View Full Version : Проблем със 145 боксер
petza145
13-11-2006, 20:45
при работа на двигателиа на миасто се чува един тракащ шум като старгaне и като натисна сaединетля изчезва и се чува само работата на мотора. не мога да разбера сaединител ли е или скоростната кутиа или двигателиа. Дайте сaвет
Стърженето идва от съеднителя и вилката която движи лагара му :wink: :wink: ако си сменял скоро съединител става така защото не се преглежда вилката която обикновенно е износена доста :idea: :idea: ако не си направо можеш да се насочиш към смяна :wink: :wink: Аз смених съединител преди 8000 км.но сложих ефтин/ГРЕШКАААА/но тогава нямаше Валео или някакъв друг и сега е зле вече.Когато тръгвам на 1-ва и колата се тресе цялата :evil: :evil: скоро ще го сменям с Валео вече има :lol: :lol:
petza145
13-11-2006, 21:02
Приателиу моиата не прехълцва, но poniakoga kogato sam navartial dosta km gradsko skorostite zapochvat po-tru8dno da vlizat. Inache kato e studena niama problemi
Sergey_gigov
14-11-2006, 22:21
и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?
Mind_Control
14-11-2006, 22:54
И аз го имам същия проблем и се разбра, че е от вилката.. до сега имам към 6000-7000 км с този шум и не е болка за умиране. Някога ще трябва да се направи де.
Скапани са ви майсторите затова тропат лагерите. Шума дразни много,но няма проблеми да карате.
Скапани са ви майсторите затова тропат лагерите. Шума дразни много,но няма проблеми да карате.
Ейййй майстореее казах ти вече че ще сменяме съеднител :evil: :evil: само малко пара да съберем :wink: :wink: :wink:
и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?
Вземи си съединител Валео ако намериш/не се лъжи да взимаш ефтин :idea: :idea: /и вилката или я смени или ремонтирай оригиналната,според Боби и Сашо е по-добрия вариянт ремонта на оригиналната-моята я направиха.Ремонта се състои в наваряване на мястото на износване на отвора където се захваща самата вилка и после се пробива дупка достатъчна за поставянето на вилката-демек се наварява докато се възвърне оригиналния размер на отвора :wink: :wink:
Успех :wink:
petza145
16-11-2006, 20:29
как сте другари алфаджии сори че не съм писал mскоро но биах на работа два дни мерси много за суветите просто карам алфа от един есец и не сум много на ти с боксерите а ниакои има ли идеиа колко струва нова кубилица и колко струва ремонта на старата за да си направиа сметката.
нова вилка за съединитела май имаш в предвид :lol: ,около 35 -40 лв. по добре си оправи твоита.
нова вилка за съединитела май имаш в предвид :lol: ,около 35 -40 лв. по добре си оправи твоита.
А кой те научи на номера със заварка? Обаче не си слушал внимателно и не си запомнил всичко, така че не подвеждай хората. НЕМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА ПАК ЩЕ ТРОПАТ!!! Получаваш Среден 3. с шанс за подобряване успеха.
:D Номера със заварката съм го правил още преди да се познаваме с тебе :lol: :wink: , а това че не е всичко знам за какво говориш :idea: 8)
:D Номера със заварката съм го правил още преди да се познаваме с тебе :lol: :wink: , а това че не е всичко знам за какво говориш :idea: 8)Защо ли не ти вярвам!! Човек като не знае всичко не би трябвало да дава толкова категорични мнения и да подвежда хората,но явно принципа е друг.
Ако се завари и се разпробие точно,като си е била,по твоита логика то и нова да си земеш пак ще ти трака. 8)Не искам на подвеждам никой,мисля че тука всеки може да даде мнение.
Ейййй майстореее казах ти вече че ще сменяме съеднител :evil: :evil: само малко пара да съберем :wink: :wink: :wink:
Не веее той вика че било от майстора не от съединитела :idea: :lol: :lol: :lol:
И нова вилка да вземеш пак ще трака, нещата вървят в комплект. Хубав съединител е задължителен,а след това ремонта на вилката,но само с гола заварка и след това дупчене няма пак да стане. За да се увериш си хвани вилката при работещ двигател и виш резултата. Във всяка професия има винаги някви таини,така че ме разбери че не казвам всичко,ти сам си се уверил в това.Според мен мнения в форума се дават с цел Помощ на някой който има нужда,а не да си чешаме езиците с някакви предположения. Колко съединителя смени за да знаеш???
Два съединтела съм сменил ,като втория го прецаках :lol: .Знам и за малката ти тайна 8) :lol: .И са ми кажи как подведох човека като му спестих 40лв за нова вилка и пак да му трака :idea: :twisted:
Два съединтела съм сменил ,като втория го прецаках :lol: .Знам и за малката ти тайна 8) :lol: .И са ми кажи как подведох човека като му спестих 40лв за нова вилка и пак да му трака :idea: :twisted:
За `единия знам: където ти и 10 (десет) твои приятели го сменяхте 14 дни (две седмици) и после ти го смених аз за половин ден! С тебе се познаваме и мисля че няма да ми се сърдиш; но не давай мнения непрекъсното.за нешта които си чул не до чул; разбрал не до разбрал. Просто дразни!!
petza145
18-11-2006, 17:28
мерси много за информациата но за 35-40лв по добре да си взема нова тои и маистор да го навариава пак ше ми седне сущото
petza145
18-11-2006, 18:00
имам още ниаколко вупроса? аз вече казах че карам алфа от 1мес. , а боксер за прув пут нормално ли е 1.4i 90кониа да гори 12/100км грацко при спокоино каране, и да работи с 3000 оборота на 5та при 90км/х сущо така имам луфт на скоросниа лост дори когато е на скорост и то доста голиам това мойе ли да е от скорустна кутиа или просто лоста
имам още ниаколко вупроса? аз вече казах че карам алфа от 1мес. , а боксер за прув пут нормално ли е 1.4i 90кониа да гори 12/100км грацко при спокоино каране, и да работи с 3000 оборота на 5та при 90км/х сущо така имам луфт на скоросниа лост дори когато е на скорост и то доста голиам това мойе ли да е от скорустна кутиа или просто лоста
Разхода е напълно нормален :wink: :wink: а за лоста трябва да се погледне защото може да са доста неща едното от които изисква ремонт със сваляне на кутията/аз вече го преживях/ако не може да е от жилата :wink:
Като за начало свали барчето, лоста го държи една планка с четири болта които се саморазвиват по някога и ги стегни ако има нужда. По лошия вариант Мури го спомена,но не се притеснявай ремонта не е сложен и скъп.
petza145
19-11-2006, 09:14
мерси много ще проверя za plankata, смятам да си слога газ ама незнам как ще се отрази на работата на boxera, кво ще кажете вие
мерси много ще проверя za plankata, смятам да си слога газ ама незнам как ще се отрази на работата на boxera, кво ще кажете вие
с обикновенна газова зле, с газов инжекцион по малко зле :roll: :twisted:
Зависи от майстора :idea:
Sergey_gigov
20-11-2006, 09:47
Вземи си съединител Валео ако намериш/не се лъжи да взимаш ефтин :idea: :idea: /и вилката или я смени или ремонтирай оригиналната,според Боби и Сашо е по-добрия вариянт ремонта на оригиналната-моята я направиха.Ремонта се състои в наваряване на мястото на износване на отвора където се захваща самата вилка и после се пробива дупка достатъчна за поставянето на вилката-демек се наварява докато се възвърне оригиналния размер на отвора :wink: :wink:
Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:
[quote="Sergey_gigov":2o53pogl]и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?
Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:[/quote:2o53pogl]
Ооо нали ми имаш телефона :wink:
Sergey_gigov
20-11-2006, 12:01
[quote="Sergey_gigov":2fqcgp6h]и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?
Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:
Ооо нали ми имаш телефона :wink:[/quote:2fqcgp6h]
имам го бате - и много скоро ще видиме какво ще направиме по боксера- в тебе ми е надеждата :)
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???
Не според мен защото не трака само от самата вилка ами и от там където се съедняват с лагера за което вече е виновен и лагера :wink: :wink:
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???Дабе,може и вазелин да сложиш сигорно ще спре да трака??