PDA

View Full Version : Проблем с 146 1.4тс

valentino_86
07-04-2012, 19:18
Имам следния проблем с моят алфонсо...значи както си карам и изведнъж прехълцва за момент мотора,светва ми лампата(която си светеше когато ми беше издумкал дебитомера) и двигателят не иска да се изфорсира като му подам газ до дупка(стига някъде до 3500-4000 оборота и падат самички)след има-няма 100 метра всичко се нормализира.След като ми го направи този номер няколко пъти и след леко завишен разход ходих на диагностика и ми казаха че имало 2 грешки на ламбдата и 1 на дебитомера(който съм го сменял преди време)...като пробва частите една по една дебитомера си работеше,а ламбдата тотал щета...последва нейната смяна с нова,но уви проблема си остана.Много е кофти защото го прави неочаквано и понякога в не точния момент(както веднъж бях стигнал до средата на един тир и трябаше да прекратя изпреварването заедно с 3-те коли наредени след мен) Та някой ако може да помага...имам и още 1 питане...някъде във форума бях прочел че алфите като моята след 99г нямали бензинов филтър...в интерес на истината аз търсих,но не намерих такъв на моята....чудно(все пак с нещо трябва да се избегнат мизерийте от нашите "качествени" горива.

spellmaste
07-04-2012, 21:18
Потърси второ мнение по проблема с хлъцването, а бензиновия филтър е хванат на планка до резервоара откъм задна дясна гума

tonov
07-04-2012, 22:03
Провери си връзките/буксата на дебитомера. Да не сте го поразили нещо при смяната..

А сондата може да ти е била здрава, понякога забива от богата смес - в случая ако не ти е работил дебитомера.

За филтъра - нямаш филтър, има цедка в самата помпа.

Събев
07-04-2012, 22:28
В нашия град (Димитровград) е нормално да играят тото на колата ти колега! Дано не съм прав и си уцелил на сервиз, но хората който разбират от тези коли се броят на пръстите на едната ми ръка! Някакви живи данни гледаха ли или само грешки триеха?

spellmaste
08-04-2012, 10:58
Провери си връзките/буксата на дебитомера. Да не сте го поразили нещо при смяната..

А сондата може да ти е била здрава, понякога забива от богата смес - в случая ако не ти е работил дебитомера.

За филтъра - нямаш филтър, има цедка в самата помпа.

по-новите ТС нямат филтърче ? защото аз на моето 1.4 имам но е по-старо

valentino_86
08-04-2012, 11:15
На диагностиката ми казаха че дебитомерът(за badmadafaka-не е китайски,но не е и BOSH) работи перфектно.При поставянето му внимавах много,защото тогава не бях установил че точно той е за смяна и го взех с опция за връщане,а за сондата ми обясниха че няма никаква реакция при подаване на 18 волта(т.е. само си стояла там доло и нищо не правела).За филтъра който вече е ясно че го няма...тази цедка предполагам,че може да се свали и почисти.

---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:04 ----------

В нашия град (Димитровград) е нормално да играят тото на колата ти колега! Дано не съм прав и си уцелил на сервиз, но хората който разбират от тези коли се броят на пръстите на едната ми ръка! Някакви живи данни гледаха ли или само грешки триеха?

знам че има и много недоволни от Киро боша,но предположих че все пак това е само една диагностика и ще се справи(аз лично съм бил доволен след всяко мое посещение на сервиза му)проверяваха реакцията на дебитомера и ламбдата и както казах вече на сондата я нямаше никаква,а дебитомера перфектен

Събев
08-04-2012, 12:40
На диагностиката ми казаха че дебитомерът(за badmadafaka-не е китайски,но не е и BOSH) работи перфектно.При поставянето му внимавах много,защото тогава не бях установил че точно той е за смяна и го взех с опция за връщане,а за сондата ми обясниха че няма никаква реакция при подаване на 18 волта(т.е. само си стояла там доло и нищо не правела).За филтъра който вече е ясно че го няма...тази цедка предполагам,че може да се свали и почисти.

---------- Post added at 11:15 ---------- Previous post was at 11:04 ----------

знам че има и много недоволни от Киро боша,но предположих че все пак това е само една диагностика и ще се справи(аз лично съм бил доволен след всяко мое посещение на сервиза му)проверяваха реакцията на дебитомера и ламбдата и както казах вече на сондата я нямаше никаква,а дебитомера перфектен

Нещо с тези 18волта немога да разбера какво са правили???
Точно в този сервиз можеш всичко да сложиш под съмнение като ремонт по колата, но щом си доволен от преди ти си знаеш!
Дебитомера като не е BOSCH данеби да е HOFFER?

Събев
08-04-2012, 14:00
Именно... Тия се водят "италиански" ама за мен са на нивото на китайските... :baby:

Затова и питах конкретно какъв е като марка!!!

valentino_86
08-04-2012, 15:24
не му знам марката.като я видя,ще пиша

valentino_86
08-04-2012, 15:45
Точно в този сервиз можеш всичко да сложиш под съмнение като ремонт по колата, но щом си доволен от преди ти си знаеш!

Аз сам си сменях ламбдата,работата беше само да разбера дали е загинала вече.На дебитомера съм изхвърлил кутията,а на него мисля че имаше само някакви цифри.Моят човек който ми го намери ми каза че е надежден и не е от китайските,а и все пак на диагностиката показа че си работи добре.

Марката на дебитомера е Magneti Marelli.Нямам никакви наблюдения над техните продукти,знам само че били едни от малкото по-евтини на които може да се разчита.

Събев
08-04-2012, 23:10
Аз сам си сменях ламбдата,работата беше само да разбера дали е загинала вече.На дебитомера съм изхвърлил кутията,а на него мисля че имаше само някакви цифри.Моят човек който ми го намери ми каза че е надежден и не е от китайските,а и все пак на диагностиката показа че си работи добре.

Марката на дебитомера е Magneti Marelli.Нямам никакви наблюдения над техните продукти,знам само че били едни от малкото по-евтини на които може да се разчита.

Добре де, в крайна сметка след ремонта по колата по какъв повод ти святка дюзата?
Каква грешка записва?

valentino_86
08-04-2012, 23:19

Добре де, в крайна сметка след ремонта по колата по какъв повод ти святка дюзата?
Каква грешка записва?

Не знам все още не съм я закачал пак да я проверят

valentino_86
18-05-2012, 22:57
Проблема изчезна след като почистих всички букси които видях като вдигнах капака :)