PDA

View Full Version : Защо българинът не купува български стоки?

code
28-03-2012, 23:33
Как мислите, колеги? Да взема да пусна една анкета:bg:
Е, забравих да сложа отговор "Купувам рядко", и "Купувам при всеки удобен случай", ама и вече не знам как да го променя.
Та, който купува нека да отговори, защо според него другите не купуват, все е нещо ..

code
28-03-2012, 23:55
Някой, ако реши да ми добави отговори в анкетката, да го помоля и да ми сложи пълен член в заглавието :oops: Бързата сврака - с двата крака ..

Кайо
28-03-2012, 23:56
Български стоки за сега купувам само мастика,луканки и лютеница,мастиката е ок,луканките са пълен боклук дори и да са по 25-30 лева килото а лютеница купувам само определена марка,на вкус я бива,са кво има вътре е друг въпрос.Млечните изделия са калпави,сирена,кашкавали.....абе проблем си ми е,юли кат си дойда в България що ше ручам.....:bg:
Общо взето скъпо и ниско качество.

mordohy
28-03-2012, 23:57
Ами единственото българско дето съм си купил са ми зимните обувки.
Какво друго да купя!?
Прясно мляко не се предлага и си го купувам от млекаря.
Сирене краве също няма под 14-17 лева и за това си взимам гръцко. По същата причина ям и немско масло, македонско брашно и захар и все в тоя ред.
Не знам една българска фирма, която да не се е изпедерасила като всички останали и да предлага боклуци.:screwy:
Ако има някоя- да ми се посочи!

546
29-03-2012, 00:01
Какво друго да купя!?
Сирене краве също няма под 14-17 лева и за това си взимам гръцко. По същата причина ям и немско масло, македонско брашно и захар и все в тоя ред.
Не знам една българска фирма, която да не се е изпедерасила като всички останали и да предлага боклуци.:screwy:

Винарска изба Логодаж

Кайо
29-03-2012, 00:05
Винарска изба Логодаж

Хехехехехе..........

TishO
29-03-2012, 00:05
Какво друго да купя!?

на 97% съм сигурен че ядеш Българско сирене внесено от Гърция ;)

mordohy
29-03-2012, 00:09
Винарска изба Логодаж
Тая не я знам
Какво предлагат!

Кайо
29-03-2012, 00:09
на 97% съм сигурен че ядеш Българско сирене внесено от Гърция ;)

Тия филм ги нема отдавна,поне при големите производители в Гърция....а българското не е сирене а някакъв вид мляко и палмово олио,понякога отработено......

old alfist
29-03-2012, 00:11
Българина не купува български стоки, защото почти няма такива.
Произвеждаме ишлемета, детайли, части от цялото, частично полуфабрикати или цели фабрикати за други фирми и се продават у нас под логото на чужденците.

Omni
Аз винаги гледам да си купувам български стоки, но разбира се ако е добро качеството и нормална цената. Примерно доста дрехи местно производство са много качествени.

Кайо
Тая не я знам
Какво предлагат!

Е са ми обиди градо и регионо.....:)
Къде си бе човек,фани ги смени тия Виваком,звънех ти ама........

546
29-03-2012, 00:12
Тая не я знам
Какво предлагат!

Ами елексири разни.Сетих се за още една фирма Телиш АД.И те са сериозни.

Кайо
29-03-2012, 00:17
А какво е българска стока?????
Колбаси с меса от не знам си къде,сирена със сухи млека и палмово олио,дрехи ишлеме,лютеници с домати от Турция и Израел????
Български стоки нема!

И са некой само да не каже нещо за БДС,едно врем голема палка луканка преко сили беше половин кило,а са около четвърт от нея е над 250 грама.....

Susscrofa
29-03-2012, 00:18
Защото те са твърде качествени и скъпи за вътрешна консумация.
Хубавите се изнасят. Тук е слаб пазарът.
Аз лично си купувам български храни и пиене доста.
Дрехи също.
Ти какво имаш предвид, че не се купува? Коли и лаптопи ли?:drinking:

mordohy
29-03-2012, 00:18
Е са ми обиди градо и регионо.....:)
Къде си бе човек,фани ги смени тия Виваком,звънех ти ама........
Виваком се насраха. Да си звънял на М-тел. То у село немаше и Виваком.
То верно тия Логодаж не ги познавам, ама да не се окаже, че и те си купуват я спирт, я винен дестилат , защото и една друга много ми я хвалеха, пък като и прегледахме хартиите се оказа , че Нефтохим ряпа да яде!:ban:

TishO
29-03-2012, 00:20
Тия филм ги нема отдавна,поне при големите производители в Гърция....а българското не е сирене а някакъв вид мляко и палмово олио,понякога отработено......

Палмово масло и сухо мляко ;) фирмата в която работя се занимава с това потдържаме вноса и зареждането на мандрите в българия знам коя мандра за каде и колко изнася не се заблуждаваите хора няма те си на представа за какво става дума :no:

Кайо
29-03-2012, 00:22
Дрехи също.

Суска думаш наизуст сега,просто не става един колбас,сирене или мляко да е чак толкоз скъп,ми те и некачествените уж с добро име са скъпи спрямо Европа....
Къде ги изнасяме на Марс или на Луната??????

TishO
29-03-2012, 00:23
Българина не купува български стоки, защото почти няма такива.
Произвеждаме ишлемета, детайли, части от цялото, частично полуфабрикати или цели фабрикати за други фирми и се продават у нас под логото на чужденците.

Потдържам една шивашка фабрика със опаковачни матеряли и последно шиеха АДИДАС за португалия ;)

Кайо
29-03-2012, 00:26
Палмово масло и сухо мляко ;) фирмата в която работя се занимава с това потдържаме вноса и зареждането на мандрите в българия знам коя мандра за каде и колко изнася не се заблуждаваите хора няма те си на представа за какво става дума :no:

Казах големите производители;),за разни дребни риби предимно в северна Гърция съм сигурен,че може да внасят сирене от нас.........ма за там не се брои те си са наши ора :):):)

code
29-03-2012, 00:26
Ами ония ден си чакам реда в аптеката и някаква оръфана майка пред мен:
- Имате ли детски витамини?
- Имаме български на Актавис и вносни.
- Аааа не, не, български не :new_Eyecrazy:
Купува се примерно Нурофен, който е 3 пъти по-скъп от Ибудолор - същото лекарство :new_Eyecrazy:
Купуват се китайски обувки за 90лв, от магазини в центъра на града, които се късат за 2 седмици, а българските са 3 пъти по-здрави на 2 пъти по-ниски цени.:new_Eyecrazy:
Един клиент ми идва миналата седмица, човека имал някакъв сравнително нов трактор и хидравличната помпа сгънала. Хората му казали "най-добре си вземи оригинална, с тия българските не рискувай", човека си поръчал помпа от Австрия и оттам му изпратили ... българска помпа от Казанлък :new_Eyecrazy:
Ей такива работи стават покрай мене напоследък, затова никога няма да ни прокопса нещастната държавица, проблемът си е в нас, но това си е мое мнение :picnic:

TishO
29-03-2012, 00:31
Казах големите производители;),за разни дребни риби предимно в северна Гърция съм сигурен,че може да внасят сирене от нас.........ма за там не се брои те си са наши ора :):):)

Добре колега ще ти го кажа така палмовото масло се внася изцяло от гърция сухото мляко от сърбия,германия,полша и чехия

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

И какво имаш впредвид големи производители българските мандри изнасят из цяла европа БУКВАЛНО!!!

morfius
29-03-2012, 00:31
Липсва отговора - търся качество на разумна цена, ако е родно добре, ако не... не изпитвам вина, за чужди грехове.

