Log in

View Full Version : Един ме заплашва, какво да правя?

crocodil
10-03-2012, 21:48
Здравейте. Ще ви разкажа накратно какво ми се случи в последните дни.
Реших да си напусна старата квартира и да се преместя. Хазяйката беше така добра да не ми иска 1 месец предизвестие. Напуснах вече и съм на ново по-добро място.
Същия брокер, който го предлагаше когато аз го наемах (старото) го предлагаше и сега. Намери се човек, за същите пари. Понеже хазайката не е от София се разбра с въпросния брокер той да вземеп своята комисионна (200 лв) и депозит (400 лв) от новия наемател и да ми даде депозита на мен, все едно ми се връща моя депозит.
Всичко дотук звучи много хубаво, когато му звъня на брокера, а той ми затваря всеки път. Търся хазайката, а тя ми разправя, че онзи и е казал, че вече ми е предал парите, имал и моя подпис на разписка. От този момент ми става ясно какво се случва. Този човек не отваря втори ден, при което аз започвам да го търся по-настоятелно. Той ми вдига и започва с директни заплахи по адрес на моето здраве.
На следващия ден ми звъни той и казва: "Ей копеленце, ще те намеря къде си и ще ти счупя зъбите. Синът ми да пукне ако не го направя. Ти знаеш ли кой съм аз?" и такива работи.
Този същия има представа в коя сграда работя, отпред сме се срещали, когато аз наемах старата квартира и когато му предавах ключовете за да я показва преди 2 седмици.
Хазяйката е разбрана жена, тя лично ще ме обезпечи, претеснявам се за спокойствието, здравето и живота на мен и моите близки.
Кажете ми как да действам. Вече си нося електрошока с мен, за малко самочувствие. В петък не бях на работа. Ще започна да ходя и тръгвам по нестандартно време, а навън да излизам само с колегите, най-добре с автомобил.

code
10-03-2012, 22:00
Отиваш в най-близкото РПУ и прилежно си пускаш една жалба. Всички други решения са в една или друга степен тъпи ;)

crocodil
10-03-2012, 22:06
А не мислиш ли, че като го привикат в районното, той няма да се озлоби и да търси мъст. Освен това, аз не вярвам на полицията, че ще запази личните ми данни, осовено, ако той познава някой полицай, който прилежно му доложи моя адрес например,

Gelew
10-03-2012, 22:16
А не мислиш ли, че като го привикат в районното, той няма да се озлоби и да търси мъст. Освен това, аз не вярвам на полицията, че ще запази личните ми данни, осовено, ако той познава някой полицай, който прилежно му доложи моя адрес например,

Причакваш го вечерта фърляш му едно одеяло на тъпата тиква и го смазваш.Или си пускаш жалбата както бих направил аз.

mordohy
10-03-2012, 22:20
Колега, мутренските времена отминаха и сега са на друго ниво.
Колегата горе ти го е казал много добре.
Отиваш в РПУ-то и си пускаш една жалба.
Въз основа на нея, на него ще му се състави един предупредителен протокол .
Едно време такива им съставяхме и по един предупредителен протокол по член 24 от Закона за Народната Милиция!:naughty:
С тоя протокол, няма да смее да ти се обади дори по телефона, защото ако го направи отива много дълбоко и то по бързата процедура.
По принцип вече си заявил страховете си тука, което също е факт, колкото и да му се струва на някой нелогично.
С една дума- бегом при кварталния, а тоя да го духа!

code
10-03-2012, 22:22
crocodil,дали като си писан черно на бяло в полицията, че си заплашвал ще тръгнеш да риташ срещу ръжена? ;) Който няма доверие на органите на реда и се саморазправя рано или късно го намират в някоя канавка.

crocodil
10-03-2012, 22:26
Благодаря за бързите отговори. Ще подам жалба.
Аз вярвам в доброто начало, а глупаци като този ме карат да се замисля, какво не би направил човек за такава смешна сума пари. Това си е един съединител за алфата без цената за смяна, в кръга на шегата.

mordohy
10-03-2012, 22:28
Ти жалба си подай, ама за парите не го оставяй!
Явно се изживава на мутра.
Ако те е подписал може да го отнесе много яко.

Кайо
10-03-2012, 22:36
Причакваш го вечерта фърляш му едно одеяло на тъпата тиква и го смазваш.Или си пускаш жалбата както бих направил аз.

