PDA

View Full Version : Проблем със 145 боксер

petza145
13-11-2006, 20:45
при работа на двигателиа на миасто се чува един тракащ шум като старгaне и като натисна сaединетля изчезва и се чува само работата на мотора. не мога да разбера сaединител ли е или скоростната кутиа или двигателиа. Дайте сaвет

Mury
13-11-2006, 20:51
Стърженето идва от съеднителя и вилката която движи лагара му :wink: :wink: ако си сменял скоро съединител става така защото не се преглежда вилката която обикновенно е износена доста :idea: :idea: ако не си направо можеш да се насочиш към смяна :wink: :wink: Аз смених съединител преди 8000 км.но сложих ефтин/ГРЕШКАААА/но тогава нямаше Валео или някакъв друг и сега е зле вече.Когато тръгвам на 1-ва и колата се тресе цялата :evil: :evil: скоро ще го сменям с Валео вече има :lol: :lol:

petza145
13-11-2006, 21:02
Приателиу моиата не прехълцва, но poniakoga kogato sam navartial dosta km gradsko skorostite zapochvat po-tru8dno da vlizat. Inache kato e studena niama problemi

Sergey_gigov
14-11-2006, 22:21
и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?

Mind_Control
14-11-2006, 22:54
И аз го имам същия проблем и се разбра, че е от вилката.. до сега имам към 6000-7000 км с този шум и не е болка за умиране. Някога ще трябва да се направи де.

Lisan
14-11-2006, 23:42
Скапани са ви майсторите затова тропат лагерите. Шума дразни много,но няма проблеми да карате.

Mury
16-11-2006, 15:41
Скапани са ви майсторите затова тропат лагерите. Шума дразни много,но няма проблеми да карате.

Ейййй майстореее казах ти вече че ще сменяме съеднител :evil: :evil: само малко пара да съберем :wink: :wink: :wink:

Mury
16-11-2006, 15:45
и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?

Вземи си съединител Валео ако намериш/не се лъжи да взимаш ефтин :idea: :idea: /и вилката или я смени или ремонтирай оригиналната,според Боби и Сашо е по-добрия вариянт ремонта на оригиналната-моята я направиха.Ремонта се състои в наваряване на мястото на износване на отвора където се захваща самата вилка и после се пробива дупка достатъчна за поставянето на вилката-демек се наварява докато се възвърне оригиналния размер на отвора :wink: :wink:

Успех :wink:

petza145
16-11-2006, 20:29
как сте другари алфаджии сори че не съм писал mскоро но биах на работа два дни мерси много за суветите просто карам алфа от един есец и не сум много на ти с боксерите а ниакои има ли идеиа колко струва нова кубилица и колко струва ремонта на старата за да си направиа сметката.

alfista
16-11-2006, 21:48
нова вилка за съединитела май имаш в предвид :lol: ,около 35 -40 лв. по добре си оправи твоита.

Lisan
16-11-2006, 22:32
нова вилка за съединитела май имаш в предвид :lol: ,около 35 -40 лв. по добре си оправи твоита.

А кой те научи на номера със заварка? Обаче не си слушал внимателно и не си запомнил всичко, така че не подвеждай хората. НЕМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА ПАК ЩЕ ТРОПАТ!!! Получаваш Среден 3. с шанс за подобряване успеха.

alfista
17-11-2006, 07:22
:D Номера със заварката съм го правил още преди да се познаваме с тебе :lol: :wink: , а това че не е всичко знам за какво говориш :idea: 8)

Lisan
17-11-2006, 14:49
:D Номера със заварката съм го правил още преди да се познаваме с тебе :lol: :wink: , а това че не е всичко знам за какво говориш :idea: 8)Защо ли не ти вярвам!! Човек като не знае всичко не би трябвало да дава толкова категорични мнения и да подвежда хората,но явно принципа е друг.

alfista
17-11-2006, 21:00
Ако се завари и се разпробие точно,като си е била,по твоита логика то и нова да си земеш пак ще ти трака. 8)Не искам на подвеждам никой,мисля че тука всеки може да даде мнение.

Bobo
17-11-2006, 22:01

Ейййй майстореее казах ти вече че ще сменяме съеднител :evil: :evil: само малко пара да съберем :wink: :wink: :wink:

Не веее той вика че било от майстора не от съединитела :idea: :lol: :lol: :lol:

Lisan
18-11-2006, 00:33
И нова вилка да вземеш пак ще трака, нещата вървят в комплект. Хубав съединител е задължителен,а след това ремонта на вилката,но само с гола заварка и след това дупчене няма пак да стане. За да се увериш си хвани вилката при работещ двигател и виш резултата. Във всяка професия има винаги някви таини,така че ме разбери че не казвам всичко,ти сам си се уверил в това.Според мен мнения в форума се дават с цел Помощ на някой който има нужда,а не да си чешаме езиците с някакви предположения. Колко съединителя смени за да знаеш???

alfista
18-11-2006, 07:23
Два съединтела съм сменил ,като втория го прецаках :lol: .Знам и за малката ти тайна 8) :lol: .И са ми кажи как подведох човека като му спестих 40лв за нова вилка и пак да му трака :idea: :twisted:

Lisan
18-11-2006, 13:21
Два съединтела съм сменил ,като втория го прецаках :lol: .Знам и за малката ти тайна 8) :lol: .И са ми кажи как подведох човека като му спестих 40лв за нова вилка и пак да му трака :idea: :twisted:

За `единия знам: където ти и 10 (десет) твои приятели го сменяхте 14 дни (две седмици) и после ти го смених аз за половин ден! С тебе се познаваме и мисля че няма да ми се сърдиш; но не давай мнения непрекъсното.за нешта които си чул не до чул; разбрал не до разбрал. Просто дразни!!

petza145
18-11-2006, 17:28
мерси много за информациата но за 35-40лв по добре да си взема нова тои и маистор да го навариава пак ше ми седне сущото

petza145
18-11-2006, 18:00
имам още ниаколко вупроса? аз вече казах че карам алфа от 1мес. , а боксер за прув пут нормално ли е 1.4i 90кониа да гори 12/100км грацко при спокоино каране, и да работи с 3000 оборота на 5та при 90км/х сущо така имам луфт на скоросниа лост дори когато е на скорост и то доста голиам това мойе ли да е от скорустна кутиа или просто лоста

Mury
18-11-2006, 18:12
имам още ниаколко вупроса? аз вече казах че карам алфа от 1мес. , а боксер за прув пут нормално ли е 1.4i 90кониа да гори 12/100км грацко при спокоино каране, и да работи с 3000 оборота на 5та при 90км/х сущо така имам луфт на скоросниа лост дори когато е на скорост и то доста голиам това мойе ли да е от скорустна кутиа или просто лоста

Разхода е напълно нормален :wink: :wink: а за лоста трябва да се погледне защото може да са доста неща едното от които изисква ремонт със сваляне на кутията/аз вече го преживях/ако не може да е от жилата :wink:

Lisan
19-11-2006, 00:38
Като за начало свали барчето, лоста го държи една планка с четири болта които се саморазвиват по някога и ги стегни ако има нужда. По лошия вариант Мури го спомена,но не се притеснявай ремонта не е сложен и скъп.

petza145
19-11-2006, 09:14
мерси много ще проверя za plankata, смятам да си слога газ ама незнам как ще се отрази на работата на boxera, кво ще кажете вие

Lucky
20-11-2006, 09:36
мерси много ще проверя za plankata, смятам да си слога газ ама незнам как ще се отрази на работата на boxera, кво ще кажете вие

с обикновенна газова зле, с газов инжекцион по малко зле :roll: :twisted:
Зависи от майстора :idea:

Sergey_gigov
20-11-2006, 09:47

Вземи си съединител Валео ако намериш/не се лъжи да взимаш ефтин :idea: :idea: /и вилката или я смени или ремонтирай оригиналната,според Боби и Сашо е по-добрия вариянт ремонта на оригиналната-моята я направиха.Ремонта се състои в наваряване на мястото на износване на отвора където се захваща самата вилка и после се пробива дупка достатъчна за поставянето на вилката-демек се наварява докато се възвърне оригиналния размер на отвора :wink: :wink:

Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:

Bobo
20-11-2006, 11:26
[quote="Sergey_gigov":2o53pogl]и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?

Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:[/quote:2o53pogl]

Ооо нали ми имаш телефона :wink:

Sergey_gigov
20-11-2006, 12:01
[quote="Sergey_gigov":2fqcgp6h]и споредд мене е от лагера - сега и аз имам такъв проблем и трябва да сменям съединителя - дайте идея - каква марка да сложа и колко пари4ки е той ?

Аааа такива ремонти - не иска - предпочитам нов , само че тука в сливен е 400 и лв и малко ще се наложи да карам със стария :cry:

Ооо нали ми имаш телефона :wink:[/quote:2fqcgp6h]

имам го бате - и много скоро ще видиме какво ще направиме по боксера- в тебе ми е надеждата :)

Orm
21-11-2006, 21:35
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???

Mury
21-11-2006, 22:13
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???

Не според мен защото не трака само от самата вилка ами и от там където се съедняват с лагера за което вече е виновен и лагера :wink: :wink:

Lisan
22-11-2006, 00:09
абе пичове до колкото разбрах на жилката има дупка която се изнася а ако се мине по ръбожете на тая дупка със силикон няма ли да спре тракането???Дабе,може и вазелин да сложиш сигорно ще спре да трака??