PDA

View Full Version : Alfa 155

tiado
13-11-2006, 12:03
Що за курник е алфа 155,бях се навил да взимам такава алфа,но като прочетох малко от форума нещо се разколебавам.Много проблеми каточели създават тези автомобили.Като чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.Харесват ми много,но маи италянското си е за Италия!

yovi
13-11-2006, 12:40
Нормално е като четеш в даден форум, да останеш с такова впечатление. Тук се пише основно за проблеми. Абсолютно същото заключение би могъл да си извадиш за който и да е модел на която и да е марка, прочитайки писаното в съответния раздел.

bass
13-11-2006, 12:41
маи италянското си е за Италия!
Баш тъй. Не ти тряа тоз курник.

virusalfa
13-11-2006, 13:22
маи италянското си е за Италия!
Баш тъй. Не ти тряа тоз курник.По отношение дефицита и доставката на някои части и консумативи-колегата е прав,италианското си е за Италия!Тук основно се продават части-боклуци!

kris11
13-11-2006, 15:54
Като чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.!

Първо без обиди. Курници има и при Голфове,Пасати, Аудита ,Опели и т.н. зависи колко поддържана кола взимаш.
Моите смени на части не ги гледай колата е над 479 000 км все пак и мотора е фирия. На равно 225 км/ч по-съвсем леко надолнище 230 км.Варна Пловдив 3часа 40 мин. Както искаш така си го смятай.

като не ти харесва Алфа вземи си Ауди новите серии да видиш отде изгрява слънцето при смяна на ангренаж, колко за труд .

155 е стабилна на пътя с добре поцинковано купе освен , ако не налетиш на някоя блъскана. Върви много не гори повече от 1 Пасат. Деж Голф с мотор ABF -150 k.s гори повече от Алфата. Има екстри, които са немислими за VW продуктите.

tiado
13-11-2006, 16:24
А разхода какъв беше при това каране? :oops: Чесно да си кажа не ме интересува чак толкоз много вървежа ,повече ме влече това как е изглежда колата (доста стилно) всв пак италианците в това със съгурност са добри! Това че има сравнително висок разход, и някои други недъзи не ми допада от друга страна! Аз карам форд такаче волбще не ме интересуват изброените Голф Пасат и други. Мисля обаче че 155 няма завидни спортни качества (съдеики по заводски данни) Например Алфа 155 1.6 16v 120 к.с 0-100 за 11.4 и разход 7.8
Алфа 155 1.8 16v 140 к.с 0-100 10.0 и разход 7.9
Алфа 155 2.0 16v 150к.с 0-100 9.0и разход 8
за сравнение моя Ескорт 1.8 ТДИ КОМБИ 90 к.с ускорява за 11.5 при разход 6.3 , Ескорт 1.8 115 к.с ускорява за 10.3 при разход 7.3!
И това което ме очудва е че на вид по голямата,а мисля че не само на вид алфа 164 2.0 16v 144 коня 0-100 7.9!!!!!!( това вече е алфа) и разход 8.2. Та ,бих взел алфа 155 заради кефа от самата кола като цяло,а не заради това ,че "много върви". И не се заяаждам,просто обсъждам.Кои е наи непретенциозния двигател на тази лимозина?

търтей
13-11-2006, 16:27
карай си форда

:go:

само за сведение - знаеш ли на ФВ ЕОС 2.0 фси турбо колко е 0-100?

virusalfa
13-11-2006, 16:39
А разхода какъв беше при това каране? :oops: Чесно да си кажа не ме интересува чак толкоз много вървежа ,повече ме влече това как е изглежда колата (доста стилно) всв пак италианците в това със съгурност са добри! Това че има сравнително висок разход, и някои други недъзи не ми допада от друга страна! Аз карам форд такаче волбще не ме интересуват изброените Голф Пасат и други. Мисля обаче че 155 няма завидни спортни качества (съдеики по заводски данни) Например Алфа 155 1.6 16v 120 к.с 0-100 за 11.4 и разход 7.8
Алфа 155 1.8 16v 140 к.с 0-100 10.0 и разход 7.9
Алфа 155 2.0 16v 150к.с 0-100 9.0и разход 8
за сравнение моя Ескорт 1.8 ТДИ КОМБИ 90 к.с ускорява за 11.5 при разход 6.3 , Ескорт 1.8 115 к.с ускорява за 10.3 при разход 7.3!
И това което ме очудва е че на вид по голямата,а мисля че не само на вид алфа 164 2.0 16v 144 коня 0-100 7.9!!!!!!( това вече е алфа) и разход 8.2. Та ,бих взел алфа 155 заради кефа от самата кола като цяло,а не заради това ,че "много върви". И не се заяаждам,просто обсъждам.Кои е наи непретенциозния двигател на тази лимозина?164 2.0 16v 144 коня 0-100 7.9-E не знаех,че съществува такъв модел,при това ускорение за трилитров мотор,бих си взел веднага такава :roll: :lol:

търтей
13-11-2006, 16:40
E не знаех :roll: :lol:
убаво е че си признаваш че не знаеш :roll2:

tiado
13-11-2006, 17:05
Какво е ФВ ЕОС 2.0 фси турбо Иначе данните не си ги измислям аз, така пише по електронните справочници. А форда си го карам така или иначе :D

mikoasp
13-11-2006, 17:29
Карай си форда колега.Той поне изглежда като "птицеферма"!И запомни,че алфа се купува с любов!Това важи и за всеки италиянски автомобил!Не си посочил в аватара от къде си,но ако Варна не тие е далеч,заповядай някой път на срещите ни и ще разбереш,какви "курници"караме ние! :rosso_spider:

VFTI
13-11-2006, 17:43
Абе вие пък какво му препоръчвате тия италиански бакии вееее, човека кара ФОРД, а както всички знаем ФОРД е класи над всички италиански коли...Някой да е чул форд да прави проблеми?!?-НЕ нали...айдее :lol: :lol: :lol:

warbah
13-11-2006, 18:44
Абе вие пък какво му препоръчвате тия италиански бакии вееее, човека кара ФОРД, а както всички знаем ФОРД е класи над всички италиански коли...Някой да е чул форд да прави проблеми?!?-НЕ нали...айдее :lol: :lol: :lol: :rotfl:

така си е то

Alfa User
13-11-2006, 18:55
Koйто кара FORD е ГОРД :lol:

Тва на майтап, иначе колегата ако все още се интересува от 155, да чете тука и да мисли :

Alfa 155 vs Subaru Impreza (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2394&highlight=)

Само че, както казаха повечето хора тука, Алфа се купува по страст и със много сърце, а не по преценка за икономичност... Не знам за другите, но аз моята 155 я купих именно по любов от пръв поглед и изобщо не съжалявам за нито един миг, изкаран с нея на пътя :wub: .

tiado
13-11-2006, 19:09
Уау,люти алфаджии.Много сте прави че алфа се копува по лубов,но не само алфа,аз също си карам форда с лубов,нищо че е икономичен и практичен,има и други фордове!!!,но за моментап ме устроива практичната кола.Това че съм заклет фен на форд,съвсем неозначава че немога да се радвам и на друга марка.Такаче със удоволствие бих дошъл на някоя ваша збирка.Във варна ще ходя по лседващата седмица,но едва ли ще имам време за подобни удоволтвия! Карам ФОрд и съм Горд :) .Мерси за линка,ще попрочета малко за алфата.

kris11
13-11-2006, 19:27
Карай си Форда и не ни занимавай. Ако иамше интерес към 155 щеше да можеш да зададеш конкретен въпрос, а твоето е чул недочул, видял недоразбрал.

goldie
14-11-2006, 09:20
в момента в който започнеш алфа с форд ............. - значи не ти трябвя никаква алфа

Pinky
14-11-2006, 10:06
ебати лаладжиите

т'ва наистина си е сектантство, и то в лошия смисъл - всичко различно от алфа да е боклук и да е анатемосано.

пп аз в началото се качих на лада, а после на астра, айде бой и по мен.

BatVas
14-11-2006, 14:02
ебати лаладжиите

т'ва наистина си е сектантство, и то в лошия смисъл - всичко различно от алфа да е боклук и да е анатемосано.

пп аз в началото се качих на лада, а после на астра, айде бой и по мен.

