View Full Version : Горивен филтър
webfusion
17-11-2006, 19:39
Здр. на всички.
Ще може ли някои да ми каже каде се намира горивния филтър на алфа 145 1.6 TS. 2000г. Минах два малки сервиза и аз поне 5 часа търсих ми немога да го намеря и в сервизите също. Под задният калник трабите са цели никаде не се отклоняват. Под предния калник има нещо но то неприлича на филтър една пласмасова кутия в която влизат три мъркуча за гориво, но маи е за някякви газове дето обира, поне така казаха в италианският магазин в стара загора.
Аве ако някои е сменял да помага защото ще ходя да връщам филтъра и се отказвам. Да не би да нямя ?
Благодаря
Ако не се лъжа на тези с фейслифта филтъра им е вътре на самата бензинова помпа :wink: :wink: ма не съм сигурен нека Вальо или Насо да кажат :wink:
Ако не се лъжа на тези с фейслифта филтъра им е вътре на самата бензинова помпа :wink: :wink: ма не съм сигурен нека Вальо или Насо да кажат :wink:
Хахаха що те да не са го вадили да видят :?:
Хахаха що те да не са го вадили да видят :?:
Па знам ли :lol: :lol: :lol: кажи де помогни на човека :wink:
Ми нема филтър кво да му казвам :wink:
webfusion
18-11-2006, 11:58
Ми нема филтър кво да му казвам :wink:
Сериозно ли няма филтър или маитап си правиш ?
Не се майтапи просто помпата на твойта кола има неква по-яка цедка и тя служи за филтър :idea: :wink:
webfusion
18-11-2006, 12:09
Тази цедка чистили се или сменя и как.Трябва да отворя резервоара и да я извадя ли. Сигорно ще е пълна с боклуци. Се пак трябва да се прави някаква профилактика ли незнам, неможе еитаи да си седи се.
Мисля че в ултразвукова вана ще се изчисти :roll:
ми и аз за почти 3 години експлоатация незнам кво се прави с тая помпа, освен да се чака да изгори, и да се смени на цяло ... ама знам ли :?
Има тука в Сливен един "разбирач" (не е обида) дето си чисти цедката на 156цата във вана и каза че това бил единствения начин :!:
Алфа 146 1.4 ТS 16 V има ли горивен филтър и ако има къде се намира.
Сменях филтри, ремъци и ролки, но в сервиза не можаха да намерят горивния филтър.
Благодаря предварително!
Има тука в Сливен един "разбирач" дето си чисти цедката на 156цата във вана и каза че това бил единствения начин :!: хъм ми освен и ние да пробваме , друго не ми хрумва :idea:
Има тука в Сливен един "разбирач" дето си чисти цедката на 156цата във вана и каза че това бил единствения начин :!: хъм ми освен и ние да пробваме , друго не ми хрумва :idea:
А вие друга работа нямате ли си ???????
Не..............,но ти ще си имаш ако ти изгори помпата :Tease: :naughty:
А вие друга работа нямате ли си ???????
Хич не им обръщай внимание просто някой дни си мият колите по 8 пъти и вече кат няма ко да правят разглобяват наред :lol: :lol: :lol:
Не..............,но ти ще си имаш ако ти изгори помпата :Tease: :naughty:
Ооо хич не му бери грижата на него той е стара кримка знае ко да прави :wink:
webfusion
24-11-2006, 22:09
Благодаря за помоща
Crusader
25-11-2006, 08:17
Алфа 146 1.4 ТS 16 V има ли горивен филтър и ако има къде се намира.
Сменях филтри, ремъци и ролки, но в сервиза не можаха да намерят горивния филтър.
Благодаря предварително!
А коя година е колата? Бе трябва да има, щото не знам този мотор 1,4 да е слаган на последните модели, и ако е така то филтара е оzад отдясно, някаде мейду задния десен калник и резервоара, ма да ти го обяснят по подробно колегите, че не сам си виjдал лубимата вече 4,5 месеца и сам позабравил!
2000 г.
Мисля че и твоята няма филтър :idea: :wink:
Не съм сигурен, но не се ли намира отдолу пред задна дясна гума. Там има една пластмасова кора ако не се лъжа. Някой ми беше казал, че като я свалиш тая кора там се намирал горивния филтър, но не мога да съм сигурен щото още не съм го сменял.
Аве що не четете за какъв модел и коя година кола се пише в темата немоа разбера а само спамите :evil: Са и некой с ТД ше се обади къде е горивния филтър а :idea:
А трябва ли за всеки модел и година да се отваря нова тема за горивен филтър
Аве що не четете за какъв модел и коя година кола се пише в темата немоа разбера а само спамите :evil: Са и некой с ТД ше се обади къде е горивния филтър а :idea:
Темата е кръстена 'Горивен филтър' и е в раздел 145/146. Ако мислиш че е спанмене да се напише информация която ще е полезна за голяма част от хората тук мисля, че не си прав.
Бобо познавам те и те уважавам като специалист по Алфа обаче мисля,че малко може да бъдеш малко по-тактичен и солидарен към колегите си тук. Все пак сме тук да си помагаме а не да се храним един друг.
Хранете ме, че съм гладен.
Според мен за горивен филтър нема кой знае какъв проблем. Всеки средностатистически ремонтчик (човек който бавно но сигурно ви убива и без тва мъртвата кола) като я види отгоре отдолу и ще каже ко да се праи. За туй време да бяхме събрали по 2 лева и да бяхме ремонтирали филтъра. И моя е за смяна така че вместо да ви питам дайте по 2 лева. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бобо имаше впредвид, че колата няма горивен филтър. Ерго - не знаете точно модела - защото е 2000 година и там нямат :wink: Моята например е по стара и има такъв. Също така не знам как е въпроса с боксер двигателите - така, че как да кажа къде се намира като мога да подведа някого - предполагам това е имал впредвид Бобо.
Бобо имаше впредвид, че колата няма горивен филтър. Ерго - не знаете точно модела - защото е 2000 година и там нямат :wink: Моята например е по стара и има такъв. Също така не знам как е въпроса с боксер двигателите - така, че как да кажа къде се намира като мога да подведа някого - предполагам това е имал впредвид Бобо.
Нямам нищо против и ако съм засегнал някой се извинявам наи-искренно, но не мисля това, че съм оставил някаква информация която най-вероятно ще е полезна на някой да се отчита като спам. Вярно че отговора ми не е формулиран много добре, но все ще свърши работа.
П.С. Подчертал съм в това което съм написал че не съм сигурен а от подписа ми става ясно за кой автомобил точно става въпрос.