Log in

View Full Version : Багажника не се отваря от дистанционното!?

Ivo Rossi
26-03-2012, 01:14
Колеги багажника от днес не се отваря нито от дистанционното нито от жабката.Релето в багажника си цъка а не се отваря кабелите са добре свалях кората да ги проверя и незнам вече какво да търся.Даите някои съвет.

old alfist
26-03-2012, 10:01
Абсолютно същия проблем ми се появи и на мен преди 2 дни и тъкмо си мислех да питам и аз - релето се чува как чука, но ключалката не сработва.

andro88
26-03-2012, 10:16
90% че са кабели в шуаха дето минава от купето към багажника.
Другото е проблем в машинката. Четки на двигателчето или нещо такова.:grandpa::grandpa::grandpa:

old alfist
26-03-2012, 10:38
Твърде вероятно е да е така, че като четох в някоя от темите други колеги са имали пък проблем със светлините, които са от същия сноп кабели и там доколкото си спомням имаше вътрешно прекъсване, без да се забелязва визуално.Но може и релето да не пропуска достатъчно добър ток.Ще трябва да се замерват токове и да се правят опити.

qpwo
26-03-2012, 10:40
При мен нещо взе да не се отваря от жабката... Не е от кабелчетата, къде е бушона за тази работа?

old alfist
26-03-2012, 10:47
При мен нещо взе да не се отваря от жабката... Не е от кабелчетата, къде е бушона за тази работа?

Предполагам, че в таблото намиращо се вдясно в багажника, защото оттам чука релето.

anthony
26-03-2012, 12:51
Предполагам, че в таблото намиращо се вдясно в багажника, защото оттам чука релето.
Точно там е - жълт 10А или 15А.

ecotronic
26-03-2012, 13:02
Колеги багажника от днес не се отваря нито от дистанционното нито от жабката.Релето в багажника си цъка а не се отваря кабелите са добре свалях кората да ги проверя и незнам вече какво да търся.Даите някои съвет.

С ключ електрически отваря ли се?

Коки
26-03-2012, 14:26
Гиги имаше такъв проблем, но не знам как го е решил.

Ivo Rossi
26-03-2012, 15:22
С ключ електрически отваря ли се?
колега какво е това?

ecotronic
26-03-2012, 15:30
колега какво е това?

Доколкото знам багажникът се отваря по 4 възможни начина:

1 - от дистанционното
2 - от бутона в жабката
3 - от ключ в ключалката и леко завъртане наляво, до задействане на електрически контакт, който пък задейства електрическата ключалка (аналогично на 1 и 2)
4 - от ключ в ключалката и пълно завъртане наляво и механично задействане на ключалката.

Та въпросът ми беше дали 3 работи.

Ivo Rossi
26-03-2012, 17:13
Доколкото знам багажникът се отваря по 4 възможни начина:

1 - от дистанционното
2 - от бутона в жабката
3 - от ключ в ключалката и леко завъртане наляво, до задействане на електрически контакт, който пък задейства електрическата ключалка (аналогично на 1 и 2)
4 - от ключ в ключалката и пълно завъртане наляво и механично задействане на ключалката.

Та въпросът ми беше дали 3 работи.Малко по-сложно се изразяваш.Иначе да отваря се като вкарам ключа и завъртя.

ecotronic
26-03-2012, 17:45
Ок ще опитам по-просто:

Когато вкараш и завъртиш наляво ключа, нормално багажникът се отваря по електрически способ.

Ако откачиш акумулатора и пробваш да отключиш багажника, ще видиш, че трябва доста повече да завъртиш ключа, прилагайки по-голямо усилие за да се отвори.

Във втория случай отключването става по механичен способ.

Доко
26-03-2012, 17:57
90% че са кабели в шуаха дето минава от купето към багажника.:

И аз залагам на снопа кабели между капака и багажника. ;-)
При мен направи друг номер, при включване на задна се отваряше багажника, оказа се, че 3-4 от кабелите в сноп между багажника и капака са се удървили, начупили изолацията и дали на късо.

tweety
26-03-2012, 18:58
Няма как да са четки защото няма моторче. Механизма за отключване е чрез електромагнитно реле. Свалете кората и самата ключалка. Към нея има прикрепени 2 метални пръчки. Едната е да отключи при механичното завъртане на ключа а другата идва от електромагнитното реле. Свалето го и него. То се намира на около 10 см в ляво от ключалката и едната пръчка води към него. Релето е с една пружина. При задействане пружината се свива и издърпва металната пръчка. Проверете на празен ход дали работи релето. При мен се беше откачило релето от захващането и при задействане от ключа то цъкаше но нямаше опората за да издърпа пръчката да отключи. Ако не работи самото реле на празен ход- повредата е ясна, а ако работи проверете хубаво механичните части дали всичко е захванато на мястото си.