Мисля , че нямат това впредвид - аз като харесах Алфата - четох форума със седмици и не съм питал Алфа или ФаВе например.
Не съм казвал - чух , казаха ми и т.н.т - ами има си раздел за 155,

А относно форд ескорт - ще замълча.
Ей сега ще потърся форума на Форд да видя как е :wink:

tiado
14-11-2006, 14:03
Както вече ви казах форда си го карам,тъи че стига ме приканвахте да си го карам,повече от това немога да го карам! Човека е прав,малко го избивате на сектантство,аз нищо лошо не съм казал,а вие ме нападате! Кво толко требва да разбирам от алфа,да не е космически кораб,обикновенна кола с по скъпа и трудна потдръжка ,тва е!

tiado
14-11-2006, 14:10
Относно ескорта поразгледаи моделите и мове и да ти хареса, естествено че не е без проблемна кола,но е добра!!! Няма да казвам че е по надеждна кола от алфата щото ще се разпали лут спор,а и неискам да убеждавам никого в нищо,щот всеки си има виждане!

BatVas
14-11-2006, 14:11
алфа,да не е космически кораб,обикновенна кола с по скъпа и трудна потдръжка ,тва е!

Още не си готов за Алфа - мислиш, а както ти казаха това е диагноза и ако си нормален , не е за теб - при нас разума отсъства :wink: :roll: :!: :!: :!: :D

trustworthy
14-11-2006, 14:14
...Кво толко требва да разбирам от алфа,да не е космически кораб,обикновенна кола с по скъпа и трудна потдръжка ,тва е!

Е то ако търсиш по-евтина поддръжка от форд, трябва лада да си търсиш :wink: Иначе "по-скъпа и трудна" от коя кола? Форд? Със сигурност е така, но при алфа ромео не съм чувал да има цени за нов автомобил, започващи от 14,990 лв с ДДС :wink:

tiado
14-11-2006, 14:17
Алфа нямат автомобили във този сегмент затова е така,както виждаш всички автомобилни компании се стремят д покрият всички потребности,дори и мерцедес!

trustworthy
14-11-2006, 14:27
Алфа нямат автомобили във този сегмент затова е така,както виждаш всички автомобилни компании се стремят д покрият всички потребности,дори и мерцедес!

Ами Фиат удрят едно рамо в това отношение ми се струва :roll:

warbah
14-11-2006, 14:31
колега що мислиш че е по скъпа и по трудна потдръжката на Алфа 155
аз не съм на твоето мнение.За мен Алфа 155 е много добра кола и аз си я харесвам много.Ако си решил да я купуваш тука можеш да получиш добри съвети щото във форума има хора които в детайли
познават марката :D .А колкото до слабите и места да има си и слаби
места но кой автомобил няма такива зависи на каква кола ще попаднеш то и Мерц може да си купиш и да е ко4ина нали

BatVas
14-11-2006, 15:08
Абе просто за Алфистите думата практично е доста непозната.
То затова в цял свят са известни като АЛФИСТИ - щото си харесват Алфа независимо от недостатъците.
Иначе за Фордаджии не съм чувал :?

Ама то да ти кажа и хубавата жена не е практична - ама като те пали и си готов да търпиш капризите, да и прощаваш всичко и да си я обичаш.
Иначе ако си вземеш грозноватичка и мустаката жена - сигурно ще е по практично - ще те слуша. ще ти готви и ще бъде с по ефтина поддръжка - е да ама аз искам палавница и да ми кипва, и да ме ядосва понякога и да се глези - ама като я видя в следващия миг да забравям всичко и така до следващия каприз.

А пък усещането да подкараш форда и алфата да го сравнявам ли с "карането " на описаните горе жени :wink: :D :twisted: :roll: :oops: :oops: :roll:

търтей
14-11-2006, 15:13
The Ford S-Max has won the Car of the Year 2007 award with a margin of only two points from the Opel/Vauxhall Corsa. The winner received points from 57 of the 58 Jury members.The Citroлn C4 Picasso was close in third place and was awarded top points by 17 members of the Jury, 10 more than the winner. The nomination of eight finalists in the first vote, instead of the usual seven, emphasizes the closeness of the fight for the title.

