Log in

View Full Version : Аудио вход Алфа 166

gorbi
14-03-2012, 20:06
Търся си да ъпгрейдна 145-та с 166, всичко много ми харесва в тая машина, но има един важен за мен въпрос :)
При дълги пътувания зад граница обичам да си ползвам таблета за гледане на филми, слушане на музика, като ползвам аудио входа на касетофона/cd плейъра. Както виждам - 166-цата има собствено озвучаване, където няма аудио вход. Някой да знае, дали някъде в това озвучаване може да се включи външен източник, или трябва да се мислят разни схеми ?

ecotronic
14-03-2012, 20:20
Тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1026523&postcount=43) е дискутиран един вариант.

gorbi
14-03-2012, 20:24
E, поне ще знам, че трябва да търся Алфа с чейнджър.... Не е лошо и схемичка някаква ако има, аз за всеки случай ще поровя из нет-а, вече като знам какво търся и ако намеря ще постна тук.....

ecotronic
14-03-2012, 20:31
По принцип ICS - ът има и RGB вход и покрай него и аудио вход, но той е моно. Виж тази (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68577) тема по въпроса.

Коки
14-03-2012, 20:48
Търся си да ъпгрейдна 145-та с 166, всичко много ми харесва в тая машина, но има един важен за мен въпрос :)
При дълги пътувания зад граница обичам да си ползвам таблета за гледане на филми, слушане на музика, като ползвам аудио входа на касетофона/cd плейъра. Както виждам - 166-цата има собствено озвучаване, където няма аудио вход. Някой да знае, дали някъде в това озвучаване може да се включи външен източник, или трябва да се мислят разни схеми ?

Най-лесния и евтин начин е с адапторна касета - ръгаш касетата, ръгаш жака в таблет, телефон или каквото имаш и си в джаза. Без чейнджъри, без схеми, без ТНТМ.

Linkestis
14-03-2012, 20:51
gorbi,и да ровиш в нета все тая.Има поне три теми,в този раздел които не си преровил,и информацията е достатъчна от към опит и теми от други форуми.Еко те е насочил ;)

gorbi
14-03-2012, 21:26
ровенето в нет-а ми даде още един отговор, който обаче е малко по-скъпичък, но предполагам по-качествен... http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150703736328+&item=150703736328&vectorid=229466
ако някой го е ползвал това - може да сподели...

До тук вариантите:

-чрез трансмитер
-чрез касета-адаптер
-чрез шунтиране сигнала на работещо cd
- закачане на предусилвателя на касетофона
- iphone адаптер

вариант да се подмени целия ICS? Или там има накачени разни екстри, които няма откъде другаде да се видят/управляват ?

ecotronic
15-03-2012, 10:09
вариант да се подмени целия ICS? Или там има накачени разни екстри, които няма откъде другаде да се видят/управляват ?

Най-същественото е управлението на климатроника.

gorbi
18-03-2012, 20:55
за да не отварям нова тема - днес си харесах една 166, 2,4 дизел и като изключим пропищяващия ремък и някаква вибрираща тенекия отдолу и светещо човече с голям корем на таблото - всичко останало е нормално за годините си, колата е запазена...
Обаче не работят копчетата за управление на ICS. Натискане на trip не дава никакъв резултат, същото с останалите копчета отдолу. Човекът каза че скоро не я е карал и преди трип-а си е работил.
Дайте някакви акъли, че ако го оправим тоя проблем - ще взема колата, ще има още една 166 тук и ще следва продължение по темата с аудио входа, че за мен е много важен казус и ще го реша на всяка цена ... :)

ecotronic
18-03-2012, 21:07
Нещо появява ли се на дисплея на ICS-а?

gorbi
18-03-2012, 21:12
появява се това което е нормално за радиото. включва се от врътките, изключва се.... Пише си разни неща... Обаче като натиснеш копчетата отдолу и не реагира...

ecotronic
18-03-2012, 21:29
появява се това което е нормално за радиото. включва се от врътките, изключва се.... Пише си разни неща... Обаче като натиснеш копчетата отдолу и не реагира...

Копчетата или са заливани с нещо и са се повредили контактите им, или има някой изключен конектор в ICS - а.......или нещо по-сериозно.......
Вероятно без да се разглоби, няма да може да се установи и отстрани проблема.

На натиск на десните копчета реагира ли? Примерно Dark?
Имай напредвид, че преди изключването на ICS -а от напрежението, трябва да се знаят защитните му кодове. Иначе после няма да тръгне без тях. Лошото е, че за да се видят въпросните кодове, трябва да работят clima+dark.............Иначе - разкодиране за около 100 лв.
С две думи - тъпа ситуация се е създала.

gorbi
18-03-2012, 23:22
десните работят... кофти ако не може да се оправи лесно... ще трябва да изпусна хубавата колица :(
Навигация и чейнджър няма. Тия копчета отдолу за cd и nav- трябва ли да реагират при положение че няма ?