Две правилни решения,едното продиктувано от инстинкта другото от разума.....
Аз лично бих му хвърлил одеяло и бих пуснал жалба и в Полицията :):):):)

nickyto
10-03-2012, 22:40
Две правилни решения,едното продиктувано от инстинкта другото от разума.....
Аз лично бих му хвърлил одеяло и бих пуснал жалба и в Полицията :):):):)

Кат се замисля и аз бих постъпил така, ама... бих наблегнал на първото... и колкото по-насинен е нагльото, с толкова по-голям кеф ще пусна жалбата... :laughing1::laughing1::laughing1:

Кайо
10-03-2012, 22:42
Кат се замисля и аз бих постъпил така, ама... бих наблегнал на първото... и колкото по-насинен е нагльото, с толкова по-голям кеф ще пусна жалбата... :laughing1::laughing1::laughing1:

О,определено ше наблегна и аз,та и дружина ше си зема да наблегнат и те :):):):):)
След такова наблягане няма да има лесно лягане за даденият поне за месец :)

nickyto
10-03-2012, 22:48
О,определено ше наблегна и аз,та и дружина ше си зема да наблегнат и те :):):):):)
След такова наблягане няма да има лесно лягане за даденият поне за месец :)

А, лошо няма... колкот по-дълго си има проблеми с лягането, толкова по-добре...
Ама кво да прайш... с някои хора се комуникира трудно... налага се по-различен начин на комуникация... :bash:

Gelew
10-03-2012, 22:55
Ама кво да прайш... с някои хора се комуникира трудно... налага се по-различен начин на комуникация... :bash:

Да бе има такива тиквеници, че друг начин няма за съжаление.Ей хора много прост народ сме мамка му.

Кайо
10-03-2012, 22:57

То и тва си е кумуникация....HTC едно време се казваха QTEK....:):):):)

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Да бе има такива тиквеници, че друг начин няма за съжаление.Ей хора много прост народ сме мамка му.

Нека не обиждаме тиквениците,много вкусно нещо :):):)
Простаци има навсякъде,ти го буташ в рая,оно върви у края.....бе аз съм го казвал много пъти,он Ванчето го е кажал не язе....,,Со кротце,со благо и со малко бой...":bash::bash::bash:

nickyto
10-03-2012, 23:03
То и тва си е кумуникация....HTC едно време се казваха QTEK....:):):):)

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Нека не обиждаме тиквениците,много вкусно нещо :):):)
Простаци има навсякъде,ти го буташ в рая,оно върви у края.....бе аз съм го казвал много пъти,он Ванчето го е кажал не язе....,,Со кротце,со благо и со малко бой...":bash::bash::bash:

Ми ако му е твърда тиквата като гранитен камък с малко няма да мине... :laughing1::laughing1::laughing1:

dimitar_vd62
10-03-2012, 23:03
В далечната 92 карах такси, имах вземане даване с три мутрички, щото не искахме да си плащаме.Та какво изтърпях аз си знам.Под действие на разума се оплаках в полицията - голяма грешка.Та после трябваше да взема мерки за жената и детето.Е опазих ги.След близо година случайно разбрах къде живее единия - предполагам все още куца/корава излезе щангата на Жигулата/, играх му една щанга през капачките.Другия влезна в затвора и му загубих следите.А третия, третия още ще го почакам, искам удоволствието да е пълно.Сега са други времена.Не се занимавай с глупости, този се изживява като мутра, пълен въздухар е и никой полицай няма да се забърка с него.Оплачи се, дори и може да го съдиш.После пак може да му метнеш оеялото.

п.п. Така и не си плащах.

mordohy
10-03-2012, 23:05
Алоуууу!
Ударихте кой по едно узо, кой винце и утрепахте наглеца.
Адаша не е биткаджия като вас.:drunk:

Omni
10-03-2012, 23:10
Отиди пусни си жалбата, ако нещата станат груби и няма ефект от разумната постъпка, отиваш на план "Б":bash::duel:.
Ако мислиш, че е по-силен от теб има хора, коитто за някой лев, не само, че ще го масажират, а и любов ще му дадат:naughty:.

Кайо
10-03-2012, 23:11
Алоуууу!
Оно узо на дъното остана....па и аз не съм биткаджия.....ама си е кеф да натупаш некой наглец,у тая Гърция съм загубил всякакъв тренинг,тук или поне в Атина нема с кой да се степа кат ората човек....пълни плашипутарници.............

dimitar_vd62
10-03-2012, 23:15
Не е необходимо да е биткаджия, най-правилното е да си подаде жалба, така е в държавите дето са на запад от нас.На саморазправията и мина времето тоя съм сигурен че блъфира.Алкохола тук няма нищо общо.

rumenti77
10-03-2012, 23:15
Защо ще чакаш той да те намери???При положение,че той има да ми дава пари и аз да се крия от негооо....е нема как да стане.С дъртата щанга в ръката го намирам ииии сурва,сурва година.Ебати копелетата,две лоши думи и вече са господ(паи се,аз съм мутра),не им се плаши,те това го искат.

mordohy
10-03-2012, 23:18
Оно узо на дъното остана....па и аз не съм биткаджия.....ама си е кеф да натупаш некой наглец,у тая Гърция съм загубил всякакъв тренинг,тук или поне в Атина нема с кой да се степа кат ората човек....пълни плашипутарници.............
На мене ли го казваш?
Друго си е, като се прибера и в бара се спретне един съдържателен кьотек!
Ама гледай, че и тая тема, още на втория лист я обърнахме на кьотек и пукница!:gruebel:

nickyto
Алоуууу!

Ухаааа, здрав кокал не му остана... :laughing1:
Ама пък чешем пръсти... от писане го докарваме... :laughing1::laughing1::laughing1:

rumenti77
Не е необходимо да е биткаджия, най-правилното е да си подаде жалба, така е в държавите дето са на запад от нас.На саморазправията и мина времето тоя съм сигурен че блъфира.Алкохола тук няма нищо общо.

Да ,ама в държавите дето са на запад.

Кайо
10-03-2012, 23:26
На мене ли го казваш?
Друго си е, като се прибера и в бара се спретне един съдържателен кьотек!
Ама гледай, че и тая тема, още на втория лист я обърнахме на кьотек и пукница!:gruebel:

Ми що да праим,ние сме откровени хора,кво ни е на помисъл това пишем.......наречи го егоизъм,комплексарство и кво ти глава роди,но за мен няма нищо по-добро от личното удовлетворение,ако мога и ше му напукам киферицата и ше го топна в полицията :):):):)

dimitar_vd62
10-03-2012, 23:35
Стига сме се праили на бабаити, моя съвет е да подаде жалба в полицията и да се обади в господари на ефира, да го видим тоя хубостник колко е мутра.

Orm
10-03-2012, 23:36
Аз пък бих му бръкнал с пръст в окото......:oops:

Ако искаш да му създадеш по дълготрайни проблеми естествено в полицията отиваш , като се има предвид какви са кръвопийци наще ченгета , ще гоглобяват колкото си искат , ако пък имаш някой познат лекар да ти даде бележка , па съвсем може да му се стъмни живота ;)

Кайо
10-03-2012, 23:38
Стига сме се праили на бабаити, моя съвет е да подаде жалба в полицията и да се обади в господари на ефира, да го видим тоя хубостник колко е мутра.

Е да де,жалба и всички законни средства.....плщс един кютек :)

---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:37 ----------

Аз пък бих му бръкнал с пръст в окото......:oops:

Прекалено хуманно е :):):):)

Orm
10-03-2012, 23:43
Прекалено хуманно е :):):):)[/QUOTE]

Еми щото всеки знае как да се защити от бъркане с двата пръста в двете очи.....ъъъъ нали се сещаш как :)

mordohy
10-03-2012, 23:48
С кьотек и жалба се постига повече от само с жалба!:tooth:

old alfist
10-03-2012, 23:56
Поцинковай му кофата, разцентровай го и го промени откъм фасадата.

dimitar_vd62
11-03-2012, 00:03
Да де, така е, ама ми се иска нещата да се решават цивилизовано, да не говорим за утопията общество без такива тарикати.Тоя е намерил лесното, ако му мине номера и после с така "спечелените" пари ще компенсира 2-та сантиметра в гащати си.

Кайо
11-03-2012, 00:25
Поцинковай му кофата, разцентровай го и го промени откъм фасадата.

Бре Олди ти ме сложи в шах с пешката......точно от теб не съм очаквал подобен коментар.......:gruebel:

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:17 ----------

Да де, така е, ама ми се иска нещата да се решават цивилизовано, да не говорим за утопията общество без такива тарикати.Тоя е намерил лесното, ако му мине номера и после с така "спечелените" пари ще компенсира 2-та сантиметра в гащати си.

Отношението трябва да е спрямо отсрещното отношение поне според мен.......кат не искаш мира,на ти секира.....
И най-големите цивилизации са използвали сила-насилие,так,че насилието не е нецивилизован метод според мен.
Всъщност не съм запознат със законните положения в България,но като доскорошен брокер мога да кажа,че поне тук в Гърция брокера законно би го отнесъл много лошо ако всичко е описано черно на бяло и би загубил разрешителното за упражняването на тази професия.

Orm
11-03-2012, 01:05
Бре Олди ти ме сложи в шах с пешката......точно от теб не съм очаквал подобен коментар.......:gruebel:

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:17 ----------

Отношението трябва да е спрямо отсрещното отношение поне според мен.......кат не искаш мира,на ти секира.....
И най-големите цивилизации са използвали сила-насилие,так,че насилието не е нецивилизован метод според мен.
Всъщност не съм запознат със законните положения в България,но като доскорошен брокер мога да кажа,че поне тук в Гърция брокера законно би го отнесъл много лошо ако всичко е описано черно на бяло и би загубил разрешителното за упражняването на тази професия.

Ето за това трябва да има violence
Както казваше Занданов (занданката треньора ми по бокс) да хврърчат кръв и сополи!!!

Ichkin
11-03-2012, 01:49
Не прочетох всичко, ама ... много биячи, много чудо бе ... Онзи ден се смях как един над 100 килограмов, отворен такъв ... едно малко лапенце го наби пред поне 50 човека ...
Не се притеснявай ... куче дето лае - не хапе !
И понеже много те съветват нали - да го биеш ... знаеш ли колко лесно може да се изкара жертва пича ...
Ако не тука ... поне на ЛС ако може да ми кажеш в коя фирма работи :)

old alfist
11-03-2012, 09:01
Бре Олди ти ме сложи в шах с пешката......точно от теб не съм очаквал подобен коментар.......:gruebel:.
Това го написах, защото снощи слушах песента Кольо Пияндето на Обратен ефект - това е част от текста.

