PDA

View Full Version : Какаво да очаквам като щета?

Кайо
31-03-2012, 09:02
Петък вечерта катастрофирах с един джигит,та освен забележимите щети,счупена предна броня,счупен десен фар и намачкан десен калник колата има проблем и с вървежа и завиването откъм предната дясна гума.
От понеделник ще я водя в сервиз но искам да знам на какво се дължи този проблем със завиването и вървежа,какво може да се е счупило?
Рейка,каре,носачи.....?
След удара имаше изтекла някаква течност,но не можах в тъмното да преценя какво е.....

А,и ако някой е имал опит с щета в чужбина по зелена карта нека да сподели за времето,което е нужно за излизане на отговор от страна на застрахователите.

mordohy
31-03-2012, 12:33
Може да сте изкривили носач, а може и гредата, което води до същите резултати.
Течността ; хидравлично масло,течност за чистачките, антифриз...
Така само си гадарем .
Дано се оправите по-бъроз

Бобби
31-03-2012, 13:27
Кофти, неприятно е...добре, че си Ти добре.
Колата ще я оправят...трудно ще познаем какво по точно е пострадало от удара....но при огледа в сервиза внимавайте да не пропуснете нещо при огледа и задалжително изисквай и най незначимото като щета....за да е добро обезшетението.

Кайо
31-03-2012, 21:31
Може да сте изкривили носач, а може и гредата, което води до същите резултати.
Течността ; хидравлично масло,течност за чистачките, антифриз...
Така само си гадарем .
Дано се оправите по-бъроз

Кофти, неприятно е...добре, че си Ти добре.
Колата ще я оправят...трудно ще познаем какво по точно е пострадало от удара....но при огледа в сервиза внимавайте да не пропуснете нещо при огледа и задалжително изисквай и най незначимото като щета....за да е добро обезшетението.

Хидравлично масло е,днес гледах нивото на всичките,течности,само то е намаляло......

Ааааа Бобка ше гледаме и ше пишем яко :):):)

toki4a
31-03-2012, 22:10
братле важното е ,че сте добре вие!на другото майната му;)
лошо е ,че си ми далече.,имам предвид теб!иначе от моя страна нямаш грижи!

Кайо
31-03-2012, 22:21
братле важното е ,че сте добре вие!на другото майната му;)
лошо е ,че си ми далече.,имам предвид теб!иначе от моя страна нямаш грижи!

Tо е така,важното е,че ние сме добре,бях с женат,малката и две колежи на жената......кола се оправя,просто ме е яд,нужна ми е всеки ден,има по 50-60 км. на ден...са съм с един Хюндай Акцент под наем....ебси тъпата кола.....
Абе грижи нямам,щетата ше се покрие от застраховката ама доколкото знам през зелена карта се бавели процедурите..........:drunk:

toki4a
31-03-2012, 22:32
Tо е така,важното е,че ние сме добре,бях с женат,малката и две колежи на жената......кола се оправя,просто ме е яд,нужна ми е всеки ден,има по 50-60 км. на ден...са съм с един Хюндай Акцент под наем....ебси тъпата кола.....
Абе грижи нямам,щетата ше се покрие от застраховката ама доколкото знам през зелена карта се бавели процедурите..........:drunk:

кам то 30 40 дни!!!
стегай сааа;)

Кайо
31-03-2012, 22:57
кам то 30 40 дни!!!
стегай сааа;)

Е аз чух за 20-30.....утре ше ода да гледам една Алфа,па ако е арна ше я вземам,после ше имам две :):):)

Susscrofa
31-03-2012, 23:02
Е аз чух за 20-30.....утре ше ода да гледам една Алфа,па ако е арна ше я вземам,после ше имам две :):):)

Една алфа мазохист, две алфи откачалка, три алфи фашист:)

Кайо
31-03-2012, 23:04
Една алфа мазохист, две алфи откачалка, три алфи фашист:)

Е оти бе Сусе,па аз съм си откачен фашист :):):)
само де имам за сега само една Алфа......

Susscrofa
31-03-2012, 23:08
Е оти бе Сусе,па аз съм си откачен фашист :):):)
само де имам за сега само една Алфа......

Има смисъл от две алфи, ако едната е 1.9 ЖТД, а другата двуврата 3.2.даже има и рима.:)

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

И си оправи заглавието на темата:)

546
31-03-2012, 23:13
Има смисъл от две алфи, ако едната е 1.9 ЖТД, а другата двуврата 3.2.даже има и рима.:)

Двувратата и повече от 3.2 да е лошо нема.

Кайо
31-03-2012, 23:17

Ако имаш в предвид ,,Какаво".....мързи ме :):):)

---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

римате е жтд и 3,2.........мое да има рима ама 1,9 жтд нема селеспийд :):):)

Susscrofa
31-03-2012, 23:18
Двувратата и повече от 3.2 да е лошо нема.

Не си заслужава парите тази.