TishO
29-03-2012, 00:32
Опаковката не значи нищо в момента само ако знаете колко стока се вкарва от едно място и се препакетира че идва от друго!!! Само не разбирам къде им е фаидата да си играят да препакетират ???

546
29-03-2012, 00:33
Виваком се насраха. Да си звънял на М-тел. То у село немаше и Виваком.
То верно тия Логодаж не ги познавам, ама да не се окаже, че и те си купуват я спирт, я винен дестилат , защото и една друга много ми я хвалеха, пък като и прегледахме хартиите се оказа , че Нефтохим ряпа да яде!:ban:

Е сега,най-добре е да има ежедневен контрол на качеството и съм готов да се жертвам за подобна кауза.Ако имаш възможност да ме уредиш на подобна служба ще съм най-съвестния.

rusiq86
29-03-2012, 01:04
Аз си купувам Бг сирене, кашкавал, зеленчуци, дори яйца, мляко. Суджуци си правя аз. Месо ям само пилешко бон филе и свински котлет. Колко места съм обиколил докато си намеря стоката, която ми харесва. Маслини само от Гърция.

Бг има добри стоки, ма са толкова малко. Качеството е занижено на вс. Нашата мила родина е мн зле, и не е само заради нас самите, защото нищо не правим, напротив, управниците са ни скапани.

Кайо
29-03-2012, 02:23
Добре колега ще ти го кажа така палмовото масло се внася изцяло от гърция сухото мляко от сърбия,германия,полша и чехия

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:28 ----------

И какво имаш впредвид големи производители българските мандри изнасят из цяла европа БУКВАЛНО!!!

Ми знам много добре,че палмовото масло идва от тук от Гърция,знам и какво палмово масло се изнася от Гърция към България.;)

Като казвам големите производители на млечни продукти имам в предвид,че големите гръцки производители не внасят сирена от България,това е във връзка с постът ти към Мордохата,че е вероятно гръцкото сирене,което купува да е българско,но не отричам факта,че има много малки фирми производители,които внасят и кръщават сирената гръцки,или поне позволяват на вносители да ги кръщават като тяхно производство.
Българските мандри може и да изнасят за цяла Европа но едва ли качеството на продуктите им е като това в България,а и 100% цените на изнесените продукти са по-ниски отколкото в България,това се отнася и за повечето вина които изнасяме.

digitalundgrd
29-03-2012, 02:45
Ами ония ден си чакам реда в аптеката и някаква оръфана майка пред мен:
- Имате ли детски витамини?
- Имаме български на Актавис и вносни.
- Аааа не, не, български не :new_Eyecrazy:
Купува се примерно Нурофен, който е 3 пъти по-скъп от Ибудолор - същото лекарство :new_Eyecrazy:
Купуват се китайски обувки за 90лв, от магазини в центъра на града, които се късат за 2 седмици, а българските са 3 пъти по-здрави на 2 пъти по-ниски цени.:new_Eyecrazy:

Ей такива работи стават покрай мене напоследък, затова никога няма да ни прокопса нещастната държавица, проблемът си е в нас, но това си е мое мнение :picnic:

Имах щастието/нещастието да поработя малко в Софарма - таблетния отдел :) Няма да ти казвам как се "мешат", опудрят итн гранулите за аналгин да речем, защото после и ти ще си купуваш Алгозон, а не Аналгин :ban: :) По принцип по GMP стандарт, всичките съставки за направата на въпросния аналгин трябва да се "смукнат" с нещо като прахосмукачка и така да стигнат до "казана", където се смесват, с цел всичко да е максимално изчистено, без да се вдига прах итн.

Е да, ама не... :) Чувалите с нишесте, талк и прочие прахообразни се късат и "бухат" директно в "казана"....Вдига се такава пушилка, че след работа се прибирах БУКВАЛНО с "гипсирани" ноздри. Много пъти се случва по невнимание да се омеша в състава на гранулата и "чувалчето", от което си изсипал талка например...А, ако случайно паднат 200-300гр субстанция на земята с една метла и лопата си ги измиташ и връщаш обратно към "партидата". ;)

Аз също не си купувам български лекарства, а предпочитам техните английски, немски, френски, американски алтернативи...Не виждам нищо странно и нелогично в това като знам какво ни е "производството". И тук много добре се вписва мисълта : " Е как да отида на лекар, като се знам к'ъв съм инженер...." :bg:

TishO
29-03-2012, 08:30
Ми знам много добре,че палмовото масло идва от тук от Гърция,знам и какво палмово масло се изнася от Гърция към България.;)

Като казвам големите производители на млечни продукти имам в предвид,че големите гръцки производители не внасят сирена от България,това е във връзка с постът ти към Мордохата,че е вероятно гръцкото сирене,което купува да е българско,но не отричам факта,че има много малки фирми производители,които внасят и кръщават сирената гръцки,или поне позволяват на вносители да ги кръщават като тяхно производство.
Българските мандри може и да изнасят за цяла Европа но едва ли качеството на продуктите им е като това в България,а и 100% цените на изнесените продукти са по-ниски отколкото в България,това се отнася и за повечето вина които изнасяме.

СЪГЛАСЕН!!!! :cheers:

Old Fox
29-03-2012, 08:44
Липсва отговора - търся качество на разумна цена, ако е родно добре, ако не... не изпитвам вина, за чужди грехове.
A ето един много хубав отговор.
Винаги като си търся нещо гледам да е българско и ако няма тогава търся друго. Само дето родния производител се е*ва все по-често. Последна справка яйцата. Айде да ми обяснят като как полските яйца са по-евтини от тия дето ги гледат на 50км от магазина?

scarface
29-03-2012, 08:45
Дрехи също.
Ами има предвид че като отидеш в супермаркета 50%
от стоките са внос, което никак не подпомага икономиката ни.Живял съм в Италия и си спомням че единствения продукт внос който съм видял в супермаркета беше консерва ананас.Така че докато не се научим да произвеждаме по-качествени стоки и от друга страна като консуматори да предпочитаме родното производство ще сме на тоя хал.

DerMeister
29-03-2012, 09:24
Винаги гледам да си купувам български стоки.(ако има)

1. За да подкрепям българската икономика. Някак си се чувствам добре, че някакви хора някъде из България ще работят и ще изхранват семействата си.
2. При храните, защото има по-голям шанс да са пресни и да не са пълни с всякакви лайна за консервиране и трайност.
3. Много често българските продукти са си на ниво и не отстъпват на по-скъпите "западни".

