View Full Version : Помощ за майстор
Здравейте, сега се регистрирах, за да получа малко помощ, че ми писна да ме лъжат майсторите. Имам 33 1.7ie 8v и не се кара много на 80 000 км е, но наскоро ми се наложи да я карам и се оказа, че харчи около 15-17 на градско. Ходих на диагнотика при някакъв случаен и ми каза , че трябвало да се смени целия инжекционен блок. Моля ако някой е имал същият проблем да ми препоръча майстор, който се знимава по-често с алфи,а ако някой знае и колко струва тоя инжекц. блок ще е добре.
Thanks
Здравейте, сега се регистрирах, за да получа малко помощ, че ми писна да ме лъжат майсторите. Имам 33 1.7ie 8v и не се кара много на 80 000 км е, но наскоро ми се наложи да я карам и се оказа, че харчи около 15-17 на градско. Ходих на диагнотика при някакъв случаен и ми каза , че трябвало да се смени целия инжекционен блок. Моля ако някой е имал същият проблем да ми препоръча майстор, който се знимава по-често с алфи,а ако някой знае и колко струва тоя инжекц. блок ще е добре.
Tha
nksАко инжекциона ти е Джетроник; как ти направиха диагностика??
Ами аз не разбирам много от коли, но онзи майстор ми каза, че бил изгорял някакъв въздушен датчик, вътре в инжекционния модул и трябвало да се смени целия...
Та за това питам за майстор, който повече се е занимавал с Алфи.
Иначе на инжекционния модул пише Bosch- Jettronic(ако не се лъжа),но ще проверя, та мойстора я свърза с компютър и сложи и на ауспуха тръба. Каза, че била доста простичка като утройство и нямала ламда сонда(което ме учуди).
За по-сигурно се разтърсих в нет-а и сега пиша.....за съвет, но наистина много харчи, а я имам от 92 година и знам как е харчила преди...
Lisane, помогни на човека де ;)
Колега,инжекцията да не би да ти е Bosch/MP 3.1,тя е с Мап сензор вграден в ЕКУ-то. 8)
Колега,инжекцията да не би да ти е Bosch/MP 3.1,тя е с Мап сензор вграден в ЕКУ-то. 8)
Той човекът си е написал, че е с гадния Джетроник. Колкото до ламбдата не е сигурно, дали така е излязла от завода или някой ал кайда майстор на гърнета не я е изхвърлил заедно с катализатора. Защото се случват и тези неща :!:
ще проверя точно какво пише на Bosch-a, но ако знаете някой добър майстор да я погледне...
ще проверя точно какво пише на Bosch-a, но ако знаете някой добър майстор да я погледне...
Коя година е колата ми кажи и ще ти кажа дали мога да я видя :wink:
А най добре дай VIN номера и ще се ориентирам :wink:
Ми колата е произведена 90г. в талончето пише: ZAR90700005861...
предполагам, че това ти трябва, ако не ми кажи къде да го видя този VIN номер.
Thanks
по добре напиши целия ВИН :idea: