключихме взаимоотношения. Това е всичко но колегите които са се захванали с тази кола ще раберат за какво става дума. Теча на масло не е от кутията а просто в последни опити да се спаси колата без да се купува соленоид му сменихме гумичките, а който е сменял знае как се улива колата ;-) Успех на всички и недейте да си гледате нещата само от своята камбанария не е коректно.
Абе знаех си аз - 147, селе, от морга, с части втора употреба. И сигурно преди 2001г., със стария проблемен комп на селето. Що си се навил изобщо да я правиш??? Знам, че си лудич, ама Еньо къде беше та не те върза здраво? Или пичката беше с деколте и къса пола, а? :big_love:(това с червено е моето)
Та с Бобо и всички около него се знаем добре и сме приятели. Мислите ли, че съм ги обидил или не съм писал по темата, макар и малко иронично? Или съм обидил колежката, купила си поредната измама и след това обвинила други заради своята некомпетентност?
Та ето този модератор май дава на сайта облика от преди промените. Май трябва да се поучи от Тони, или Камен666, ... или да се смени
Поздрави и без лоши чувства към никой
П.П. А никъде не видях да са наказани Mury, Oem, ... и други които ме наричаха как ли не, че и Мъри ми бил виждал жълтата книжка даже (ще падна от смях)
digitalundgrd
08-09-2012, 14:19
Правила за коментари на наказания и други възражения
--------------------------------------------------------------------------------
- Комуникацията с мод екипа и администраторите може да се извършва единствено и само на ЛС (Лично съобщение).
- Абсолютно е забранено обсъждането на модераторска работа, в който и да е от форумните раздели. Тук се включват обсъждането на предупреждения и наказания, изтрити или редактирани постове, изтрити, редактирани или заключени теми.
- Същото се отнася и за модераторите, забележки и коментари към потребителите се отправят на ЛС, с изключение на случаите, когато обръщението е към всички участници в дадена тема или раздел.
- В раздел "Относно форума" могат да се задават единствено въпроси относно одобряване на теми в Продава, както и конструктивни въпроси и предложения относно самия форум. Не са допустими теми засягащи мод и админ екипа, тяхната структура и състав.
- При възникване на конфликт между модератор и потребител той следва да се разреши на ЛС. Ако не бъде достигнат консенсус, потребителя може да се обърне отново на ЛС към глобален модератор (към момента - gigi, drigata, trustworthy)
Последна инстанция за разрешаване на спорове са администраторите на форума (Grigor, valjo)
* Моля спазвайте правилата и не забравяйте че това е форум, виртуално пространство за забаления и комункация и взаимопомощ. Носенето не и без това не малкото проблеми от реалния живот във форума не носи облекчение, а само допълнителни негативи.