Естествено има много български стоки, които втори път не си купувам, по разбираеми причини... :)

mim
29-03-2012, 10:59
прясната храна гледам да е нашенска, предимно прясното месо, поне ще е заклано тук
зеленчуците - според качеството, щото бг добри домати не съм яла отдавна за разлика от македонски и турски, а биото са зелени и също толкова дървени
дрехи - гледам материята, шевове и дали ми харесва, от тая отсявка бг производители останаха да се броят на едната ми ръка, но за едната гордост няма да си взема пласмасови цървули вместо италианска кожа

за ишлемето - нямам против, нека има и нека работят, дошъл някой, инвестирал, дал работа на хора - ами що не, като не знаем как сами да се продаваме
има няколко качествени бг марки и определено не ги подминавам

old alfist
29-03-2012, 11:08
Разбиранията, че всичко българско е качествено лежат на стара слава - сега вече далеч не е така и за това са виновни не само производителите, а изобщо сбърканите пазарните отношения и липсата на контрол от държавните инстанции. Ако е останало нещо качествено - то е за износ, защото конкуренцията с ниските цени доубива всичко у нас.

kolev
29-03-2012, 12:01
защо българина си мисли, че това къде е произведена една стока, от кого/коя марка/ и струваща едиколкоси лева, има някакво отношение към качеството!

rusiq86
29-03-2012, 12:16
Контрола в Бг е под дори минимум качество. Поста на дигиталния ме подсети...

Преди няколко месеца познат са го простреляли в крака. Оперират го в Бг, но продължава да го боли дори след три месеца. Доктора му казва еми няма как ще режем крака!!!!
Веднага в Германия, от там специалисти казват операцията е объркана в Бг и просто ще сменим капачката, човека си чака скоро датата за операция.
Как може такива изроди, да ти каже ще режем крака, щото да си прикрие кривите ръце от несполучливата операция.
Цената на всичко му струва едни 3000Евро, но си представям колко мъка, терзани, болка е изпитвал тези три месеца. Човека беше на морфин за болките...

Примерно за една марка Sony, имам опит с няколко лаптопа и два лед телевизора в нашите. Лаптопите пълен боклук излязоха, не са купувани дори от Бг. В нас съм с 42 инча лед ЛГ, последен модел, няма такова качество, в пъти по-добро. Ето пример за прехвалена марка, която някога е била номер 1 във всичко.

Гледах, вчера тази марка Бг автомобили The Wall, смешна работа, те по зле от Dacia, а гледам да ги отбягвам дори като такси да ги хващам. С теслата правени.

Ще ме извинавате, но аз не съм горд да се наричам българин. Писна ми да слушам какво ще направим ние за държавата. А тя отсреща те оставя с пенсия 200лв, като само сметките и лекарствата са ти толкова. Младите бягат, еми няма да работят тук 6 дни в седмицата от сутрин до вечер за 500лв. Имам толкова наблюдения (изключвам СФ, там нещата стоят различни. Но не се и виждам да живея някога там, не ми харесва този град.)
Колкото и пъти да съм ходил в чужбина, все трябва да се пазя от българи, защото са завистливи и интриганти. Е на какво прилича това. Черните винаги се поддържат и то само заради цвета на кожата.
Знам каква е причината за това положение, безпаричието е направило българският народ такива.

И как да купуваш Бг изделия, като не стават. Некачествени. Кой си купува Бг кренвирши, аз не смея. Вс ни кужа. Бг алкохола може да те ослепи, ужасен е. Пресен пример с това е преди месец се върнах от Мексико на почивка, там си пиех доста Dewerd's. Идвам си в Бг и си поръчвам такова, не повярвах какво са ми донесли. Аман от тая Бг държава, и вс българско.

code
29-03-2012, 13:02
Ще ме извинавате, но аз не съм горд да се наричам българин. .... Аман от тая Бг държава, и вс българско.
Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно. Всичко е един порочен кръг, от който няма излизане.:goodnight: В Бг останаха само пенсионери, нетрудоспособни и неграмотни за съжаление ..

Susscrofa
29-03-2012, 13:06
Контрола в Бг е под дори минимум качество. Поста на дигиталния ме подсети...

Преди няколко месеца познат са го простреляли в крака. Оперират го в Бг, но продължава да го боли дори след три месеца. Доктора му казва еми няма как ще режем крака!!!!
Веднага в Германия, от там специалисти казват операцията е объркана в Бг и просто ще сменим капачката, човека си от Мексико на почивка, там си пиех доста Dewerd's. Идвам си в Бг и си поръчвам такова, не повярвах какво са ми донесли. Аман от тая Бг държава, и вс българско.

Вътрешното терзание и силната вина, която изпитваш заради това, че си напуснал България те кара да говориш тези неща. Ти обичаш България и това, което пишеш не е, за да обясниш на нас нещо, а се опитваш да го обясниш на себе си. Защо, защо, защо емигрирах, успокояваш се така.:plane:

rusiq86
29-03-2012, 13:59
Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно. Всичко е един порочен кръг, от който няма излизане.:goodnight: В Бг останаха само пенсионери, нетрудоспособни и неграмотни за съжаление ..

Не съм мигрирал още, просто си изкарвам прехраната на място на което ме ценят като работник. Място на което живота е в пъти по-уреден, по-добър. Място на което хората са отзивчиви, добронамерени, усмихнати, щастливи. Не казвайте щото имат пари, защото в Мексико местните са по-бедни от циганите в нас, тънат в мизерия, но са адски щастливи, че си имат живота, усмихнати.
Зимата винаги съм тук за няколко месеца в Бг. В бг дори нямам официален трудов стаж. На 25 съм, и от 5 години работя в Сащ. В бг като по малък съм бил чирак на майстор на гипсокартон, бани, саниране, поправак на покриви и такива неща. Имам три висши и продължавам да уча...но дори не искам да оставам в Бг. Ако не е САЩ, ще си търся късмета другаде из Европа, Дубай. Благодарение на работата си и добрите отзиви за мен ме бяха одобрили за работа в Дубай, на летището им. Но просто не искам да избързвам.
Какво ми е дала Бг, нищо, а аз съм и отдал уважението, което си е заслужила.

Никога, никога една лоша дума не съм казал за Бг, и няма да го направя. Дори напротив, заради такива като мен Бг става известна с добри кадри, трудолюбивост и мога да продължавам вечно. Преди мен в това летище на което работя никога не са наемали Бг или чужденци, вече три години си бачкам за тях и дори искат да наемат още Бг работници. Уредих един близък приятел, за добро или лошо. "Посланик" на Бг съм, и винаги с добро съм споменавал нашата държава.

Не си търся оправдание за нищо, аз съм адски щастлив с избора си и се гордея с него. Живот и здраве дългогодишната ми приятелка да замине с мен след месец и ще е пълно щастието. Моля се някой ден детето ми да се роди на място като САЩ, да има всичко за което пожелае. В Бг това никога няма да се случи.
Благодарение на САЩ сега имам доста спестявания, апартамент, в който съм вложил адски мн усилия (каквото мога сам си го поправям) и труд, имам кола, имам най-важното спокойствие. Никога не ми е било лесно, но с труд нещата стават. За тези 5 години съм получил познания, които ще са ми от полза само относно: поправяне на къщи, покриви от всякакво естество, самолети, видове гориво и вс свързано с тях.

Свинкс, може би има малко доза истина в думите ти, защото благодарение на това къде съм роден, потърсих късмета си извън Бг, не съм чакал на родителите си за пари, а сам се научих да ги изкарвам.

Малко се отплеснах...за което се извинавам.

myato
29-03-2012, 14:16
Не съм чел, кой какво е писал до тук, но ако има български продукт, дори и малко по-скъп, особено от областта на селското стопанство и леката промишленост, предпочитам да си купя от него, особенно от някои производители.Нямам никакви предрасъдаци, но някои неща, дори в сегашното ни окаяно състояние, ги правим по-добре от другите.
Мнинието, че в България се правят хубаво само неща, при които не се ползват ръце е пълна тъпня.

code
29-03-2012, 15:00
Малко се отплеснах...за което се извинавам.
Ама пък беше интересно, браво и успех ти желая!

old alfist
29-03-2012, 18:02
Както е написал Иван Вазов в "Аз съм българче" :

"Всичко българско и родно
любя, тача и милея",

но всеки предпочита качествено, евтино и с добър дизайн, а дизайна е една от най-слабите черти на продукцията ни.

Понякога се ядосвам като гледам нещо, което знам, че е качествено, но като го видя на какво прилича и ми ще отщява тотално.

Също така, рядко можем да направим един конкурентен продукт във всичките му аспекти.

А, за доматите на баба - те са най-сладките, но бабите вече са на изчезване.

mordohy
29-03-2012, 18:56
Е сега,най-добре е да има ежедневен контрол на качеството и съм готов да се жертвам за подобна кауза.Ако имаш възможност да ме уредиш на подобна служба ще съм най-съвестния.
Ще те уредя, ама под командването на тъщата!
:roll2:

По мое мнение, откакто навлезаха абсолютно безскрупулните изроди от кръга на УНСС, въоръжени с финансовата философия опустошила САЩ, у нас няма нищо читаво. Всичко е подчинено на рекламата и измамата.
За това и по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила!

renyx
29-03-2012, 19:23
Ние например на децата взимаме само бълг. обувки , но пюретата на Ганчев никога.Производството на храна в бг е под всякаква критика.Всички суровини са внос от някъде , а тук правят продукта.
Преди време един човек работещ във фирма внасяща немско масло ми каза , че при тях идвал един Ганьовец , който изкупувал повредените(скъсана опаковка)масла и ги смесвал с още нещо(забравих какво) и той бил производител на масло.

code
29-03-2012, 19:57
В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време ;) Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..

old alfist
29-03-2012, 21:07
И двете ми деца са изяли по няколкостотин пюрета на Ганчев, ама ти сега ми направи кахър, да бях им купувал HIPP :big_whoops: Никога, ама абсолютно никога няма да прокопсаме с философията "Всички са маскари" или по-точното в случая е "Всички сме маскари".

пп Създава се впечатлението, че видиш ли, щом е българско задължително е боклук, щом е внос задължително е добро, с което не мога да се съглася. В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време ;) Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..
Така е - не трябва да губим надежда и да подкрепяме хубавите нашенски продукти, но сме се зъвъртели в един порочен кръг на беднотия и страх от бъдещето и не е ясно как ще излезем от него.

Кайо
29-03-2012, 22:29
Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно.......

Вътрешното терзание и силната вина, която изпитваш заради това, че си напуснал България те кара да говориш тези неща. Ти обичаш България и това, което пишеш не е, за да обясниш на нас нещо, а се опитваш да го обясниш на себе си. Защо, защо, защо емигрирах, успокояваш се така.:plane:

Психо профил и вината на българската емиграция.....:roll2:

Code до някъде е прав,антиреклама сме,защото сме носители на българският манталитет а не,защото обясняваме на хората по света за положението в България,но дори и да го правим това е пак тясно свързано с българският манталитет,свикнали сме да мрънкаме и да се оплакваме.

Суска ти пак голям психолог се извъди,поне аз нямам никакви терзания,че съм напуснал България,терзания имам,че скоро си идвам,но това,че не ми се живее в България не означава,че не я обичам,просто мразя прекалено много неща в нея..........

Та да се върнем на темата,и българските и чуждите стоки в повечето случаи са боклук в България,а цените са в доста случаи над европейските.

mordohy
29-03-2012, 23:18
Кайо, нали знаеш, че примерно шампоана Палмолив в Гърция, няма много общо с тоя, дето ни го пробутват у нас.
Така е и с акумулаторите, частите, вината , ракиите и прочие.

Кайо
29-03-2012, 23:21
Кайо, нали знаеш, че примерно шампоана Палмолив в Гърция, няма много общо с тоя, дето ни го пробутват у нас.
Така е и с акумулаторите, частите, вината , ракиите и прочие.

Шампоани,памперси,безалкохолни,перилни и миялни препарати и много,много други продукти не са еднакви,аз го знам,ти го знаеш,те го знаят.....просто се правят на луди.......:roll2:

Orm
29-03-2012, 23:26
Как бе , редовно си купувам баничка и боза :butt:

mordohy
30-03-2012, 00:11
И там разликата е голяма!:crazy:

Кайо
30-03-2012, 03:30

И аз така,после се чудя що имам киселини.....:crazy:

viki
30-03-2012, 19:08
Копирам си мнението от фейсбук анкетата на code :):):)
Не купувам български стоки защото:

Защото цената им не е адекватна !:)
Тези,които "стават " са на безумна цена,която въпреки всичко не съм убедена,че е съпоставима на качеството!:)
Българските производители данъци плащат ли ?!Плащат ли човешки заплати на работниците си ?!Осигуряват ли ги на реално изработено време ?!Плащат ли извънреден труд ?!Въпросите са риторични ;)
Тук всеки гледа да мине "тънко",да спести от всичко,да стане милионер за един ден :) То не бяха млечни продукти без мляко,то не беше лютеница без домати,то не беше салам без месо,списъкът е огромен !Когато нещата се нормализират,бих преосмислила позицията си :)
На този етап предпочитам да си давам парите за наистина качествени неща:)
Също така смятам,че проблемът с българските стоки е,че никога качеството не е такова, каквото е в началото, т.е. за бг производителите няма стандарти – днес продукцията му е хубава, утре е боклук. А когато няма доверие, няма и подкрепа.Толкова години можеха да произвеждат и да налагат марки, това, че са пропуснали времето в гонене на бързи печалби, е само техен проблем.:)Разчитаха,че клиентите нямат избор ;)Сега нещата са други :)
Като искат да изкарват пари,ще инвестират в модерни инсталации,ще инвестират в кадърни!!! мениджъри,ще ценят труда на хората !

RUNNING WILD
30-03-2012, 20:58
имам ежадневно понятие поне се занимавам с храни и с какво ли не,влизал съм в кухни и имам безброй срещи с собственици на заведения и истината е само една искат да купуват за стотинки и да продават за левчета,качеството на хранителните продукти по пицарий и кръчми е под всякаква критика,пазаря се миналата седмица да давам гръцки кебапчета смес от телешко свинско и агнешко с истинска подправка и тн на 50 ст и ми се обявява че взима наши на 47 ст и не му отърва цената иначе моето била класи а продава на 1.30 лв броя...отивам с пълномаслен кашкавал на който не му е взето маслото страшен и атакувам на 8.50 и ми се обявява че се взима гауда и с растителни мазнини на 7.40 лв кг и репликата те хората не разбират като се панира слатат боя да изглежда зрял и айде,майстора на закуските слага кайма "Народна" от 1.35 за 250 грама и му се връзва килото 5.40 и му казвам че ще му дам месо за готвене да си го смеля на кайма чисто месо на 5.50 да работи с хубави неща и ми казва че не му се занимава да ходи да му го мелят??? каза ми намери ми сирене под 3.90 лв и евтина извара...вече и бисквити "Златна есен" не си купувам вътре са с вкуса на подсладен гипс а глазурата от горе е под всяква критика,от любопитство разгледах една нощ в Метро анцузи на Диамонд XXXL отговаря реално на само XL кой не верва да види-България страната на ментетата и на мързела,не ям на вънка само дюнери Аладин и няколко пицарий Верона и О.Шипка и в подлеза на НДК Софийска баница просто не смея като знам с какво се работи

renyx
30-03-2012, 21:35
Тук всеки гледа да мине "тънко",да спести от всичко,да стане милионер за един ден :)

Ей това ни е проблема.Това което е написал RUNNING WILD ми е отдавна известно и поради тази причина не купих и едно пюре на Ганчев.

code
30-03-2012, 21:56
Пюретата на Ганчев според мен са си ок, ама не ми се спори, то и поначало няма нищо конкретно за спор освен "не ги купувам" на колегата renyx. За стоките, които са боклуци ясно, ама каквито са клиентите, такива са и търговците, българинът отдавна е загубил представа кое е нормалната цена на даден продукт и всеки ден търси нещо с 2ст по-евтино и където го намери го купува. Ако кирливите банички(примерно) няма кой да ги яде, няма да има и кой да ги продава ;) И стигаме до основно пазарно правило, а именно че "Търсенето определя предлагането" ;)
Всъщност примера с пюретата е много показателен, нека не го приема лично колегата просто ме подсеща. Нищо конкретно само се сипва отрова в ушенцата "Никога няма да купя това на децата", това изречение казано за различни продукти само по един път, се разпространява като слух лавинообразно, не са нужни никакви конкретики все пак когато накрая застанем пред щанда с пюретата става въпрос за децата, няма да ги тровим?!? Запечатва се в съзнанието и има ясно какви последици, никакъв проблем да бъде казано за първи път и от вносител на конкурентна стока на няколко места/майки и тн ;) Не знам следите ли ми мисълта щото аз някъде я изтървах :-)
Същото - доставчик на суровина, примерно вземали от него някаква подправка, ама почнали да вземат от друг - моята беше по-качествена, чуждата е боклук следователно - стоката е боклук! Сега ще тръбя! Изгонили го от някакво предприятие - "ти знаеш ли какво става там, малеее, малеее да не си си купил нищо", разбирай "докато аз работих там какви ги из.рах"

old alfist
30-03-2012, 22:28
Пюретата на Ганчев според мен са си ок, ама не ми се спори, то и поначало няма нищо конкретно за спор освен "не ги купувам" на колегата renyx. За стоките, които са боклуци ясно, ама каквито са клиентите, такива са и търговците, българинът отдавна е загубил представа кое е нормалната цена на даден продукт и всеки ден търси нещо с 2ст по-евтино и където го намери го купува. Ако кирливите банички(примерно) няма кой да ги яде, няма да има и кой да ги продава ;) И стигаме до основно пазарно правило, а именно че "Търсенето определя предлагането" ;)
Всъщност примера с пюретата е много показателен, нека не го приема лично колегата просто ме подсеща. Нищо конкретно само се сипва отрова в ушенцата "Никога няма да купя това на децата", това изречение казано за различни продукти само по един път, се разпространява като слух лавинообразно, не са нужни никакви конкретики все пак когато накрая застанем пред щанда с пюретата става въпрос за децата, няма да ги тровим?!? Запечатва се в съзнанието и има ясно какви последици, никакъв проблем да бъде казано за първи път и от вносител на конкурентна стока на няколко места/майки и тн ;) Не знам следите ли ми мисълта щото аз някъде я изтървах :-)
Същото - доставчик на суровина, примерно вземали от него някаква подправка, ама почнали да вземат от друг - моята беше по-качествена, чуждата е боклук следователно - стоката е боклук! Сега ще тръбя! Изгонили го от някакво предприятие - "ти знаеш ли какво става там, малеее, малеее да не си си купил нищо", разбирай "докато аз работих там какви ги из.рах"
Тъй ми - като ми е вкусно нещо ще го купувам, независимо кой го е произвел Ганчев, Манчев или Панчев.
Че, слагали не знам какво си - вкуса сам определя кое е хубаво и кое лошо.
Дай да ядем нещо гадно, защото е на някой си.
Аз затова напоследък почти нищо не ям и наблягам предимно на бирата - добре, че все още става за пиене.

Кайо
30-03-2012, 23:02
-----

-----

RUNNING WILD
30-03-2012, 23:34
добре кво да ядеме?айде дрехи си поръчаме от сайтовете като тука са ментета и скъпи ма храна?кренвиршите "Сачи" идват на прах това е заготовката и са по 7 лева килото?виното идва на прах и се разрежда като степче и се бутилира,свинският врат в който се бие инжекцията не се изрязва и се яде тука,лявото бутче на пилето дето се ваксинира пилето се изхвърля и струва стотинки тука го хапваме ние щото го зимат евтино,месата да с ачервени се мажат с калиев перманганат и селитра да седят червенки и пресни,в каймата и кебапчетата слагат набухватели боя за вълна да червенее,за наденицата не коментирам...по-добре карантия от кво да е,черният хляб дето е "диетичен" е бяло брашно оцветено с боя и поръсено с кво се сетиш,някой може ли да ми покаже склад за брашно дето вътре има чували с типово брашно? с ръжено?майонезата се прави с млечна киселина а като ядеш омлет в заведенията се правят от разбит яйчен прах,дори салцата върху пицата не е от домат а от доматено пюре химикал на прах с нишесте,да не говоря за сирената от палмово масло растителни масла сухо мляко и кво се сетиш,всъщност да пройзведеш кило сирене са нужни 5.5 литра мляко а кило кашкавал 10 литра изкупуват им ги на 30 стотинки млякото и пройзводство и транспорт и заплати и магазинна цена не би трябвало да минава 4 лв хубаво сирене и примерно 7 лв кашкавал ама за толко и фекалий не можеш да земеш тука,преди 2 дни на пазара на Младост 1 си взех за тест кебапче и кюфте на Чико от павилиона до Пикадили шатрата,направо щях да повърна смърди на мърша нищо общо с месо.

Кайо
30-03-2012, 23:39
добре кво да ядеме?айде дрехи си поръчаме от сайтовете като тука са ментета и скъпи ма храна?кренвиршите "Сачи" идват на прах това е заготовката и са по 7 лева килото?виното идва на прах и се разрежда като степче и се бутилира,свинският врат в който се бие инжекцията не се изрязва и се яде тука,лявото бутче на пилето дето се ваксинира пилето се изхвърля и струва стотинки тука го хапваме ние щото го зимат евтино,месата да с ачервени се мажат с калиев перманганат и селитра да седят червенки и пресни,в каймата и кебапчетата слагат набухватели боя за вълна да червенее,за наденицата не коментирам...по-добре карантия от кво да е,черният хляб дето е "диетичен" е бяло брашно оцветено с боя и поръсено с кво се сетиш,някой може ли да ми покаже склад за брашно дето вътре има чували с типово брашно? с ръжено?майонезата се прави с млечна киселина а като ядеш омлет в заведенията се правят от разбит яйчен прах,дори салцата върху пицата не е от домат а от доматено пюре химикал на прах с нишесте,да не говоря за сирената от палмово масло растителни масла сухо мляко и кво се сетиш,всъщност да пройзведеш кило сирене са нужни 5.5 литра мляко а кило кашкавал 10 литра изкупуват им ги на 30 стотинки млякото и пройзводство и транспорт и заплати и магазинна цена не би трябвало да минава 4 лв хубаво сирене и примерно 7 лв кашкавал ама за толко и фекалий не можеш да земеш тука,преди 2 дни на пазара на Младост 1 си взех за тест кебапче и кюфте на Чико от павилиона до Пикадили шатрата,направо щях да повърна смърди на мърша нищо общо с месо.

Рибар де си бе брат?Ич те нема напоследък....
А за храните си много прав....Code,явно и идея си нямаш поне от хранителновкусовата ,,промишленост" в България.....
Имам ,,честа" да познавам български производители на месни,млечни и консервни продукти,ял съм техни продукти за търговската мрежа но съм ял и специални партиди за лична консумация,казвали са ми какво се слага в едните и какво се слага в другите партиди,разлика във вкусът огромна.....
За сирената ще се повторя,масово се слага палмово олио в сирената и отработено-използвано такова в кашкавалите,не го казвам ей така а защото докато живеех в Атина съм помагал на множество производители на сирена и кашкавали да се снабдяват с отработено палмово олио,дефакто и аз съм спомогнал за ниското качество,за производителите на колбаси само иди на някоя месната борса и по големите кланици в Гърция и ще видиш как се товаят на поразия в български камиони кокали,карантии и други отпадъци,казвам отпадъци защото всичките тези неща са забранени за продажба в Гърция и подлежат на унищожаване,единствените карантии където се продават в Гърция са агнешките около Великден,телешкият дроб и пилешки дробчета и сърчица,на всичко отгоре тези карантии и месни отпадъци не се извозват в хладилни камиони....е направи си сметка особено лятото какво става с тях докато стигнат до България.

mordohy
30-03-2012, 23:49
Aз защо по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила.
Така съсипват и животновъдство и селско стопанство.
Едно време се бъзикахме със салама "кучешка радост", ама сега никой не се бъзика със салама РОКОКО.

РОгА
КОкали
КОпита
Старухата е прав!
Добре поне, че бирата е на ниво:cheers:

RUNNING WILD
30-03-2012, 23:56
Каио работя с гръцката Файтон в Серес е завода,каквото пише това е,гръка ми каза че в БГ 80 процента от свинското е внос 90 процента от телешкото и 100 процента от пилешкото,един познат ми каза че кокалите и карантийте ги изпупуват мелят ги и ги правят нашите на кебапчета и кайма и тн,абе щом зехтин "екстра върджин" от Кауфланд за 6.49 го вкарваш в камерата и не замръзва не става на боза кво да говориме,в Хранс Комерс има замразени риби изостанали на поне 20 и..години,риба на която и няма очите толкова я е изсушил студа и е пожълтяла консистенцията на месото вече е друга сухо е и стипчиво то си е риба-луканка,вадил съм замразена риба от нас седяла по година и половина не беше мръднала,Камарко мисля 100 стоки ги хващаха с старо месо нередовно,Кауфланд е бъкан с шайби и капаци прослувутете салами от боя и черен пипер дето правят пици от тях,аз лично съм фен на Лидъл стоката е прецедена зверски там шапка им свалям за качеството

Кайо
31-03-2012, 00:06
Aз защо по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила.
Така съсипват и животновъдство и селско стопанство.
Едно време се бъзикахме със салама "кучешка радост", ама сега никой не се бъзика със салама РОКОКО.

РОгА
КОкали
КОпита
Старухата е прав!
Добре поне, че бирата е на ниво:cheers:

Е ако де това с рогата и копитата исках да го спестя :):):)
Абе ем знам кво има има вътре в разните луканки ем пак ги купувам и ям,имам си и метод за допълнително изсушаване на луканките :)

---------- Post added 31.03.12 г. at 00:06 ---------- Previous post was 30.03.12 г. at 23:58 ----------

Каио работя с гръцката Файтон в Серес е завода,каквото пише това е,гръка ми каза че в БГ 80 процента от свинското е внос 90 процента от телешкото и 100 процента от пилешкото,един познат ми каза че кокалите и карантийте ги изпупуват мелят ги и ги правят нашите на кебапчета и кайма и тн,абе щом зехтин "екстра върджин" от Кауфланд за 6.49 го вкарваш в камерата и не замръзва не става на боза кво да говориме,в Хранс Комерс има замразени риби изостанали на поне 20 и..години,риба на която и няма очите толкова я е изсушил студа и е пожълтяла консистенцията на месото вече е друга сухо е и стипчиво то си е риба-луканка,вадил съм замразена риба от нас седяла по година и половина не беше мръднала,Камарко мисля 100 стоки ги хващаха с старо месо нередовно,Кауфланд е бъкан с шайби и капаци прослувутете салами от боя и черен пипер дето правят пици от тях,аз лично съм фен на Лидъл стоката е прецедена зверски там шапка им свалям за качеството

И за зехтина и маслините мога да пиша,на маслинената борса тук в Солун имам хора и знам кви маймунджилъци се правят,па колко турски маслини се вкарват кат гръцки,па как се меша заехтина,па как се боядисват маслини идея си немат повечето тук :)
Благодарение на наште търговци стара замразена риба не остана в Гърция :):):)

code
31-03-2012, 00:09
И какво сега - нашите са ла.на, вноса е ла.на, пак сме в изходна позиция.:machinegunner:

RUNNING WILD
31-03-2012, 00:13
е не вноса не,хората си имат сертификати контрол и страх от съд и последствия ние не,миналата година имах зехтин гръцки на Корона и изтичаше на 27.09 и спряха 2 палета 2 седмици преди да изтече не ни го пратиха сметай дали са коректни а губят пари не се сещам за български търговец дето да си задържи стоката че наближава дата да се блокира по хасеп примерно....

code
31-03-2012, 08:36
В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време ;) Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..
Ох ама моля ти се най-качествените работ в Бг се внасят, нашите търговци обикалят из Европа и само най-отбрани стоки влачат за богатия български потребител. Истината е, че им обираме боклуците и колите от моргите ;)

mordohy
31-03-2012, 11:58
Аз зехтин си взимам от едно село, където си имат преса още май от турско.
Всяка година по една тенекия.
Сипваш си в чашката и си пиеш от него с кеф. Усещаш вкуса на маслината и не ти се гади. Всеки път зехтина има различен привкус и така трябва да бъде.
проблема е, че такива стоки нямат трайността на боклуците.
Хората са свикнали с вкуса на лайната и за това е вече трудно да им продаваш нещо качествено.
Заведох едно приятелско семейство на един плаж между Орфани и Кавала.
Добър плаж с място за палатки под маслините и малка таверничка на плажа.
В нея по принцип се предлага всичко , но хората предпочитат рибата, която една лодка постоянно лови. От мрежата- направо на скарата. Всякаква риба, от време на време по някой октопод или калмар, но всичко това прясно и за това много вкусно.
Коментара: как може да се прави така!? Та те дори не я мият, а да не говориме, че дори не я замразяват.:Silent:
Кой знае защо те бяха убедени, че първо трябва да се замрази.
Нося стафилизирани маслини- обявиха ги за боклук.
донесох класически- защо не са всички черни?
Разбрах напълно значението на израза: да храниш свине с бисери!

Mind_Control
31-03-2012, 13:07
Имам три висши и продължавам да уча...но дори не искам да оставам в Бг.

Интересно, как успя да завършиш три висши на 25 години. Какво ли е било качеството се питам аз? А какво работиш в САЩ с тия три висши? И как намираше време за работа, докато си учил три висши?

Задавам си всички тези въпроси, защото аз докато учех в ТУ- София и правех след това специализация в Германия, нямах време да си вдигна главата от учебниците, както и моите колеги. Останах си прост- само с едно висше, но за сметка на това сега всички ние работим за престижни фирми в България или имаме свои и получаваме добри доходи... Та мисълта ми е, че ако имаш добро образование (но не само на хартия) има и добра работа в България. Пък и самоинициатива трябва.. Надявам се, като направиш пачките в Дубай да ги инвестираш в България в собствен бизнес и да помогнеш за развитието.

rusiq86
31-03-2012, 13:41
Работя на остров, от април до октомври, сезонна работа е. На летище, за частни джетове. Работата си намерих благодарени на малка доза късмет, общо взето те ме намериха. Нищо общо няма с висшите ми. Но е адски добре платена (17$/час, извънредния труд е 25$/час, вс седмица давам извънреден труд по 15 часа, има бонуси вс седмица ) За дубай, остава на заден план. Това бе от любопитство да опитам.
След месец заминавам за САЩ за този остров. От това летище имам адски мн минати обучения, и изпълнявам какви ли не дейности там. Няма нищо общо с комерсиалните(обществени, пътнически) полети. Мога да разказвам мн за работа, включва дейности като:
- местене на самолети на рампата
- паркирането им
- непрекъснато общуване по радиостанция
- общуване с пилоти и кулата
- навигиране
- зареждане на всякакви самолети с jet-fuel, Av-Gas fuel.
- зареждане на цистерни с гориво
- работа с оборудване като GPU, и т.н.
Работата включва мн задължения, отговорно си е.

Имам следните документи:
- бакалавър по Маркетинг,
- магистратура по Маркетинг,
- магистратура по бизнес-комуникации,
- втора степен квалификация 'Счетоводна отчетност',
- сега уча висше Стопанско управление (остават още 17 изпита и го вземам.)
- имам адски мн сертификати по английски език, и разговорно и писмено владеене. Малко немски и испански.

Вс са от университети, не са частни колежи или там подобни.
За качеството няма да коментирам, това е субективност по моя преценка.
Просто когато съм в Бг все записвам да уча по няколко неща, да си уплътнявам времето.
4 години беше висшето, 2-те магистратури ги карах успоредно. Другото висше го карам още. Имам 17 изпита и го завършвам (Индивидуален учебен план- ИУП), навярно знаеш, че ако имаш няколко висши следващото ти е адски лесно, и става по ИУП.

Както споменах в Бг дори не съм кандидатствал за работа и нямам желание. Нищо не ме задържа вече. проблема ми е да реша къде искам да се установя и да пробвам, дали в САЩ или някъде в Европа или другаде. Но не искам да седя в Бг. Нищо не ми харесва тук, нито сърдитите хоре, нито порутените сгради, улици, панелките, лошата храна, управниците ни, дори природата ни е съсипана. Нито моретата са морета вече, тук-там останали няколко добри зимни курорта.

Извинете отново за дългия, не по темата пост. Просто отговарях на колегата. Дано е удовлетворен сега :)

DiStefano
31-03-2012, 13:49
Какво друго да купя!?

и аз тъй ..
последно взех български спагети - Загария или нещо от сорта .. в бакалията немаше други и ме мързеше да ходя до друг магазин .. ебати фидето честно, смески .. пфффф
легнахме си гладни

code
31-03-2012, 14:02
............:)
Ти уби рибата, честно, евала :respect:

rusiq86
31-03-2012, 14:09
Ти уби рибата, честно, евала :respect:

Напротив, замислям се, че съм на 25, а дори още не съм решил къде искам да живея и да пробвам късмета си.

Сега отивам на пазар да избирам зеленчуци.
За месо си вземам от местна кланница, която си отглежда животните в близост до Русе. От тях купувам само пилешко бон филе, и котлетни пържоли.

Mind_Control
31-03-2012, 15:02
Просто когато съм в Бг все записвам да уча по няколко неща, да си уплътнявам времето.
4 години беше висшето, 2-те магистратури ги карах успоредно. Другото висше го карам още. Имам 17 изпита и го завършвам (Индивидуален учебен план- ИУП), навярно знаеш, че ако имаш няколко висши следващото ти е адски лесно, и става по ИУП.

Мхм... Ето го ключа от бараката. Запиши се да учиш нещо сериозно и няма да има нужда да си уплътняваш времето с няколко неща. + незнам дали знаеш, но тия българските дипломи в чужбина може да ти послужат да се забържеш, след като отидеш по голяма нужда. Та в тази връзка ако си решил да напускаш окончателно БГ, то спри да си уплътняваш времето, а се запиши да учиш там, където смяташ да останеш да живееш.

П.С. Всъщност сега ми се изясни защо учиш висше- чисто и просто, за да можеш да работиш по студентските програми в САЩ. Единственото положително в цялата работа е, че вкарваш американски долари в нашата икономика.