Аха, разбрах... за да се ресетне icsтрябва да се изключи батерията за малко. А като се включи после ще иска код, който предварително може да се види с clima + dark. Обаче ако clima не работи....

iveli
19-03-2012, 00:37
Колега ти на монитора изобщо виждаш ли някаква информация като час температура или виждаш целият екран с букви Да не би да не ти е въведен кода на АЦС са

gorbi
19-03-2012, 06:37
нормално се виждат - показания за температурата и каквото там обикновено пише...

iveli
19-03-2012, 10:42
При първоначално стартиране на двигателя на монитора трябва да имаш само приветствия С кой бутон излизаш от приветствията та да си видиш информацията на монитора

ecotronic
19-03-2012, 11:04
При първоначално стартиране на двигателя на монитора трябва да имаш само приветствия С кой бутон излизаш от приветствията та да си видиш информацията на монитора

Това с приветсвията не е ли само когато има навигация?

gorbi
19-03-2012, 12:25
Не знам какво е приветствието, защото колата си остана при собственика, обаче нормално се включва и изключва от копчето, сменят се станциите, отстрани копчетата работят... Когато е изключена при изваден ключ от контакта, натиснахме лявото копче, излезе май емблемата на алфа и после си показа температурата и радиото май.. Т.е. всичко освен долния ред копчета.... Мислихме че има някаква комбинация от клавиши за да тръгне trip-а, защото собственика е малко по-възрастен човек и не ги разбира, но нищо не стана... Каза че ще пробва с контактен спрей днес :)

Вече имам план какво да правя с аудиото като намеря "моята" Алфа :) Имам авто DVD Sony с два AUX-a, един отпред 3,5мм жак и един отзад на чинчове. Задния ще ползвам за ICS, а предния за таблет, телефон, MP3-ка.
Ще закача всички колони (усилватели) на Sony-то, а ICS-a ще ползвам като MP3-ка :) В този случай няма да ми трябва вход към ICS, а изход от него, което е по-лесно като вариант до колкото четох.... На мен дисплея не ми трябва особено, защото имам хубав таблет 8``, който съм го купил само за колите да си зяпам там филми и да си пускам музика и да си интернетствам. Дисплея ще го ползвам за трип-а, климатика и радиото.
Единственото което трябва да измисля е къде да сложа DVD-то... на първо четене ми хрумва да е под седалката, ама като я има колата ще го мисля.....

iveli
19-03-2012, 20:30
Аз съм с навигация и имам приветствия Незнаех че се различавам от тези без навигация

nvladev
19-03-2012, 20:39
Не знам какво е приветствието, защото колата си остана при собственика, обаче нормално се включва и изключва от копчето, сменят се станциите, отстрани копчетата работят... Когато е изключена при изваден ключ от контакта, натиснахме лявото копче, излезе май емблемата на алфа и после си показа температурата и радиото май.. Т.е. всичко освен долния ред копчета.... Мислихме че има някаква комбинация от клавиши за да тръгне trip-а, защото собственика е малко по-възрастен човек и не ги разбира, но нищо не стана... Каза че ще пробва с контактен спрей днес :)

Вече имам план какво да правя с аудиото като намеря "моята" Алфа :) Имам авто DVD Sony с два AUX-a, един отпред 3,5мм жак и един отзад на чинчове. Задния ще ползвам за ICS, а предния за таблет, телефон, MP3-ка.
Ще закача всички колони (усилватели) на Sony-то, а ICS-a ще ползвам като MP3-ка :) В този случай няма да ми трябва вход към ICS, а изход от него, което е по-лесно като вариант до колкото четох.... На мен дисплея не ми трябва особено, защото имам хубав таблет 8``, който съм го купил само за колите да си зяпам там филми и да си пускам музика и да си интернетствам. Дисплея ще го ползвам за трип-а, климатика и радиото.
Единственото което трябва да измисля е къде да сложа DVD-то... на първо четене ми хрумва да е под седалката, ама като я има колата ще го мисля.....

Малко ще ти е трудно да използваш таблета за трипа на компа.

gorbi
20-03-2012, 00:10
Нищо такова не съм писал ;)
И таблета и ICS -a се ползват отделно, като и двете използват като крайно стъпало DVD-то... Просто като ми е нужна навигация, музика, да гледам филм, снимки или да ползвам и-нет си включвам допълнително и таблета... Естествено може да се гледат филми и на ICS-а, но тогава трябва да са записани на dvd...

andro88
20-03-2012, 09:11
Аз съм с навигация и имам приветствия Незнаех че се различавам от тези без навигация

Абе какви са тези приветствия? Освен емблемата в началото и Абревиатурата на ICS има ли друго? Аз съм без нави и ченджър:not-fair::not-fair::not-fair:

lordliness
20-03-2012, 09:56
Приветствия от производителите на резервни части!

ecotronic
20-03-2012, 10:04
Абе какви са тези приветствия? Освен емблемата в началото и Абревиатурата на ICS има ли друго? Аз съм без нави и ченджър:not-fair::not-fair::not-fair:

Когато си с навигация, излиза един ферман в който се казва, че навигацията ще те отведе и до края на света ако трябва..............и ако има карти де...:roll2:

andro88
20-03-2012, 20:48
Когато си с навигация, излиза един ферман в който се казва, че навигацията ще те отведе и до края на света ако трябва..............и ако има карти де...:roll2:

Ей , кога ли сиромаха е имал късмет , та сега...:gruebel:

old alfist
20-03-2012, 20:57
Може да звучи еретично, но да гледаш сменящи се картинки на дисплея в колата е меко казано неадекватно.
Качествена музика - да, но всичко друго отвлича вниманието.

gorbi
20-03-2012, 23:10
Не само сменящи се картинки - аз гледам по 8-9 серии филми... :)
Естествено зависи с колко и как караш, колко опит имаш, какъв е пътя, в каква част на денонощието. Случвало ми се е в месеца да ходя по 2-3 пъти на място, което е 700 км. далеч... толкова ми е опротивял пътя, че ако не са филмите - не знам как щях да издържа... Освен това имам над милион километри зад гърба си, без да съм тираджия или професионален шофьор и опитът много ми помага, не препоръчвам на колеги с 5-6 години стаж да пробват.. :)))
Въобще - не е правилно да се обобщава, светът е много разнообразен и изпълнен с противоречия ;)

А сега по темата....
Пазарих си днес една хубавица фейслифтната, всичко си има, ама пусти колони отзад - няма ги. Като си я закарам у дома ще мятам проекта с аудиото, а допълнително ще трябва да сложа и активен съббуфер и още две колони отзад.