View Full Version : Съвет за ЕКУ 1.5.5
Привет колеги
Днес започнахме с един приятел смяна на едно 1.4тс с 2.0тс на АР 146 и остава само да се сложи инсталацията,но компа който е на 2.0-ката е от 156 селеспийд.При това положение колата с този комп ще може ли да запали и ще има ли някакви грешки които да записва компа,питам за да знам да ли да го сменям на време докато не сме го монтира ли.
Също така искам да знам датчика който е на изпускателни вал разликата само в буксите ли е при различните ЕКУ-та или и в самия него
.Благодаря предварително ако имам други въпроси пак ще пиша
thecleaner
13-03-2012, 22:39
Привет колеги
Днес започнахме с един приятел смяна на едно 1.4тс с 2.0тс на АР 146 и остава само да се сложи инсталацията,но компа който е на 2.0-ката е от 156 селеспийд.При това положение колата с този комп ще може ли да запали и ще има ли някакви грешки които да записва компа,питам за да знам да ли да го сменям на време докато не сме го монтира ли.
Също така искам да знам датчика който е на изпускателни вал разликата само в буксите ли е при различните ЕКУ-та или и в самия него
.Благодаря предварително ако имам други въпроси пак ще пиша
Оставете си компа от селето ;) Той не е 1.5.5 ако правилно съм разбрал питането де, но пък колата ще върви много добре ;)
Здр
Ами ЕКУ-то е това което стои на дросела както беше и при стари мотор който извадихме и си мисля,че е 1.5.5.И щом няма да е проблем да е снего ще го оставя
thecleaner
13-03-2012, 22:53
Здр
Ами ЕКУ-то е това което стои на дросела както беше и при стари мотор който извадихме и си мисля,че е 1.5.5.И щом няма да е проблем да е снего ще го оставя
Мисля че на селеспийда екуто беше 7.3 но това не му пречи. Дори казват че 2,0селеспиид преправен с ръчни скорости, върви повече от обикновена 2,0.
значи да си накичвам инсталацията на мотора и другите неща спокойно.Какво кажеш за датчика на изпускателни вал
Компа ще си търси селеспийда като наследство ;) Трябва му лека софтуерна намеса за да заработи без селето ;)
digitalundgrd
14-03-2012, 10:29
...иначе ще кара до 4000 оброота и при старт ще има "Лаунч контрол" :)
оф ако е така или трбва да сменям или да се барне
digitalundgrd
14-03-2012, 11:11
Взехте ли предвид това, че трябва да ползвате датчиците от 156-цата щом слагате нейното еку и инсталация? Примерно на първо четене - с дебитомера от 1.4 нЕма да го бъде, защото е по-малък.
за дебитомера аз ще си взема от 2.0-ка пък и той на 1.4тс замина отдавна новичък.Ако не ми беше толкова изгнило купето на 2.0-ката нямаше да се занимавам с тези смени
Бош 7.3.1 е щом е от селе. А той има 3 сонди... трябва софтуерна намеса за селето и за 3-тата сонда... филма е пълен като стане въпрос за пари :) Също е и с електронния дросел...ще ти трябва потенциометъра на педала на газта... изпускателния колектор ще трябва да се преправя за сондите...
7.3.1 е по-доброто ЕКУ, но и доста по-скъпо ще ти излезе. По-добре си намери 1.5.5 освен ако не си фен и ти се дават пари :)
Така колеги току що говорих с колегата който ми прати частите
Извинявам се,че съм ви подвел,ЕКУ-то е от обикновена 2.0тс и нещо съм останал с впечатление,че е от селеспийд,понеже гледах няколко обяви.Тази кола ще ме побърка
Бош 7.3.1 е щом е от селе. А той има 3 сонди... трябва софтуерна намеса за селето и за 3-тата сонда... филма е пълен като стане въпрос за пари :) Също е и с електронния дросел...ще ти трябва потенциометъра на педала на газта... изпускателния колектор ще трябва да се преправя за сондите...
7.3.1 е по-доброто ЕКУ, но и доста по-скъпо ще ти излезе. По-добре си намери 1.5.5 освен ако не си фен и ти се дават пари :)
Не е 7.3.1, ако е от старите е МЕ2.1 ;)
Не е 7.3.1, ако е от старите е МЕ2.1 ;)
Ами може, да ама явно не е нито едно от двете :)
Да в крайна сметка от много преглеждани обяви съм останал с мисълта,че съм взел от селеспийд.След разговор с колегата от който взех нещата ЕКУ-то е от обикновена 156-ца 2.0тс