RUNNING WILD
31-03-2012, 15:09
и аз тъй ..
последно взех български спагети - Загария или нещо от сорта .. в бакалията немаше други и ме мързеше да ходя до друг магазин .. ебати фидето честно, смески .. пфффф
легнахме си гладни

земи си има една фирма кюстендилска Спектър за такива изделия ще останеш още-по доволен....обират браковете по складовете дето ги дупчат мишките и препакетират нема фира докато западна стока не се връща бракува се и отива за животните или се гори.

code
31-03-2012, 15:55
мммм току що сгънах половин кутия бисквити с ванилов крем правят ги във Велико Търново, препоръчвам и бургаските бонбони Черноморец :prescription:

mordohy
31-03-2012, 20:23
земи си има една фирма кюстендилска Спектър за такива изделия ще останеш още-по доволен....обират браковете по складовете дето ги дупчат мишките и препакетират нема фира докато западна стока не се връща бракува се и отива за животните или се гори.
Тия измекяри ги знам!
Още ми дължат пари.
На приказки са много велики!

rusiq86
31-03-2012, 20:35
Мхм... Ето го ключа от бараката. Запиши се да учиш нещо сериозно и няма да има нужда да си уплътняваш времето с няколко неща. + незнам дали знаеш, но тия българските дипломи в чужбина може да ти послужат да се забържеш, след като отидеш по голяма нужда. Та в тази връзка ако си решил да напускаш окончателно БГ, то спри да си уплътняваш времето, а се запиши да учиш там, където смяташ да останеш да живееш.

П.С. Всъщност сега ми се изясни защо учиш висше- чисто и просто, за да можеш да работиш по студентските програми в САЩ. Единственото положително в цялата работа е, че вкарваш американски долари в нашата икономика.

Мне, студентски бригади бяха, 2007, 2008...след това работни визи. Ма това е друга бира.
Незнам къде искам да живея, обмислям го.
И смятам, че икономиката е достатъчно сериозна дисциплина. За дипломите ми е ясно също къде какво се признава.
Опитай да балансираш учейки (в чужбина) и работейки по 5-6 месеца в годината (в чужбина)... раб. сезон, съответно договора ми изтича, и вместо да нагъвам кебабчета с бира в нас, уча нещо.
Ако имаш други въпроси дай на ЛС, че мн спам, нищо че е в общи.
В чужбина, хората искат да си отговорен, трудолюбив и да знаеш език. Лично проверено.

п.с. една магистратура в европа не е нещо кой знае какво, лесно се взема.

code
01-04-2012, 09:56
Някои хора не могат да свикнат с мисълта, че никой не е длъжен за нищо да им се обяснява. "Дърпането обратно в казана" си е много вярно, също "Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле" и др. такива :chair:

old alfist
01-04-2012, 11:08
За мен най-хубавата българска стока е българската бира в стъклени бутилки, балансирана отвсякъде -качесто, цена и дизайн.

code
01-04-2012, 12:35
За мен най-хубавата българска стока е българската бира в стъклени бутилки, балансирана отвсякъде -качесто, цена и дизайн.
Ами аз не съм мн сигурен ама чуждите марки бира не ги ли правят пак тук? Иначе аз си пийвам Бургаско наливно пък, ако ще и всички на масата да пият Стела и Гролш :drinking: не ми пука.

old alfist
01-04-2012, 12:42
Ами аз не съм мн сигурен ама чуждите марки бира не ги ли правят пак тук? Иначе аз си пийвам Бургаско наливно пък, ако ще и всички на масата да пият Стела и Гролш :drinking: не ми пука.
Правят нашите хора и бира с чужда марка, предимно за нашия пазар - в пиянската тема веждъж ги коментирахме.

mordohy
01-04-2012, 12:56
Правят нашите хора и бира с чужда марка, предимно за нашия пазар - в пиянската тема веждъж ги коментирахме.
Защо, тая да не я обърнахме на нещо друго:clap::respect:

kolev
01-04-2012, 14:10

българските бири искам да ти кажа че в пивоварните са просто на световно ниво. като тръгнат да ги бутилират обаче става нещо - вода,спирт,цо ли що ли ..... :D

i.ganchev.ganchev
01-04-2012, 14:19
Според мен анкетата не е точно зададена.
Аз сега като си купувам български стоки, обаче искам да видя резултатите, какво трябва да маркирам?
Мисля, че е трябвало да я направиш със заглавие "Купувате ли български стоки"
И после вече да има тези отговори като преди тях има "Не, защото" или "Да, защото" и те така...

old alfist
01-04-2012, 14:23
българските бири искам да ти кажа че в пивоварните са просто на световно ниво. като тръгнат да ги бутилират обаче става нещо - вода,спирт,цо ли що ли ..... :D
Колев, не ми намеквай за така наречената "жива бира", която си държи качествата само 2-4 дни - това са само бутикови изпълнения сега, но едно време си продаваха само такава бира по магазините в еднообразните шишета, разнообразени със зелен и кафяв цвят.

RUNNING WILD
01-04-2012, 14:23
аз не пия ама най готината бира дето съм опитвал е от Берьозка руска изкефи ме максимално

kolev
01-04-2012, 14:31
Колев, не ми намеквай за така наречената "жива бира", която си държи качествата само 2-4 дни - това са само бутикови изпълнения сега, но едно време си продаваха само такава бира по магазините в еднообразните шишета, разнообразени със зелен и кафяв цвят.
не. и с филтрираната е същата работа. българина първо гледа цена-количество, това му се предлага и после що било гадно.
много се реве че нямало производства в българия. е , има и вече е масова практика да се организират дни на отворени врати. може да посетиш почти всеки голям производител и технолог да те разведе. дори в момента върви такава реклама на дерони и ако не ми беше толкова далече, щях да си отям на истинска лютеница.

rusiq86
01-04-2012, 15:13
Западната бира, която се бутилира в Бг е отврат. Стела, Хайнекен - нямат нищо общо с бирата на запад.
Пия си Каменица, ако няма Ариана.

code
01-04-2012, 16:29
Аз сега като си купувам български стоки, обаче искам да видя резултатите, какво трябва да маркирам?
И после вече да има тези отговори като преди тях има "Не, защото" или "Да, защото" и те така...
Ами така е щото я списах за 2 минути и после не се намери (или няма възможност) кой да добави 2 отговора, както съм посочил в 1-я пост. Който си купува Бг заслужава внимание, така че може да го посочи в отделен пост! :-) Такива като мен, например! Ходя, ровя и ако няма на къде купувам внос иначе само Бг.

morfius
01-04-2012, 23:37

Не маркираш нищо, в дясно от бутона за гласуване има едно беличко надписче - Резултати от анкетата :)

fred
02-04-2012, 20:00
Аз си купувам български стоки, когато цената и качеството са им на ниво.Има много такива.
Не купувам боклук, под предлог, че бил българско произвоство твъро обаче.В анкетата обаче няма такъв отговор-