---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Ако имаш в предвид ,,Какаво".....мързи ме :):):)

---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

римате е жтд и 3,2.........мое да има рима ама 1,9 жтд нема селеспийд :):):)

Стига па ти с това селе, да не мое човек да се пресегне бедро да пипне.

Кайо
31-03-2012, 23:21
Не си заслужава парите тази.

---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:17 ----------

Стига па ти с това селе, да не мое човек да се пресегне бедро да пипне.

Мое,мое,пускаш на сити или спорт и само бедро пипаш...ако има де :):):)

Susscrofa
31-03-2012, 23:25
Мое,мое,пускаш на сити или спорт и само бедро пипаш...ако има де :):):)

Не съм ръчкал селе.

Кайо
31-03-2012, 23:26
Не съм ръчкал селе.

Кат дойда в Софето ше те черпа едно кръгче ;)

Susscrofa
31-03-2012, 23:28
Кат дойда в Софето ше те черпа едно кръгче ;)

Къде изчезна гробарската тема бре?:)

Може, аз искам нова алфа, ама не ми стиска нещо.
И за ягуара не ми стисна, абе мани, пълна стисня и циция.

mordohy
31-03-2012, 23:29
Внимавай само да не е някой таралясник!
То бедро има кога да пипаш!:bangin:

546
31-03-2012, 23:32
Не съжалявай за ягуара,ни форум имат,ни клубни сервизи пък и кола с два резервоара при сегашната петролна криза е мазохизъм.

Кайо
31-03-2012, 23:33
Къде изчезна гробарската тема бре?:)

Може, аз искам нова алфа, ама не ми стиска нещо.
И за ягуара не ми стисна, абе мани, пълна стисня и циция.

Абе и аз от сума време се точа за ГТА ама нека първо се разплатя по гръцко с данъчни и други кожодери.........па ако остане некой лев мое се прежалим поне за V6 2,5 Q-system.....

Susscrofa
31-03-2012, 23:34
Не съжалявай за ягуара,ни форум имат,ни клубни сервизи пък и кола с два резервоара при сегашната петролна криза е мазохизъм.

Като одъртея, сега се навъртам около едно гт 3.2, ама ще е по -лесно изневяра да призная на жената.:)

Кайо
31-03-2012, 23:36
Внимавай само да не е някой таралясник!
То бедро има кога да пипаш!:bangin:

Утре ше я гледам,ако ми фане очо и ушо (не,че разбирам де) понеделник ше я водя в Алфа сервиз в Серес,колата е от Поликастро......

546
31-03-2012, 23:37
Като одъртея, сега се навъртам около едно гт 3.2, ама ще е по -лесно изневяра да призная на жената.:)

Мойта пък е навита,аз се дърпам.

Кайо

Брей тя страшна твойта невеста бре........:drunk:

mordohy
То ако и изневериш най-много да викне ветеринара да те скопи.
Ама за колата сигурно ще се обади на "Родопа"

Susscrofa
31-03-2012, 23:38
Утре ше я гледам,ако ми фане очо и ушо (не,че разбирам де) понеделник ше я водя в Алфа сервиз в Серес,колата е от Поликастро......

Тук в София е ужас, днес излязох малко на пазар семейно и по пътя всяка трета кола е 156 и едни очукани с едни висящи жила на ръчната, с олющени брони, мръсни с разни тасове от илиенци, абе трагедия.

Кайо
31-03-2012, 23:39

Мойта винаги ми вика ,,Както решиш ти.....",ебаси арната жена имам,ако така ми викаше и за жените равна немаше да има :)

Susscrofa
31-03-2012, 23:40

Дай да ги менкаме и ще ти давам да го караш два пъти седмично.:)

Кайо
31-03-2012, 23:43
Тук в София е ужас, днес излязох малко на пазар семейно и по пътя всяка трета кола е 156 и едни очукани с едни висящи жила на ръчната, с олющени брони, мръсни с разни тасове от илиенци, абе трагедия.

Тя и мойта е учукана,а са даже е тресната :)....ама жила не вият,и имам само един долен неоригинален носач по нея,учукването в Солун е неизбежно,по-рано кат имах каско я оправях на маомента,сега ще чакам да я оправят тук и после кво остане в България.

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Опс,Сусе това си е суинг оферта :):):)

Susscrofa
31-03-2012, 23:45
Тя и мойта е учукана,а са даже е тресната :)....ама жила не вият,и имам само един долен неоригинален носач по нея,учукването в Солун е неизбежно,по-рано кат имах каско я оправях на маомента,сега ще чакам да я оправят тук и после кво остане в България.

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:42 ----------

Опс,Сусе това си е суинг оферта :):):)

Няма такова нещо, само ще и готвя и ще гледаме заедно новините.

А и аз имах предвид друга размяна:)

Кайо
31-03-2012, 23:46
То ако и изневериш най-много да викне ветеринара да те скопи.
Ама за колата сигурно ще се обади на "Родопа"

Къв ветеринар бре????
С ножо и без упойка....:):):)

546
31-03-2012, 23:47

Колко харчи твойта,това ми е най-важно в момента,малко съм неразположен финансово напоследък?

Кайо
31-03-2012, 23:50
Колко харчи твойта,това ми е най-важно в момента,малко съм неразположен финансово напоследък?

Коя колко арчи,колата или жената????
Са ако продума некой и за пиене си е.а майката темата :):):)

546
31-03-2012, 23:52
Жената,колата е ясна

Кайо
31-03-2012, 23:55
Жената,колата е ясна

Мойта е икономична,ама не си я сменям :):):)
определено арчи по-малко от колата :):):):):)

546
31-03-2012, 23:56
И мойта така ми казва,аз пъки вярвам

Кайо
01-04-2012, 15:06
Момци бегам след малко на оглед на новата Алфа.......

546
01-04-2012, 20:19
Я раздуй какво хареса.

Кайо
01-04-2012, 22:55
Я раздуй какво хареса.

Една 156 като моята Селеспийд......
Ходих и я гледах днес,като екстериор и интериор за парите колата е добре,външно има леки драскотини и нужда от пастиране,вътрешно салона е в доста добро състояние на места мокета е протрит.....,но,са почваме с но.
Преден десен амортисьор за смяна,масло в Селето йок,иначе Селето превключва добре....,маслото е катран и е карана със Селения Голд,антифриз няма,карана е с вода,изключена от скорост като я изфорсираш яко след 5 500 оборота светва една лампичка в края на оборотомера дето прилича на пръскащ маркуч ,,грешка в системата за впръскване" и се получава едно моментно притрисане.
Плюсовете са,ниска цена,мотора работи много тихо и ритмично,ускорява добре,спирачките коват,Селето превключва много добре,вариатора не трака и чисто нови гуми.
Тия дни ще гледам да намеря време да я откарам тук до един сервиз за по-обстоен преглед...

Колата е с българска регистрация,ТХ-Добрич,не са и плащани три години данъците,собственост е на една наша кака женена за грък с гръцко поданство,скоро колата е била под запор на гръцката граница за обмитяване и с връзки са я са изкарали от там,в момента не я карат и са и свалили номерата и казват,че са предадени за парлама......абе ако свалят още малко от цената може и да я взема,зависи и какво кажат в сервиза.

stelt
01-04-2012, 23:25
А после как ще я регистрираш ?
Вероятно си го премислил този проблем, ама все пак.

Кайо
01-04-2012, 23:30
А после как ще я регистрираш ?
Вероятно си го премислил този проблем, ама все пак.

Мислих го и го коментирахме и този момент.
С българска регистрация е колата,ако реша да я взима първо си плащат данъците,после правим договор и бегам в КАТ и я регистрирам.....
Всъщност дали можем да я прехвърлим и без да си платят данъците?????

stelt
01-04-2012, 23:38
Абе то винаги има начин, но принципно искат документ за платени данъци.

Кайо
01-04-2012, 23:40
Абе то винаги има начин, но принципно искат документ за платени данъци.

За прехвърлянето или за регистрирането в КАТ????

RPWWD
01-04-2012, 23:44
За прехвърлянето или за регистрирането в КАТ????

За прехвърлянето.

546
01-04-2012, 23:49
Ами аз моята я купих без въобще предния собственик да я е вписвал в данъчното,но бизнесмена дето ми я продаде се имаше с нотариуса и това беше преди две години.След като я регистрирах и я декларирах в данъчното,данъка ми почна да тече от деня на покупката.
Но тази кола която описваш е май занемарена от към поддръжка.Такава котка в чувал бих купил само, ако компетентен човек я огледа много обстойно и съм наясно с цените на чаркалаците които са за смяна.Труда по колата също може да се окаже съществен разход.

Кайо
01-04-2012, 23:56
Ами аз моята я купих без въобще предния собственик да я е вписвал в данъчното,но бизнесмена дето ми я продаде се имаше с нотариуса и това беше преди две години.След като я регистрирах и я декларирах в данъчното,данъка ми почна да тече от деня на покупката.
Но тази кола която описваш е май занемарена от към поддръжка.Такава котка в чувал бих купил само, ако компетентен човек я огледа много обстойно и съм наясно с цените на чаркалаците които са за смяна.Труда по колата също може да се окаже съществен разход.

Не бързам да купувам,утре трябва първо да говоря със застрахователната компания на тая тъпа кука де ме бутна и зависи и те какъв срок ше ми дадат за излизане на отговора от тяхна страна,имало случаи и по 40-50-60 дена чакане когато щетата е по Зелена карта......но имало и случаи в рамките на 10 дена,ако е за 10 дена хич и не мисля друга кола да взима,ама ако е да чакам месец и кусур без кола не мога....:)
После колата,че ще я гледат в сервиз е много ясно,така на сляпо не се меткам па ако искат и за 50 евро да ми я дават;)