гласове (http://www.caroftheyear.org/pages/Voting07.htm)

mikoasp
14-11-2006, 15:14
tiado,неоставай с впечетлението,че тук цари "сектанство"!Но неможе някак си да се регистрираш във форума и първото ти изречение което пишеш да започва:Що за курник е алфа 155,бях се навил да взимам такава алфа......
И в който и да е друг форум постъпиш така,колегите ще се засегнат.В моето семейство има 4 автомобила-2 рена,БМВ и алфата.2000 година си продадох форда Орион 1.8 16V.
Към всички автомобили се отнасям еднакво грижливо,някой неща сам преглеждам и отстранявам,за други харча пари по сервизи.
Затова и изглеждат много добре за годините си.Вярно,че алфата ми е най-на сърце,но на това му викаме страст.
Иначе тук можеш да научиш много за марката и модела и сам да си направиш изводите.
Помни,че повечето от форума сме с денонощно присъствие тук и сме като едно голямо семейство.Винаги можем да ти сме в помощ за нещо.
Пак ти отправям покана ако имаш възможност ела на срещите ни във Варна да се запознаем. :rosso_racers:

tiado
14-11-2006, 17:31
Несъм искал да засегна никои,и се извинявам ако има такива! BatVas леко ми намекна че форда е като грозната жена :wink: аз няма да го приамам като обида!Отново благодаря за поканата на срещата на алфаджиите!Ако имам възможност ще доида,и ще ми е приатно да се запознаем Mikoasp .Още повече че във Варна ще съм със един приятел които е фен на Италянските машини,тъи че ако имам време ще се срещнем.Впеочем аз съм от София!

Pinky
14-11-2006, 17:43
ми ела на среща в София ;-) всяка втора и последна неделя на месеца на Ал. Невски. Няма как да не ни познаеш - много алфи на едно място и разни хора застанали на групички по няколко обсъждат достойнствата на Брерата например.

kris11
14-11-2006, 20:40
Още повече че във Варна ще съм със един приятел които е фен на Италянските машини,тъи че ако имам време ще се срещнем.Впеочем аз съм от София!

Обади се да те повозя на 155 ца. Дърт курник е - самоп на 479000км, стара -94 г , грозна е -черна, няма спойлери, крила, сини габарити,спортни филтри повдигащи всяко нещо по 5-10 к.с мощността :D . Ама пък и не върви , много е скапана на равното едвам 225 км стига и малко отгоре. Абе скапана италианска работа..

Ама си е красавица макар и стара.

tiado
14-11-2006, 22:41
Kris11 каква е тази самоирония :wink: ,аз съм подръжател на оригиналния вид на даден афтомобил+джанти примерно(споилети,спортни филтри и др не ме вълнуват особенно). Бих се повозил при теб,но без да ми показваш какво мове твоита алфа 225 на равно,вози си се сам ,мен мове да ме повозиш и да ми демонстрираш ускорение на ниските предавки и малко на д 100 до 150
Със наи голямо удоволствие бих приел такава разходка,такаче сигурно ще посетя някоя ваша збирка.Но ше доида с форда :lol: ,няма проблем нали?

156
15-11-2006, 01:00
Иначе ако си вземеш грозноватичка и мустаката жена - сигурно ще е по практично - ще те слуша. ще ти готви и ще бъде с по ефтина поддръжка - е да ама аз искам палавница и да ми кипва, и да ме ядосва понякога и да се глези - ама като я видя в следващия миг да забравям всичко и така до следващия каприз.

Искам една грозноватичка и мустаката сиера косуърд :oops:

poznai
15-11-2006, 01:08
Ей ма много обидчив тоз народ ве..., кво му се репчите на човека..
Имаше една тема за +овете и минусите на алфите от алфаджиите. Да я прочете. След това ако още се чуди дали да си взима алфа, препоръчвам първо ако има възможност да я покара малко на гладък и неравен път и да си прецени иска или не иска.
Мен по едно време мойта доста ме беше изнервила и щях да я махам.., е пак ще я махам, но ще я сменя с по-нова алфа когато мога. Често си мисля за други марки, като волво или сааб.., но в момента в който пред очите ми се появи алфа и забравям за всичко друго. Даже на пътя като се подушат 2 броя и подивяват :P
Та въпрос на вкус, усещане..

tiado
15-11-2006, 09:50
156 на мен мечтата ми е cosworth,но на БГ пазара почти няма ,а вноса излиза много скъп. Как е 156-цата?