Освен да се говори цивилизовано и да се разчита на подобна реакция, защото нищо друго не може да се направи, естествено придружено с жалба до полицията - поне да го знаят за в бъдеще, защото този човек ще си продължи да работи по този начин.

rumenti77
11-03-2012, 09:37
Не прочетох всичко, ама ... много биячи, много чудо бе ... Онзи ден се смях как един над 100 килограмов, отворен такъв ... едно малко лапенце го наби пред поне 50 човека ...
И понеже много те съветват нали - да го биеш ... знаеш ли колко лесно може да се изкара жертва пича ...

Tоя 100 килограмовия сигурно е бил само лой и лайна.За какво ти е в коя фирма работи"пича",кафе ли ще го черпиш или приказки ще му разказваш.

Stefo
11-03-2012, 09:52
Аз пък не виждам проблем, тия пари ти ги дължи хазяйката, щом му има доверие на "брокера" да се оправя с него, пък и ти си писал, че тя ще ти ги даде така или иначе.
Този селски тарикат го забрави, правил се е на интересен, няма за какво повече да те тормози, да се оправя с хазяйката и той. Писнало ми е от такива "брокери", като купувах апартамента преди 10-тина години попадах на какви ли не изпаднали, миризливи, 99% са мошеници някакви дето се чудят с какво да се занимават и от време на време намират някой балама да си продаде/купи/наеме/отдаде под наем имота чрез тях. Оставям 1% за свестните да не вземе някой да се обиди :)
А жалба в полицията задължително според мен.

crocodil
11-03-2012, 10:39
Благодаря пичове за отношението към проблема. В никакъв случай не става въпрос за парите, а за здравето. Първото, което ще направя в понеделник, е да ходя в полицията, да видим какво ще стане. Нямам намерение да се разправям сам, никога не съм го правил.
Приятен неделен ден на всички.

scarface
11-03-2012, 11:00
Здравейте. Ще ви разкажа накратно какво ми се случи в последните дни.
Реших да си напусна старата квартира и да се преместя. Хазяйката беше така добра да не ми иска 1 месец предизвестие. Напуснах вече и съм на ново по-добро място.
Същия брокер, който го предлагаше когато аз го наемах (старото) го предлагаше и сега. Намери се човек, за същите пари. Понеже хазайката не е от София се разбра с въпросния брокер той да вземеп своята комисионна (200 лв) и депозит (400 лв) от новия наемател и да ми даде депозита на мен, все едно ми се връща моя депозит.
Всичко дотук звучи много хубаво, когато му звъня на брокера, а той ми затваря всеки път. Търся хазайката, а тя ми разправя, че онзи и е казал, че вече ми е предал парите, имал и моя подпис на разписка. От този момент ми става ясно какво се случва. Този човек не отваря втори ден, при което аз започвам да го търся по-настоятелно. Той ми вдига и започва с директни заплахи по адрес на моето здраве.
На следващия ден ми звъни той и казва: "Ей копеленце, ще те намеря къде си и ще ти счупя зъбите. Синът ми да пукне ако не го направя. Ти знаеш ли кой съм аз?" и такива работи.
Този същия има представа в коя сграда работя, отпред сме се срещали, когато аз наемах старата квартира и когато му предавах ключовете за да я показва преди 2 седмици.
Хазяйката е разбрана жена, тя лично ще ме обезпечи, претеснявам се за спокойствието, здравето и живота на мен и моите близки.
Кажете ми как да действам. Вече си нося електрошока с мен, за малко самочувствие. В петък не бях на работа. Ще започна да ходя и тръгвам по нестандартно време, а навън да излизам само с колегите, най-добре с автомобил.
От опита който имам знам някой каже ли ми ''ти знаеш ли кой съм аз"съм сигурен че е абсолютна нула гн никой,приятел този е пълен мишок мошеник на дребно.Според мен не се шашкай толкова но задължително отиди до полицията дай една жалба и няма никога повече да чуеш за този индивид,може и парите да си върнеш ако си достатъчно настоятелен.

koolio
11-03-2012, 11:03
Без да ти пука от заплахите му отиваш в офиса му и си искаш парите. Щом е прибегнал до заплахи, бъди сигурен, че е някакъв льольо, дето ако му покажеш, че не ти пука и го изгледаш лошо, ще напълни гащите.

thecleaner
11-03-2012, 11:08
Без да ти пука от заплахите му отиваш в офиса му и си искаш парите. Щом е прибегнал до заплахи, бъди сигурен, че е някакъв льольо, дето ако му покажеш, че не ти пука и го изгледаш лошо, ще напълни гащите.

Стига бе адвокате, и глей как оня си пуска жалба за рекет и заплашвания го яде. Пие една вода колегата и не се занимава с оня и така. А едва ли някои ще тръгне да го бие.

koolio
11-03-2012, 11:57
Стига бе адвокате, и глей как оня си пуска жалба за рекет и заплашвания го яде. Пие една вода колегата и не се занимава с оня и така. А едва ли някои ще тръгне да го бие.

Аз говоря за правомерна устна покана за връщане на пари, с които оня се е обогатил неоснователно.
Ако поканата е придружена с лош поглед - това не е престъпление ;).

Кайо
11-03-2012, 12:20
Tоя 100 килограмовия сигурно е бил само лой и лайна.За какво ти е в коя фирма работи"пича",кафе ли ще го черпиш или приказки ще му разказваш.

Бе не е точно така,аз имам едно приятелче,беше категория муха,дребно,сухо,жилаво,имам нема 60 кг......та момчето тупаше на поразия разни изявени в Благоевград страшилища и биячи,ама беше борче от старата школа на ,,Олимпийски надежди''.

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:15 ----------

Ми много биячи щот не си прочел кат хората.....поне аз не съм бияч,но това не означава,че не съм за кютеко като аргумент за решаване на такъв вид спорове.
И най големия льольо може да прекъца некой баш бабаит,стига да му стиска и да му работи малко фантазията.

Liminat
11-03-2012, 12:36
... Първото, което ще направя в понеделник, е да ходя в полицията, да видим какво ще стане. Нямам намерение да се разправям сам, никога не съм го правил.
Приятен неделен ден на всички.
В полицията, абсолютно.
В жалбата посчи, че има данни и за фалшифициране на документи.
С тая ни слабост към подклаждане към побои, край няма да имат новините за намушкани, пребити, убити и т.н.

Кайо
11-03-2012, 12:58
Та сега според мен,основният проблем пак е в държавата(ако има такава).
В нормалните държави за да си брокер се изискват няколко тапии,едната се издава от оторизирана фирма за обучение на брокери а другата от така да го кажем Съюза(сдружението) на брокерите в дадената държава,ако имаш и двете тапии можеш да работиш и към агенция и самостоятелно,тоест да имаш собствена агенция,ако имаш само първата можеш да работиш към агенция но не и самостоятелно.
Тъй като само до преди две седмици аз работех като брокер към агенция,която имаше взимане даване с български агенции знам,че в България това нещо не важи,достатъчно е да имаш регистрирана фирма и тази дейност да е упомената при регистрирането на фирмата,та с две думи в България куцо и сакато има агенция или работи към агенция за недвижими имоти.
Правно погледнато,ако агенцията е упълномощена писмено от собственика да управлява напълно даден имот при предсрочно прекратяване на договора за наем от страна на наемателя агенцията има пълното право да задържи депозита-гаранция,независимо от всякакви споразумения между наемодател и наемател,тоест в такъв случай връщането на депозит-гаранцията си остава добрата воля на наемодателя..........

Като начало наемателя трябва да си види много добре договорът за наем,а види какво са клаузите на договора.
Освен жалба в полицията може да изпрати и данъчните на проверка в дадената агенция както и да се обърне към Комисията за защита на потребителите и към Съюза на брокерите ако съществува такъв.
Но пак казвам,ако агенцията функционира спрямо законите изисквания,ако е упълномощена към датата на подписването на договора за наем да управлява даденият имот връщането на депозит-гаранцията си остава добрата воля на наемодателя или агенцията.

crocodil
13-03-2012, 13:58
Днес бях до 6-то районно, пуснах си жалбата. До 3 работни дни, трябва да се обадя по телефона, за да си разбера входящия номер. За щастие имам абсолютно всички лични данни на подлеца, няма начин да не го намерят.

pace
13-03-2012, 14:11
ако ли не,да му направиме на пичагата една 'клубна сбирка' ако не се разбере с добро.....

BLUE1
13-03-2012, 15:47
Днес бях до 6-то районно, пуснах си жалбата. До 3 работни дни, трябва да се обадя по телефона, за да си разбера входящия номер. За щастие имам абсолютно всички лични данни на подлеца, няма начин да не го намерят.

Късно видях темата за съжаление. Това с до трите дни си е бати плоската лъжа. Номер на жалбата се слага веднага!!! А, това че са те излъгали 100% означава, че жалбата ти ще получи явен номер, т.е. ще я разпределят на някой РИ, който ще го викне ще му драсне един протокол по чл. 64 от ЗМВР и толкоз. Този протокол няма абсолютно никаква процесуална стойност. Да ако те пребие, в съда съдията може да го вземе предвид, но надали. При този казус, жалбата трябваше да се пусне в районната прокуратура и да е написана така, че да съдържа данни за престъпление от ОХ т.е. Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.
И ако жалбата е написана от добър юрист, то заканителя в най-добрият случай като те види на улицата ще пресича на другия тротоар, а в най-лошият случай може да отнесе едно админ. наказание ако е чист, а ти едно дребно обезщетение за причинените тревоги .

alex052
13-03-2012, 16:58
Късно видях темата за съжаление. Това с до трите дни си е бати плоската лъжа. Номер на жалбата се слага веднага!!! А, това че са те излъгали 100% означава, че жалбата ти ще получи явен номер, т.е. ще я разпределят на някой РИ, който ще го викне ще му драсне един протокол по чл. 64 от ЗМВР и толкоз. Този протокол няма абсолютно никаква процесуална стойност. Да ако те пребие, в съда съдията може да го вземе предвид, но надали. При този казус, жалбата трябваше да се пусне в районната прокуратура и да е написана така, че да съдържа данни за престъпление от ОХ т.е. Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.
И ако жалбата е написана от добър юрист, то заканителя в най-добрият случай като те види на улицата ще пресича на другия тротоар, а в най-лошият случай може да отнесе едно админ. наказание ако е чист, а ти едно дребно обезщетение за причинените тревоги .

Освен това-прегази го брутално,без капка милост.Отиваш при личния лекар.......казваш не мога да спя,имам сърцебиене,вечер качвам кръвно,имам задух......след няколко дни пак със същите симптоми......и пак.Пускаш си изследвания -кръвната ти захар сто процента е повишена.После.......да те посъветва адвокат какво да направиш,отиди и при психиатър кажи,че те е старх измисли хубава легенда.......После пак жалба,този път обмислена и съставена от адвокат,изискай документа кажи че мами докажи че фалшифицира.Ако питат защо не си писал в първата жялба-бил си в състояние на афект,под силен стрес............
Мразя ефтини тарикати и в такива ситуации реагирам остро и бия до дупка-само така в тази абсурдна държава разбират.Съсипи го от жалби,пусни такава,че не ти е дал документ за комисионната му,че се е хвалил че няма да я отчете....каквото ти е кеф.Не оставай да му се размине.И кураж
Съди го и го смачкай.

Mind_Control
13-03-2012, 17:15
Добре де, брокера или наемателя те заплащва, че не ми стана ясно?

А пък това с медицинските, лекарите, жалбите.. Оставам с впечатлението, че имате бая свободно време :)

Коки
13-03-2012, 17:29
...Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.

Това хубаво, ама какви доказателства има срещу него? Заплахата е отправена по телефона, няма свидетели.

Освен това, оня ако е печен престъпник, ще пусне жалба, че колегата го е заплашвал.

BLUE1
13-03-2012, 17:42
Е как ще няма, тримата приятеля с него в колата дето са слушали на спийкърфона, а и Алекс е прав за другите неща.

alex052
13-03-2012, 18:33
Е как ще няма, тримата приятеля с него в колата дето са слушали на спийкърфона, а и Алекс е прав за другите неща.

То това с спикърфона............става с разпечатки и т.н. а и точно колко души от другата страна бяхме с колегата и чухме че няма такова нещо не е ясно.Освен това опиши в следващата жалба точноте часове на обажданията си и точното място-това е лесно проверимо, и си спомни точно кой хора са били с теб.опиши ги нека и те дадът показания-опитай да си преди събитията.А това с лекарите е проверено и изпитано от моя милост-диагнозите са предкамерна тахикардия. в следствие на стреса/ и начална форма на диабет пак от това.
Съсипи го-всяко действие има равно и обратно по сила противодействие-основен закон приложим в живота.

BLUE1
13-03-2012, 18:39
Точно разпечатките ще докажат множеството разговори между тях, а дали е изпитал основателен страх ще се подкрепи от медицинската документация и от показанията на колегите и семейството му.

Кайо
13-03-2012, 22:09
Баси,вие Оскар за сценарий шъ вземете бре........
В къв филм го вкарвате чиляка,та адвокати,психиатри,изследвания...........
Едно одеяло и щанга през капачките си е неколко секунди работа....луб-туп и уаааааааааа:drinking:

mordohy
14-03-2012, 01:37
Кайо, майната е много прав, както винаги, но както винаги никой не го слуша!
А трябва!
Сега се майтапиме с бившата ми жена, но някога, когато се развеждахме, един местен патриот взел, че събрал "доказателства" , че съм и казал:" ще ти счупя главата".
Това доведе до осъждането ми на 1 година затвор- условно.
Разбрах за осъждането ми, когато трябваше да си вадя свидетелство за съдимост за оръжие, което исках да унищожа.
Бяха минали 5 години, без да знам, че съм осъден, но последствията си бяха съвсен реални.
изобщо не ми беше до смях.

code
14-03-2012, 12:20
Хаха големи филми станаха тука, някой е гледал прекалено много американско кино :lol_sign: Ако смисъла на живота ти е да се занимаваш с глупости, може и да ти е от полза написаното ..

Mind_Control
14-03-2012, 16:31
Кайо, майната е много прав, както винаги, но както винаги никой не го слуша!
А трябва!
Сега се майтапиме с бившата ми жена, но някога, когато се развеждахме, един местен патриот взел, че събрал "доказателства" , че съм и казал:" ще ти счупя главата".
Това доведе до осъждането ми на 1 година затвор- условно.
Разбрах за осъждането ми, когато трябваше да си вадя свидетелство за съдимост за оръжие, което исках да унищожа.
Бяха минали 5 години, без да знам, че съм осъден, но последствията си бяха съвсен реални.
изобщо не ми беше до смях.

Винаги съм се чудил, как по дяволите се допуска да те осъдят без да знаеш дори!? Най- малкото трябва да чуят и твоята гледна точка, пък тогава да преценят.

Коки
14-03-2012, 19:42
Хаха големи филми станаха тука, някой е гледал прекалено много американско кино :lol_sign: Ако смисъла на живота ти е да се занимаваш с глупости, може и да ти е от полза написаното ..

Батка, тука се изказа неподготвен. Моли се да не ти се случва ти да попаднеш във филм, защото няма хич да ти е до майтап тогава. В България може да попаднеш в такива филми, каквито в Холивуд не са и сънували. Недей да оспорваш казаното от препатили хора, само взимай акъл. А от бивш полицай, който познава системата отвътре, може само да попиваш ценна информация и съвети.

code
14-03-2012, 20:00
Батка, тука се изказа неподготвен. Моли се да не ти се случва ти да попаднеш във филм, защото няма хич да ти е до майтап тогава. В България може да попаднеш в такива филми, каквито в Холивуд не са и сънували. Недей да оспорваш казаното от препатили хора, само взимай акъл. А от бивш полицай, който познава системата отвътре, може само да попиваш ценна информация и съвети.
В по-горни постове става въпрос не да те вкарват във филм, а момчето да "разгонва фамилията" на въпросния гамен със някакви способи от "Фатално привличане" и "Адвокат на дявола" което вече е прекалено и смешно, така че говорим за различни неща. :gruebel:Човека иска да няма проблеми, а не да си вади фалшиви медицински, да се прави на умряла лисица пред психиатри и да се влачи цял живот по съдилищата с някакъв дебил.

Коки
14-03-2012, 20:37
В по-горни постове става въпрос не да те вкарват във филм, а момчето да "разгонва фамилията" на въпросния гамен със някакви способи от "Фатално привличане" и "Адвокат на дявола" което вече е прекалено и смешно, така че говорим за различни неща.

ОК, съгласен съм, разбрал съм те погрешно.

Човека иска да няма проблеми, а не да си вади фалшиви медицински, да се прави на умряла лисица пред психиатри и да се влачи цял живот по съдилищата с някакъв дебил.

Няма да се влачи цял живот, а и това е единственият начин да си защитиш правата. Ако не предприемеш нищо се получава следното:

1. Дебилът остава ненаказан, което затвърждава убеждението му, че номерът минава и продължава да прави золуми. Именно чувството за безнаказаност на нарушения и престъпления е основният фактор за безредието по пътищата и за престъпността в БГ (по мое мнение).

2. Дебилът може да продължи да те тормози колкото си иска, докато не предприемеш нещо.

П.П. Всички предложения от сорта "одеало на главата", "щанги", "кютеци" и др. мога да ги приема само в рамките на шегата. Ако човек се замисли сериозно върху тях, би следвало да стигне до следните заключения:

1. Старата мъдрост "Насилието поражда насилие" е напълно валидна. Дебилът може да се уплаши и да престане, но може да се озлоби и играта да загрубее, например да викне по-големи биячи или направо да те заколи (не знаеш какво му е в главата на такъв).

2. Ако го пребиеш, ставаш престъпник, което води до:

а) може да влезеш в затвора и да платиш няколко хилки обезщетение;

б) трябва цял живот да живееш с мисълта, че си извършил престъпление.

в) най-вероятно и двете (а+б).

Кайо
14-03-2012, 21:13
.... а не да си вади фалшиви медицински, да се прави на умряла лисица пред психиатри и да се влачи цял живот по съдилищата с някакъв дебил.

....все неща,които са в разрез със закона и са също подсъдни............:flirt:

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

ОК, съгласен съм, разбрал съм те погрешно.

Няма да се влачи цял живот, а и това е единственият начин да си защитиш правата. Ако не предприемеш нищо се получава следното:

1. Дебилът остава ненаказан, което затвърждава убеждението му, че номерът минава и продължава да прави золуми. Именно чувството за безнаказаност на нарушения и престъпления е основният фактор за безредието по пътищата и за престъпността в БГ (по мое мнение).

2. Дебилът може да продължи да те тормози колкото си иска, докато не предприемеш нещо.

П.П. Всички предложения от сорта "одеало на главата", "щанги", "кютеци" и др. мога да ги приема само в рамките на шегата. Ако човек се замисли сериозно върху тях, би следвало да стигне до следните заключения:

1. Старата мъдрост "Насилието поражда насилие" е напълно валидна. Дебилът може да се уплаши и да престане, но може да се озлоби и играта да загрубее, например да викне по-големи биячи или направо да те заколи (не знаеш какво му е в главата на такъв).

2. Ако го пребиеш, ставаш престъпник, което води до:

а) може да влезеш в затвора и да платиш няколко хилки обезщетение;

б) трябва цял живот да живееш с мисълта, че си извършил престъпление.

в) най-вероятно и двете (а+б).

Има и друг вариант,този брокер,дебил или дебилен брокер,щом като действа по-този начин явно не му е за сефте.....та ако нашето момче остави нещата да се уталожат и му спретне една читава ,,мечка",брокера има бая да се чуди от де го е огряло слънцето.

Аз лично не бих живял с мисълта,че съм извършил престъпление,има и други стари поговорки ,,Зъб за зъб,око за око".....просто ще приема случката като на всеки му заслуженото.

Коки
14-03-2012, 21:56
.....има и други стари поговорки ,,Зъб за зъб,око за око".....

Това е отхвърлено от християнския свят вкл. и поради горепосочените причини.

Кайо
14-03-2012, 22:02
Това е отхвърлено от християнския свят вкл. и поради горепосочените причини.

Са па го обърнахме на християнство........
Та за кое християнство става дума?????

Коки
14-03-2012, 22:06
Са па го обърнахме на християнство........
Та за кое християнство става дума?????

Т.нар. "западен свят".

Кайо
14-03-2012, 22:14
Т.нар. "западен свят".

Западният свят са лицемери а не християни,доказателство са кръстоносните походи и ,,Светата Инквизиция"...............

Коки
14-03-2012, 22:20
Западният свят са лицемери а не християни,доказателство са кръстоносните походи и ,,Светата Инквизиция"...............

Да, затова на този период му викат Дарк ейджес. Само че след него идва Реформацията, Ренесанса и т.н., та са се попроменили малко нещата.

Иначе лицемерието ходи по хората, не по животните, та го има навсякъде, независимо от етнос, култура и религия.

Ladjov
14-03-2012, 22:30

За това човече си не 100 а 1000 % прав . Веднъж останал ли е не наказан на даденият индивид почва да му поратва работа и започва да се мисли за безсмъртен едва ли не . И че е над всички и всичко

Кайо
14-03-2012, 23:15
Да, затова на този период му викат Дарк ейджес. Само че след него идва Реформацията, Ренесанса и т.н., та са се попроменили малко нещата.

Иначе лицемерието ходи по хората, не по животните, та го има навсякъде, независимо от етнос, култура и религия.

Отклоняваме се много от темата,но Инквизицията продължава да съществува въпреки Реформацията и Ренесанса до края на 19,началото на 20 век.

За лицемерието си прав,че ходи по хората,просто по западните хора ходи повече от край време....
Ми точно благовъзпитаните западняци са най-големите секс туристи в разни жълтеникави азиатски страни............

fred
15-03-2012, 11:26
Крокодила да каже какво става.Аз лично бих прежалил парите, въобще няма да занимавам с глупаци, но след като тоя го е заплашвал е задължително да пусне жалба, пък после да го мислим.

crocodil
15-03-2012, 11:51
UPDATE: Днеска са се обаждали на домашния телефон, който съм оставил, на моите родители. Майка ми двига и разправя, че не могат да ме намерят на този номер, да ми звънна на GSM-а. Инспекторът ѝ казал, че нямали пари да звънят на GSM-и. Та, аз му звънях, и ме питаше за неща, които бях описал, явно го мързи да чете.

С полицията започва "доста обещаващо". Щом не могат да ме потърсят по мобилния, сигурно и копеленцето няма да го потърсят.

code
15-03-2012, 11:53
UPDATE: Днеска са се обаждали на домашния телефон, който съм оставил, на моите родители. Майка ми двига и разправя, че не могат да ме намерят на този номер, да ми звънна на GSM-а. Инспекторът ѝ казал, че нямали пари да звънят на GSM-и. Та, аз му звънях, и ме питаше за неща, които бях описал, явно го мързи да чете.

С полицията започва "доста обещаващо". Щом не могат да ме потърсят по мобилния, сигурно и копеленцето няма да го потърсят.
Не се притеснявай ще се завърти машината, аз от полицаите съм много доволен.

pinkmousy
15-03-2012, 15:05

При тези същите в 6 районно преди 2 години подавах жалба, когато един на едно кръстовище ми се прави на мъж и искаше да ме бие пред цялото задръстване (още ми стои драскотината на бронята, където ме удари нарочно). След няколко дни се обадиха да ме питат на кой ъгъл е станала случката, защото за различните ъгли отговаряли различни полицаи :Suicide: Та, колега, нашата полиция ни пази :) дано си вземеш парите от бившата хазяйка, и споко, яда минава с времето.

raiders
15-03-2012, 22:37
Както прочетох си подал жалба и добре си направил, преди 1-2 год. имах взимане/даване с нервен шофьор на едно крастовище, за щастие не успя да ми счупи стъклото, а пък аз не му направих нищо и подадох жалба, викнали са го в РПУ-то и е писал обяснения и, че повече няма да прави така към мен или други хора, ако се повтори това нещо става сериозно вече за него. С две думи да действаме по правилата колкото се може по-често и нещата рано или късно ще се пооправят малко.

lordliness
15-03-2012, 22:42
Един ме заплашва, какво да правя? (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69168)-Прочети ''Кръстникът''- Марио Пузо

546
15-03-2012, 22:52
Един ме заплашва, какво да правя? (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69168)-Прочети ''Кръстникът''- Марио Пузо
Винаги е лично! -това май е книгата с две думи 8-)