View Full Version : Проблем 146-1,6 боксер
sdsuzuki
14-03-2012, 15:51
Колата гърми в колекторите!Смених коляновия вал и лагерите,зацепена е по белези,компресия 9 атмосфери и вече се чудя за какво да се хвана!Ако някой има идей ще съм благодарен да сподели!
сигурен ли си че сте намерили точния белег понеже на маховика са 3. трябва ти тоя който е обърнато Т , другите са І и ІІ.
sdsuzuki
14-03-2012, 20:34
на точния белег е брат,неми е първия боксер дето правя,белега е Т и на 90 градуса от ГМТ има още 1 дето е точка на него се стягат обтегача на ремъка.Утре ще пробвам да сменя холовия датчик на коляновия вал,да видя дали нещо несъм го прецакал като съм поставял мотора,ако не е той незнам вече къде да ровя!
на точния белег е брат,неми е първия боксер дето правя,белега е Т и на 90 градуса от ГМТ има още 1 дето е точка на него се стягат обтегача на ремъка.Утре ще пробвам да сменя холовия датчик на коляновия вал,да видя дали нещо несъм го прецакал като съм поставял мотора,ако не е той незнам вече къде да ровя!
Пробвай да си откачиш температурния датчик и я покарай да видиш пак ли ще гърми!
ivan dimitrov
15-03-2012, 19:31
---
sdsuzuki
15-03-2012, 19:56
неса кабелите,трудно могат дасе объркат,без температурен датчик същия е ефект.При пробите да паля на газ треска още повече рачлупи филтърната кутия на парчета.
Rado145QV
15-03-2012, 20:16
видя ли разпределителните валове как са и повдигачите,пробваи и с друга бобина
ivan dimitrov
15-03-2012, 20:59
---
ми що не каза че имаш газ. я виж да няма теч на газ и да ти меси горивата.
sdsuzuki
16-03-2012, 21:51
на газ ми гръмна веднъж и спрях да я включвам,гърми и на бензин.благодаря на колегата за идеята с повдигачите,съмнявам се че има някой блокирал и май ще отварям главата!холови датчик го смених понеже имах др. за проба!Белезите иначе са точни !за бобина едва ли,колата я вкарах на ход и работеше нормално,като изключа звука от зверски преклопалата биела,в картера имаше 3-4 напълно смлени лагера,много стружка много нещо.като отворих мотора всичко съм почистил и продухал маслената магистрала включително и новия вал,но ако е имало нещо по пътя към повдигачите и е заседнало нещо,та да преодърви некой или да блокира празен.ще отворя да погледна и ще ви драсна да кажа какво е станало,поне да знае ако още някой се сблъска с този казус!
бе ти хубаво не я караш на газ, ама ако газовия клапан изпуска, меси горивата и гърми.
sdsuzuki
17-03-2012, 22:35
няма как да меша брат,сложил съм др. филтърна кутия и плочката за газта е върху колекторите,проверих го и това като вариант.идната седмица ще извадя мотора отново да го отворя,и ще драсна ако открия проблема някъде,имам още един мотор за донор и от двата дано сбера един грамотоен!