View Full Version : НЕ! НА БЕЗУМНИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА - СОФИЯ
Gattuso8
15-03-2012, 11:37
ШЕСТВИЕ !!!! 25.03.2012
ЛЪЧ І - МЕТРО(Цариградско) , Парламент - 13:30 часа ТРЪГВАНЕ
ЛЪЧ ІІ - АРЕНА( Запад) , Парламент - 13:30 часа ТРЪГВАНЕ
ЛЪЧ ІІІ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ(Бояна) , Парламент - 13:30 часа ТРЪГВАНЕ
ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ - 15:00 ЧАСА на ПАРЛАМЕНТА!!!
НОСЕТЕ МЕТАЛНИ ТУБИ И ТУБИ ВСЯКАКВИ !!!!
Не гледайте симптомите, заболяването си има причина... и нея всички я знаем но никой не я вписва в исканията.
Susscrofa
15-03-2012, 11:54
Не гледайте симптомите, заболяването си има причина... и нея всички я знаем но никой не я вписва в исканията.
Остави гражданското общество на спокойствие да изкара своя пуберитет.
Престани да се държиш като зла учителка.:)
Остави гражданското общество на спокойствие да изкара своя пуберитет.
Престани да се държиш като зла учителка.:)
Някой може и да се замисли ... което още не е навредило.
Mind_Control
15-03-2012, 12:40
По добре търсете сметка, защо държавата купува огромни количества горива на цени по високи от крайните по бензиностанциите!!!
Susscrofa
15-03-2012, 13:07
По добре търсете сметка, защо държавата купува огромни количества горива на цени по високи от крайните по бензиностанциите!!!
Дай цифри, дай договора, дай борсовата цена по-време на сделката.
Всичко останало са политически спекулации.
ivan dimitrov
15-03-2012, 19:38
---
Mind_Control
15-03-2012, 22:57
Дай цифри, дай договора, дай борсовата цена по-време на сделката.
Всичко останало са политически спекулации.
Много сте ми интересни с тая борсова цена... Ти какво мислиш, че ОМВ купува на цените обявени в сайта на Лукойл ли?
Ето ти договор (за 5 мин. търсене)
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=475102&newver=2
В резюме "бензин А95Н - 28000 литра и дизелово гориво - 9300 литра" и това за скромните 95 000 лв. без ДДС, останалите сметки ги оставям на теб и ще те помоля да ми кажеш по колко купува литъра "Държавно горско стопанство София".
Спокойно не се бе хора,в България горивата са от най-евтините в ЕС........:-):-):-)
Susscrofa
16-03-2012, 08:32
Много сте ми интересни с тая борсова цена... Ти какво мислиш, че ОМВ купува на цените обявени в сайта на Лукойл ли?
Ето ти договор (за 5 мин. търсене)
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=475102&newver=2
В резюме "бензин А95Н - 28000 литра и дизелово гориво - 9300 литра" и това за скромните 95 000 лв. без ДДС, останалите сметки ги оставям на теб и ще те помоля да ми кажеш по колко купува литъра "Държавно горско стопанство София".
Мислех, че визираш покупката на гориво за военновременния резерв.
В постнатото от теб има далавера, освен, ако около 20 000 не струват транспортните разходи.:):pig:
Mind_Control
16-03-2012, 15:57
Мислех, че визираш покупката на гориво за военновременния резерв.
В постнатото от теб има далавера, освен, ако около 20 000 не струват транспортните разходи.:):pig:
За военновременния резерв едва ли ще мога да намеря договора..
Gattuso8
20-03-2012, 00:53
Всяка цена е държавна политика, а от горивата се образуват 30% от цените на всички продукти. Наше задължение е да протестираме!Натиска е чрез граждански протести !!!
Mind_Control
20-03-2012, 11:21
Всяка цена е държавна политика, а от горивата се образуват 30% от цените на всички продукти. Наше задължение е да протестираме!Натиска е чрез граждански протести !!!
Човек, няма смисъл от протест за цената на горивата, никой не може да ги свали!! В крайна сметка ей я къде е Гърция- зареждайте от там, щом мислите, че е по евтино.
По добре протестирайте срещу безумните обществени поръчки (тогава и аз бих се включил), там потъват милиони, да не кажа милиарди, които ако се разпределят правилно, първо доходите ще се вдигнат и второ ще заживеем в една по подредена държава.
Или протестирайте за некачестеното асфалтиране- има хиляди пъти повече смисъл. Как за 30 години не се научиха да слагат шахтите на нивото на асфалта?
Цените на горивата тук не са високи, а даже напротив. Всъщност, да - в Русия Unleaded 95 излиза около 1.50 лв/л. Проблемът е в ниските доходи и никаквата стойност на левчето.
Europe's Energy Portal (http://www.energy.eu/)
Susscrofa
21-03-2012, 08:40
Цените на горивата тук не са високи, а даже напротив. Всъщност, да - в Русия Unleaded 95 излиза около 1.50 лв/л. Проблемът е в ниските доходи и никаквата стойност на левчето.
Europe's Energy Portal (http://www.energy.eu/)
Стойността на левчето е като тази на еврото.
В Русия няма такива акцизи, както и в САЩ.
Ниските доходи за какво не са проблем?:wc:
stefko159
21-03-2012, 08:44
Ревем, защото сме беднички, а не че е скъпо горивото. Ако взимах по 2 000 Евро месечно знаеш ли колко ми пука, че нафтата била 3 лв??
Чушки!
"Глава комитета Госдумы по транспорту Евгений Москвичев предложил увеличить размер дополнительного акциза на топливо, отчисляемого в федеральный и региональные дорожные фонды, с 3 до 7-8 рублей, пишет "Российская газета"."
http://www.avto-novosti.org/latest-news/220-deputaty-namereny-uvelichit-akcziz-na-toplivo-bolee-chem-v-raza.html
Susscrofa
21-03-2012, 09:33
Чушки!
"Глава комитета Госдумы по транспорту Евгений Москвичев предложил увеличить размер дополнительного акциза на топливо, отчисляемого в федеральный и региональные дорожные фонды, с 3 до 7-8 рублей, пишет "Российская газета"."
http://www.avto-novosti.org/latest-news/220-deputaty-namereny-uvelichit-akcziz-na-toplivo-bolee-chem-v-raza.html
Сливи:)
Сам ще се цитирам: "няма ТАКИВА акцизи", а не "няма акцизи".
Провери какви са акцизите в Русия.
Винаги ли бързаш толкова? Трябва да внимаваш, че някой път няма да имаш време да си свалиш гащите и ще се оплескаш.:kicking:
А някой кара КОоолелОООо!
Стойността на левчето е като тази на еврото.
В Русия няма такива акцизи, както и в САЩ.
Ниските доходи за какво не са проблем?:wc:
Това не променя факта, че зареждаме едно от най-евтините горива в EU.
Ако някой вярва в чудеса и смята, че има основание да протестира, нека го прави...
:hvala: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep:
Току-виж акцизът паднал и цените на горивата станали като в Русия, а защо не САЩ, където е още по-евтинко :scherzkeks:
Оохх сам си виновен че поствам вендага след трола и той решава, че говоря с него.
dimitar_vd62
21-03-2012, 11:32
А някой кара КОоолелОООо!
http://s16.rimg.info/58c87b99e578ba2ced5adeb7834036b2.gif (http://smayliki.ru/smilie-935765223.html)
Susscrofa
21-03-2012, 11:57
Оохх сам си виновен че поствам вендага след трола и той решава, че говоря с него.
Kой е виновен сам? Ти или аз?:wc:
Словореда загуби нещо.:)
Не постна веднага след мен.:online2long:
---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:54 ----------
Това не променя факта, че зареждаме едно от най-евтините горива в EU.
Ако някой вярва в чудеса и смята, че има основание да протестира, нека го прави...
:hvala: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep:
Току-виж акцизът паднал и цените на горивата станали като в Русия, а защо не САЩ, където е още по-евтинко :scherzkeks:
Акцизът няма да падне, но можеше да избягваме неговото повишение още поне няколко години.:kicking:
Шяхме да платим някоя и друга глоба, дали тя щеше да е равна като стойност на смачкания потребител у нас.:Bolt:
Евтино, евтино, не мисля, че е чак толкова евтино вече.
Дали би проработило и у нас :roll:
Германия затяга контрола върху цените на бензина
Нов орган ще контролира дейността на търговците на горива и ценовата им политика.
Германското правителство прие проектозакон, който предвижда засилване на държавния контрол върху ценовата политика на петролните концерни. Инициатор на акта е вицеканцлерът и министър на икономиката и технологиите Филип Рьослер, предаде БТА.
Законопроектът предвижда операторите на около 14 700 бензиностанции в Германия подробно да посочват кога и по какви причини са повишили или понижили стойността на горивата. Освен това ще бъде създаден и нов орган, който да контролира дейността на концерните и ценовата им политика. Петролните компании ще бъдат задължени да обявяват какво количество гориво и на каква цена са купили.
С новите мерки правителството се надява да подобри прозрачността и конкуренцията, но индустрията се противопоставя на предложенията.
Проблемът с повишаването на цените на горивата в Германия се изостри през последните няколко месеца. Социологическо проучване показва, че доверието на потребителите в Германия е изключително разклатено от високите цени на горивата, особено на бензина.
Експертите нееднократно обвиняваха петролните концерни в изкуствено завишаване на стойността на бензина. През миналия месец агенцията по конкуренцията съобщи, че започва разследване срещу пет големи петролни компании по подозрения, че са се договорили да извадят независимите бензиностанции от бизнеса, припомня АФП.
www.capital.bg (http://www.capital.bg)
Нов орган ще контролира дейността на търговците на горива и ценовата им политика.
Незнам защо, според мен колкото повече такива "контролиращи органи" се създават в България, толкова повече предпоставки за корупционни схеми ще има. А в същото време още една институция ще обяснява, че няма какво да се направи за понижаване цените на горивата и т.н. Нали щеше да има проверка за картелно споразумение между омв, лукойл, ромпетрол и т.н., нали уж проверката показа, че такова споразумение има. И какво като има, санкции, глоби ще им налагат дрън дрън, пак прах в очите на хората :repuke:
digitalundgrd
02-05-2012, 19:54
Дали би проработило и у нас :roll:
Не, защото при нас всеки е "човек" на някого... Аз съм 99,9% сигурен, че много от "политиците" са в кюпа с всичките там "бензинджии" и имат интерес горивата да са, колкото може по-скъпи, та да печелят повече ;)
Не е скъп бензина,заплатите са малки......
Кво се тюхкате за цените на горивата,борете се за по-високи заплати!
Кайо по-правилно и точно неможе да се каже! Много си прав.:yes:
А неможе ли на няколко фронта ??????? Едното няма нищо общо с другото, ниските заплати са едно, монопола в много сфери е съвсем друго ...
Ето и мнението на ББ за високите заплати от вчера
Надали има президент, или премиер, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи, да се работи по-малко и да има по-ниска пенсионна възраст.
Това заяви днес премиерът Бойко Борисов.
По думите му обаче въпросът е доколко балансът и икономиката на страната го позволяват!
Аз съм 99,9% сигурен, че много от "политиците" са в кюпа с всичките там "бензинджии" и имат интерес горивата да са, колкото може по-скъпи, та да печелят повече ;)
Ето от мен 0,1% да допълня до 100%, то е ясно истории много доказателства също, дъвчат се от едни от други медии се подминават и бързо се забравят явно. На снимката с дата ББ напуска хотела на Златеви.
А неможе ли на няколко фронта ??????? Едното няма нищо общо с другото, ниските заплати са едно, монопола в много сфери е съвсем друго ...
Ето и мнението на ББ за високите заплати от вчера
Mоже и на два и на три фронта но.....а ББ и други кво са казали хич не ме интересува,икономиката и баланса може да не позволяват по-високи пенсии но си нямат и връзка със заплатите в частният сектор.
Дори и с монопол горивата в България са най-евтините в ЕС....а този монопол е световен не е само в България,за мен нямат значение цените,данъците и акцизите а заплатите.