PDA

View Full Version : Потъващ сединител

The Professor
17-11-2006, 17:47
Здравейте,

Имам следният проблем - съединителя потъва без да срещам някакво съпротивление по време на движението (след което се връща на мястото си). Реално в момент-а все едно натискам педала на газта, такова е съпротивлението при натискане. Съответно, не мога да превключвам скоростите.
Случвало ли ви се е нещо подобно? Имате ли идея къде е проблема и как може да се отстрани?
Предварително благодаря за всяка помощ.

Поздрави.

търтей
17-11-2006, 17:56
ква ти беше колата?
хидравлика или жило?

The Professor
17-11-2006, 18:08
Alfa Romeo 33 1.7 IE '89, не съм сигурен относно хидравликата/жилото..

alfista
17-11-2006, 18:22
33-ките са с хидравличен .

Bobi_33
18-11-2006, 00:49
ква ти беше колата?
хидравлика или жило?

Не съм виждал някога Алфа да правят съединител с жило :wink:

Bobi_33
18-11-2006, 00:55
Здравейте,

Имам следният проблем - съединителя потъва без да срещам някакво съпротивление по време на движението (след което се връща на мястото си). Реално в момент-а все едно натискам педала на газта, такова е съпротивлението при натискане. Съответно, не мога да превключвам скоростите.
Случвало ли ви се е нещо подобно? Имате ли идея къде е проблема и как може да се отстрани?
Предварително благодаря за всяка помощ.

Поздрави.

Първо провери спирачната течност в казанчето :!: ,може някоя от двете помпи да е протекла :?: .Ако нищо не тече опиши по-подробно проблема. :wink:

The Professor
18-11-2006, 23:14
Течност имам, а не видях да е протекло под колата, а я преместих от мястото и.. май няма и въздух в системата - пуснах малко от спирачната течност.. общо взето просто педалът потъва без да се усеща някакво зацепване и след това се връща на мястото си.

Lisan
19-11-2006, 00:44
Течност имам, а не видях да е протекло под колата, а я преместих от мястото и.. май няма и въздух в системата - пуснах малко от спирачната течност.. общо взето просто педалът потъва без да се усеща някакво зацепване и след това се връща на мястото си.
НЕ гледай под колата,а в краката при педалите.Най вероятно е горна помпа,но по добре си смени гумичките и на двете.

The Professor
20-11-2006, 00:47
Така - доло при педалите нямаше течност. Разглобих горният цилиндър, но не мога да разбера дали има проблем. Гумичките изглеждат като нови.. а веднага след като го разглобих, го пробвах на сухо и ми се стори, че работи.. Дали е възможно течността да се е замърсила и заради нея да няма налягане?

The Professor
30-11-2006, 02:33
Почистих горната помпа на съединителя и след като го монтирах и обезвъздуших, всичко работи като по ноти.

The Professor
04-12-2006, 17:25
Работеше.. изглежда долната помпа изпуска течност. Някой знае ли дали може да се разглабя?

alfista
04-12-2006, 17:39
Може да се разглабя,ама е яко кофти за сваляне.

The Professor
04-12-2006, 17:45
Предполагам няма да стане без да се прави голямо разглабяне а?
(да го сваля през кабелите и маркучите не става?).

alfista
04-12-2006, 17:52
Ами незнам как ще се справиш ти,ама аз отидох при Сашо (Lisan) ,той и смени гумичките и нещата се оправиха.По добре говори с него да ти я ремонтира,щото свалянето е шоково.

The Professor
04-12-2006, 18:11
И аз към него съм се запътил, ама да питам - ако беше нещо тъпо да се мъча сам..
Благодаря!