View Full Version : лек проблем
hristiqn
17-11-2006, 18:22
При скорост около 100-120 се появяват леки вибрации :evil: ....въпроса ми е ако джантите и гумите са добре от какво може да са вибрациите ??? :?:
Убеждават ме , че ако си сменя дисковете всичко щяло да се оправи ... как мислите ?
мерси предварително за отговорите
Съвсем въЗможно е да са дисковете!Свали си джантата и виж в какво състояние е диска :th_up: ?
ALFA CORSE
17-11-2006, 19:03
При скорост около 100-120 се появяват леки вибрации :evil: ....въпроса ми е ако джантите и гумите са добре от какво може да са вибрациите ??? :?:
Убеждават ме , че ако си сменя дисковете всичко щяло да се оправи ... как мислите ?
А самата джанта ляга ли добре на главината? Има ли втулки?
ЕДИТ: виж някой от болтовете за фланците да не опира в джантата.
Ако са дискове трябва да вибрира като спираш а не като се движиш :idea: :idea: :idea: иначе може да е от крива гума или лош баланс на джантите :wink: :wink:
Как така вибрации от крив диск?От крив диск вибрации ще има като натискаш спирачка,но не и по време на движение.Търси причината другаде.
има и една друга възможна причина-да не са ти изпънали колата на стенда достатъчно прецизно...........
Лятото имах този проблем и се проявяваше при около 120 км/ч. Гумите бяха добре балансирани. Сега, като сложих зимни видях, че на едната предна гума протектора беше износен около 30 см, все едно се е изтъркала от дълъг спирачен път (а може и така да е станало). Естествено това няма да се отрази на баланса. Съветвам те добре да си прегледаш гумите за неправилно износване!
Не.........гумите му са чисто нови,а джантите изправени преди да ги сложат.........не е от джантите проблема :wink:
100 % не е и от дисковете :!:
Скапана предница + нещо разбито :idea: Също може да е лагер :wink:
Ама аз немога да разбера ние сега тука да не сме баба ванга че требе да гадаеме ти майстори немаш ли?
hristiqn
18-11-2006, 10:03
маистори има....просто имаше такива които ми казаха , че тресе в движение от дисковете... Вибрациите са леко доловими и вече се ориентирам кам предницата.
Това са глупости че неможе да е от дсковете!!! И че трябва да вибрира само на спирачка! От личен опит казвам че като смених дисковете на омегата всичко се опрви. И тя пак така вибрираше при 120км/ч. Несъм врачка да кажа че и тук проблема е същия но дисковете са си доста вероятна възможност.
Това са глупости че неможе да е от дсковете!!! И че трябва да вибрира само на спирачка! От личен опит казвам че като смених дисковете на омегата всичко се опрви. И тя пак така вибрираше при 120км/ч. Несъм врачка да кажа че и тук проблема е същия но дисковете са си доста вероятна възможност.
Са кат са глупости ако искаш дай да ти изкрива дисковете и ако не вибрира като не си на спирачка ше си купиш нови ако вибрира аз ше ту купим комплект гуми, дискове и накладки :?:
Или омегата е била с дискове 1 метър диаметъра и са били криви като немска каска или просто кат си ги сменил са ти сложили джантата на место :wink:
....въпроса ми е ако джантите и гумите са добре от какво може да са вибрациите ??? :?:
Гумите при баланс/динамичен/ може и да нямат много олово, но ако бият радиално демек нагоре, надолу..... :?:
....въпроса ми е ако джантите и гумите са добре от какво може да са вибрациите ??? :?:
Гумите при баланс/динамичен/ може и да нямат много олово, но ако бият радиално демек нагоре, надолу..... :?:
... се предполага че тоя дет ги балансира ше види че бият :?: или ....
hristiqn
20-11-2006, 17:50
Проблемчето оказа от носач+шарнир десен и тампон на ляв. да поясня колата днес беше на предница и няма никакви последици от удара... :D Бобо беше прав скапана предница :wink:
УУ брао начи ша ходя у телевизия СКАТ да кандидатствам у онова предаване за екстрасенси :lol: :lol: :lol: :wink:
hristiqn
21-11-2006, 14:58
нема да те вземат :lol: нямали Алфи там :wink:
Може и от задницата да е.Как са ти задните гуми и джанти??
Може и от задницата да е.Как са ти задните гуми и джанти??
Ка момчето вече е казало от какво е проблема :idea: :evil: :wink: