View Full Version : SRS AIRBAG въпросче
Здравейте,
имам едно такова питане - дали когато на волана на Алфа Ромео 146 пише SRS AIRBAG - това означава, че има 2 възглавници - за водача и пътника?
Така съм чувал, че SRS означава 2 еърбега.
sasho156
25-03-2012, 20:19
Сега и на мен ми стана интересно какво е SRS.
Разрових се в интернет и SRS е съкращение от Supplemental Restraint System в превод Допълнителна предпазна система. Там където видиш да го пише-там имаш :)
Satanism
25-03-2012, 20:28
SRS не означава два бега...както каза колегата, означава Supplementary Restraint System, което означава система, дето те пази, да не се кандилкаш, като стане катастрофа с думи прости :)
sasho156
26-03-2012, 00:48
Аз не мога да разбера друго, сега гледам една 156-тица която евентоално ще си взема. Задната грена на тавана (между задната врата и задното стъкно) има 2 кръкчета на които пише SRS AirBag. Това означава ли че там има 2 въздушни възглавници и примерно едната да се отваря назад към задното стъкло (предпазваики главата отзад) другия настрани.
JTD 20v M-JET
26-03-2012, 01:20
Аз не мога да разбера друго, сега гледам една 156-тица която евентоално ще си взема. Задната грена на тавана (между задната врата и задното стъкно) има 2 кръкчета на които пише SRS AirBag. Това означава ли че там има 2 въздушни възглавници и примерно едната да се отваря назад към задното стъкло (предпазваики главата отзад) другия настрани.
Колега,този въпрос наскоро беше обсъден подробно и "познавачи"-те ни убеждаваха,че там въобще няма еърбеци.Какво като има отбелязани такива-просто не се броят че ги има ! Аз тъкмо им се бях вързал и ти пък виж какъв въпрос задаваш-ту да му се не види всяваш ми съмнения,ами ако момчетата са се бъзикали пък ние сме приели нещата насериозно. Ти как мислиш-дали изобщо има нещо там?
Satanism
26-03-2012, 08:39
Eрбега е един и същ(голям, дълъг, правоъгълен) от предната (А-) колонката, чак до задната (C-) колонка.
sasho156
26-03-2012, 18:28
Колега,този въпрос наскоро беше обсъден подробно и "познавачи"-те ни убеждаваха,че там въобще няма еърбеци.Какво като има отбелязани такива-просто не се броят че ги има ! Аз тъкмо им се бях вързал и ти пък виж какъв въпрос задаваш-ту да му се не види всяваш ми съмнения,ами ако момчетата са се бъзикали пък ние сме приели нещата насериозно. Ти как мислиш-дали изобщо има нещо там?
Според мен има, в предната седалка има въздушна възглавница която като се отвори скрива вратата. Значи логично е и отзат да има нещо такова, вече дали са два-незнам. Това че трябва и отзат да се отвори по същия начин е мнение, не твърдение.Не съм го виждал на живо. :)
Благодаря за мненията, т.е. SRS не означава 2 еърбега, тъй като гледах една Алфа, на която пише SRS AIRBAG, но има възглавница само за водача и просот се чудех дали не са и сложили волан от друга кола.
SRS- еърбеците не се отварят когато си без колан
JTD 20v M-JET
27-03-2012, 00:09
Според мен има, в предната седалка има въздушна възглавница която като се отвори скрива вратата. Значи логично е и отзат да има нещо такова, вече дали са два-незнам. Това че трябва и отзат да се отвори по същия начин е мнение, не твърдение.Не съм го виждал на живо. :)
Сега сериозно-колега имам няколко такива коли,т.е. не гадая и не предполагам,всичките са с по 10 еърбега.Там където гледаш наистина са по два-без значение как действат.Няма начин да има само капачки -никой производител не си украсява колите с SRS airbag без отдолу да има съответният брой еърбеци.