old alfist
26-03-2012, 19:28
Няма как да са четки защото няма моторче. Механизма за отключване е чрез електромагнитно реле. Свалете кората и самата ключалка. Към нея има прикрепени 2 метални пръчки. Едната е да отключи при механичното завъртане на ключа а другата идва от електромагнитното реле. Свалето го и него. То се намира на около 10 см в ляво от ключалката и едната пръчка води към него. Релето е с една пружина. При задействане пружината се свива и издърпва металната пръчка. Проверете на празен ход дали работи релето. При мен се беше откачило релето от захващането и при задействане от ключа то цъкаше но нямаше опората за да издърпа пръчката да отключи. Ако не работи самото реле на празен ход- повредата е ясна, а ако работи проверете хубаво механичните части дали всичко е захванато на мястото си..
Явно при мен е нещо такова свързано с механиката -току-що се връщам от гаража и установих, че ел.връзките са добре, защото при механично движение на ръка с ключа релето в таблото чука.
Другият вариант е напрежението на токовете в колата да е по-ниско и да няма сила да се избута механизмите.

Ass
27-03-2012, 07:52
.
Явно при мен е нещо такова свързано с механиката -току-що се връщам от гаража и установих, че ел.връзките са добре, защото при механично движение на ръка с ключа релето в таблото чука.
Другият вариант е напрежението на токовете в колата да е по-ниско и да няма сила да се избута механизмите.

Точно така се получава когато проводника е почнал де се къса и е останал на едно - две влакна!

andro88
27-03-2012, 17:27
При мен направи друг номер, при включване на задна се отваряше багажника, оказа се, че 3-4 от кабелите в сноп между багажника и капака са се удървили, начупили изолацията и дали на късо.

И при мен беше така, само дето се получаваше цветомузика всеки път като си пусна светлините, а като си отворя багажника светваха светлините за задна.

security999
27-03-2012, 20:42
На същото мнение съм, при мен имаше прекъснати и не добре контактуващи кабели.

old alfist
29-03-2012, 14:36
Колеги, вие се оказахте напълно прави за кабелите от снопа преминаващ към капака на багажника - на моята инсталация кабелчето за ключалката, което е с бял цвят излезе бъгаво.

Vesko84
24-05-2014, 16:50
На мен от днес започна да се отваря багажника сам. Като мърдам капака в различни позиции и електромагнитната ключалка си се задейства многократно. Дали пак е до кабелите, Като сваля шлаухата има допълнителна изолация и не се вижда през нея да има проблеми. Май трябва да хвана ножчето и да ги разгледам един по един.

ecotronic
24-05-2014, 17:39
Сигурно вътре в снопа са оголени изолации и кабели опират един в друг.
Направо режи целия сноп и го сменяй. Щом един кабел прави мизерии, със сигурност и другите са тръгнали да заминават.

Росен Желев
24-05-2014, 20:00
Моя и той само чаткаше от копчето в жабката и не се отваряше в двата края има два гумени тампона на които лежи от там го регулирах и сега се отваря.

iveli
25-05-2014, 09:44
Провери снопа кабели и ако е от там сменяш снопа кабели Но има вероятност ако ти се е затръшвал капака да се е разместил един пластмасов полукръг държащ ключето за ел отваряне на багажника от ключа Така че виж снопа и ако не е от него свали кората на багажника да поогледаш там

George
20-03-2016, 17:26
Здравейте приятели и при мен така се получи,снопчето с кабеелчетата закъсани/възстахових ги/ .Обаче не отива ток нито на бутона в жабката нито на електро магнита на капака. Най вероятно е някой гаден бушон! Но къде е той

ecotronic
20-03-2016, 20:20
Здравейте приятели и при мен така се получи,снопчето с кабеелчетата закъсани/възстахових ги/ .Обаче не отива ток нито на бутона в жабката нито на електро магнита на капака. Най вероятно е някой гаден бушон! Но къде е той

Релето и бушонът (20 - амперов) се намират в дясната страна на багажника.

pianev
23-03-2016, 02:09
Понеже се ударих тъпо преди време и моят спря да се отваря от копчето. Когато обече наместих капака и закопчалката на машинката, дето е долу в средата, всичко си сработи нормално. Преди това само се чуваше как се опитва да отвори. Но кабелите е добре да се прегледат при всички положения.