BatVas
15-11-2006, 10:04

Искам една грозноватичка и мустаката сиера косуърд :oops:

E да ама има и красива ланча интеграле - без нитро 10.60 и то подготвена за планинско , не за драг. Ама при тея нещата са друга бира - щото я ги сравни когато са сток двете.Пък и едната я возят на репатрак. :twisted:

Ама иначе вярно , че колите приличат много на жените.
Има икономични жени, има дет горят (харчат) много, има с добър дизайн има и с лош. Има шумни има тихи, има таква дато ти правят повечко проблеми, има и по безпроблемни, всички те се наужаят от подръжка - на едни е по ефтина и не са капризни , на други е само с оригинални и маркови консумативи. Едни возят меко , други твърдо. Някой подлежат на повече тунинг (не оптичен) други не мож ги тунингова (превъзпита) много - напоследък и при жените се прави доста оптичен тунинг - цици (спойлери предни при колите) липосукции (задни спойлери) устни и т.н.т
Още нещо общо между жените и колите - колкото по скоро ти е произведена колата толкова по добре - така и за жените , само дето за стартова година трябва да считал 18-20г (нова кола) - 20 -25 (почти нова кола на 1-2 години, 25-30 (кола на 2-4 година) и така нататък.(като пак има по запазени и такива в по лошо състояние) Има хора с много пари които , често сменят жените (респективно колите) има и такива дето си карат само с една макар да имат вузможност за друга. А по бедните не си ги сменят често и даже някой да се подлъже да вземе втора или да я смени - пак може да попадне на такава в още по лошо състояние. :D :D :D :D :D :D :roll: :oops: 8)

Ей ама вярно така може бая да се сравняват с коли - даже може на различни марки модели да направим характеристика ако беше жена каква щеше да е. :D :D
Това май трябва да го пусна като отделна тема :idea:

virusalfa
15-11-2006, 10:17
МОДЕРАТОРИТЕ,АЛОУ-ТЕМАТА У КОШО!

tiado
17-11-2006, 22:41
Мисля че темата не е за изхвърляне! Все пак доста мнения се изписаха!

pepo_ludia
24-11-2006, 20:03
Колеги не мога да разбера,защо слагате такова значение на горд сопственик с форд??? :D На колата ми се наложи да направя основен ремонт,е по моя вина :( <та ми се наложи да ползвам форда на един мои приятел,като твардя,че и той е маняк на марката ФОРД,кавото тропне се сменява?1месец,се видях в най-голямите празници на марката форд?Оставих икономичното автомобил,защото много вървеше,от сервиза 100м и обратно? :lol: Върнах я ивзех,друг свободен автомобил,по стечения на обстоятелствата и той беше ФОРД!И то кола на 3г.С нея искарах,само скромните 3ч.?Няма да ви кажа каво и беше,че се изнервям,но твардя,че станах експерт!Смених и още няколко коли,е не толко комфортни икономични но през цялото време сам чакал с нетърпение да си взема Алфата,която не е икономична,не е стабилна,не върви,за годините си е имала гадна визия,не е комфортна,затова сам такъв мазохис,че и навъртях към 300 000км,а представяте ли си се отказах от 3г.ФОРД с толко класи над моита кола,че... абе не ми се говори!??????Аз сам егати тъпанара,ама наистина сам тъп и основен ремонт и направих и още си я карам :lol: Колеги мислиа че всички ние сме за лечение,щом караме алфа? :lol:

P.s '' tiado"Моля ти се не се разболявай като нас?????Не ти трябва такава зла участ!Карай си по-добрия автомобил???

Добре че,не ми се наложи да пътувам до холандия с форд!Имаше и тъкава безумнна опция!

Dodo 155
25-11-2006, 10:43
Мисля че темата не е за изхвърляне! Все пак доста мнения се изписаха!
И 10 000 мнения да има пак няма да ме спре да я изтрия ако не се пише по нея :!:
Темата е за Алфа Ромео 155, а не за ФОРД или драг или т.н. :!:
Придържайте се към нея или си пускайте друга в "Общи приказки".

Dodo 155
25-11-2006, 10:48
Що за курник е алфа 155,бях се навил да взимам такава алфа,но като прочетох малко от форума нещо се разколебавам.Много проблеми каточели създават тези автомобили.Като чета кои какво е сменял ми се изправя косата.Вярно по окачването няма проблеми като гледам,но със всичко останало има.Така ли е или греша? Добър избор ли е 155 1.8 ТС Как е като разход на гориво,и кои са и наи честите проблеми.Харесват ми много,но маи италянското си е за Италия!
Баир на лозе не ти трябва :wink:
Бегай надалече от курниците, че много миришат :lol: :lol: :lol:

Итересно ми е на какво ще оприличиш ФОРД Орион 1992г. модел :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: