View Full Version : тракане на предница и след ремонт
Здравейте колеги имам странно хлопване, като метал в метал при пълен десен и рязко влизане в завой или малко по- леко влизане, но бордюрче примерно 7 см.
Носачите са сменени и здрави, биалетката смених и е здрава, днес смених и кормилният накрайник и хлопването си остава. Амортисьорите са добре.
Интересното е че колкото и да е голяма дупката, ако си карам направо няма хлопване, само в остър завой при неравност.
В ляв завой и тн. няма нищо подобно, само волана като е навит за завиване на дясно.
След като ми направиха центровка на предницата, техника каза, че може да е от рейката .. но хвърляме боб :)
:prescription: ???
Каретата нали пръщят, тракат и тн. при тръгване и прочие.
Повечето който съм питал ги отхвърлят като вариант. Маншоните на каретата са здрави .. освен това.
А каретата ?
i.ganchev.ganchev
10-04-2012, 19:38
Каретата се преебават като се дава много газ в завоя. Маншоните не е задължително да са скъсани.
Но тея симптоми, които казваш, определено не са на каре.
А то как чука - чува се от дясно, или просто при десен завой изчуква някъде?
don_pepone
10-04-2012, 19:53
Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове
Ремонта сериозен ли е ?
Симптомите същите ли бяха ? При завой и неравност хлоп .. на прав път вс. ок. И чукването се чува в дясно долу.
Колега тоя *** го ядох вече... излезе разбита втулка на хидравличната рейка. Има втулки на изходът на рейката,там където са кормилните прътове
don_pepone
10-04-2012, 22:33
в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки
Да но на мен само в завой + неравност ми хлопва 'като метал в метал'. Прав път в дупките или неравности няма никакви звуци от хлопване, тракване и тн.
С мръсна газ при почти пълен десен или много остър завой с дупки.
в завой не ми е тракала,но на всякакви леки ръбчета тракаше кофти,а бях сменя почти всичко по предницата. За ремонта.. аз смених рейка но съм чувал че на някой рейки се сменят само тея втулки
don_pepone
11-04-2012, 18:07
ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече :)
Мда и аз това съм планувал, но не веднага .. че този месец съм вкарал 1200 лв в колата.
Вчера бях и на стенд, но сервиза не го бива за друго освен реглаж :)
ами колега освен да отидеш на някой по сносен сервиз да я качат на стенд и да проверят какво става,че така само може да те объркаме повече :)