PDA

View Full Version : тракане на предница и след ремонт

flipz
10-04-2012, 16:47
Здравейте колеги имам странно хлопване, като метал в метал при пълен десен и рязко влизане в завой или малко по- леко влизане, но бордюрче примерно 7 см.
Носачите са сменени и здрави, биалетката смених и е здрава, днес смених и кормилният накрайник и хлопването си остава. Амортисьорите са добре.

Интересното е че колкото и да е голяма дупката, ако си карам направо няма хлопване, само в остър завой при неравност.

В ляв завой и тн. няма нищо подобно, само волана като е навит за завиване на дясно.
След като ми направиха центровка на предницата, техника каза, че може да е от рейката .. но хвърляме боб :)

:prescription: ???

JoRiX
10-04-2012, 16:52
А каретата ?

flipz
10-04-2012, 17:34
Каретата нали пръщят, тракат и тн. при тръгване и прочие.
Повечето който съм питал ги отхвърлят като вариант. Маншоните на каретата са здрави .. освен това.

А каретата ?

i.ganchev.ganchev
10-04-2012, 19:38
Каретата се преебават като се дава много газ в завоя. Маншоните не е задължително да са скъсани.
Но тея симптоми, които казваш, определено не са на каре.

А то как чука - чува се от дясно, или просто при десен завой изчуква някъде?

don_pepone
10-04-2012, 19:53
Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове

flipz
10-04-2012, 21:17
Ремонта сериозен ли е ?
Симптомите същите ли бяха ? При завой и неравност хлоп .. на прав път вс. ок. И чукването се чува в дясно долу.

Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове

don_pepone
10-04-2012, 22:33
в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки

flipz
11-04-2012, 18:02
Да но на мен само в завой + неравност ми хлопва 'като метал в метал'. Прав път в дупките или неравности няма никакви звуци от хлопване, тракване и тн.
С мръсна газ при почти пълен десен или много остър завой с дупки.

в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки

don_pepone
11-04-2012, 18:07
ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече :)

flipz
11-04-2012, 22:50
Мда и аз това съм планувал, но не веднага .. че този месец съм вкарал 1200 лв в колата.
Вчера бях и на стенд, но сервиза не го бива за друго освен реглаж :)

ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече :)